Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BaiMai
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la BaiMai » 13 feb 2026, 09:21

Kakva tragedija, ali jos veca tragedija su mi ovi politicki botovi koji su od prve minute poceli po svome, traze ostavke, smjene, krivce, a tek se desilo.
GGMU

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 13 feb 2026, 09:33

akisarajevo92 je napisao/la:
13 feb 2026, 05:19
Tesko je biti pozitivan u ovoj situaciji ali pokusavam razmisljati na nacin da je ovo moglo biti puno, puno gore da se desilo nekoliko minuta kasnije kada na ovoj stanici bude dosta vise ucenika, 'ladno se moglo desiti da bude dvocifren broj zrtava

Ovog momka je na kraju kostalo i to sto je cekao pri kraju stanice, vjerovatno ima naviku da ulazi na zadnja vrata kao dosta raje

Takodjer, ne treba kriviti vozaca dok se ne ustanovi sta se zapravo desilo, ali nije mi jasno zasto bar nije svirao, na onom videu se ne cuje sirena, mogao je upozoriti ljude da se nesto desava i dati priliku da se sklone i spase, ili je tramvaj toliko bio sjeban da mu ni sirena nije radila

Dobro bi bilo vidjeti i snimke sa nadzornih kamera sa americke ambasade, da vidimo koliko dugo je vozio tako brzo, nema sanse da je onako ubrzao sa semafora
Isto sam pomislio jučer , šta je sa sirenom . Da dušu ne griješim , možda su i ovo dvije što je nastradali imali slušalice i gledali u telefon , tako da ni sirena ne bi pomogla . Gledajući njihove godine , sasvim realno .
Sekunde su tu bile , ko je očekivao da će se tako nešto desiti ...

Što se tiče snimka sa američke ambasade , teška procedura . Do njihove dobre volje će biti .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 13 feb 2026, 09:45

Pogledas samo da se ova tragedija koristi za botovanje za ove ili one i jasno ti je kakvi smo mi i da bolje ne zasluzujemo. Da je kakve drzave i pravde i naroda sve bi ovo letilo u neku stvar a ne bi dosli oni stari jer bi oni jos davno isto tako letili. Kriv je svako. Ne samo vozac jer je tog vozaca neko zaposlio, neko mu dao radno mjesto, negdje je polagao, neko ga svaki dan ili sedmicu ili mjesec rasporedjuje u smjene i daje mu da vozi tramvaj. Kriv je i onaj ko ne kontrolise saobracaj, ko ne kontrolise ko nam to vozi buseve i trole i tramvaje. Kriv je i onaj koga je vozio vozac diler iz vlade. I onaj ko je dozvolio divlji kamenolom i onaj ko ga nije zatvorio na vrijeme i onaj sto je radio na tom kamenolomu i onaj ko je kupovao robu tog kamenoloma…jednostavno propali smo kao drustvo i nije ti kriva ni ova vlast ni ona prosla jer kako kazu kakav narod takva vlast.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 feb 2026, 10:06

VensanKasel je napisao/la:
13 feb 2026, 09:33
akisarajevo92 je napisao/la:
13 feb 2026, 05:19
Tesko je biti pozitivan u ovoj situaciji ali pokusavam razmisljati na nacin da je ovo moglo biti puno, puno gore da se desilo nekoliko minuta kasnije kada na ovoj stanici bude dosta vise ucenika, 'ladno se moglo desiti da bude dvocifren broj zrtava

Ovog momka je na kraju kostalo i to sto je cekao pri kraju stanice, vjerovatno ima naviku da ulazi na zadnja vrata kao dosta raje

Takodjer, ne treba kriviti vozaca dok se ne ustanovi sta se zapravo desilo, ali nije mi jasno zasto bar nije svirao, na onom videu se ne cuje sirena, mogao je upozoriti ljude da se nesto desava i dati priliku da se sklone i spase, ili je tramvaj toliko bio sjeban da mu ni sirena nije radila

Dobro bi bilo vidjeti i snimke sa nadzornih kamera sa americke ambasade, da vidimo koliko dugo je vozio tako brzo, nema sanse da je onako ubrzao sa semafora
Isto sam pomislio jučer , šta je sa sirenom . Da dušu ne griješim , možda su i ovo dvije što je nastradali imali slušalice i gledali u telefon , tako da ni sirena ne bi pomogla . Gledajući njihove godine , sasvim realno .
Sekunde su tu bile , ko je očekivao da će se tako nešto desiti ...

Što se tiče snimka sa američke ambasade , teška procedura . Do njihove dobre volje će biti .
Ma jbg, fight or flight mehanizam ne djeluje isto kod svih ljudi, neko po automatizmu i refleksno djeluje u milisekundi kad vidi prijetnju da dolazi prema njemu, a neko se opet samo skameni.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 13 feb 2026, 10:12

BaiMai je napisao/la:
13 feb 2026, 09:21
Kakva tragedija, ali jos veca tragedija su mi ovi politicki botovi koji su od prve minute poceli po svome, traze ostavke, smjene, krivce, a tek se desilo.
Botovi ove kriminalne vlasti su nesto najgore sto je zadesilo BiH od 95.godine. Bahata neobrazovana marva. I bas cudno da kod njih nikad nema krivca za bilo kakvu nesrecu. Kaze cekamo rezultate istrage. Evo i ja ih jos cekam za Jablanicu. :yawn:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 feb 2026, 10:44

Nema dana žalosti, nisu djeca iz beograda umrla :yawn:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 feb 2026, 10:59

kakav autogol
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2026, 11:02

Vozač priveden a njegova izjava je u namanju ruku čudna : krenuo sam sa semafora i desilo se to što se desilo. Jel' želi reći da se tramvaj sam od sebe ispalio kao u F1 ili je on imao tešku nogu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 feb 2026, 11:12

djeluje kao da mu se zatvarao semafor a on htio da prodje pq dao malo vise gasa, klasika u saobracaju

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 feb 2026, 11:14

Vlada KS neće proglasiti dan žalosti zbog tragedije na tramvajskoj stanici

DaBogda vi poginuli.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 13 feb 2026, 11:29

Proglašenje žalosti je čin koji pokazuje da Vlada preuzima i moralnu odgovornost, te prepoznaje težinu događaja.

Izostanak toga čina ravno je katastrofi, jer ljudski život se ne može i ne smije svesti na statistiku, brojke ili izvještaj o nesreći.

Zbog ovoga stanja moraju padati ostavke, čak i prije zvaničnog saopštenja o nesreći.
A smooth sea never made a skilled sailor.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 13 feb 2026, 11:31

Proglasit će samo da Uk završi AMA sesiju na redditu.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 13 feb 2026, 11:32

Ljudi ne sudite vi jel kriv ili ne, imaju strucni ljudi da dokazu sta je bio stvarni razlog ne srece, rodjen sam u ovome gradu nikad za svojih 37 g ovo nisam vidio, druga stvar ovakvi tramvaji se ne smiju vise koristiti znaci u zeljezo , trece momku da dragi allah dz.s., podari lijepi dzenet, djevojci da ozdravi sto prije abd.

Citam od jutros i juce kako se ovaj vozac osudjuje, niko ne vidi da nije mozda kazem otkazalo nesto, jer onom brzinom je ne moguce uletiti u krivinu, pustimo ljude da rade svoj posao.!

A za dan zalosti mamu im J*** eto toliko!
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2026, 11:34

jasmin10 je napisao/la:
13 feb 2026, 11:14
Vlada KS neće proglasiti dan žalosti zbog tragedije na tramvajskoj stanici

DaBogda vi poginuli.
:tokralju:

Da je sta za Srbiju, odmah bi stavili. Otac vas yebo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 feb 2026, 11:35

Kakvi debili, po.srali su se na sve dobro što su uradili u KS, ako uopšte i jesu nešto dobro uradili (ne živim tamo pa ne znam)...
Ja još uvijek čvrsto vjerujem da u našoj državi postoji malo sposobnih ljudi da vode ovo sve nekim normalnim putem. Svi koji se bave politikom su takve neznalice i neradnici da je to čudo jedno..

STRAŠNO!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 feb 2026, 11:46

Sad ce ovo iskoristit zeleni retardi da dobiju koji politički poen a i njima se yebe za nesreću.
Poginuli i jedni i drugi zajedno sa svojim botovima kojih ima i na forumu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 feb 2026, 11:58

Slatinash_7 je napisao/la:
13 feb 2026, 11:35
Kakvi debili, po.srali su se na sve dobro što su uradili u KS, ako uopšte i jesu nešto dobro uradili (ne živim tamo pa ne znam)...
Ja još uvijek čvrsto vjerujem da u našoj državi postoji malo sposobnih ljudi da vode ovo sve nekim normalnim putem. Svi koji se bave politikom su takve neznalice i neradnici da je to čudo jedno..

STRAŠNO!
Nema, ne nadaj se. I sto ima, ljudi bjeze od politike ko djavo od krsta. U politici je najveci olos i odron ovog drustva, a samo drustvo je truhlo do srzi, zamisli sad ko nas predvodi. Nema ovdje buducnosti.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 feb 2026, 11:59

Nece oni poginuti, poginuce neko ko ti, ja ili onaj momak

Ovo ce se zaboraviti za mjesec, politcari ce koristiti za poene, do neke nove nesrece i pogibije, i tako u krug.

Sve dok mi od sebe ne krenemo da se ponasamo odgovorno ili da ne budemo neodgovorni u sistemima koji su ranjivi, zastarjeli, nekontrolisani nikad se ovi tipovi nesreca nece svesti na prihvatljivu mjeru. Mjere ili akcije nakon nesrece tipa dan zalosti, ostavke ili slicno su samo hrana za budale da steknu osjecaj da se nesto mijenja.

Armija botova, kako ovih tako i onih, je napadala ljude koji su radili na rekonstrukciji tramvajskog sistema, ili na kupovini tramvaja ismijavajuci svaki akciju i sad isti pljuju kako opet nista ne valja, pu jbm vam ma.ku

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 feb 2026, 12:02

Ljudi Uk nam je premijer, o cemu pricamo, smijesno.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 feb 2026, 12:03

sljivo je napisao/la:
13 feb 2026, 11:12
djeluje kao da mu se zatvarao semafor a on htio da prodje pq dao malo vise gasa, klasika u saobracaju
Nema šanse da je onako ubrzao da bi prošao semafor.
Pročitao sam zanimljivu opservaciju, moguće da je došlo do strujnog udara, gdje je motor dobio daleko više snage i onda je došlo do ubrzanja.
Tu kočnica ništa nije mogla.
Onako bi ubrzao samo manijak u onoj krivini. Čovjek koji godinama vozi tramvaj, čisto sumnjam.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.