FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

ExBlueone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ExBlueone » 11 feb 2026, 12:00

Opaa, fakat istina za ova pojačanja :bow:
Sad konačno možemo izboriti opstanak bez puno drame. Kup je svakako naš :clap:
U četvrtak svi na Grbavicu !

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 11 feb 2026, 12:02

ibz je napisao/la:
11 feb 2026, 11:15
Je li iko više gledao Ćosića dok je bio u juniorima?

Sudeći po onoj pripremnoj utakmici i ovom što sam malo upratio na treningu, čini mi se da je stvarno kvalitetan, ali da naravno s njim treba raditi. Vidim da je u juniorima primio prilično puno golova ali juniorima ove sezone nije dao ko nije ošutao tako da ne znam koliko je do njegovih propusta a koliko do loše odbrane i ekipe. Ima li neko da bolje zna momka i kako brani i da li ima to nešto zbog čega bi ga vrijedilo istrpiti jednu do dvije polusezone pa da smo mirni par godina sa U21?

Stvarno bi bila puno bolje izbalansirana ekipa i imali bi više taktičkih opcija kad bi U21 pitanje rješavali na golmanskoj poziciji. Muftu volim, on je naš, ali je realnost da pored toga što je strašan u 1v1 situacijama i odlično brani šuteve, ima velikih nedostataka, što pokazuje i izostanak bilo kakvih ponuda za momka. Nadam se da će dobiti priliku negdje drugo i doći na sljedeći nivo kao golman, kod nas ne vidim da je to moguće.
Pratio sam momka dok je igrao u Gornjem Rahiću u Prvoj ligi FBiH. Inače sam odozdo i to je moj lokalni klub. Dečko je imao 2 obranjena penala, izlijeće na korner kupi loptu, ima solidne reflekse na liniji ali ne kao Mufta. Kada se uporedi sve jedina Muftina prednost nad ovim dečkom jeste linijski refleks.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 feb 2026, 12:11

Ovaj Galchev izgleda poprilično ozbiljno.

Bičakčić će nam mnogo valjati, jeste pola godine bez kluba ako sam dobro upratio, ali ipak je to kvalitet.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 feb 2026, 12:13

Levin je napisao/la:
10 feb 2026, 23:52

Neće to potrajati. Čim onaj pitar bude pravio sljedeći update to ide dole.
Ko ga J**+ brate bitno je da nama igraci ti valjaju, a cijene zuke su svakako nebitne
AhmedNurudin je napisao/la:
11 feb 2026, 00:04

Meni je na osnovu highlightsa jako interesantan. Naravno tu je samo najbolje od igrača. Konkurencija će mu vjerovatno biti samo Odinaka jer Trouppe navodno odlazi tako da ga očekujem kao startnu opciju. Može igrati više pozicija desno pa se možda otvori mogućnost i za neku formaciju sa 3 stopera i sa njim i Alićem kao WB. Prednost mu je što je već sarađivao sa Slavišom i sigurno mu trener zna i vrline i mane. Ima 24 godine pa nije ni neki izlazni transfer uz finu odštetu nerealna opcija, ali da mi ipak sačekamo da bude zvanično.

Hvala brate :salut:

To zeljooo ako ova dvojica dodju top
Ne znam samo sta ce za rezervno krilo realno Sabic ima nesto, ali i fali mu svacega
Ne znam sta se s tim Ibraheemom dajte momku sansu nemamo sta izgubiti da odigra 20 minuta
Ja zadovoljan ako ova dvojica dodju ipak huskovic, pejic, prokop, bugarin i bicakcic je 5 ozbiljnih imena na koja nismo navikli zimi
Sutra slaviju pobjediti i bice to dobro
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 11 feb 2026, 12:39

Bicakcic je veliki profesionalac. Sigurno se nije zapustio. Sa odlaskom Karamarka, treba nam lider, neko iskusniji u odbrani. On moze posluziti barem do kraja sezone. Galchev zvuci obecavajuce.

Sutra je najbitnije da se Stojanovic ne glupira. Bez izmisljanja tople vode. Nadam se da ga je utakmica sa Posusjem osvijestila.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 feb 2026, 12:42

Lokomotifa je napisao/la:
11 feb 2026, 11:52
Hilmo123 je napisao/la:
11 feb 2026, 11:01
majtn22 je napisao/la:
11 feb 2026, 10:57
Bugarin izgleda kao bomba igrač, baš očekujem da će biti pojačanje i da možemo dobar keš uzeti za par godina (vrijedi 900k na tm)
Za Bičakčića nisam oduševljen, nije igrao pola godine a one zadnje tekme za repku je igrao kao da se penzionisao prije 5 godina, naravno za ovaj nivo lige se nadam da će i to biti dovoljno te da će barem iskustvom i liderstvom uspjeti malo srediti odbranu barem do ljeta kad će valjda kakav ozbiljan štoper doći
Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
I Slaviša Stojanović je potcijenio našu ligu čim je izašao sa onakvim sastavom protiv Posušja. To je najveći problem igrača i trenera koji dolaze sa strane, misle ideš u neko Posušje, neki Prijedor, neku Bijeljinu, lako ćemo i onda PAF, ŠOK, NEVJERICA!!!
Ne vjerujem da je toliko potcijenio, ipak ima u štabu naše trenere.

Bičakčić (vidi fakat 3 č/ć :mrgreen: ) ako šarne odmah još jedan dres uzimam :opaopa:

Obojica bi nam legla vrh.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 11 feb 2026, 12:46

Redfire16 je napisao/la:
11 feb 2026, 12:02
ibz je napisao/la:
11 feb 2026, 11:15
Je li iko više gledao Ćosića dok je bio u juniorima?

Sudeći po onoj pripremnoj utakmici i ovom što sam malo upratio na treningu, čini mi se da je stvarno kvalitetan, ali da naravno s njim treba raditi. Vidim da je u juniorima primio prilično puno golova ali juniorima ove sezone nije dao ko nije ošutao tako da ne znam koliko je do njegovih propusta a koliko do loše odbrane i ekipe. Ima li neko da bolje zna momka i kako brani i da li ima to nešto zbog čega bi ga vrijedilo istrpiti jednu do dvije polusezone pa da smo mirni par godina sa U21?

Stvarno bi bila puno bolje izbalansirana ekipa i imali bi više taktičkih opcija kad bi U21 pitanje rješavali na golmanskoj poziciji. Muftu volim, on je naš, ali je realnost da pored toga što je strašan u 1v1 situacijama i odlično brani šuteve, ima velikih nedostataka, što pokazuje i izostanak bilo kakvih ponuda za momka. Nadam se da će dobiti priliku negdje drugo i doći na sljedeći nivo kao golman, kod nas ne vidim da je to moguće.
Pratio sam momka dok je igrao u Gornjem Rahiću u Prvoj ligi FBiH. Inače sam odozdo i to je moj lokalni klub. Dečko je imao 2 obranjena penala, izlijeće na korner kupi loptu, ima solidne reflekse na liniji ali ne kao Mufta. Kada se uporedi sve jedina Muftina prednost nad ovim dečkom jeste linijski refleks.
Mufta ima fakat izvanredne reflekse tako da ako mu je to 'jedina' mana, ja bih je istrpio da imamo Ćosića sa 18 god. u prvoj postavi. Vjerujem da trener razmišlja ozbiljno o toj opciji i mislim da mu je U21 pravilo baš ograničenje.. čini mi se da je i ona promjena formacije u Posušju bila rezultat kompenzacije slabog Jaganjca na špicu, pa je htio dodati tu iskustvo Krpićevo (mislim da se to neće opet desit, Krpa i na treningu izgleda prilično loše, za razliku od drugog povratnika Radovca koji ima vidljivu želju), plus kompenzacija za gubitak Karamarka par dana pred početak prvenstva, pa je igrao sa dvojicom defanzivnijih veznjaka. Sad slušam Slavišu na presu pred Slaviju, ne čini mi se baš kao da se rado rastao od Karamarka, izgleda da je Marin htio da ide, pa naši skontali da je bolje uzeti sad ~150k eurica nego dat mu da ode dzaba na ljeto.

U svakom slučaju, **** će biti ovu ekipu izbalansirati ovo proljeće, da je samo prekinut ovaj niz i ovo gubitničko psihološko stanje u kojem je ekipa, ova pojačanja će bit dobra sigurno dok se uigraju, pogotovo ako nam dođu i Bičakčić i Galchev. Seedorf i Odinaka realno nisu za 1. postave - Odi je odličan kao zamjena kad ganjaš rezultat, nešto slično kao Vini.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 11 feb 2026, 12:56

iskreno ni ovcina ne izgleda lose po desnoj strani
nek crknu dusmani, najjaci smo

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 11 feb 2026, 13:01

Bravo za Biču, još Prevljaka dovesti i to je to :clap:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 feb 2026, 13:10

Jurica95 je napisao/la:
11 feb 2026, 13:01
Bravo za Biču, još Prevljaka dovesti i to je to :clap:
Kakav Prevljak, momak je trenutno drugi strijelac HNLa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 11 feb 2026, 14:04

"Bilo je dogovora s nekim igračima pa su se u posljednjem trenutku predomislili, kao i situacija gdje su igrači na koje smo računali za prvo kolo odlučili preko noći otići." :kafa:

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 11 feb 2026, 14:07

Covjek ce samo nagrabusiti na kraju, nabit ce ga nogom. Al ako nista uzet ce lovu.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 11 feb 2026, 14:12

Sad pročitah komentar u vezi Bugarina "šta će nam bek, imamo hrpu kvalitetnih bekova" i naravno ismijava nje njega samog.

Majke mi treba ukinuti komentare na zvaničnoj ko što je Hajduk uradio

Pozdravljam Bugarina, to se već zove pojačanjem

Bičakčić slabo, nešto slično kao doner Nastić
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 feb 2026, 14:14

Lynx je napisao/la:
11 feb 2026, 12:42
Lokomotifa je napisao/la:
11 feb 2026, 11:52
Hilmo123 je napisao/la:
11 feb 2026, 11:01

Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
I Slaviša Stojanović je potcijenio našu ligu čim je izašao sa onakvim sastavom protiv Posušja. To je najveći problem igrača i trenera koji dolaze sa strane, misle ideš u neko Posušje, neki Prijedor, neku Bijeljinu, lako ćemo i onda PAF, ŠOK, NEVJERICA!!!
Ne vjerujem da je toliko potcijenio, ipak ima u štabu naše trenere.

Bičakčić (vidi fakat 3 č/ć :mrgreen: ) ako šarne odmah još jedan dres uzimam :opaopa:

Obojica bi nam legla vrh.
Isto mislim, tu je Dino da mu pomogne nisu svi stranci u strucnom. Vise mislim da je htio iznenaditi, sto je bio mac sa dvije ostrice. Vjerujem da su se dosta vise na kup fokusirali.
Fk Željezničar.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 11 feb 2026, 14:15

Sto se tice potpisivanja napadaca, realno tanka je situacija na trzistu balkana. Cak i opcije poput Lukica i Koljica su redovni u svojim klubovima. Eventualno probati dogovoriti saradnju sa Koljicem, s obzirom da mu ugovor istice na kraju sezone.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 11 feb 2026, 14:15

Ja sam ubjedjen da ja Ibrahim aga bolji od Vinija mladji+ljevak, preksplozivan je okomit direktan, ono sto mu fali je 15tak kila misica al eto i cveta je mrsav. Nadam se da ce bit u opcijama za narednu sezonu iznenadit cemo se svi, steta sto je drzavljanstva kakvog jest jbg.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 11 feb 2026, 14:20

Ovo je prvi put da vidim desnog beka koji je igro i lijevog beka i lijevo krilo, pri tome lik dao vise golova od nasih 5 napadaca jos je i povremeni reprezentativac

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 11 feb 2026, 14:23

Ferroviere1987 je napisao/la:
11 feb 2026, 14:04
"Bilo je dogovora s nekim igračima pa su se u posljednjem trenutku predomislili, kao i situacija gdje su igrači na koje smo računali za prvo kolo odlučili preko noći otići." :kafa:
Pa ovo samo moze biti Karamarko, niko drugi.

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 11 feb 2026, 14:24

Ferroviere1987 je napisao/la:
11 feb 2026, 14:15
Ja sam ubjedjen da ja Ibrahim aga bolji od Vinija mladji+ljevak, preksplozivan je okomit direktan, ono sto mu fali je 15tak kila misica al eto i cveta je mrsav. Nadam se da ce bit u opcijama za narednu sezonu iznenadit cemo se svi, steta sto je drzavljanstva kakvog jest jbg.
Freeman izgleda bolje od Ibrahima.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 feb 2026, 15:08

Što se tiče Karamarka, jasno je da je htio otići. I normala, razumijem i Slavišu i Marina. Naravno da treneru nije drago kada igrač u finišu prijelaznog roka forsira transfer ali razumijem i njega, nije igrao za Barcelonu i Dortmund u karijeri pa da se obezbjedio, otišao ganjat pare i normala. Jedino što mu zamjeram što nije rekao na startu da želi ići i da smo spremni na to...Ipak, mislim da je bolje da je otišao i da smo uzeli neke pare.

Što se tiče Europe vala svejedno mi hoćemo li, sbakako ćemo ispasti u prvom pretkolu a sada nam valjda taj novac nije toliki problem da ćemo se gasiti ako ne odigramo jednopretkolo. Također prednost kada ne ideš u Europu je ta da imaš vremena za pripreme i za sve, spreman ulaziš u ligu maksimalno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”