Da li opravdavas vlast i pokusavas pokazati kako to nema veze s njima jer se desava i drugdje? Sta ako je uzrok neprilagođene brzine kvar a mnogi sumnjaju na to i to ljudi iz struke sumnjaju, ko je onda kriv? Za svaku ovakvu situaciju nema potrebe diskutovati o odgovornosti vlasti jer je ona prisutna dal u većoj ili manjoj mjeri nek odgovaraju pred sudom, ali pred narodom je najmanja obaveza ostavka. Zaboli me da li je crveni zeleni plavi ili rozi jedno znam da je momak ostao bez zivot momak svega koju godinu mladji od mene, i djevojčica bez noge, za druge povrijeđene ne znamo stepen povrede... ne znam da li je ministarstvo krivo sto su pogresnim povjerili odrzavanje, dal su krivi sto puštaju svakog da vozi, il su krivi iz nekog drugog razloga... u ovakvim slučajevima moralna odgovornost je ostavka...Asteriks je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:19U Češkoj je prošle godine iskočio voz iz šina, koji je prevozio opasne materije.
Pa opet u Češkoj, kod Pardubica, sudar teretnog i putničkog voza. Sve ovo unazad dvije godine.
Msm ok, BiH nema ozbiljnu i funkcionalnu mrežu željeznica, ali nešto se radi, eto u Sarajevu.
Obnovljeno je oko 20ak km tramvajske pruge, prvi put zadnjih 60 godina. Onda, nabavljeni novi tramvaji itd.
Naravno trebat će godina da recimo baš Sarajevo, koje prednjači u državi, dobije i siguran javni prijevoz. Počev od kvaliteta kontrole, servisiranja, pa buduća ulaganja samo u održavanje.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Neko u komentaru vezano za ovo danas napisao da je vozac u vise navrata prijavljivao kvarove na trolejbusu, ali ga valjda iz direkcije nisu slusali.
Nego interesantno da nikad niko od vladajucih nije kriv i nikad niko nece da podnese ostavku kad se desi neka nesreca. Jablanica, Tuzla, pa ovo danas. Vazda je neko kriv, al niko nije kriv.
Nego interesantno da nikad niko od vladajucih nije kriv i nikad niko nece da podnese ostavku kad se desi neka nesreca. Jablanica, Tuzla, pa ovo danas. Vazda je neko kriv, al niko nije kriv.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tužno je kada neko nastrada. Tu nema opravdanja taman da su procesi nivo japanske funkcionalosti.
Pišem za neke druge stvari, ali o tom potom.
Pišem za neke druge stvari, ali o tom potom.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Ti tramvaji su previse stari , treba se dobro zapitati kako je prosao tehnicke preglede i sve to ...DamirT je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:53Neko u komentaru vezano za ovo danas napisao da je vozac u vise navrata prijavljivao kvarove na trolejbusu, ali ga valjda iz direkcije nisu slusali.
Djevojci zelim brz oporavak.
Mladicu nek je vjecni rahmet .
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
- napoleon72
- Kontakt:
I sta kad daju ostavke, doci ce neko bolji?
Mi smo prije svega jako sebican, pokvaren i korumpiran narod. Narod koji je na vrhuncu kolektivne svijesti bio samo u prvim sedmicama agresije, kad su svi bili iznenadjeni i imali jednog zajednickog neprijatelja. Vec nakon tog prvog soka je pocelo "gdje sam ja tu", namjestanja cinova, otimacina humanitarne, sverc, dogovaranje s drugom stranom...
Danas je to na 10 puta gorem levelu, narod zaimao i osilio se. Ne daj Boze nekog novog sukoba, ne bi nam agresor trebao, u redu za hljeb bismo se iskrvili ko ce zagrabit vise i preprodavat dvije ulice nize. Uostalom imali smo prve dane korone i tucu oko vrece brasna u maltene svakom marketu.
Vlast je ogledalo naroda, u nasem slucaju je to nikad izrazenije.
Mi smo prije svega jako sebican, pokvaren i korumpiran narod. Narod koji je na vrhuncu kolektivne svijesti bio samo u prvim sedmicama agresije, kad su svi bili iznenadjeni i imali jednog zajednickog neprijatelja. Vec nakon tog prvog soka je pocelo "gdje sam ja tu", namjestanja cinova, otimacina humanitarne, sverc, dogovaranje s drugom stranom...
Danas je to na 10 puta gorem levelu, narod zaimao i osilio se. Ne daj Boze nekog novog sukoba, ne bi nam agresor trebao, u redu za hljeb bismo se iskrvili ko ce zagrabit vise i preprodavat dvije ulice nize. Uostalom imali smo prve dane korone i tucu oko vrece brasna u maltene svakom marketu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
napoleon72 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:57I sta kad daju ostavke, doci ce neko bolji?
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ne znam zasto bi neko dao ostavku sad kad se nije utvrdio ni uzrok nesrece. Na temelju cega da podnese ostavku, facebook strucnjaka?
-
nebeskasila
- Kontakt:
Krivi smo mi svi jednim dijelom, jer svi znamo kako se prolaze tehnicki pregledi. Jel mozda netko nekad pao na tehnickom. Na cesti su nam vozila stara 40 godina, kako su prosli? Tako isto je i za sva ostala vozila. Netko neispravan prodje tehnicki i kaze pustili me, a sa tim ugrozava sam sebe jer je neispravan. Komplet drustvo je zakazalo, i ocekujmo samo gore.
Samo ja se čudim kako više saobraćajki nije bilo sa ovim grasovim šklopocijama, kad se sjetim dok sam išao u srednju, u svakoj troli rupe po podu vidiš asfalt na podu, svaka krivina kelime i šehadet se uči, gotovo kontaš to je to.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- VensanKasel
- Kontakt:
Odlično napisano .napoleon72 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:57I sta kad daju ostavke, doci ce neko bolji?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Dao Bog da na dobro izadje koliko nam pakuje i srpska i hrvatska komponenta, ne znam sta im je. Mrznja veca nego iza rata jbt
VensanKasel je napisao/la: ↑12 feb 2026, 21:20Odlično napisano .napoleon72 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:57I sta kad daju ostavke, doci ce neko bolji?

Narod voli to i uziva u tome ne bi bez razloga ona crna hronika bila jedna od najcitanijih portala
Gledaj ti samo naslova kod gusinjskog kepeca, tramvaj smrti
- VensanKasel
- Kontakt:
Tu smo đe smo , sami smo krivi .TefalTava je napisao/la: ↑12 feb 2026, 22:23VensanKasel je napisao/la: ↑12 feb 2026, 21:20Odlično napisano .napoleon72 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:57I sta kad daju ostavke, doci ce neko bolji?
Narod voli to i uziva u tome ne bi bez razloga ona crna hronika bila jedna od najcitanijih portala
Gledaj ti samo naslova kod gusinjskog kepeca, tramvaj smrti![]()
nema goreg ljigavca od onog midzeta
Kepec diže zgradu , kvadrat 7 hiljada
Parking mjesto 40 hiljada .
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ma žena nije normalna, pise kako je sramota sto u ovim teskim trenucima mora ona biti glavna tema, 10 storya o porukama objavila...coelho41 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:16Svaki influenser kod nas je psihijatrijski slučaj. Teška dijagnoza kompleksa žrtve i svi isti pattern ponavljaju. Znači Nezira dušo, uredu je, pogriješila si, nisi znala, izvini se i stani, svi griješe. Nemoj dalje. Ja sad ušo na profil treba od sebe pravi žrtvu, ljudi su stradali yebote ona kmeči jer joj je neki anonimus yebo mater.
Jos najjace na kraju, kako je napadaju iz razloga samo jer je jaka i uspjesna žena.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Za sve ovo od danas, uspio sam izbrojati 16 storya19vendetta87 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 23:01Ma žena nije normalna, pise kako je sramota sto u ovim teskim trenucima mora ona biti glavna tema, 10 storya o porukama objavila...coelho41 je napisao/la: ↑12 feb 2026, 20:16Svaki influenser kod nas je psihijatrijski slučaj. Teška dijagnoza kompleksa žrtve i svi isti pattern ponavljaju. Znači Nezira dušo, uredu je, pogriješila si, nisi znala, izvini se i stani, svi griješe. Nemoj dalje. Ja sad ušo na profil treba od sebe pravi žrtvu, ljudi su stradali yebote ona kmeči jer joj je neki anonimus yebo mater.
Jos najjace na kraju, kako je napadaju iz razloga samo jer je jaka i uspjesna žena.![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kurava dobila sto je htijela paznju, sad svi pisu o njoj rastu lajkovi valjda se tako taj influeserski posao razvija. Eto licno nikad do danas nisam cuo za nju a sad ce danima da ubija kako je ona zrtva zato sto balkanci mrze zene. Ko ona kurava iz CG...
Drugo nas glavni problem je u mentalitetu. Ubi nas prica kar se bilo sta lose desi "doce gori od njega cuti neka ga".
Pa neka dodje gori?! Neka proba mijenjat cemo i njega. U normalnim drzavama tako to ide. Samo kod nas dobar je moze doci gori
Drugo nas glavni problem je u mentalitetu. Ubi nas prica kar se bilo sta lose desi "doce gori od njega cuti neka ga".
Pa neka dodje gori?! Neka proba mijenjat cemo i njega. U normalnim drzavama tako to ide. Samo kod nas dobar je moze doci gori
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- akisarajevo92
- Kontakt:
Tesko je biti pozitivan u ovoj situaciji ali pokusavam razmisljati na nacin da je ovo moglo biti puno, puno gore da se desilo nekoliko minuta kasnije kada na ovoj stanici bude dosta vise ucenika, 'ladno se moglo desiti da bude dvocifren broj zrtava
Ovog momka je na kraju kostalo i to sto je cekao pri kraju stanice, vjerovatno ima naviku da ulazi na zadnja vrata kao dosta raje
Takodjer, ne treba kriviti vozaca dok se ne ustanovi sta se zapravo desilo, ali nije mi jasno zasto bar nije svirao, na onom videu se ne cuje sirena, mogao je upozoriti ljude da se nesto desava i dati priliku da se sklone i spase, ili je tramvaj toliko bio sjeban da mu ni sirena nije radila
Dobro bi bilo vidjeti i snimke sa nadzornih kamera sa americke ambasade, da vidimo koliko dugo je vozio tako brzo, nema sanse da je onako ubrzao sa semafora
Ovog momka je na kraju kostalo i to sto je cekao pri kraju stanice, vjerovatno ima naviku da ulazi na zadnja vrata kao dosta raje
Takodjer, ne treba kriviti vozaca dok se ne ustanovi sta se zapravo desilo, ali nije mi jasno zasto bar nije svirao, na onom videu se ne cuje sirena, mogao je upozoriti ljude da se nesto desava i dati priliku da se sklone i spase, ili je tramvaj toliko bio sjeban da mu ni sirena nije radila
Dobro bi bilo vidjeti i snimke sa nadzornih kamera sa americke ambasade, da vidimo koliko dugo je vozio tako brzo, nema sanse da je onako ubrzao sa semafora
Don't believe the hype.
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Ovdje uopste ne postoji nikakva moralna odgovornost. K tome, narod je izuzetno glup i pokvaren. Sistem je u potpunosti naopako okrenut i ovo je samo posljedica tog i takvog sisttema za koji smo, prvenstveno, mi građani krivi.
U ovom gradu ljudi ginu zbog 14cm snijega, a evo sad i zbog iskakanja tramvaja. Koliko znam, ovo je trece ili cetvrto iskakanje tramvaja, ali je sada sa tragicnim posljedicama.
E tu se ogleda krvava i opasna glupost našeg covjeka i njegovo tragicno odsustvo bilo kakvog morala. Umjesto da se reaguje nakon prvog iskakanja tramvaja negdje kod Č. Vile, ako se dobto sjecam, da resorni ministar podnese ostavku, ili da ga smjene po hitnom postupku, ne! Daju se instagram-saopstenja, obecava se nesto sto ni sami oni ne znaju sta je, a zaostali i katastrofalno glupi narod, za manje od tri dana sve zaboravi. Naravno, do slijedece nesrece, pa opet tako ikrug, bez ikakvog rezultata, samokritike, samoodgovornosti itd.
Da postoji imalo empatije i svijesti, ministar bi podnio ostavku, a slijedio bi ga direktor GRAS-s, jer je to minimum minimuma koji bi trebali uciniti, a tek onda pricati o nekoj krivicnoj ili kaznenoj odgovornosti.
S druge strane, narod je jos nakon Jablanice trebao blokirrati sve institucije u drzavi, ali zatucani narod uopste nema razvijenu kolektivnu svijest. Svijest ovdasnjeg građanstva je na nivou goveda - pojedi, popij, podrigni, poseri, upregni i šuti. Trideset godina mentaliteta krda, uz lazne diplome, kiseljacke univerzitete, svaki moguci i nemoguci vid korupcije, dolazi na naplatu i sve ce se vise i vise pokazivati.
Svako ko je zaposlen u tzv drzavnoj firmi, zna kako se poslovi dobivaju i kako se tenderi sprovode. Onaj ko to prijavi, bude razapet i javno prozivan kao lopov, huligan, bezobraznik i to od strane medija koji su apologeti politickih stranaka, isto kao i sudovi, policija, inspekcije...
Iz licnog iskustva: Ja sam vezan za invalidska kolica. Međutim, radim, vozim auto, idem u kupovinu... radim to zbog sebe. Ali, skoro da nema dana kada ne zateknem neki automobil parkiran na invalidskom mjestu, a koji ne bi tu trebao biti. O trznim centrima da ne govorim. Uposlenici TC samo slijezu ramenima, a policija odgovara da ne izlazi na privatne parkinge. Na javnim parkinzima im treba citav dan,a nekad uopste ne dođu.
E tu lezi klica svih tragedija - u kolektivnoj svijesti. Sebija se parkira na sred trotoara, narod se ibreti, a policija joj naplati 40bam kazne uz mogucnost placanja pola iznosa. Ovo je samo primjer. E dok god taj isti narod skriva pogled pored njenog dzipa i ibreti se u sebi, umjesto da joj prevrne vozilo na licu mjesta, izgura ga na cestu i zapali, a policiji ne dadne prici, tad mozemo poceti stidljivo pricati o nekom ozdravljenju drustva. Do tada, mi smo vjerski i nacionalno zadojena stoka. Davimo se u vlastitoj nesposobnosti i pokvarenosti. Korupcija nam je srednje ime, a nepotizam i kriminal svakodnevnica.
Sutra je ovo moje i bilo cije dijete. Da li trebamo oplakivati nasu djecu dok nam porucuju da saburamo i cekamo sluzbena i strucna saopstenja od nesposobnih i nestrucnih ljudi?
E narode, poserem ti se na sabur i volovsku glavu na ramenima!!!!
U ovom gradu ljudi ginu zbog 14cm snijega, a evo sad i zbog iskakanja tramvaja. Koliko znam, ovo je trece ili cetvrto iskakanje tramvaja, ali je sada sa tragicnim posljedicama.
E tu se ogleda krvava i opasna glupost našeg covjeka i njegovo tragicno odsustvo bilo kakvog morala. Umjesto da se reaguje nakon prvog iskakanja tramvaja negdje kod Č. Vile, ako se dobto sjecam, da resorni ministar podnese ostavku, ili da ga smjene po hitnom postupku, ne! Daju se instagram-saopstenja, obecava se nesto sto ni sami oni ne znaju sta je, a zaostali i katastrofalno glupi narod, za manje od tri dana sve zaboravi. Naravno, do slijedece nesrece, pa opet tako ikrug, bez ikakvog rezultata, samokritike, samoodgovornosti itd.
Da postoji imalo empatije i svijesti, ministar bi podnio ostavku, a slijedio bi ga direktor GRAS-s, jer je to minimum minimuma koji bi trebali uciniti, a tek onda pricati o nekoj krivicnoj ili kaznenoj odgovornosti.
S druge strane, narod je jos nakon Jablanice trebao blokirrati sve institucije u drzavi, ali zatucani narod uopste nema razvijenu kolektivnu svijest. Svijest ovdasnjeg građanstva je na nivou goveda - pojedi, popij, podrigni, poseri, upregni i šuti. Trideset godina mentaliteta krda, uz lazne diplome, kiseljacke univerzitete, svaki moguci i nemoguci vid korupcije, dolazi na naplatu i sve ce se vise i vise pokazivati.
Svako ko je zaposlen u tzv drzavnoj firmi, zna kako se poslovi dobivaju i kako se tenderi sprovode. Onaj ko to prijavi, bude razapet i javno prozivan kao lopov, huligan, bezobraznik i to od strane medija koji su apologeti politickih stranaka, isto kao i sudovi, policija, inspekcije...
Iz licnog iskustva: Ja sam vezan za invalidska kolica. Međutim, radim, vozim auto, idem u kupovinu... radim to zbog sebe. Ali, skoro da nema dana kada ne zateknem neki automobil parkiran na invalidskom mjestu, a koji ne bi tu trebao biti. O trznim centrima da ne govorim. Uposlenici TC samo slijezu ramenima, a policija odgovara da ne izlazi na privatne parkinge. Na javnim parkinzima im treba citav dan,a nekad uopste ne dođu.
E tu lezi klica svih tragedija - u kolektivnoj svijesti. Sebija se parkira na sred trotoara, narod se ibreti, a policija joj naplati 40bam kazne uz mogucnost placanja pola iznosa. Ovo je samo primjer. E dok god taj isti narod skriva pogled pored njenog dzipa i ibreti se u sebi, umjesto da joj prevrne vozilo na licu mjesta, izgura ga na cestu i zapali, a policiji ne dadne prici, tad mozemo poceti stidljivo pricati o nekom ozdravljenju drustva. Do tada, mi smo vjerski i nacionalno zadojena stoka. Davimo se u vlastitoj nesposobnosti i pokvarenosti. Korupcija nam je srednje ime, a nepotizam i kriminal svakodnevnica.
Sutra je ovo moje i bilo cije dijete. Da li trebamo oplakivati nasu djecu dok nam porucuju da saburamo i cekamo sluzbena i strucna saopstenja od nesposobnih i nestrucnih ljudi?
- JayCatwright
- Kontakt:
al čuj ti molim te ove žbljohe Nezire, u 3 sata jučer objavila story a nije kao znala za nesreću, a rospija živi od mobitela

- VensanKasel
- Kontakt:
Upravo čitam tvoj post , prvi srk kafe i odmah pred očima papanluk .HeavyBassBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 06:15Ovdje uopste ne postoji nikakva moralna odgovornost. K tome, narod je izuzetno glup i pokvaren. Sistem je u potpunosti naopako okrenut i ovo je samo posljedica tog i takvog sisttema za koji smo, prvenstveno, mi građani krivi.

Fino se ima parking odmah do kafića , 6-7 mjesta slobodnih . Ma jok , ide preko ovih žutih "prepreka" i direkt ispred kafića .
Najluđe od svega jeste , kada su se te "prepreke" postavljene i čekale da se osuše , pekar koji ima pekaru odmah pored kafića je poslao svoje sinove da stoje na "preprekama" da potonu što više da bi on da svojim Audijem mogao parkirati pogađate direkt ispred pekare
Policija ? Dobija kifle džaba svaki dan , sve ok .
Sutra kada pekar fasuje pregazi neko djete na pješačkom prostoru , biće kuku majko ne valja država . Ne valjamo mi , jednostavno .
Trenutno korisnika/ca: napoleon72, TefalTava i 3 gosta.