FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 10 feb 2026, 17:37

Dakle, status Simonija je jasan. Sretno Simoniju i da napravu karijeru. Ja se nešto ne mogu oteti utisku da nije dobio dovoljno prostora ali kako se ni u Zmijavcima nje mogao nametnuti vjerovatno tu i nema nekog velikog kvaliteta.

Još da vidimo šta ćemo sa Ibraheem-om i Garsijom. :kafa:

Valjda se klub nekad oglasi i za Garčevića.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 feb 2026, 17:39

Kad će ovaj iz Austrije igrat.Imam suhu da će poludit.Ova sredina obećava i kad ovaj iz Austrije podivlja gazimo.Volim Muftica ko svoje dijete ali izgleda da ga malo ponijelo.Treba neko iskusan sa njim popričat.Guso pusti momka uništi ga.

Lekqqq1921
Kontakt:

Post Postao/la Lekqqq1921 » 10 feb 2026, 17:50

Levin je napisao/la:
10 feb 2026, 17:37
Dakle, status Simonija je jasan. Sretno Simoniju i da napravu karijeru. Ja se nešto ne mogu oteti utisku da nije dobio dovoljno prostora ali kako se ni u Zmijavcima nje mogao nametnuti vjerovatno tu i nema nekog velikog kvaliteta.

Na Tm pise da je Garcevic otisao besplatno u Stupcanicu

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 feb 2026, 18:02

Lekqqq1921 je napisao/la:
10 feb 2026, 17:50
Levin je napisao/la:

Vidio sam i mogao je to klub objaviti na zvaničnim kanalima. Makar se zahvaliti igraču na angažmanu. Kakvom takvom. Mislim da je ovo nekorektno, nemaš ti stotinu igrača pod ugovorom i fino je predstavljen bio kad je dolazio.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 10 feb 2026, 18:09

Samo sabura
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 10 feb 2026, 19:53

Levin je napisao/la:
10 feb 2026, 18:02
Levin je napisao/la:

Vidio sam i mogao je to klub objaviti na zvaničnim kanalima. Makar se zahvaliti igraču na angažmanu. Kakvom takvom. Mislim da je ovo nekorektno, nemaš ti stotinu igrača pod ugovorom i fino je predstavljen bio kad je dolazio.
Možda je i kluba sramota kakvih sve igrača imamo pa ljudi osjećaju neku dozu nelagode da išta objave

Narednih 5 godina nodi i kompanija da pišu o Simoniju i Sabicu kako su Mega talenti samo niko ne vidi, a drugi neka igraju Evropske grupe, takodjer da se pojačavamo sa ovakvim donerima poput Nastića
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 feb 2026, 19:53

Vala mogao se dogovorit Ghorzi iz Radnika, istice mu ugovor na ljeto, Bayala nas odbio i ko zna ko jos, Radnik bi ga vjerovatno pustio za sicu, a nije los igrac, a mi deficitarni desno skroz na skroz.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 10 feb 2026, 19:58

tiagofaria25 je napisao/la:
10 feb 2026, 19:53
Vala mogao se dogovorit Ghorzi iz Radnika, istice mu ugovor na ljeto, Bayala nas odbio i ko zna ko jos, Radnik bi ga vjerovatno pustio za sicu, a nije los igrac, a mi deficitarni desno skroz na skroz.
Vrlo cesto je je*eno dovesti igraca iz ekipe koja igra na kontre a da se dobro adaptiraju. I on i faray bi bolje legli adzemovom stilu fudbala nego slavisinom, da je doticni to uspio sprovest u djelo u prosloj polusezoni.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 feb 2026, 20:03

Anpa je napisao/la:
10 feb 2026, 19:58
tiagofaria25 je napisao/la:
Vrlo cesto je je*eno dovesti igraca iz ekipe koja igra na kontre a da se dobro adaptiraju. I on i faray bi bolje legli adzemovom stilu fudbala nego slavisinom, da je doticni to uspio sprovest u djelo u prosloj polusezoni.
Razumijem to 100%, ali ako dodje gdje se igra na drugaciji nacin opet nece ostati bez vlasitih kvaliteta, a dokazao je da ih ima… Brzina, eksplozivnost, prodornost, slican Cveti. Jbg to je u svakom slucaju iza nas, nadat ce da ce doci neko ko nije losiji od njega, ako ikoga dovedu.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 feb 2026, 20:03

GIBRA je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Možda je i kluba sramota kakvih sve igrača imamo pa ljudi osjećaju neku dozu nelagode da išta objave

Narednih 5 godina nodi i kompanija da pišu o Simoniju i Sabicu kako su Mega talenti samo niko ne vidi, a drugi neka igraju Evropske grupe, takodjer da se pojačavamo sa ovakvim donerima poput Nastića
Ne znam. Najavljen je bio kao velika nada a pojedini su i ovdje govorili kako pokazuje da je talenat. Uostalom možda je posudba kakva.

Nejse, gledam ga večeras protiv Zrinjskog. Nije loš bio uopšte ali se vidi da mu fali snage i utakmica, nadam se da će se dozvati pošto dugo nije igrao. Ako ovi naši ne računaju na njega bolje mu je da ide negdje igrati.

Također i Efendić u sastavu Stupčanice. Dakle nema ni njega u kombinaciji za prvi tim. Od U21 imamo Jaganjac, Rakić i Šabić. Ostali će vjerovatno nastupati za juniore pa se možda onako nađu na klupi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 feb 2026, 20:20

Sumnjam da ce buti nesto od Garcie bio je na prvim trenizima i otpisan je za pripreme
Ljudi je li moguce da ne mozemo ubaciti jednog u21 igraca od hiljade djece
Sramota je da Zeljo ne moze izbaciti juniora, to je meni veci poraz nego protiv posusja
Gledam neki prvoligasi u Austriji poput Sturma sa juniorima igraju drugu ligu i mene to sve zaboli kad vidim da mi nista ne mozemo
Istina je da mi imamo sad pare, ali opet nece igraci neki da dodju i radije za manje pare odu stabiliniji klub
Sreca pa je usao investitor i pitanje kampa ce biti rijeseno uskoro, a nadam se do augusta da ce dovesti neke ozbiljnije trenere u OP
U pravu je onaj Dzelo bio neki dan Zeljo ( ne pricam o prvom timu) je bas na dnu i puno treba vremena da se ispravi sav nerad
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 10 feb 2026, 20:29

GIBRA je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ma objava o njemu može biti samo kao objava o Trogrančiću, nemaš se na čemu zahvaliti, bio jednu utakmicu na klupi. Iskren da budem očekivao sam neku kolektivnu objavu zahvale njemu i Simoniju...ali daleko nam je to od nekog najvećeg problema u Klubu, bačene jesu sigurno neke pare na Garčevića i ne treba to umanjivati ali ni približno kao za holanđane, pejića, osmanovića....
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 feb 2026, 21:08

AhmedNurudin je napisao/la:
10 feb 2026, 20:29
GIBRA je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Ma objava o njemu može biti samo kao objava o Trogrančiću, nemaš se na čemu zahvaliti, bio jednu utakmicu na klupi. Iskren da budem očekivao sam neku kolektivnu objavu zahvale njemu i Simoniju...ali daleko nam je to od nekog najvećeg problema u Klubu, bačene jesu sigurno neke pare na Garčevića i ne treba to umanjivati ali ni približno kao za holanđane, pejića, osmanovića....
Nikakve objave o Trogrančiću nije bilo. Ovdje se ne radi o novcu i nismo mi Stupčanica ili Tekstilac iz Dervente. Imati ugovor sa Željom nije kao biti u nekom drugoligašu jer ima težinu hiljada ljudi koji prate klub i dolaze na utakmice ali i klub to treba pokazati. Nadao sam se da nikad nećemo više imati slučaj Trogrančić. Makar ga ispratiš gospodski ako se furaš da si gospodski klub.

Uostalom, možda je posuđen Supčanici kao i Efendić. Obojica su tamo.

Holanđana, Pejića i Osmanovića će uvijek biti samo se nadam ne u ovolikom broju.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 10 feb 2026, 21:26

Levin je napisao/la:
10 feb 2026, 21:08
AhmedNurudin je napisao/la:
10 feb 2026, 20:29
GIBRA je napisao/la:

Nikakve objave o Trogrančiću nije bilo. Ovdje se ne radi o novcu i nismo mi Stupčanica ili Tekstilac iz Dervente. Imati ugovor sa Željom nije kao biti u nekom drugoligašu jer ima težinu hiljada ljudi koji prate klub i dolaze na utakmice ali i klub to treba pokazati. Nadao sam se da nikad nećemo više imati slučaj Trogrančić. Makar ga ispratiš gospodski ako se furaš da si gospodski klub.

Uostalom, možda je posuđen Supčanici kao i Efendić. Obojica su tamo.

Holanđana, Pejića i Osmanovića će uvijek biti samo se nadam ne u ovolikom broju.
Upravo to kažem jer je nije bilo, Trogrančić je bio par utakmica a Garčević jednu pa nemaš šta ni napisati. Slažem se da treba prikazati šta se dešava posebno jer nigdje nismo ništa mogli saznati a to je i obaveza zvaničnih kanala. Kod Vedada mislim da je bio problem jer nam je došao kao igrač koji 6 mjeseci u TC nije igrao iz razloga što nije produžio ugovor, tu realno nisu dobro razmišljali ni ljudi koji rade sa njim jer tada očekivati da se nametneš ispred Boljevića, Cvete, Vinija i ostalih pojačanja nije bilo realno. A valjda je imao i neku povredu. Holanđana, Pejića i Osmanovića hoće biti nažalost ali nikada nadam se kao nositelja tima kako je to Adžem planiro.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 10 feb 2026, 22:32

Mi imamo milion jedan problem, ovdje se raspravlja jel se Garcevicu zahvalilo, svasta

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 10 feb 2026, 22:40

Efendić je bio jedan od najgorih po fizičkim parametrima pa je odlučeno da ostane u Stupčanici jer nam ne može pomoći. Šamar u nedjelju je došao u najboljem trenutku po nas.

Ćosić će morati na gol. Nema drugog rješenja da se riješi zaštićeno godište. Posebno ako dođu i pojačanja na desnom beku i na krilu, a trebala bi. Što se mene lično tiče očekujem Muharema odmah u napadu. Što sam gledao na treningu - sigurno će donijeti promjenu u timu i u načinu same igre.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 10 feb 2026, 22:42

GavranBeli je napisao/la:
10 feb 2026, 22:40
Danas prvo CIPS poslo da bi kupio kartu. Oj Zenico velegrade sta ti papci rade
Hulahopka poceo si ic na gostovanja s pitarima. Fino.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 10 feb 2026, 22:45

Odlično nam je došao poraz. Sedam bodova od ispadanja, a raspored boli glava. Dok se ekipa uigra s navodnim pojačanjima moglo bi tu biti svašta.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 10 feb 2026, 22:56

muharemovicdzelo je napisao/la:
10 feb 2026, 22:40
Efendić je bio jedan od najgorih po fizičkim parametrima pa je odlučeno da ostane u Stupčanici jer nam ne može pomoći. Šamar u nedjelju je došao u najboljem trenutku po nas.

Ćosić će morati na gol. Nema drugog rješenja da se riješi zaštićeno godište. Posebno ako dođu i pojačanja na desnom beku i na krilu, a trebala bi. Što se mene lično tiče očekujem Muharema odmah u napadu. Što sam gledao na treningu - sigurno će donijeti promjenu u timu i u načinu same igre.
Samo polahko drug...dosta koji su se smijali i sprdali o Muharemu, vidjece klasu za ovu ligu...da zacepi nekim fino usta posto se plaho razumiju u nogomet

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 10 feb 2026, 22:58

Nema sanse da ce klupirati Muftica i staviti golmana od 18 godina.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987 i 46 gostiju.