FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 12 feb 2026, 23:22

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 19:32
Nije mi jasan vodis 3:0 fenjerasa i ubacujes vinicusa koji je siguran prvotimac
Bog te **** i trener niko vizije nema svi picke na siguricu
Kakav si ti kloc onaj maloumni i psovanje bespotrebno. Redali ti se svi omladinci koje guras dosta te vise smaras ko ret.ard po forumu.
Instaliraj sebi pes i master ligu pa guraj tu djecu do mile volje.
Cuj milosevica gurati po strani, pa kakav ti fudbal gledas, on i prokop u veznom strasan tandem. Mozda se ni ovo ne pika imao je samo jednu asistenciju?
Fk Željezničar.

MarcosSenna
Kontakt:

Post Postao/la MarcosSenna » 12 feb 2026, 23:43

Gledam highlights ovog Galčeva novog beka, ima dobar centaršut, hvala Bogu neću morati gledati Odinakin centaršut rak za oči... A i kao da je više wing-back, možda trener hoće da se prebaci na neku kombinaciju sa njim i Alićem. Zna i podvaliti neku loptu, mislim da će značajan uticaj imati na igru pozitivan. Još gore ako ovaj Muharem proradi, od ostalih ništa ne očekujem.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 feb 2026, 23:47

Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano, a tvoje konstatnovrijedjanje je tvoj maksimalan domet
Sa strane je asistirao Milisevic i sad meni nije jasno sta ti gledao. N stop nesto po strani i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Prokop za Milosevica Iniesta u ovakvom sistemu koji je bio protiv Slavije
Vidjeces sam kad se vrati Sosic Milosevic ce biti klupa
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 12 feb 2026, 23:53

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:47
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano
Sa strane je i asistirao Milisevic ne znam sta ti gledao i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 feb 2026, 23:56

NoDi80 je napisao/la:
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano, a tvoje konstatnovrijedjanje je tvoj maksimalan domet
Sa strane je asistirao Milisevic i sad meni nije jasno sta ti gledao. N stop nesto po strani i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
Prokop za Milosevica Iniesta u ovakvom sistemu koji je bio protiv Slavije
Vidjeces sam kad se vrati Sosic Milosevic ce biti klupa
Pa prokop je kreator i vecinu vremena je igrao sa Erickom, Milosevic ispred. Milosevic i Prokop su nasa dva najbolja igraca.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 feb 2026, 23:57

Levin je napisao/la:
12 feb 2026, 23:53

Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.
Zato sto nam napadaci ne dolaze do izrazaja, svedeni smo da napadamo samo preko bekova i krila, a vezni i spic diskonektovani
Nema igraca kao Sosic da probije sredinu i da iz veznog prelazi u poluspica
U modernom fudbalu cilj je da protok lopte bude sto fluidni i da se lopta sto brze nadje ispred protivnickog gola
Sa tri ovakva vezna uvijek lopta negdje zastane i kako god zapocnemo akciju uvijek je zavrsavamo preko krila
To se desava otkad smo ostali bez Sosica i on je vezni bez kojeg je Zeljo slabiji 50% u napadu
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 13 feb 2026, 00:19

Nije bilo loše. Daleko je to još od idealnog. Puno je posla pred nama i ima još puno prostora da napredujemo. Bitno da je pročepilo i da smo pobijedili. Jako je bitno sa psihološkog aspekta da se skine mrak sa očiju. Ne bih nešto pretjerano da komentarišem. Na momente je bilo lijepo. Biće još bolje kad se uigramo i kad se ekipa kompletira u globalu.

Ono što me brine je teren. Ako ostane kao danas mi ćemo puno bolje i ljepše izgledati na strani nego kod kuće. I to je realno. Danas je bilo momenata gdje smo mogli primijetiti jasnu ideju trenera kako želi da igramo iako je u pitanju niželigaš ali na momente je to bilo jako loše zbog terena i te ideje nisu u potpunosti došle do izražaja.

Sa Rudarom nećemo moći isto. Oni su puno bolja ekipa i siguran sam da će nas poprilično namučiti da dođemo do pobjede. Bićemo pojačani sa dodatnim opcijama tj. sa Pejićem i Muharemom. Odinake nema i raduje me što ga nema. Galcho će odmah uletiti umjesto njega čim bude spreman da igra. Ja još očekujem promjene u odbrani. Danas su oba štopera bili dešnjaci što je potpuno neprirodno ali očekujem da to neće biti slučaj u ponedjeljak.

Zaključci sa današnje utakmice:
- Nastić se mora baš potruditi da igra umjesto Alića.
- O Sulji nema potrebe pričati. Treći napadač samo da krade minute kad pobjeđujemo.
- Reći da je Deni loš i da nema pojma može samo ublehaš najobičniji koji nikad nije šutnuo ni mačku sa praga.
- Dominik će biti ogromno pojačanje.
- Šabić jedna ogromna nula. Baš imamo problem sa zaštićenim godištem.

Sa Rudarom očekujem sljedeće:
Muftić - Alić, Osmanović, Seedorf, Troupee - Pejić, Deni - Cvetanoski, Dominik, Peišoto - Jaganjac.

Jaganjac je trenutno najmanje zlo na mjestu zaštićenog godišta. Što se tiče igre puno značajniji u kreaciji napada je Jaganjac. Fascinantno mi je kako se Rakić odjednom nađe u šansi. Znači odjednom se lik nađe pred golom. Lopta mu padne sa neba i on ide 1 na 1. Problem je što mu je učinak nula i kad god ima priliku on je promaši. Da pogodi samo drugu šansu bio bi barem na 5-6 pogodaka do sada.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2026, 00:29

Nije on los, on je ofanzivno smijesan igrac vise se Alic i Odinaka nalaze pred golom nego on i to je poenta
A vrtiti loptu po sredini i cuvati posjed je gubljenje vremena u modernom fudbalu
Milosevic 16 utakmica i evo prva asistencija protiv nizeligasa, ne moze osutati prema golu
Prokop prva utakmica gol, Alic vec zabio 4,5 golova
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 00:32

NoDi80 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:29
Nije on los, on je ofanzivno smijesan igrac vise se Alic i Odinaka nalaze pred golom nego on i to je poenta
A vrtiti loptu po sredini i cuvati posjed je gubljenje vremena u modernom fudbalu
Milosevic 16 utakmica i evo prva asistencija protiv nizeligasa, ne moze osutati prema golu
Prokop prva utakmica gol, Alic vec zabio 4,5 golova
Drzi se skautinga na drugoj temi ziv bio.
Fk Željezničar.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 13 feb 2026, 00:34

muharemovicdzelo je napisao/la:
13 feb 2026, 00:19
Nije bilo loše. Daleko je to još od idealnog. Puno je posla pred nama i ima još puno prostora da napredujemo. Bitno da je pročepilo i da smo pobijedili. Jako je bitno sa psihološkog aspekta da se skine mrak sa očiju. Ne bih nešto pretjerano da komentarišem. Na momente je bilo lijepo. Biće još bolje kad se uigramo i kad se ekipa kompletira u globalu.

Ono što me brine je teren. Ako ostane kao danas mi ćemo puno bolje i ljepše izgledati na strani nego kod kuće. I to je realno. Danas je bilo momenata gdje smo mogli primijetiti jasnu ideju trenera kako želi da igramo iako je u pitanju niželigaš ali na momente je to bilo jako loše zbog terena i te ideje nisu u potpunosti došle do izražaja.

Sa Rudarom nećemo moći isto. Oni su puno bolja ekipa i siguran sam da će nas poprilično namučiti da dođemo do pobjede. Bićemo pojačani sa dodatnim opcijama tj. sa Pejićem i Muharemom. Odinake nema i raduje me što ga nema. Galcho će odmah uletiti umjesto njega čim bude spreman da igra. Ja još očekujem promjene u odbrani. Danas su oba štopera bili dešnjaci što je potpuno neprirodno ali očekujem da to neće biti slučaj u ponedjeljak.

Zaključci sa današnje utakmice:
- Nastić se mora baš potruditi da igra umjesto Alića.
- O Sulji nema potrebe pričati. Treći napadač samo da krade minute kad pobjeđujemo.
- Reći da je Deni loš i da nema pojma može samo ublehaš najobičniji koji nikad nije šutnuo ni mačku sa praga.
- Dominik će biti ogromno pojačanje.
- Šabić jedna ogromna nula. Baš imamo problem sa zaštićenim godištem.

Sa Rudarom očekujem sljedeće:
Muftić - Alić, Osmanović, Seedorf, Troupee - Pejić, Deni - Cvetanoski, Dominik, Peišoto - Jaganjac.

Jaganjac je trenutno najmanje zlo na mjestu zaštićenog godišta. Što se tiče igre puno značajniji u kreaciji napada je Jaganjac. Fascinantno mi je kako se Rakić odjednom nađe u šansi. Znači odjednom se lik nađe pred golom. Lopta mu padne sa neba i on ide 1 na 1. Problem je što mu je učinak nula i kad god ima priliku on je promaši. Da pogodi samo drugu šansu bio bi barem na 5-6 pogodaka do sada.
mislio sam da sam jedini primjetio, al rakic se uvijek nadje u sansi, samo ne moze il ne zna zabit, al barem se nadje za razliku od ove dvojice, jedan gol bi mozda okrenuo sve
nek crknu dusmani, najjaci smo

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 13 feb 2026, 00:38

Po meni

Ćosić - Alić/Nastić (prije Alić), Seedorf/Osmanović/Nastić, Bičakčić, Bugar (nzm kako se zove) - Prokop, Deni, Pejić - Husković/(Jaganjac ako Ćosić nije U21), Cveta, Vini
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2026, 00:39

Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:32

Ovako ce biti jos malo :thumbup:
…………….Huskovic
Cvetanoski Dragovic :rol: Vinicius
………Prokop …… Pejic
Alic Osmanovic Bicakcic Galchev
………………Muftic

Vjerujem da ce taj tvoj biti bivsi u augustu uz krpica, radovca i slicne
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 13 feb 2026, 00:56, ukupno mijenjano 5 puta.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 feb 2026, 00:43

NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:57
Levin je napisao/la:

Zato sto nam napadaci ne dolaze do izrazaja, svedeni smo da napadamo samo preko bekova i krila, a vezni i spic diskonektovani
Nema igraca kao Sosic da probije sredinu i da iz veznog prelazi u poluspica
U modernom fudbalu cilj je da protok lopte bude sto fluidni i da se lopta sto brze nadje ispred protivnickog gola
Sa tri ovakva vezna uvijek lopta negdje zastane i kako god zapocnemo akciju uvijek je zavrsavamo preko krila
To se desava otkad smo ostali bez Sosica i on je vezni bez kojeg je Zeljo slabiji 50% u napadu
Znači, duša me zaboli kad se sjetim komentara kako je Šošić sebićan i ovakav i onakav a naš najbolji igrač od samog početka. Još gore mi bude kad se sjetim onih zvižduka a momak izgara na terenu. Sad već nebitni momenti. Nadam se i njemu.

Bez šošića mi nismo samo ostali bez desetke već i bez osmice jer je jedini bio taj koji je znao povući loptu. Adžem je to probao sa Lagumdžijom ali budimo realni nema on taj kapacitet. On je po meni klasična šestica koja djeluje iz dubine i to dobro znaju u Zrinjskom. Tamo on odlično izgleda na terenu.

Realno, kad smo kod modernog fudbala. Moderni fudbal zahtjeva krila koja koja mi nemamo. Krila koja su tehnički dovoljno pokovana, brza ali koja itekako razmišljaju glavom i igraju za ekipu.

Da bi napadač došao do izražaja upravo takva krila moraš da imaš ali i snažan vezni red koji će kvalitetno distribuirati lopte a koji sa Prokopom i Denijem itekako imamo a koji imaji i glavni konkurentni za titulu. Sa njima dvojicom i Pejićem možda se i mognemo upustiti u borbu za titulu. Još kad se Madžid oporavi i ako mali Arsenalovac uspije da se podigne iz apatije što nije zadovoljio u Arsenalu to će biti vrh.

Uostalom, jasno je meni da ti to potenciraš zbog Muharema jer znaš dobro da nijedan trener u ovoj ligi neće igrati sa centarforom od 1.80m u vrhu i kojeg vjetar može otpuhati. To je jedino moguće ako si Bilbija lično ili ako igraš neku varijantu 3-5-2 ili 4-3-3. U svim ostalim slučajevima to se ne radi. Ili kontaš da treba umjesto denija na desetku. Edit : Hoću da kažem da ti Muharema vjerovatno vidiš na toj poziji. Mislim da to nije dobro. Bar dok ne pokaže da može.

Da, kad smo još kod napadača. Preko 80% golova centralni napadači daju glavom, na odbijenu ili na povratnu. I meni da Herera ubacuje siguran sam da bih i ja postigao koji pogodak. Ili da imam krila koja kad se zabiju u peterac znaju odigrati povratnu na napadača umjesto da šutaju u golmana. Dobar primjer gol Krpića na pripremama.

Nejse, opusti se. Dobit će Muki svoju šansu i na njemu je da je iskoriati.

Edit : Treba maksimalno forsirati vezu : Pejić - Prokop - Milošević i sa zamjenama Erick - Radovac - Ismail i povremeno U21. Dok se ne uigra da se znaju bolje nego braća.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 01:04

NoDi80 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:39
Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 00:32

Ovako ce biti jos malo :thumbup:
…………….Huskovic
Cvetanoski Dragovic :rol: Vinicius
………Prokop …… Pejic
Alic Osmanovic Bicakcic Galchev
………………Muftic

Vjerujem da ce taj tvoj biti bivsi u augustu uz krpica, radovca i slicne
Jesi se to sjetio da postoji u21 pravilo?
Fk Željezničar.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 13 feb 2026, 01:33

Nekad je Tušanj bio sinonim za loš teren i loš fudbal, a nekad je to bila Bijeljina, sad se definitivno može reći da je to i naš teren postao, ne može se gledati ono

Haram vam bilo svima koji ste u ovome učestvovali
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 feb 2026, 02:45

Na ljeto se mora, ali mora zamjeniti podloga..
Ako je potrebno i Evropu cemo igrati(ako je izborimo) na lavoru..
Tacno me dusa boli kad vidim na sta lici Grbavica..kako li je tek igracima kad dodju i kontaju "yebo me svak sto potpisah,sta je ovo?!"

Sto se tice utakmice, kako onog igraca Slavije ufati grčmu 61oj minuti, mi smo tad i proigrali.. ekipa Slavije se tek pocela spremati prije dvije tri sedmice, i mi smo iskoristili njihovu neuigranost i slabu kondiciju.
Do 61 minute bilo je za povratiti.. neki dupli pasovi, neke akcije, i dodjes do 16 i onda glupi Cvetanovski sve usere, jer nema inteligencije nikakve.. dzaba njemu brzina, kad nema ni centarsut, ni sut, a ni pamet.
Da je normalan neki napadac bio,zabio bar 1 u prvom poluvremenu.. ovo sto nudi Krpic je horor. Realno lik je donedavno bio za federalne lige, sad je bgm za kantonalne.
Odbrana Odinaka-Sukilovic-Seedorf.. znate li odigrati pas prvom do sebe.. kakve su ono samoubilacke lopte i pasovi na 20 metara od gola.. kamo srece da nijedan od vas vise nikad ne zaigra, al' jos ce nas mnogo zavrsiti na trojnoj terapiji radi vas.
Erick..dabogda ti zadnja utakmica u Zelji bila. Najgori veznjak Zelje trenutno.. ultra defanzivna pi.cketina.
Prokop doktor.. samo nastavi.. kako je samo brz u prijemu, par sitnih koraka i odma proslijeduje dalje loptu..
Dragovicu dragi.. samo rad. ABd da nesto izbacimo iz svoje skole.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2026, 06:41

Virtu4l je napisao/la:
12 feb 2026, 21:49
Ko je ovaj taliban? :mrgreen: :bow:
Ma pusti budalu, nije popio tablete.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 13 feb 2026, 07:34

Ja se sjetim drljine prve utakmice pa me strah bilo koga pohvaliti

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 13 feb 2026, 08:10

Levin je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano
Sa strane je i asistirao Milisevic ne znam sta ti gledao i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno

Nisam večeras gledao pa neću puno komentarisati taj dio. Što se veze tiče meni je najlogičnija Pejić-Radovac kombinacija iza Prokopa, a da Deni i Ismail uskaču s klupe. Od priprema na ovamo ne vidim osnova za hejt ka Samiru, veoma stabilan za datu poziciju. Erik je bljesnuo par puta jesenas i od tad ne postoji, a veća je šteta nego korist imati ga ovakvog u vezi. To je moje viđenje.

I samo da dodam na Levinov komentar za Rakića. Kao dobra kretnja i pozicioniranje... to i Konings ima. Radije bih špica koji zna ošutati pa da napreduje u kretnji nego obratno.
Pošteno, pa kako bude.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2026, 08:39

Ne postoji taj fudbal u kojem će Radovac igrati prije Miloševića.

Prokop, Milošević i Šošić će biti paklen vezni red.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Choma, Cwirek, Kajkutenjoyer, MukiBek, ZeljeznicarUberAlles i 54 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []