Najboljeg vozača ikad*
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Formula 1
Ma dobro, misljenja su podijeljena tu. Neki govore Schumacher, neki Senna. Meni licno je najdrazi Max, ali po voznji je sigurno u top 3 vozaca.
Isto kao sto govore ma Schumacher i Senna bi otpuhali danas ove. Jbg to niko ne moze znati jer je sve zivo drugacije bilo u odnosu na danas. Ili kad kazu lako je Maxu kad ima najbrzi bolid i sve njemu podredjeno.
To ko ono kad kazu sto Ronaldo i Messi nisu igrali za Sunderland, pa bi vidjeli sta bi osvojili. Logicno da najbolji idu tamo gdje je najbolje. Opet ne sporim snagu Mclarena u ovih nekoliko sezona.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije Red Bull loš u rukama Maxa, sigurno je da će se poboljšavati. Bitno je da su ljudi uspjeli se oporaviti od silnih odlazaka, ponajviše ljudi za bolid i Neweya. Eto od augusta prošle godine su bili na 70% staza najbrži (izuzev Meksika, Brazilaci Katara). Znači rade dobar posao, a iskreno od svih su mi nekako najmisteriozniji. Ipak je RB institucija i ne treba ih lahko otpisati.
Po trenutnom stanju, ako sve bude uredu i motor ok, mogla bi slična sezona biti za Maxa, sa možda manje pobjeda, ali da bi mogao na svoj vozački maksimum izvući, to da. Iskreno, više bih volio vidjeti da se
Mercedesovi vozači potuku sa Maxom nego ona dvojica.
Po trenutnom stanju, ako sve bude uredu i motor ok, mogla bi slična sezona biti za Maxa, sa možda manje pobjeda, ali da bi mogao na svoj vozački maksimum izvući, to da. Iskreno, više bih volio vidjeti da se
Mercedesovi vozači potuku sa Maxom nego ona dvojica.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Nije davno završila prošla sezona evo nove samo što nije. Sve su manje razlike između sezona
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Obrni, okreni, izgleda da ce i ovo sezone biti sve slicno kao i ranije.
Nadao sam se da neko od Aston Martina ili Williamsa mogu uletiti u vrh, ali izgleda nista od toga.
4 ekipe na vrhu, ocito ce i dalje biti tu gdje jesu (kojim poretkom, e to je vec misterija).
Nadao sam se da neko od Aston Martina ili Williamsa mogu uletiti u vrh, ali izgleda nista od toga.
4 ekipe na vrhu, ocito ce i dalje biti tu gdje jesu (kojim poretkom, e to je vec misterija).
- Donnie Darko
- Kontakt:
Te 4 ekipe su s razlogom na vrhu, ne kontam zašto iko misli da će mala ekipa poput Williamsa preko noći upast u top4. Kako? Bukvalno kako. Šta preko noći će njihov lik skontat nešto što njih 100 u Mercedesu ne može. Jah. Mogu upast uvijek kratkoročno u vrh, par vikenda, par mjeseci, kao Aston Martin prije par godina il Racing Point u svoje vrijeme, Force India prije toga, Williams sredinom prošle decenije, al će uvijek biti kratkoročno jer ne mogu pratit ritam objektivno i po svim parametrima boljih i jačih ekipa. Ili bilo ko preko noći da upadne u top4. Aston Martin to može eventualno, tj vjerovatno hoće eventualno, kao dugoročan projekat sa baš ozbiljnim finansiranjem iza sebe. Ne znamo još koliko će zapravo Audi i Andretti ulagati, priča je jedno, par godina u ogromnim minusima bez rezultata će pokazat kakvi su im zapravo planovi. Mislim može i Williams, nekad za 5-10 godina, u 2026 nikad nisu imali šanse.
Iste ekipe su u vrhu 15-20 godina, tj u modernoj F1. Najveće ekipe koje po pravilu najbolje ulažu i imaju najbolje sve. Može se regulacija milion izmjenjat, iste ekipe će i dalje imat najbolje ižinjere, najbolje vozače, najbolju infrastrukturu, najbolje znanje, i prije svega iskustvo. I najviše para pored svega toga. I potreban je ozbiljan vremenski period da se to promijeni. McLaren je imao period lutanja, trebalo im je dugo da se stabiliziraju poslije odlaska Mercedesa, i da se pronađu kao samostalan tim. Al to je opet više bio splet okolnosti. I dalje su po svim parametrima bili giganti, i opet su tu krizu okončali izgradnjom najboljeg i najskupljeg zračnog tunela u F1, koji se sere po svima osim Ferarija, Mercedesa i Red Bulla, i sad mislim Aston Martina. To ove manje ekipe sebi ne mogu priuštit.
Da od 2027. godine uvedu regulacije da voze bicikla umjesto F1 bolida, ili da se utrkuju na rošulama, opet ćeš imat iste 3-4 ekipe u vrhu, jer su jednostavno u ovom trenutku značajno bolji.
Iste ekipe su u vrhu 15-20 godina, tj u modernoj F1. Najveće ekipe koje po pravilu najbolje ulažu i imaju najbolje sve. Može se regulacija milion izmjenjat, iste ekipe će i dalje imat najbolje ižinjere, najbolje vozače, najbolju infrastrukturu, najbolje znanje, i prije svega iskustvo. I najviše para pored svega toga. I potreban je ozbiljan vremenski period da se to promijeni. McLaren je imao period lutanja, trebalo im je dugo da se stabiliziraju poslije odlaska Mercedesa, i da se pronađu kao samostalan tim. Al to je opet više bio splet okolnosti. I dalje su po svim parametrima bili giganti, i opet su tu krizu okončali izgradnjom najboljeg i najskupljeg zračnog tunela u F1, koji se sere po svima osim Ferarija, Mercedesa i Red Bulla, i sad mislim Aston Martina. To ove manje ekipe sebi ne mogu priuštit.
Da od 2027. godine uvedu regulacije da voze bicikla umjesto F1 bolida, ili da se utrkuju na rošulama, opet ćeš imat iste 3-4 ekipe u vrhu, jer su jednostavno u ovom trenutku značajno bolji.
Pa Evander se možda nada nekom novom "Lecceu", kako je Briatore nazvao ekipu Brawn GP 2009. godine.Donnie Darko je napisao/la: ↑12 feb 2026, 10:30Te 4 ekipe su s razlogom na vrhu, ne kontam zašto iko misli da će mala ekipa poput Williamsa preko noći upast u top4. Kako? Bukvalno kako. Šta preko noći će njihov lik skontat nešto što njih 100 u Mercedesu ne može. Jah. Mogu upast uvijek kratkoročno u vrh, par vikenda, par mjeseci, kao Aston Martin prije par godina il Racing Point u svoje vrijeme, Force India prije toga, Williams sredinom prošle decenije, al će uvijek biti kratkoročno jer ne mogu pratit ritam objektivno i po svim parametrima boljih i jačih ekipa. Ili bilo ko preko noći da upadne u top4. Aston Martin to može eventualno, tj vjerovatno hoće eventualno, kao dugoročan projekat sa baš ozbiljnim finansiranjem iza sebe. Ne znamo još koliko će zapravo Audi i Andretti ulagati, priča je jedno, par godina u ogromnim minusima bez rezultata će pokazat kakvi su im zapravo planovi. Mislim može i Williams, nekad za 5-10 godina, u 2026 nikad nisu imali šanse.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Djeluje mi da je Mercedes malo usporio, da izgleda kao da nemaju brzinu kako bi malo ``odahnuli`` od price 16:1 ili 18:1.
RB ce biti mjerilo danas kad vidimo Hadjara, ne moze se zakljuciti nakon jednog dana i Maxa jer je Max svjetlosnu godinu bolji od svih vozaca u F1
Nakon Lewisa i Max
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ako je tačno ovo što Toto priča da RedBul ima najbolji motor, pa i Karlos Sajnc isto tvrdi, RedBul je onda najveći i najbolji tim ikad u historiji.
Ako je firma koja živi od marketinškog ubleharenje i energetskog pića napravila bolji motor u 2,5 godine, onda ovi timovi što prave motore 100 godina trebaju se ugasiti realno.
Mada smatram da je to naredba Tota da svi timovi koji koriste Mercedesove motore počnu pričati da RedBul ima najbolji motor kako bi skrenuli pažnju sa sebe i ovog trika koji su napravili sa motorom.
Mislim kad u Melburnu odvrnu motor iz Mercedesa biće 2 sekunde brži od ostalih
Ako je firma koja živi od marketinškog ubleharenje i energetskog pića napravila bolji motor u 2,5 godine, onda ovi timovi što prave motore 100 godina trebaju se ugasiti realno.
Mada smatram da je to naredba Tota da svi timovi koji koriste Mercedesove motore počnu pričati da RedBul ima najbolji motor kako bi skrenuli pažnju sa sebe i ovog trika koji su napravili sa motorom.
Mislim kad u Melburnu odvrnu motor iz Mercedesa biće 2 sekunde brži od ostalih
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Realno Melbourne je pravo mjerilo, ova testiranja treba uzeti s rezervom
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
MANIJACI JUG 1987

Vremena duzih stintiva danas
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Bome izgleda da Honda daje jos jedan GP2 engine Alonsu 
-
Bundesliga
- Kontakt:
Baš, izgleda opet napravili smeće od motora koje se pregrijava, nema dovoljno snage.
Vidim Nando danas bacao rukavice, Stroll govori kako su 4.5 sekunde sporiji od ovih u vrhu
Nevjerovatno kakvi idioti tamo rade, onakav zračni tunel, postrojenje, ali džaba kad su ljudi nesposobni.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Max brzina Red Bulla 360km/h,Aston ide 304
To je toliko lose da izgleda ko da se zajebavaju .Eh ,da je srece.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)