Sad konačno možemo izboriti opstanak bez puno drame. Kup je svakako naš
U četvrtak svi na Grbavicu !
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Pratio sam momka dok je igrao u Gornjem Rahiću u Prvoj ligi FBiH. Inače sam odozdo i to je moj lokalni klub. Dečko je imao 2 obranjena penala, izlijeće na korner kupi loptu, ima solidne reflekse na liniji ali ne kao Mufta. Kada se uporedi sve jedina Muftina prednost nad ovim dečkom jeste linijski refleks.ibz je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:15Je li iko više gledao Ćosića dok je bio u juniorima?
Sudeći po onoj pripremnoj utakmici i ovom što sam malo upratio na treningu, čini mi se da je stvarno kvalitetan, ali da naravno s njim treba raditi. Vidim da je u juniorima primio prilično puno golova ali juniorima ove sezone nije dao ko nije ošutao tako da ne znam koliko je do njegovih propusta a koliko do loše odbrane i ekipe. Ima li neko da bolje zna momka i kako brani i da li ima to nešto zbog čega bi ga vrijedilo istrpiti jednu do dvije polusezone pa da smo mirni par godina sa U21?
Stvarno bi bila puno bolje izbalansirana ekipa i imali bi više taktičkih opcija kad bi U21 pitanje rješavali na golmanskoj poziciji. Muftu volim, on je naš, ali je realnost da pored toga što je strašan u 1v1 situacijama i odlično brani šuteve, ima velikih nedostataka, što pokazuje i izostanak bilo kakvih ponuda za momka. Nadam se da će dobiti priliku negdje drugo i doći na sljedeći nivo kao golman, kod nas ne vidim da je to moguće.
Ko ga J**+ brate bitno je da nama igraci ti valjaju, a cijene zuke su svakako nebitne
AhmedNurudin je napisao/la: ↑11 feb 2026, 00:04
Meni je na osnovu highlightsa jako interesantan. Naravno tu je samo najbolje od igrača. Konkurencija će mu vjerovatno biti samo Odinaka jer Trouppe navodno odlazi tako da ga očekujem kao startnu opciju. Može igrati više pozicija desno pa se možda otvori mogućnost i za neku formaciju sa 3 stopera i sa njim i Alićem kao WB. Prednost mu je što je već sarađivao sa Slavišom i sigurno mu trener zna i vrline i mane. Ima 24 godine pa nije ni neki izlazni transfer uz finu odštetu nerealna opcija, ali da mi ipak sačekamo da bude zvanično.
Ne vjerujem da je toliko potcijenio, ipak ima u štabu naše trenere.Lokomotifa je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:52I Slaviša Stojanović je potcijenio našu ligu čim je izašao sa onakvim sastavom protiv Posušja. To je najveći problem igrača i trenera koji dolaze sa strane, misle ideš u neko Posušje, neki Prijedor, neku Bijeljinu, lako ćemo i onda PAF, ŠOK, NEVJERICA!!!Hilmo123 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:01Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,majtn22 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 10:57Bugarin izgleda kao bomba igrač, baš očekujem da će biti pojačanje i da možemo dobar keš uzeti za par godina (vrijedi 900k na tm)
Za Bičakčića nisam oduševljen, nije igrao pola godine a one zadnje tekme za repku je igrao kao da se penzionisao prije 5 godina, naravno za ovaj nivo lige se nadam da će i to biti dovoljno te da će barem iskustvom i liderstvom uspjeti malo srediti odbranu barem do ljeta kad će valjda kakav ozbiljan štoper doći
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
Mufta ima fakat izvanredne reflekse tako da ako mu je to 'jedina' mana, ja bih je istrpio da imamo Ćosića sa 18 god. u prvoj postavi. Vjerujem da trener razmišlja ozbiljno o toj opciji i mislim da mu je U21 pravilo baš ograničenje.. čini mi se da je i ona promjena formacije u Posušju bila rezultat kompenzacije slabog Jaganjca na špicu, pa je htio dodati tu iskustvo Krpićevo (mislim da se to neće opet desit, Krpa i na treningu izgleda prilično loše, za razliku od drugog povratnika Radovca koji ima vidljivu želju), plus kompenzacija za gubitak Karamarka par dana pred početak prvenstva, pa je igrao sa dvojicom defanzivnijih veznjaka. Sad slušam Slavišu na presu pred Slaviju, ne čini mi se baš kao da se rado rastao od Karamarka, izgleda da je Marin htio da ide, pa naši skontali da je bolje uzeti sad ~150k eurica nego dat mu da ode dzaba na ljeto.Redfire16 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 12:02Pratio sam momka dok je igrao u Gornjem Rahiću u Prvoj ligi FBiH. Inače sam odozdo i to je moj lokalni klub. Dečko je imao 2 obranjena penala, izlijeće na korner kupi loptu, ima solidne reflekse na liniji ali ne kao Mufta. Kada se uporedi sve jedina Muftina prednost nad ovim dečkom jeste linijski refleks.ibz je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:15Je li iko više gledao Ćosića dok je bio u juniorima?
Sudeći po onoj pripremnoj utakmici i ovom što sam malo upratio na treningu, čini mi se da je stvarno kvalitetan, ali da naravno s njim treba raditi. Vidim da je u juniorima primio prilično puno golova ali juniorima ove sezone nije dao ko nije ošutao tako da ne znam koliko je do njegovih propusta a koliko do loše odbrane i ekipe. Ima li neko da bolje zna momka i kako brani i da li ima to nešto zbog čega bi ga vrijedilo istrpiti jednu do dvije polusezone pa da smo mirni par godina sa U21?
Stvarno bi bila puno bolje izbalansirana ekipa i imali bi više taktičkih opcija kad bi U21 pitanje rješavali na golmanskoj poziciji. Muftu volim, on je naš, ali je realnost da pored toga što je strašan u 1v1 situacijama i odlično brani šuteve, ima velikih nedostataka, što pokazuje i izostanak bilo kakvih ponuda za momka. Nadam se da će dobiti priliku negdje drugo i doći na sljedeći nivo kao golman, kod nas ne vidim da je to moguće.
Kakav Prevljak, momak je trenutno drugi strijelac HNLa.
Isto mislim, tu je Dino da mu pomogne nisu svi stranci u strucnom. Vise mislim da je htio iznenaditi, sto je bio mac sa dvije ostrice. Vjerujem da su se dosta vise na kup fokusirali.Lynx je napisao/la: ↑11 feb 2026, 12:42Ne vjerujem da je toliko potcijenio, ipak ima u štabu naše trenere.Lokomotifa je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:52I Slaviša Stojanović je potcijenio našu ligu čim je izašao sa onakvim sastavom protiv Posušja. To je najveći problem igrača i trenera koji dolaze sa strane, misle ideš u neko Posušje, neki Prijedor, neku Bijeljinu, lako ćemo i onda PAF, ŠOK, NEVJERICA!!!Hilmo123 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 11:01
Naša liga je na itekako ozbiljnom nivou, mnogi je potcjenjuju dok ne dođu i igraju ovdje,
možda smiješno zvuči ali zašto se mnoga velika imena nisu proslavila. Bičakčić će po meni biti puni pogodak, pravi lider u odbrani umjesto Seedorfa koji igra toplo-hladno, vjerujem da će mu trebati nekoliko kola da uhvati takmičarski ritam ali to je jedan profesionalac sa ozbiljnom igračkom karijeru, čisto sumnjam da se zapustio.
Bičakčić (vidi fakat 3 č/ć) ako šarne odmah još jedan dres uzimam
Obojica bi nam legla vrh.
Pa ovo samo moze biti Karamarko, niko drugi.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 14:04"Bilo je dogovora s nekim igračima pa su se u posljednjem trenutku predomislili, kao i situacija gdje su igrači na koje smo računali za prvo kolo odlučili preko noći otići."![]()
Freeman izgleda bolje od Ibrahima.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑11 feb 2026, 14:15Ja sam ubjedjen da ja Ibrahim aga bolji od Vinija mladji+ljevak, preksplozivan je okomit direktan, ono sto mu fali je 15tak kila misica al eto i cveta je mrsav. Nadam se da ce bit u opcijama za narednu sezonu iznenadit cemo se svi, steta sto je drzavljanstva kakvog jest jbg.