FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zašto je bolje što nismo dobili čist penal, ako nam za Evropu bude falio bod (hipotetski se može desiti) sjetit ćemo se ove situacije, ili penala nad Karamarkom na Grbavici protiv pijačara, ili masakriranja u širokom i bijeljini. Nikoga ne branim pogotovo ne ovaj skup ovih balerina ali fudbal se igra za rezultat, igra jeste važna ali rezultat samo kroji tabelu. Ne mora značiti da bi zabili, Krpić je najviše pizdio na bilbiju što znači da bi on šutirao, a on ima iza sebe niz promašenih penala u našem dresu, jedan je upravo protiv posušja, ali ono se moralo suditi kao penal.Pratim dugo fudbal i nema ekipe koja je ganjala neki cilj da je konstantno bila dobra, nekada se moraš i "provući". Ko nas pita za prošlu sezonu i niz onih preokreta i bodova u zadnjim sekundama, ostvarili smo ih pošteno i gotova priča. Zato se ne mogu složiti sa tobom oko penala, pogotovo jer je bio čist, ovdje se nije radilo o nekom poklonu kako neke druge ekipe dobijaju. Jako žalosti kada se već u prvom kolu nastavka vidi u kojem smijeru ide suđenje.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Da smo odigrali dobro, svi bi rekli penal. Klasicni Bosnjo ‘nek nam nije svirao’.AhmedNurudin je napisao/la: ↑09 feb 2026, 09:51Zašto je bolje što nismo dobili čist penal, ako nam za Evropu bude falio bod (hipotetski se može desiti) sjetit ćemo se ove situacije, ili penala nad Karamarkom na Grbavici protiv pijačara, ili masakriranja u širokom i bijeljini. Nikoga ne branim pogotovo ne ovaj skup ovih balerina ali fudbal se igra za rezultat, igra jeste važna ali rezultat samo kroji tabelu. Ne mora značiti da bi zabili, Krpić je najviše pizdio na bilbiju što znači da bi on šutirao, a on ima iza sebe niz promašenih penala u našem dresu, jedan je upravo protiv posušja, ali ono se moralo suditi kao penal.Pratim dugo fudbal i nema ekipe koja je ganjala neki cilj da je konstantno bila dobra, nekada se moraš i "provući". Ko nas pita za prošlu sezonu i niz onih preokreta i bodova u zadnjim sekundama, ostvarili smo ih pošteno i gotova priča. Zato se ne mogu složiti sa tobom oko penala, pogotovo jer je bio čist, ovdje se nije radilo o nekom poklonu kako neke druge ekipe dobijaju. Jako žalosti kada se već u prvom kolu nastavka vidi u kojem smijeru ide suđenje.
Fk Željezničar.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Zamisli ti nama pise lik koji pljuje najtrofejnijeg trenera, naziva ga lopovom i slično. Takva osoba pise o navijačima. Za povraćanja.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Žalosno Bgmi i upravo to "Bošnjo", krećem od nas igra jeste bila očaj, nisi zapucao u okvir ali je penal čist i zašto nismo realni prema sebi. Napisao sam i sinoć oni meni nisu samo za noćnog treninga oni su za ozbiljnog udara po džepu, dobili ste pripreme kao ozbiljne ekipe, Hajduk se u Splitu spremao, zrinjski u hercegovini a naše manekenke put Antalije i opet onako, ali nemojte umanjivati da nam je oduzeta šansa bar za remi. Sa jedne strane imaš navijače koji spamuju sve živo od društvenih mreža foruma kad imaju normalno suđenje, prave se klipovi sudijske greške na štetu "našeg kluba" a mi šutimo. Da se njima ovako nešto desilo gorile bi društvene mreže. Ja nakon prvog gola sarajeva konstatujem "nama bi poništili onakav gol, jer turkeš smeta golmanu" mene Željini profili "napadaju" kao zašto bi nama poništili. Raja ili ne prati, ili ne želi da vidi ili jednostavno nisu Željovci.Pablo11 je napisao/la: ↑09 feb 2026, 09:54Da smo odigrali dobro, svi bi rekli penal. Klasicni Bosnjo ‘nek nam nije svirao’.AhmedNurudin je napisao/la: ↑09 feb 2026, 09:51Zašto je bolje što nismo dobili čist penal, ako nam za Evropu bude falio bod (hipotetski se može desiti) sjetit ćemo se ove situacije, ili penala nad Karamarkom na Grbavici protiv pijačara, ili masakriranja u širokom i bijeljini. Nikoga ne branim pogotovo ne ovaj skup ovih balerina ali fudbal se igra za rezultat, igra jeste važna ali rezultat samo kroji tabelu. Ne mora značiti da bi zabili, Krpić je najviše pizdio na bilbiju što znači da bi on šutirao, a on ima iza sebe niz promašenih penala u našem dresu, jedan je upravo protiv posušja, ali ono se moralo suditi kao penal.Pratim dugo fudbal i nema ekipe koja je ganjala neki cilj da je konstantno bila dobra, nekada se moraš i "provući". Ko nas pita za prošlu sezonu i niz onih preokreta i bodova u zadnjim sekundama, ostvarili smo ih pošteno i gotova priča. Zato se ne mogu složiti sa tobom oko penala, pogotovo jer je bio čist, ovdje se nije radilo o nekom poklonu kako neke druge ekipe dobijaju. Jako žalosti kada se već u prvom kolu nastavka vidi u kojem smijeru ide suđenje.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Zamisli ti nama pridike drzi lik, veliki navijac, koji najtrofejnijeg trenera naziva lopovom, kakve sve gadosti jos.
mislim da nakon jučerašnje utakmice se može reći da sigurno imamo slabiju ekipu nego na jesen, ne zato što su otišli neke igračine nego što su zamjenjeni s igračima kojima nema napretka, klub je evo godinama nejasan s politikom u21 igrača te igramo godinama s igračem manje jer eto taj u21 mora igrati, zar nema nikakve ambicije za taj problem jer je evidentno da ni Hamza ni Šabić neće postati nikakvi igrači te da će u najboljem slučaju završiti u ekipi iz federalne ala gasal
-
itatabisine
- Kontakt:
Penal je penla i smatram da se trebao svirati, drugi je par cipela da li smo igrom zasluzil eventualni bod ali penal je penal.
Ne sviranje penala nam govori sasvim drugu stvar a to je da smo OSTECENI i to namjerno. Zaista ne pamtim u posljednje dvije sezone da sudija koji gleda VAR nije promjenio odluku, osim juce kada je gledao cist penal.
Da li smo igrom i prilikama zasluzili bod NISMO, ali ako je penal onda je penal, sjetite se utakmica protiv nas kada su se protivnicima dosudjivali penali i kada lopta pogodi prvo drugi dio tjela pa tek onda ruku ( cini mi se utakmica protiv Veleza).
Igar ce doci, slozit ce se ekipa, ali ove stvari sto nam sudije rade protiv toga se moramo boriti, jer mozemo mi imati super ekipu ali ako sudije imaju drugacije instrukcije djaba nam onda sve
Ne sviranje penala nam govori sasvim drugu stvar a to je da smo OSTECENI i to namjerno. Zaista ne pamtim u posljednje dvije sezone da sudija koji gleda VAR nije promjenio odluku, osim juce kada je gledao cist penal.
Da li smo igrom i prilikama zasluzili bod NISMO, ali ako je penal onda je penal, sjetite se utakmica protiv nas kada su se protivnicima dosudjivali penali i kada lopta pogodi prvo drugi dio tjela pa tek onda ruku ( cini mi se utakmica protiv Veleza).
Igar ce doci, slozit ce se ekipa, ali ove stvari sto nam sudije rade protiv toga se moramo boriti, jer mozemo mi imati super ekipu ali ako sudije imaju drugacije instrukcije djaba nam onda sve
- mamonelafo
- Kontakt:
Ovu utakmicu nije izgubio niti jedan jedini igrač - svi znamo koje su mane ovih igrača, pa i ta poneka vrlina koju imaju. Ovo je izgubio ŠS i ljudi koji su radili na pojačanjima odnosno raskidima. I to je to. Idemo dalje, za nadati se da će Pejić, Prokop i taj Muharem moću nešto više. Za ovog posljednjeg i nisam siguran, ali dobro, vidjet ćemo, dobit će svoju šansu.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Evidentno je da ekipi treba reset i da ce trebati vremena da se dugogodisnji nerad ispravi.
-
GavranBeli
- Kontakt:
AhmedNurudin je napisao/la: ↑09 feb 2026, 10:05Raja ili ne prati, ili ne želi da vidi ili jednostavno nisu Željovci.
Ovo posljednje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sve dok ne budu riješene stvari sa sudijama nema ovde napretka. Da smo bili katastrofa jesmo, da smo oštećeni isto jesmo. Sjetimo se onog horora u Širokom, kada su nam poništena dva čista gola, nakon toga je sve i krenulo nizbrdo.
Šta bi vi uradili sa ovim igračima da ste uprava?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Ovo sve sto se bude desavalo do ljeta je kriv psihicki bolesnik koji nam je uvalio igraca kojih se ne mozes rijesiti. Slavisa bi sigurno drzao Koningsa i slicne u sastavu. Od ljeta mozemo suditi kad citava ekipa bude po njegovom kroju,a ne dva igraca.mamonelafo je napisao/la: ↑09 feb 2026, 10:26Ovu utakmicu nije izgubio niti jedan jedini igrač - svi znamo koje su mane ovih igrača, pa i ta poneka vrlina koju imaju. Ovo je izgubio ŠS i ljudi koji su radili na pojačanjima odnosno raskidima. I to je to. Idemo dalje, za nadati se da će Pejić, Prokop i taj Muharem moću nešto više. Za ovog posljednjeg i nisam siguran, ali dobro, vidjet ćemo, dobit će svoju šansu.
Fk Željezničar.
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Moje vidjenje nase igre je kao i vecine ovdje - nemamo sredinu i zato gubimo utakmice i zato ne kreiramo sanse. Sve se svodi na krila hoce li nesto izmajmunisat i pogodit nekog u sesnestercu. Solidna sansa u prvom pol je bila kad je cvetanoski pogodio krpica u sesnestercu al je krpic nije ni tad uspio uhvatit kako treba, cak mislim da je fulio loptu.
Imamo puno igraca koji igracu sredinu Deni, Prokop, Radovac, Erick, Oulad, Gojak + Foco i Sosic koji su povrijedjeni i neshvatljivo je da pored ovakvih igraca mi NEMAMO sredinu na utakmici. Neshvatljiva je postavla sa 2 spica jablana koji su relativno slabo pokretljivi/okretni da krenes kako se juce krenulo. Jedino da nije ideja bila da samo sa nabacivanjem i preskakanjem sredine nesto pokusavamo sto opet nismo uspjeli jer ni jedan centarsut nije bio dobar i ni jedna duga lopta nije bila spustena kako treba od krpica i jaganjca. Meni jedino ima smisla igrati 3-4-2-1 ili 3-4-3 kako je neko napisao jer za tu formaciju imamo igrace. Ili jednostavno standardna 4-2-3-1 koja je najcesca za ovu ligu. Ovu ligu dobija sredina, nikakva druga filozofija.
Mi smo poceli ovako kriminalno igrati sa povredom Sosica - od tada nemamo nikakve kreacije u veznim redu i ja sam se nadao da ce Prokop i Deni u sredini znaciti promjenu u toj sferi, ali jucer je Prokop dobio 0 minuta sto ne mogu da shvatim osim ako je neka blaza povreda u pitanju.
Sve u svemu, jedna velika NULA za sada. Vidjet cemo sa Pejicem, Prokopom i Muharemom hoce li biti drugacije, a trebalo bi, jer ako ne bude… lose nam se pise
Imamo puno igraca koji igracu sredinu Deni, Prokop, Radovac, Erick, Oulad, Gojak + Foco i Sosic koji su povrijedjeni i neshvatljivo je da pored ovakvih igraca mi NEMAMO sredinu na utakmici. Neshvatljiva je postavla sa 2 spica jablana koji su relativno slabo pokretljivi/okretni da krenes kako se juce krenulo. Jedino da nije ideja bila da samo sa nabacivanjem i preskakanjem sredine nesto pokusavamo sto opet nismo uspjeli jer ni jedan centarsut nije bio dobar i ni jedna duga lopta nije bila spustena kako treba od krpica i jaganjca. Meni jedino ima smisla igrati 3-4-2-1 ili 3-4-3 kako je neko napisao jer za tu formaciju imamo igrace. Ili jednostavno standardna 4-2-3-1 koja je najcesca za ovu ligu. Ovu ligu dobija sredina, nikakva druga filozofija.
Mi smo poceli ovako kriminalno igrati sa povredom Sosica - od tada nemamo nikakve kreacije u veznim redu i ja sam se nadao da ce Prokop i Deni u sredini znaciti promjenu u toj sferi, ali jucer je Prokop dobio 0 minuta sto ne mogu da shvatim osim ako je neka blaza povreda u pitanju.
Sve u svemu, jedna velika NULA za sada. Vidjet cemo sa Pejicem, Prokopom i Muharemom hoce li biti drugacije, a trebalo bi, jer ako ne bude… lose nam se pise
Jedina realna opcija je da se trpi rezultat koliko moze i da se postepeno cisti kukolj. Na akademiju se ne mozemo osloniti, koga god da ubacis sa klupe nece donijeti prevagu. Na ljeto se trebaju dovesti barem 3/4 nadprosjecna igraca (spic, krilo, stoper) da bi se ocekivalo poboljsanje. Po mogucnosti bez igraca ispod 1.85, vec smo kratki u ovoj krkanskoj ligi.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
- WeekendOffender
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Anpa, BarbareZeljin, Cwirek, drzgemboadislic, Hazre, Hrasno15 i 90 gostiju.