FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
34
10%
Treći
101
30%
Četvrti
71
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
25
8%

Ukupno glasova: 333

KosevoZove
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la KosevoZove » 08 feb 2026, 01:01

Ljudi dragi ucvrstiti 3 mjesto i probati kup osvojiti za ovu sezonu, ko vise vjeruje u titulu jeste realni?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 feb 2026, 01:09

Opet letite u nebesa zbog 1 utakmice.1 los rezultat nas dijeli od price da cemo 5.zavrsiti i popusit Evropu.

Kup,super kup i 3.mjesto je maksimum ove sezone.U borbi za titulu cemo bit kad prestanemo kiksati male utakmice ko sto bi bili i sada da nismo.Znaci vise od 1 kiks protiv Sloge,Posusja,Prijedora,Radnika je kraj price sto se tice titule a mi smo napravili vec 4 takva na pola sezone.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 feb 2026, 02:19

Dosta kiksova je nasi izazvano sudiskim namjernim greskama.

Ja nevidim da nas moze pobjedit bilo koja ekipa ( cak i remi izvuc ) na fer sudjenje.

2x protiv borca
1x zrinjskog (i to kuci)
2x protiv zelje

Borac ima 2x protiv zrinjskog, imamo cvrstu ekipu i imamo sirok roster, nasa ekipa nesmije dozvolit slabo zalaganje kao sto je bilo u prijedoru. Da los teren i slaba ekipa bude demotivirajuci fakor ( kurcev bol)

Pobjeda protiv rudara (vodili 0-1) i pobjeda pritiv zrinjskog na kosevu 94 minuta izjednacili to danas bi bili na -7 bojcem i na -4 za svinjskim.

Cinimi se da smo preuzeli taktiku strategiju od zrinjskog sto se tice fizionomije igraca i tipa igraca.

Uzimamo visoke fizicki jace igrace, jest da taka fizionomija igraca ima mana uvidu tehnike i brzine. Al realno finacisku moc koju mi imamo mi nemoze dovest niske igrace koji imaju toliko dobru tehniku da bi mogli pravit prevagu na terenu, dok visoci igraci koji snagom nadomjestavaju tehniku ipak mozemo

Imas Gulija i Mlinarica, gulija trpimo 3 godine dobijemo od njeg polu sezonu da valja i prodaja, mlinaric 6 mjeseci igro normalno ode. Jedino keremeh je igrac kojeg niko nece a sigurno bi i on otiso da je samo za 5% poboljso realizaciju koja je uzasna.

Biblija krpic krsto ahmet memija serbedzic beganovic kupresak, to niko nece da dovodi a dobri su za bh uslove

Jedino bubanja koji je bio visoci i da he napravio transver i to u ratnu drzavu gdje jedva uzdrzo 3 mjeseca i noga

kosevodom
Kontakt:

Post Postao/la kosevodom » 08 feb 2026, 02:38

Na -6 od 1. pozicije se moze pricati i teoretisati o tituli. Borac ce morati rizikovati debelo ako misli da zavrsi 1., u smislu da nisu sposobni bez PREOFIRNIH stimaljki iznijeti ovu polusezonu. Zrinjski je tu negdje takoder, samo im nisu potrebne preofirne stvari, vec sitne naguraljke.

Nase je da svaku utakmicu budemo bolji toliko da te ni sudija ne moze ostetiti. Jeste da nekad ni to nije dovoljno, kao protiv sirokog 3-3 onda, njima priznaje 2 gola koja su za ponistiti, nama ponistava 2 cista. 5-1 za nas trebao biti realan rezultat.
Ali opet, to je anomalija. Ako si za 2-3 gola bolji, cak i uz stimaljke ces pobijediti jedan razlike nekako.

Nazalost, mi cemo svaku utakmicu minimalno morati biti 2-3 gola bolji ako mislimo osvojiti titulu, a da pri tom borac i zrinjski ne budu preofirni u stimanju, pa da im se omakne koji X protiv donjeg dijela tabele, a da ih mi uzmemo u direktnim okrsajima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 feb 2026, 08:04

NajvecaRadosti je napisao/la:
08 feb 2026, 01:09
Opet letite u nebesa zbog 1 utakmice.1 los rezultat nas dijeli od price da cemo 5.zavrsiti i popusit Evropu.

Kup,super kup i 3.mjesto je maksimum ove sezone.U borbi za titulu cemo bit kad prestanemo kiksati male utakmice ko sto bi bili i sada da nismo.Znaci vise od 1 kiks protiv Sloge,Posusja,Prijedora,Radnika je kraj price sto se tice titule a mi smo napravili vec 4 takva na pola sezone.
Sve se slažem

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 feb 2026, 08:49

amkeivke je napisao/la:
07 feb 2026, 22:20
https://www.transfermarkt.de/stipe-peri ... ler/245072

Možda je ipak ovo opcija. Raskino zadnji dan našeg transfer roka, tako da ipak je moguče...
Mogao bi on u Istru

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 feb 2026, 09:14

Jel bio onaj mali Mehmedovic na klupi sad protiv radnika. Telalovic doso iz 3ce lige i dobio odma poluvrijeme (cak nije ni pripreme citave odradio sa ekipom ) nije valjda da nasa akademija nije jaca od celikove.

Cak ja sam nekako ubjedjen da bi nasa akademija najbolji juniori i kadeti trebali bit jaci od seniorske ekipe celika.

Malo je cudno posebno ako uzmemo cinjenicu da mali nije nista posebno pokazao, cak po mom misljenju sto je trebao da ima motoriku kretnju bez lopte on to bas nema. Treba malca podrzat ona dva 3 dodira kod suta adema i ono guranje lopte u for kad ga crnac pivuce sledja su zrele fine stvari, al Mehmedovic je u akademi 2 (mozda i vise godine nemam pojma) odradio komplet pripreme odigrao skoro sve pripremne utakmice i nije bio los. Po mom misljenju zadluzio je vise minutazu nego Telalovic.

Onaj srugi sa 15,5 **** on je bolji od oboice al to pravilo je problem i to je razumljivo

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 feb 2026, 09:18

Put je napokon izgleda jasan, a na tom putu bi Menalo trebao biti odlično pojačanje i primjer drugima.

– “Ako me pitate šta je presudilo da dođem u Sarajevo, mogu reći – projekat. Stvarno, ono što su mi ljudi iz kluba predstavili me ugodno iznenadilo. Postavljeni su jasni standardi i očigledno je da klub ide u odličnom pravcu. Trener Cvitanović me kontaktirao čim je saznao da postoji opcija da dođem, a nakon toga sam i sam pozvao svog bivšeg saigrača Ristovskog, koji je sada također tu, da se raspitam o svemu. On mi je rekao samo najbolje o klubu i svemu što se dešava – ističe Menalo za **** portal.
Haha… Iskreno, samo sam pomislio: “Pa, je li moguće da imam toliko sreće da zabijem odmah u prvoj utakmici?”, kroz osmijeh priznaje Menalo.

- “Nisam još uvijek sve pohvatao, ali za ovo malo vremena, nema velike razlike u odnosu na sistem trenera Sancheza u Rijeci. Vjerujem da ću se brzo uklopiti i pokazati da Sarajevo nije pogriješilo što me je dovelo. Sa svojim iskustvom želim pomoći i mlađim igračima da postanu pobjednici i nauče kako se nositi s pritiskom – onim koji ih tjera naprijed, a ne sputava ih. Sarajevo je klub koji ne trpi prosječnost – dodaje Menalo.

– “Znate kako je to u ovom poslu… Kada je vijest o mom dolasku izašla u javnost, bilo je puno drugih upita, ali tada sam već imao dogovor sa Sarajevom i za mene nije bilo dileme. Znao sam da je pitanje dana kada ću obući bordo dres.”

– “Razgovarao sam sa selektorom i mogu slobodno reći da me on također potaknuo da dođem u Sarajevo” – otkrio je na kraju Menalo.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 08 feb 2026, 09:55

Mi ako sve utakmice dobijemo do kraja, osvojit cemo titulu.

Pitanje je, da li mi mozemo to uraditi.

Vjerovatno ne.

Fokus treba biti da se izbori Evropa, kup uzeti. Napraviti ekipu sad za Evropu. Yebes sve ovo ako nema iskoraka u Evropi.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 08 feb 2026, 10:25

Priču o titulu ne treba pominjati, šutiti i raditi. Sve može pasti u vodu sljedeći vikend ako nam u Doboju dođe sudija sa jasnom namjerom da ne smijemo uzeti tri boda. Suđenje nije i neće biti bolje to smo već nakon prvog kola vidjeli. Ako Borac i Zrinjski odigraju neriješeno pa mi odemo i nekim čudo pobijedimo u BL, Borac opet izgubi na Grbavici i uz neki kiks Zrinjskog tu je tek neka priča o eventualnoj tituli do tada fokus je na nama kako izgledamo na terenu i na KUP.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 08 feb 2026, 11:00

Ma super kup i kup osvojiti,a ostalo ako se cudo desi...
I europu zaganjat napokon... :salut:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 08 feb 2026, 11:58

Koliko su ljudi nerealni s pričom o tituli. Dižete očekivanja, hajcate raju na pogrešan način i onda kad ne osvojimo (što u ovoj sezoni možemo samo ako snsd i hdz prćija istupe iz lige) tjerate sve redom i niko i ništa vam ne valja. Zadovoljite se eventualnim osvajanjem superkupa i kupa. Pustite ljude da rade i dajte im vremena da izgrade ekipu i uspostave napokon neki sistem. Uspjeh će doći, siguran sam. Uspjeh preko noći nam nikad ništa dobro nije donio.
Nikad poraz, samo lekcija.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 08 feb 2026, 12:03

tabba77 je napisao/la:
08 feb 2026, 11:58
Koliko su ljudi nerealni s pričom o tituli. Dižete očekivanja, hajcate raju na pogrešan način i onda kad ne osvojimo (što u ovoj sezoni možemo samo ako snsd i hdz prćija istupe iz lige) tjerate sve redom i niko i ništa vam ne valja. Zadovoljite se eventualnim osvajanjem superkupa i kupa. Pustite ljude da rade i dajte im vremena da izgrade ekipu i uspostave napokon neki sistem. Uspjeh će doći, siguran sam. Uspjeh preko noći nam nikad ništa dobro nije donio.
:clap: :clap: :clap: :clap:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 feb 2026, 12:12

tabba77 je napisao/la:
08 feb 2026, 11:58
:thumbup:
Ići od meča do meča, dati maksimum, pa koliko skupimo bodova i približimo se, dobro i jest.
Bilo bi lijepo ako ništa da budemo na jednocifrenom zaostatku za prvakom na kraju.
Superkup i kup su pod must.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 feb 2026, 12:39

Pa vec nakon pvog prvog kola smo blizu tom jednocifrenom zaostatku, nek iduce oni medjusobno X mi dobijemo eto nas na -10 ( naravno pod uslovom da dobijemo).

Problem je sto raja misli da mi mozemo do kraja sve dobiti sto je gotovo pa nemoguce. Tako da neki pristojan zaostatak i sto vecina govori kup i super kup za ovu godinu je vise nego dovoljno.

A ono sto sam govorio prije kraja polusezone iduce sezone nema opravdanja za ne uzimanje titule.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 08 feb 2026, 12:52

Jel ovo odgodjena nasa utakmica orotiv Sloge?

slika
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 feb 2026, 12:56

Jet2Holiday je napisao/la:
08 feb 2026, 12:52

slika
Jest igra se 15.02. U 16h
Prenos My TV

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 feb 2026, 12:56

Jet2Holiday je napisao/la:
08 feb 2026, 12:52

slika

15tog
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 feb 2026, 13:12

Kako se zove pitar, što je prenosio utakmicu Sarajevo- Radnik ?

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 08 feb 2026, 13:20

fks74 je napisao/la:
08 feb 2026, 13:12
Kako se zove pitar, što je prenosio utakmicu Sarajevo- Radnik ?
Vedad Surkovic
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: forgempp, Google Adsense [Bot], Lecler, Svire, TETRAPAK i 11 gostiju.