Sve se ja slažem, nisam ni očekivao da će biti prelagano već se onoliki ostavljen prostor trebao iskoristiti bolje. Govorim o problemima koji su bili i u prvom dijelu, non stop vraćanje, alibi pasovi, bezmudnost i sve u krug. Muka raji da ga gleda to, to možemo i mi odavde igrati.DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:10Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 01:00Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.
Kuprešak je u prvom dijelu imao previše prostora, nikakve inspiracije da nešto drugačije uradi već samo nabij pa ako koga zakači, dobro i jeste. Ljajić osim asistencije nije postojao. Odavno govorim da je Ignatkov beskoristan na zadnjem veznom osim u situacijama kad treba čvrstina na sredini. Tehnika mu je nula, konstatno kasni sa predajama lopte i nenormalno dugo je pegla. Telalović okej za prvu utakmicu, Turkeša ne treba mi spominjati, hvala Bogu pa se vraća Renan.
Gojković mora igrati čim prije i drago mi je zbog Menala. Opet ponavljam i tvrdim, Elezi je za nas prebitan igrač, nevjerovatno koliko se kreće, kako je srčan i kako zna uletiti iz drugog plana.
Vidjećemo šta će biti u nastavku, ali nadam se da više neću vidjeti ovu bezidejnost i ovako mrtvu energiju kao da nisu imali dana pauze. Ove ekipe kao što je bio Radnik večeras se rješavaju vrlo brzo. Treba znati i smiriti loptu i slažem se u potpunosti, ali prva utakmica u nastavku i ti navijačima pružiš 500 dodavanja prema nazad i puzanje po terenu.
Protiv ovakvih ekipa i u ovakvim utakmicama samo je pobjeda bitna da ekipa ne pada psihički kao što nam se dešavalo ranije.
Da neki igrači su podbacili i odigrali ispod očekivanja i to stoji ali baš sad za apsolutnu kritiku nije, ovakve ekipe se baš na ovaj način riješavaju. Pobjedom gradiš samopouzdanje i ideš dalje.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nemaš kvalitete, jednostavan odgovor. Sav taj prostor koji spominješ su imali naši bekovi koji jednostavno nisu igrači za takve pozicije i za ovakvu postavku igre. Alibi pasovi pa 90% ih je bilo od Ignjatkova jer kad zatvore Cimirota naši stoperi nemaju riješenja i onda se u nedogled dodaju između sebe što je donekle i normalno i ja ne očekujem da stoper daje neke ključne pasove, plus igra Ignjatkova i sakrivanje iza igrača čak ga je i Ristovski dobro naribao u jednoj situaciji.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:26Sve se ja slažem, nisam ni očekivao da će biti prelagano već se onoliki ostavljen prostor trebao iskoristiti bolje. Govorim o problemima koji su bili i u prvom dijelu, non stop vraćanje, alibi pasovi, bezmudnost i sve u krug. Muka raji da ga gleda to, to možemo i mi odavde igrati.DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:10Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 01:00Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.
Kuprešak je u prvom dijelu imao previše prostora, nikakve inspiracije da nešto drugačije uradi već samo nabij pa ako koga zakači, dobro i jeste. Ljajić osim asistencije nije postojao. Odavno govorim da je Ignatkov beskoristan na zadnjem veznom osim u situacijama kad treba čvrstina na sredini. Tehnika mu je nula, konstatno kasni sa predajama lopte i nenormalno dugo je pegla. Telalović okej za prvu utakmicu, Turkeša ne treba mi spominjati, hvala Bogu pa se vraća Renan.
Gojković mora igrati čim prije i drago mi je zbog Menala. Opet ponavljam i tvrdim, Elezi je za nas prebitan igrač, nevjerovatno koliko se kreće, kako je srčan i kako zna uletiti iz drugog plana.
Vidjećemo šta će biti u nastavku, ali nadam se da više neću vidjeti ovu bezidejnost i ovako mrtvu energiju kao da nisu imali dana pauze. Ove ekipe kao što je bio Radnik večeras se rješavaju vrlo brzo. Treba znati i smiriti loptu i slažem se u potpunosti, ali prva utakmica u nastavku i ti navijačima pružiš 500 dodavanja prema nazad i puzanje po terenu.
Protiv ovakvih ekipa i u ovakvim utakmicama samo je pobjeda bitna da ekipa ne pada psihički kao što nam se dešavalo ranije.
Da neki igrači su podbacili i odigrali ispod očekivanja i to stoji ali baš sad za apsolutnu kritiku nije, ovakve ekipe se baš na ovaj način riješavaju. Pobjedom gradiš samopouzdanje i ideš dalje.
Cvitanovića isto ne razumijem da igra sa tri stopera a bez ijednog brzog i pokretljivog igrača možda je i zato ovo sve izgledalo statično. Kod Zekića je to puno bolje izgledalo jer je imao Gulija, Keremeha pa i Renana koji su otvarali prostor a sad sa Turkešom i 6 veznih igrača baš bezidejno izgleda.
Nadam se da će vratiti na 4-3-1-2 kao na derbiju i protiv Zrinskog puno bolje to tako izgleda.
Mozda su htjeli ali nasi im to nisu dozvolili?DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:10Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 01:00Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.
Mozda konacno i mi imamo ekipu koja nakon postignutog gola ne staje nego nastavlja igrati svoju igru?
Mozda svasta ponesto?
Ma sve očekivano sinoc. Teska utakmica, prva najteža, dosta tehnickih gresaka iz kojih smo ga mogli i primiti. Par situacija gdje se moralo zabiti (Marodza i Banic ziceri glavom, Ljaljic penal) gdje bi to bilo ubjedljivo. A mogli su nas i kazniti za promašaje.
Pretjera ga ti Galileo, kad se to pročita, da ne znam mislio bi da smo izgubili, jbg.
Ok, nije bilo perfektno ali ako razumiješ fudbal onda moras znati koliko je teska ta prva tekma, ne znas na cemu si. Za prvu, vise nego dobro.
Ovi debili sto kontaju da ce Telalovic biti Ngolo Kante u prvoj utakmici da pod hitno prestanu pratiti fudbal.
Banic odlican, sta znaci dobar golman. Da nije izvadio mogli amo i kiksati i ode sve u drugom smijeru.
Ristovski nije u formi evidentno, al bice on dobar.
Bralic sinoc odlican, ima ga i u napadu i bez greske sinoc.
Kupresak odlican sinoc.
Beganovic tanko bas. U napadu nula u odbrani grijesi.
Marodza ma meni tanak sinoc, imao je par lijepih pasova i postavljanja, ali brate dragi 3 puta gubi loptu, spetlja se i da sansu protivniku.
Cimirot za mene jedan od boljih, ključan u vezi. Par pasova kroz linije odlično. Samo da nastavi najvece pojacanje.
Ignatkov tanko. Meni kao i nekima ovdje on od početka bi tamo ni vamo. Nije los mali ali nije ni mega talenat. Dosta alibi igre. Vise se krece od Telalovica.
Telalovic puno slobodniji, pokusava nesto s loptom za razliku od Ignatkova. Ne dodaje samo prvom do sebe. Ima naravno vrijeme ispred sebe da popravi kretnju, dosta je statican za poziciju koja to ne trpi. Ali ima potencijal ogroman.
Ljljic majstor.
Elezi kako dobar i zahvalan igrac. Ima ga svugdje, ubacuje se, trazi. Borben. Odlican
Turkes meni sinoc korektno, ja ne razumijem ljude kad napišu panj i sl. Fakat. Lik je napadac, centarfor tipa Dzeke. Ne ocekuje se od njega da dribla zabije sam sve valjda? Sinoc se borio, nije u formi aki bori se, par puta je fino uposlio igrace, otvara prostor, treba mu gol dva da procepi. Zaboravili smo kako jr zabijao u eri Zekica jedno vrijeme. Kup nam donio maltene. Al eto bitno je napisati panj, kloc itd jer ne zabija.
Menalo pravo pojacanje.
Pretjera ga ti Galileo, kad se to pročita, da ne znam mislio bi da smo izgubili, jbg.
Ok, nije bilo perfektno ali ako razumiješ fudbal onda moras znati koliko je teska ta prva tekma, ne znas na cemu si. Za prvu, vise nego dobro.
Ovi debili sto kontaju da ce Telalovic biti Ngolo Kante u prvoj utakmici da pod hitno prestanu pratiti fudbal.
Banic odlican, sta znaci dobar golman. Da nije izvadio mogli amo i kiksati i ode sve u drugom smijeru.
Ristovski nije u formi evidentno, al bice on dobar.
Bralic sinoc odlican, ima ga i u napadu i bez greske sinoc.
Kupresak odlican sinoc.
Beganovic tanko bas. U napadu nula u odbrani grijesi.
Marodza ma meni tanak sinoc, imao je par lijepih pasova i postavljanja, ali brate dragi 3 puta gubi loptu, spetlja se i da sansu protivniku.
Cimirot za mene jedan od boljih, ključan u vezi. Par pasova kroz linije odlično. Samo da nastavi najvece pojacanje.
Ignatkov tanko. Meni kao i nekima ovdje on od početka bi tamo ni vamo. Nije los mali ali nije ni mega talenat. Dosta alibi igre. Vise se krece od Telalovica.
Telalovic puno slobodniji, pokusava nesto s loptom za razliku od Ignatkova. Ne dodaje samo prvom do sebe. Ima naravno vrijeme ispred sebe da popravi kretnju, dosta je statican za poziciju koja to ne trpi. Ali ima potencijal ogroman.
Ljljic majstor.
Elezi kako dobar i zahvalan igrac. Ima ga svugdje, ubacuje se, trazi. Borben. Odlican
Turkes meni sinoc korektno, ja ne razumijem ljude kad napišu panj i sl. Fakat. Lik je napadac, centarfor tipa Dzeke. Ne ocekuje se od njega da dribla zabije sam sve valjda? Sinoc se borio, nije u formi aki bori se, par puta je fino uposlio igrace, otvara prostor, treba mu gol dva da procepi. Zaboravili smo kako jr zabijao u eri Zekica jedno vrijeme. Kup nam donio maltene. Al eto bitno je napisati panj, kloc itd jer ne zabija.
Menalo pravo pojacanje.
- SilaMoc1946
- Kontakt:
Meni je sve top bilo osim posjete, mada mislim da je više bilo od 2500. Menalo ozbiljno pojačanje.
Sarajevo ljubavi moja 1946
Radnik je uvijek na Koševu bio nezgodna ekipa koja umrtvi igru, uspava našu odbranu, općenito gube 1-0 i onda zadnjih 10 minuta se aktiviraju u pokušaju da na kontru zabiju za neriješeno. Onda ide totalna defanziva, valjanje, i nervoza.
Nije im pošlo za rukom
Nije im pošlo za rukom
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Pozdrav svima nakon dugo vremena, nikad docekat itakmicu, odlican pocetak polusezone, samo da svi ostane zdravi moglo bi se Ako nista do kupa I Malo bolje episode u Evropi. Menalo pokazao da pravi igrac ne treba 16 mjeseci adaptacije, tepanja, boli...ca
samo ovako dalje
.. jer Stari je volio Sarajevo...
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Možda ja pretjerujem, ali nadam se da je ovo samo u ovoj utakmici. Strahujem da ne bude i u nastavku ovako. Sreća pa Banić odbrani one situacije jer zamalo su kaznili nonšalanciju, pa bi bilo psovanja i zvižduka.
Po čemu je to Turkeš bio korektan? Doslovno duh..
- JavierBosnia
- Kontakt:
Cija je odgovornost i odluka da navijači izlaze jedan po jedan sa stadiona? Velika vrata zatvorena, gura se masa na uski prolaz.
Ne daj boze da je trebalo brzo napustiti stadion..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Hajd mi samo, molim te, napiši kako je FK Sarajevo izgledao sinoć poziciono na terenuDoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:52Nemaš kvalitete, jednostavan odgovor. Sav taj prostor koji spominješ su imali naši bekovi koji jednostavno nisu igrači za takve pozicije i za ovakvu postavku igre. Alibi pasovi pa 90% ih je bilo od Ignjatkova jer kad zatvore Cimirota naši stoperi nemaju riješenja i onda se u nedogled dodaju između sebe što je donekle i normalno i ja ne očekujem da stoper daje neke ključne pasove, plus igra Ignjatkova i sakrivanje iza igrača čak ga je i Ristovski dobro naribao u jednoj situaciji.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:26Sve se ja slažem, nisam ni očekivao da će biti prelagano već se onoliki ostavljen prostor trebao iskoristiti bolje. Govorim o problemima koji su bili i u prvom dijelu, non stop vraćanje, alibi pasovi, bezmudnost i sve u krug. Muka raji da ga gleda to, to možemo i mi odavde igrati.DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:10
Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.
Cvitanovića isto ne razumijem da igra sa tri stopera a bez ijednog brzog i pokretljivog igrača možda je i zato ovo sve izgledalo statično. Kod Zekića je to puno bolje izgledalo jer je imao Gulija, Keremeha pa i Renana koji su otvarali prostor a sad sa Turkešom i 6 veznih igrača baš bezidejno izgleda.
Nadam se da će vratiti na 4-3-1-2 kao na derbiju i protiv Zrinskog puno bolje to tako izgleda.
Zato golman i služi, da odbrani ako se napravi neka greška. Kada ne bi bilo grešaka, onda ti golman ne bi trebao.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 08:54Možda ja pretjerujem, ali nadam se da je ovo samo u ovoj utakmici. Strahujem da ne bude i u nastavku ovako. Sreća pa Banić odbrani one situacije jer zamalo su kaznili nonšalanciju, pa bi bilo psovanja i zvižduka.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Defanzivno 5-4-1, ovde i nema puno šta za detaljisati jer su ovi baš rijetko išli u pozicioni napad.MSOZ101 je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:15Hajd mi samo, molim te, napiši kako je FK Sarajevo izgledao sinoć poziciono na terenuDoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:52Nemaš kvalitete, jednostavan odgovor. Sav taj prostor koji spominješ su imali naši bekovi koji jednostavno nisu igrači za takve pozicije i za ovakvu postavku igre. Alibi pasovi pa 90% ih je bilo od Ignjatkova jer kad zatvore Cimirota naši stoperi nemaju riješenja i onda se u nedogled dodaju između sebe što je donekle i normalno i ja ne očekujem da stoper daje neke ključne pasove, plus igra Ignjatkova i sakrivanje iza igrača čak ga je i Ristovski dobro naribao u jednoj situaciji.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:26
Sve se ja slažem, nisam ni očekivao da će biti prelagano već se onoliki ostavljen prostor trebao iskoristiti bolje. Govorim o problemima koji su bili i u prvom dijelu, non stop vraćanje, alibi pasovi, bezmudnost i sve u krug. Muka raji da ga gleda to, to možemo i mi odavde igrati.
Ofanzivno 3-2-4-1, glavna stvar wing-bekovi Kuprešak i Beganović su stajali u liniji sa Ljajićem i Elezjem i igrali uglavnom po bokovima, rijetko su pomagali Cimirotu i Ignjatkovu i skroz su slabo učestvovali u iznošenju/prenosu lopte, sad iz kojeg razloga ne znam vjerovatno neka trenerova zamisao.
Npr kad gledaš neke druge ekipe u 3-4-2-1, bekovi sa def.veznim iznose loptu i učestvuju u izgranji napada gdje dvije visoke osmice otvaraju bokove/krila a ovi bekovi zavisi od situacije ulaze u sredinu i roriraju se sa šesticama. Kod nas stoperi igraju direkt na bekove a šestice se uvlače u sredinu i onda bek nema kome predati loptu pa je vrača ponovo nazad i tako unedogled jer nemaju kvalitet da prenesu loptu jer su daleko od deff.veznih kao što sam i napisao izlaze visoko u liniju sa osmicama. Ne kažem da je to loše samo smatram da mi trenutno nemamo tako kvalitetne igrače na tim pozicijama da mogu iskoristiti situacije gdje se na boku kroz dupli pas napravi višak.
Pogledaj Marsej ili Lens.
Moje skromno mišljenje je da ako se već igra sa tri stopera da u napadu moraju biti dva izuetno pokretljiva igrača, nemamo kvalitete na bekovskim pozicijama da ulaze u dubinu i riješavaju situacije iz drugog plana.
Sinoc smo mi par puta probili taj blok npr ona peta i finta tijelom telalovica za adema al su imali srece pa je ademu izblokiran sut a ispali su bili skoro svi u odbrani, pa je menalo imao jedan potez uspod zapada al nije se s istoka najbolje vidjelo ili mu se u for odbila lopta ali zelim reci na onaj dupli blok samo takvim stvarima mozes dohakat i sutim iz daljine i konstantnim pritiskom jer nemoze se niko 90 minuta braniti a inace je tesko tesko to probiti.Lujkaa je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:55Mozda su htjeli ali nasi im to nisu dozvolili?DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:10Druže šta možeš napravit protiv ekipe koja stoji sa 10 igrača na 40 metara od svog gola. Puno bolje, kvalitetnije i uigranije ekipe od nas nekad nisu u stanju da pronađu riješenje protiv tog niskog ili duplog bloka kako se već zove, J. Jeličić to nekad najbolje objasni. jednostavno nekad nemaš nikakve ideje šta napravit kad je ogromna koncentracija igrača na malom prostoru i uvijek kad smo ih uspjeli malo izvući naročito njihova krila uspjeli smo nešto napravit e sad što Kuprešak nije toliko kvalitetan da se nešto više napravi to je drugi par opanaka što bi se reklo. Radnik je sinoć cijelu utakmicu igrao u tom niskom bloku i čekao naše greške, što je baš čudno jer se ekipe malo otvore kad prime gol ali oni su bili konstatno sa 9/10 igrača iza lopte ne sjećam se niti jedne situacije da su izišli u presing.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 01:00Nije to bilo baš dobro koliko se priča. Radnik je preslaba ekipa bila večeras, napravili su mali milion grešaka u osnovnim stvarima. Sve se ja slažem da je prva utakmica, ali ovaj Radnik je bio spreman za puno veću razliku. Pored svega toga, mogli su nam zagorčati život, sreća imamo Banića, da je bila jača ekipa bilo bi veselo. Mi smo igrali toliko statično, toliko se ukopavamo iznova i iznova, toliko smo spori itd. Ne znam čemu konstatno vraćanje lopte, čemu neodigravanje kada imaš čistu situaciju za to, zašto se ne odvažuju na neke konkretne stvari, to će mi zauvijek stajati upitnik iznad glave. Iz mirnih momenata mi sebi napravimo konfuziju kao što je recimo ona poprečna lopta Beganovića. Ne znam da li im Mario naređuje, ali nepojmiljivo mi je da to ide tako anemično i da se igra toliko dosadno.
Mozda konacno i mi imamo ekipu koja nakon postignutog gola ne staje nego nastavlja igrati svoju igru?
Mozda svasta ponesto?![]()
prije bih rekao da se branimo sa 442 ali problem je sto Turkes i Ljajic ne mogu pritisnuti gore kad protivnik gradi napad.DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:51Defanzivno 5-4-1, ovde i nema puno šta za detaljisati jer su ovi baš rijetko išli u pozicioni napad.MSOZ101 je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:15Hajd mi samo, molim te, napiši kako je FK Sarajevo izgledao sinoć poziciono na terenuDoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:52
Nemaš kvalitete, jednostavan odgovor. Sav taj prostor koji spominješ su imali naši bekovi koji jednostavno nisu igrači za takve pozicije i za ovakvu postavku igre. Alibi pasovi pa 90% ih je bilo od Ignjatkova jer kad zatvore Cimirota naši stoperi nemaju riješenja i onda se u nedogled dodaju između sebe što je donekle i normalno i ja ne očekujem da stoper daje neke ključne pasove, plus igra Ignjatkova i sakrivanje iza igrača čak ga je i Ristovski dobro naribao u jednoj situaciji.
Ofanzivno 3-2-4-1, glavna stvar wing-bekovi Kuprešak i Beganović su stajali u liniji sa Ljajićem i Elezjem i igrali uglavnom po bokovima, rijetko su pomagali Cimirotu i Ignjatkovu i skroz su slabo učestvovali u iznošenju/prenosu lopte, sad iz kojeg razloga ne znam vjerovatno neka trenerova zamisao.
Npr kad gledaš neke druge ekipe u 3-4-2-1, bekovi sa def.veznim iznose loptu i učestvuju u izgranji napada gdje dvije visoke osmice otvaraju bokove/krila a ovi bekovi zavisi od situacije ulaze u sredinu i roriraju se sa šesticama. Kod nas stoperi igraju direkt na bekove a šestice se uvlače u sredinu i onda bek nema kome predati loptu pa je vrača ponovo nazad i tako unedogled jer nemaju kvalitet da prenesu loptu jer su daleko od deff.veznih kao što sam i napisao izlaze visoko u liniju sa osmicama. Ne kažem da je to loše samo smatram da mi trenutno nemamo tako kvalitetne igrače na tim pozicijama da mogu iskoristiti situacije gdje se na boku kroz dupli pas napravi višak.
Moje skromno mišljenje je da ako se već igra sa tri stopera da u napadu moraju biti dva izuetno pokretljiva igrača, nemamo kvalitete na bekovskim pozicijama da ulaze u dubinu i riješavaju situacije iz drugog plana.
Volio bih vidjeti formaciju sa 4141 jedna gdje bi realno pravili presing sa 5 igraca, a napadali sa 6-7 gdje bi jedan ili oba beka isli visoko, dosta rizicno ali i opasno za protivnika
5200+
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Ni prvi ni posljedni put.JavierBosnia je napisao/la: ↑07 feb 2026, 08:58Cija je odgovornost i odluka da navijači izlaze jedan po jedan sa stadiona? Velika vrata zatvorena, gura se masa na uski prolaz.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Meni je stvarno više preko one stvari smišljat odgovore stručnjacima koji dosta znaju i sve vezuju za formacije i kako je na terenu posloženo to je tako i nije dobro.DoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:51Defanzivno 5-4-1, ovde i nema puno šta za detaljisati jer su ovi baš rijetko išli u pozicioni napad.MSOZ101 je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:15Hajd mi samo, molim te, napiši kako je FK Sarajevo izgledao sinoć poziciono na terenuDoktorXabaras je napisao/la: ↑07 feb 2026, 07:52
Nemaš kvalitete, jednostavan odgovor. Sav taj prostor koji spominješ su imali naši bekovi koji jednostavno nisu igrači za takve pozicije i za ovakvu postavku igre. Alibi pasovi pa 90% ih je bilo od Ignjatkova jer kad zatvore Cimirota naši stoperi nemaju riješenja i onda se u nedogled dodaju između sebe što je donekle i normalno i ja ne očekujem da stoper daje neke ključne pasove, plus igra Ignjatkova i sakrivanje iza igrača čak ga je i Ristovski dobro naribao u jednoj situaciji.
Prvo ono što je najmanje bitno u formaciji 5-4-1, ne znam da li smo proveli pet minuta, ofanzivno smo bili u 3-2-4-1 i defanzivno u 4-2-3-1 ili 4-4-2 što neko već napisa.
Ono što je bitno napad dubine, višak na strani, povratne lopte te neke situacije koje smo viđali govore nam o cilju igre koji se gaji.

Ovih situacija smo imali dosta što znači da se dobro radilo i su igrači prepoznavali mane protivnika na 35 metara od gola mi smo imali situacije pet na pet.
Igrači su van takmičarskog ritma, osim Banića sinoć niko nije bio savršen. Griješili su svi od Beganovića, Ristovskog, Maroodze, Ignatkova, Ljajića, Elezija, Turkeša.
Vi sa svojim poznavanjem fudbala očekujete da igrači igraju isto u prvom kolu poslije dva mjeseca pauze kao u 16. ili 17. kolu i zato što to nije ok kriva je formacija.
Po meni svi su sinoć obavili svoj dio zadatka od Banića do Turkeša, svi će biti bolji kako vrijeme bude odmicalo, ali ono što jr najvažnije su ideje u ekipi koje postoje i ne sjedati svakom dijetu u ekipi nakon malo lošije partije na leđa, kako nije kalibar za Sarajevo i da veze nema.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Radije mi nemoj replicirati nego ovako nešto sastaviti..fks74 je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:21Zato golman i služi, da odbrani ako se napravi neka greška. Kada ne bi bilo grešaka, onda ti golman ne bi trebao.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 08:54Možda ja pretjerujem, ali nadam se da je ovo samo u ovoj utakmici. Strahujem da ne bude i u nastavku ovako. Sreća pa Banić odbrani one situacije jer zamalo su kaznili nonšalanciju, pa bi bilo psovanja i zvižduka.
Po čemu je to Turkeš bio korektan? Doslovno duh..![]()
Kada napišeš nešto bez veze, ne mogu da se suzdržim.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 10:51Radije mi nemoj replicirati nego ovako nešto sastaviti..fks74 je napisao/la: ↑07 feb 2026, 09:21Zato golman i služi, da odbrani ako se napravi neka greška. Kada ne bi bilo grešaka, onda ti golman ne bi trebao.GalileoGalilei je napisao/la: ↑07 feb 2026, 08:54Možda ja pretjerujem, ali nadam se da je ovo samo u ovoj utakmici. Strahujem da ne bude i u nastavku ovako. Sreća pa Banić odbrani one situacije jer zamalo su kaznili nonšalanciju, pa bi bilo psovanja i zvižduka.
Po čemu je to Turkeš bio korektan? Doslovno duh..![]()
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Isto da kažeš da je Ochoa pokidao na Svjetskom 2014. godine i da je spašavao Mexico i onda ti dođe ovaj i kaže "pa to mu je posao". Krv ti ebem

.png)