KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 feb 2026, 18:30

Budžet Rostock za ovu sezonu je izmedju 6,7-7 mil eura.

I igraju sezonu ispod realnih mogućnosti. Ne treba ih ni podcijeniti ni precjeniti. Sa njima Bosna moze igrati, imala bi realne šanse da ih prođe

Vidjeli smo u duelu Wurzburga i Igokee kako izgleda kad se neko podcijeni.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 feb 2026, 19:12

Iako je KK Bosna BH Telecom već osigurala plasman u Top 8 ABA lige i četvrtfinale FIBA Evropa kupa, pred sarajevskim Studentima su dvije izuzetno važne utakmice koje mogu značajno odrediti nastavak sezone.

Prvi izazov dolazi u subotu, 7. februara, kada u Zetri od 20:00 sati Bosna dočekuje Iliriju u okviru posljednjeg kola prve faze ABA lige.

Iako je plasman među osam najboljih već potvrđen, pobjeda je od velikog značaja jer bi sarajevski tim u drugu grupnu fazu ušao sa skorom od devet pobjeda i sedam poraza, što bi im donijelo znatno povoljniju startnu poziciju u borbi za play-off.

U Top 8 fazu plasirale su se po četiri najbolje ekipe iz grupa A i B, a bodovi iz prve faze se prenose.

Prema trenutnom stanju na tabeli, kolo prije kraja prve faze poredak ekipa izgleda ovako: Dubai (15-0), Partizan (14-1), Budućnost (13-2), Olimpija (11-5), Crvena zvezda (11-4), Cluj (9-6), Bosna (8-7) i Igokea (7-8).

U nastavku takmičenja Bosna BH Telecom odmjerit će snage s Dubaijem, Partizanom, Clujom i ekipom Igokee ili Borca iz Čačka, zavisno od konačnog plasmana.

Podsjećamo, prvih šest timova izborit će direktan plasman u play-off, dok će sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrati play-in.

Eventualna pobjeda nad Ilirijom dovela bi Bosnu u situaciju da zaostaje samo jednu pobjedu za Clujom, ili čak ima identičan skor u borbi za šestu poziciju.

Već u srijedu, 11. februara, od 19:30 sati, Studenti u Zetri igraju posljednji meč Top 16 faze FIBA Evropa kupa protiv italijanske Reggiane. Iako je četvrtfinale već osigurano, trijumf bi Bosnu doveo do prvog mjesta u grupi L i potencijalno lakšeg protivnika u narednoj rundi.

U slučaju pobjede nad Reggianom, sarajevski tim bi izbjegao izuzetno kvalitetnu špansku Murciju, jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja, te bi se u borbi za polufinale mogao sastati s njemačkim Rostockom ili mađarskim Szombathelyjem.

Bosna BH Telecom igra sezonu za pamćenje, a prilika je da ona postane još uspješnija. Predvođeni Muhamedom Pašalićem, Studenti su zasigurno zaslužili snažnu podršku s tribina.

Kako bi Zetra bila ispunjena do posljednjeg mjesta, Uprava kluba je odlučila da jedna ulaznica vrijedi za obje utakmice, uz posebne pogodnosti za navijače KK Bosna BH Telecom, FK Sarajevo, FK Željezničar, studente svih univerziteta i penzionere, koji kartu za oba susreta mogu kupiti već od 10 KM.

Ulaznice su dostupne na platformi entrio.ba, Entrio prodajnim mjestima te dva sata pred utakmicu u dvorani Zetra.

"Ovo je sezona za pamćenje, a zajedno je možemo učiniti još boljom! Budite uz Studente u Zetri i zajedno ispišimo nove pobjedničke stranice klupske historije!", poručili su iz KK Bosna BH Telecom.

Bosna BH Telecom dočekuje Iliriju u subotu, 7. februara u 20:00 sati, dok je duel protiv Reggiane zakazan za srijedu, 11. februara, u 19:30 sati, uz direktan tekstualni prijenos na .....ba.

Podsjetimo, KK Bosna od svake prodate ulaznice izdvaja 1 KM za liječenje oboljelih građana Bosne i Hercegovine putem udruženja Pomozi.ba.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 06 feb 2026, 20:48

FRANK RIBERY je napisao/la:
06 feb 2026, 18:30
Budžet Rostock za ovu sezonu je izmedju 6,7-7 mil eura.

I igraju sezonu ispod realnih mogućnosti. Ne treba ih ni podcijeniti ni precjeniti. Sa njima Bosna moze igrati, imala bi realne šanse da ih prođe

Vidjeli smo u duelu Wurzburga i Igokee kako izgleda kad se neko podcijeni.
Slazem se Ribery druze.
Ne igraju ispod mogucnosti,tu je Rostock u Njemackoj 6/7mjesto i oni od toga ne mogu bolje.
Bosna ima šansu,ali uveliko zavisi od ishoda utakmice u Njemačkoj.
Ako bude razlika kao poraz od Reggiane,Bosna nema sanse u uzvratu,ako bude poraz jednocifrene razlike,šanse su bolje.
Ja bih ipak volio da igraju protiv mađarske ekipe,ali Rostock ce to biti vjerovatno.
Kako god neka se Murcia izbjegla :kafa:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 06 feb 2026, 21:03

Amirutah1988 je napisao/la:
06 feb 2026, 17:21
marlostanf1eld je napisao/la:
06 feb 2026, 13:12
Lik hladno misli da su njemačka i grčka liga bolje od ABA lige.
Da cjelokupno gledajuci sve timove jedne i druge lige,da smatram da su jaci od ABA lige koja se svodi na 3-4tima.
Osta li su prosjek i ispodprosjeka
Njemacka liga nije nikad niti će ikad biti bolja od ABA lige.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 06 feb 2026, 21:43

Koliko sam saznao za Caruthersa je placeno obestecenje u iznosu od 30K eura.

Caruthers je dobio mjesecnu platu od 15K dolara, a navodno je potpisan odmah i za narednu sezonu opciono u iznosu od 140K dolara za sezonu.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 06 feb 2026, 21:47

Karutes los igrac

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 06 feb 2026, 22:15

Jarodwest je napisao/la:
06 feb 2026, 21:47
Karutes los igrac

Jarode brate naš kako ide oporavak, svima nam fališ :mrgreen:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 feb 2026, 22:32

DirkNowitzki je napisao/la:
06 feb 2026, 21:43
Koliko sam saznao za Caruthersa je placeno obestecenje u iznosu od 30K eura.

Caruthers je dobio mjesecnu platu od 15K dolara, a navodno je potpisan odmah i za narednu sezonu opciono u iznosu od 140K dolara za sezonu.
Dobar i koristan back up play

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 06 feb 2026, 22:43

CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 09:40
Jadnimi je napisao/la:
05 feb 2026, 07:35
CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 07:26

Znam ali kažem da ne vidim zašto mi ako bi igrali protiv Rostocka ne vi išli da pobjedimo obje utakmice jer ekipa sigurno ima kvalitet za to.
Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika. :kafa:
No prije toga treba pobijediti italijane.
Potpis!

Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.
Iskreno receno, vise “naroda” i “raje” koji “vole” Bosnu mi je preko glave. A u stvarnosti to izgleda tako da protiv Slobode dodje 700 ljudi na utakmicu, a karta je presimbolicna, protiv Mege poluprazna dvorana, iako ce npr. tog Bogoljuba Markovica vrlo brzo gledati u nekom od NBA timova.

Ako je iko kritikovao poteze od Dubravka, ja sam taj koji je to radio i koji to radi, cak i kad je bilo nepopularno to raditi, jer sam znao cemu vodi. Da se ne ponavljamo, ali u zadnje vrijeme itekako biram i filtriram informacije na forumu. Ali ne moze se nikome nista prigovoriti da je ovo najuspjesnija sezona Bosne, pa na kraju ce ovisiti o domacem prvenstvu i Kupu, ali ako se uzme Prvenstvo, vjerovatno najuspjesnija poslijeratna sezona Bosne.

Gledali smo euroligasa (Zvezdu), gledali smo dva tima Eurocupa (Cedevita Olimpija i Buducnost), najtalentovaniju ekipu Europe (Megu), bivseg NBA igraca (Ilirija), vrlo solidne Zadra i Viennu, ucesnika Lige prvaka (Spartak), jos dva euroligasa (Dubai i Partizan), jos jedan tim Eurocupa (Cluj), jos jednog ucesnika Lige prvaka (Igokea), cetvrtoplasiranu ekipu spanske ACB lige (Murcia), solidnu Reggianu, prvoplasiranu ekipu rumunskog prvenstva (Oradea). I opet nam je premalo.

Politika me NIKADA nije, niti ce me zanimati, prezirem je, ali ako neko kaze da Bosna za ovu sezonu nije dobila vrhunsku podrsku od vlasti i novac, taj apsolutno laze. Znam da je Niksic odigrao glavnu ulogu na kraju i za Telecom i sve ostalo, jer generalno izuzetno voli sport, ali Bosna je dobila podrsku kao niko nikada. Tu im jedino zamjeram, jer su morali prisiliti Dubravka da napravi UO kluba.

Cijena karata jesu previsoke, ali je onda to naknadno shvatio i poceo je da pravi pakete, sto je bilo vrlo solidno i izuzetno korektno. Pa 80% ljudi koji ovdje komentarisu za vrijeme utakmica nisu vidjeli Zetru ocima u ovoj sezoni.

Licemjerstvo je nacionalni sport, prvi smo da damo deklarativnu podrsku, a kada treba stvarno podrzati svoj klub, otici na utakmicu, kupiti majicu, nadjemo 1001 razlog zasto to ne treba uciniti.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 06 feb 2026, 22:49

Adnan33 je napisao/la:
06 feb 2026, 22:15
Jarodwest je napisao/la:
06 feb 2026, 21:47
Karutes los igrac

Jarode brate naš kako ide oporavak, svima nam fališ :mrgreen:
Boli me rame bruda

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 06 feb 2026, 23:56

DirkNowitzki je napisao/la:
06 feb 2026, 22:43
CAZIN je napisao/la:
05 feb 2026, 09:40
Jadnimi je napisao/la:
05 feb 2026, 07:35

Gledao sam ih sinoć(lijepi You Tube), ni jedni ni drugi me nisu impresionirali, sa dobrim pristupom trebamo ih u obje uzeti.
U obje utakmice treba ići na pobijedu, jer ako kreneš sa razmišljanjem da ideš da budeš poražen, ide potop, a gleda se koš razlika. :kafa:
No prije toga treba pobijediti italijane.
Potpis!

Samo me strah kada krenu jače utakmice, ABA liga Top 8 gdje se mi realno od 8 utakmica možemo u 3 nadati nekoj pobjedi, i krenu porazi a bit će ih da narod prestane biti zainteresovan.
Iskreno receno, vise “naroda” i “raje” koji “vole” Bosnu mi je preko glave. A u stvarnosti to izgleda tako da protiv Slobode dodje 700 ljudi na utakmicu, a karta je presimbolicna, protiv Mege poluprazna dvorana, iako ce npr. tog Bogoljuba Markovica vrlo brzo gledati u nekom od NBA timova.

Ako je iko kritikovao poteze od Dubravka, ja sam taj koji je to radio i koji to radi, cak i kad je bilo nepopularno to raditi, jer sam znao cemu vodi. Da se ne ponavljamo, ali u zadnje vrijeme itekako biram i filtriram informacije na forumu. Ali ne moze se nikome nista prigovoriti da je ovo najuspjesnija sezona Bosne, pa na kraju ce ovisiti o domacem prvenstvu i Kupu, ali ako se uzme Prvenstvo, vjerovatno najuspjesnija poslijeratna sezona Bosne.

Gledali smo euroligasa (Zvezdu), gledali smo dva tima Eurocupa (Cedevita Olimpija i Buducnost), najtalentovaniju ekipu Europe (Megu), bivseg NBA igraca (Ilirija), vrlo solidne Zadra i Viennu, ucesnika Lige prvaka (Spartak), jos dva euroligasa (Dubai i Partizan), jos jedan tim Eurocupa (Cluj), jos jednog ucesnika Lige prvaka (Igokea), cetvrtoplasiranu ekipu spanske ACB lige (Murcia), solidnu Reggianu, prvoplasiranu ekipu rumunskog prvenstva (Oradea). I opet nam je premalo.

Politika me NIKADA nije, niti ce me zanimati, prezirem je, ali ako neko kaze da Bosna za ovu sezonu nije dobila vrhunsku podrsku od vlasti i novac, taj apsolutno laze. Znam da je Niksic odigrao glavnu ulogu na kraju i za Telecom i sve ostalo, jer generalno izuzetno voli sport, ali Bosna je dobila podrsku kao niko nikada. Tu im jedino zamjeram, jer su morali prisiliti Dubravka da napravi UO kluba.

Cijena karata jesu previsoke, ali je onda to naknadno shvatio i poceo je da pravi pakete, sto je bilo vrlo solidno i izuzetno korektno. Pa 80% ljudi koji ovdje komentarisu za vrijeme utakmica nisu vidjeli Zetru ocima u ovoj sezoni.

Licemjerstvo je nacionalni sport, prvi smo da damo deklarativnu podrsku, a kada treba stvarno podrzati svoj klub, otici na utakmicu, kupiti majicu, nadjemo 1001 razlog zasto to ne treba uciniti.
Potpuno te razumijem. Ti "navijači" su isti kao oni što dođu se javiti na utakmicama košarkaške reprezentacije a ne znaju šta se dešava prije utakmica. Tipični navijači koji prate samo fudbal i ništa drugo ne žele ni vidjeti osim kad igra reprezentacija.

Meni je veoma žao što nisam u mogućnosti da dolazim na utakmice jer ybg takva nam je država da mi je bliže otići na gostovanje u Ljubljanu nego na domaću utakmicu u Sarajevu :lol:

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 07 feb 2026, 00:18

700 je razocaravajuce nema govora. Em je cijena bila simbolicna, em su momci zasluzili. Takmicenja u kojim igraju nasi protivnici ne znace nista. Donekle Euroligasi ali ni tu ne znam koliko su ljudi zainteresovani zbog kosarke, a koliko zbog fudbalskih klubova sa kojim su svi dobro upoznati.
Zaboravlja se da je Bosna i prije rata znala igrati protiv ovih timova u maloj dvorani, a i poslije rata su trofeji osvajani u maloj dvorani. Bosna i posjeta ferceraju na principu neke euforije, kad se raja nafura i dolaze bez obzira na protivnike. Ove sezone su cijene ulaznica sjebale euforiju plasmana u ABA ligu, ali ima jos sezone i utakmica, bice i Zetra puna bez obzira na poraze koji nas cekaju ako pokazemo da mozemo igrati sa igokeom. Dubravko je na pocetku rekao najbolju stvar, a to je da gradu nedostaje dvorana srednjeg kapaciteta. Dvorana od kakve 2-2500 se ubila za Bosnu u 80% sezone.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 07 feb 2026, 02:43

Interesantno kako Atic igra puno bolju sezonu u Eurokupu nego ABA, statistika i procenti. :think:

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 07 feb 2026, 10:41

Slušao sada na N1 Fazlu i Omerovića o novoj pjesmi.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 07 feb 2026, 14:25

Edin radi večeras :)

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 07 feb 2026, 19:32

Opet ce sudeci po trenutnom stanju, posjeta biti izuzetno losa.

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 07 feb 2026, 19:52

Moze link neko

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 07 feb 2026, 19:56

FKSzuti je napisao/la:
07 feb 2026, 14:25
Pa ček, zar ga nisu sklonili zbog Zvezde :facepalm:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 feb 2026, 19:57

Avantii je napisao/la:
07 feb 2026, 19:56
FKSzuti je napisao/la:
07 feb 2026, 14:25
Pa ček, zar ga nisu sklonili zbog Zvezde :facepalm:
Pa jesu za Srbiju. Radit će samo na Areni BiH za nas.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 07 feb 2026, 20:00

Cluj pobjedio u Čačku te je zbog te pobjede Igokea i zvanično postala zadnji tim koji se plasirao u Top 8

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.