Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Shategabri » 13 feb 2026, 12:05

jasmin10 je napisao/la:
13 feb 2026, 11:14
Vlada KS neće proglasiti dan žalosti zbog tragedije na tramvajskoj stanici

DaBogda vi poginuli.
Žalosno je to, prije svega jer se proglašava dan žalosti za sve i svašta.
Da je neki političar oštećen, ne bi bilo dvojbe, al ovako stradao student i srednjoškolka, slikati se ako curica preživi sa njom i na tom skupiti poene, momka svakako nema...

Političari su vazda bili ološ, al ovo što sad sjedi u foteljama, takva **** još nisu hodala po planeti.
Koševo Zapad

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 feb 2026, 12:06

Kakav ba dan žalosti šta vam je, ljudi ginu u nesrećama svaki dan. Nema dana onda da ne bi bio dan žalosti
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 feb 2026, 12:07

Asteriks je napisao/la:
13 feb 2026, 11:29
Proglašenje žalosti je čin koji pokazuje da Vlada preuzima i moralnu odgovornost, te prepoznaje težinu događaja.

Izostanak toga čina ravno je katastrofi, jer ljudski život se ne može i ne smije svesti na statistiku, brojke ili izvještaj o nesreći.

Zbog ovoga stanja moraju padati ostavke, čak i prije zvaničnog saopštenja o nesreći.
Bitno je da su oni stavili policijsku patrolu u depo da čuva tramvaj, valjda da ne bi još koga ubio.
Ovo ako ne budu pljuštale ostavke, treba svi da izađu na ulice.
Koševo Zapad

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 feb 2026, 12:24

Shategabri je napisao/la:
13 feb 2026, 12:07
Asteriks je napisao/la:
Proglašenje žalosti je čin koji pokazuje da Vlada preuzima i moralnu odgovornost, te prepoznaje težinu događaja.

Izostanak toga čina ravno je katastrofi, jer ljudski život se ne može i ne smije svesti na statistiku, brojke ili izvještaj o nesreći.

Zbog ovoga stanja moraju padati ostavke, čak i prije zvaničnog saopštenja o nesreći.
Bitno je da su oni stavili policijsku patrolu u depo da čuva tramvaj, valjda da ne bi još koga ubio.
ma kakve ulice, imas trecinu naroda koji ne smije previse da talasa jer kad/ako ovi odu, dolaze njihovi, pa ih treba staviti na razne pozicije, imas trecinu koja je za trenutne i nece talasati protiv svojih i onda imas ostatak koji sta god da pokusa ove prve dvije grupe ce ih napasti iz svojih razloga...
ovi tramvaji da su iskljuceni kad su dosli novi, svi bi pljuvali kako nema dovoljno i nisu trebali to raditi, sad kad su ostali, sad se pljuje sto su ostali...nije se rodio ko je narodu ugodio,ali ovo nije samo kod nas, tako je vjerujem u svakoj drzavi samo sto nas nema puno a pun Qrac politicara i uhljeba, pa je izrazenije...narod je odavno samo broj glasackih listica na izborima za sve stranke u drzavi i nacin kako da se docepaju fotelje i obezbijede sljedeca 3 narastaja, smanjit im plate da budu placeni po ucinku, pa da vidis kako se radi i kako se politikom bave ustvari ljudi koji bi trebali da budu tu, a ne pola komsiluka s osnovnom, pjevaci, sportisti, propali biznismeni

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 feb 2026, 12:31

13 feb 2026, 12:03
sljivo je napisao/la:
13 feb 2026, 11:12
djeluje kao da mu se zatvarao semafor a on htio da prodje pq dao malo vise gasa, klasika u saobracaju
Nema šanse da je onako ubrzao da bi prošao semafor.
Pročitao sam zanimljivu opservaciju, moguće da je došlo do strujnog udara, gdje je motor dobio daleko više snage i onda je došlo do ubrzanja.
Tu kočnica ništa nije mogla.
Onako bi ubrzao samo manijak u onoj krivini. Čovjek koji godinama vozi tramvaj, čisto sumnjam.
I ja sam na prvu mislio da je zelio stici na zeleno/zuto na semaforu al na snimku se vidi da i poslije njega prolazi jedan ili 2 auta tako da vjerovatno nije to razlog.
Ne znam, nekako mi najvise vuce na to da nije bio pri svijesti u tom trenutku.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 feb 2026, 12:40

JHam je napisao/la:
13 feb 2026, 12:24
13 feb 2026, 12:07
Asteriks je napisao/la:

ma kakve ulice, imas trecinu naroda koji ne smije previse da talasa jer kad/ako ovi odu, dolaze njihovi, pa ih treba staviti na razne pozicije, imas trecinu koja je za trenutne i nece talasati protiv svojih i onda imas ostatak koji sta god da pokusa ove prve dvije grupe ce ih napasti iz svojih razloga...
ovi tramvaji da su iskljuceni kad su dosli novi, svi bi pljuvali kako nema dovoljno i nisu trebali to raditi, sad kad su ostali, sad se pljuje sto su ostali...nije se rodio ko je narodu ugodio,ali ovo nije samo kod nas, tako je vjerujem u svakoj drzavi samo sto nas nema puno a pun Qrac politicara i uhljeba, pa je izrazenije...narod je odavno samo broj glasackih listica na izborima za sve stranke u drzavi i nacin kako da se docepaju fotelje i obezbijede sljedeca 3 narastaja, smanjit im plate da budu placeni po ucinku, pa da vidis kako se radi i kako se politikom bave ustvari ljudi koji bi trebali da budu tu, a ne pola komsiluka s osnovnom, pjevaci, sportisti, propali biznismeni
Nažalost, dobro si opisao.
Jedino gdje se protestvuje su kafane.
Sjedi raja povazdan i kuka kako nije dobro.
Između srkova kafe.
Koševo Zapad

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 13 feb 2026, 12:46

nek se zato šeta za palestinu svaka tri dana :lol:

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 13 feb 2026, 12:59

Ovo treba proglasiti danom zalosti i svake godine obiljezavati jer ovo ne smije da se gurne pod tepih. Ovo je cudo nevidjeno da je bilo malo ljudi na stanici na kojoj inace bude da se napuni citav tramvaj. Okolnosti da su drugacije bile bi desetine zrtava sto mrtvih sto osakacenih. Bas zbog toga ovo ne smije proci tek tako i mora da bude opomena i pokretac stvarnih promjena. Pa danas na poslu na pauzu izasao i lik parkiran na pjesacki prelaz. Znaci bukvalno moras sici na cestu da ga obidjes i predjes ulicu. Sutra ce nekog tako udariti auto a mi cemo pricati je li vozac bio pjan, je li brzo vozio, je li kriva osoba koja je sisla na cestu. To su sve banalne stvari koje se mogu rijesiti za minutu, a opet stvari koje dovode do katastrofa. Gdje je policija da mu napise kaznu, da zovnu pauka da ga odvuce?

Ljudi treba da se osvjeste i shvate da smo mi vlast, meni se odbija svaki mjesec od plate da uk, steta, zahiragic i kompanija dobija ogromne plate, da policija ima plate, da doktori imaju plate, sudije, tuzioci i hocu da barem ucine da nam djeca budu sigurna kad ih posaljemo u skolu, na fax, na trening. Necemo da nas gaze po trotoarima, pjesackim prelazima, stanicama i slicno.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 13 feb 2026, 13:02

Odavno ne pročitah bolji i ispravniji članak :salut:
https://odgovor.ba/article/10604/

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 feb 2026, 13:10

Marsal je napisao/la:
13 feb 2026, 12:06
Kakav ba dan žalosti šta vam je, ljudi ginu u nesrećama svaki dan. Nema dana onda da ne bi bio dan žalosti
Umire se i od raka svaki dan pa je za Halida bio dan zalosti, svaki dan u svijetu budu neki teroristicki napadi pa je samo Beograd dobio dan zalosti itd. Nek budu dosljedni, makar to.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 13 feb 2026, 13:16

napoleon72 je napisao/la:
13 feb 2026, 13:10
Marsal je napisao/la:
Umire se i od raka svaki dan pa je za Halida bio dan zalosti, svaki dan u svijetu budu neki teroristicki napadi pa je samo Beograd dobio dan zalosti itd. Nek budu dosljedni, makar to.
100%, minimum sto se mora uciniti je proglasiti dan zalosti u KS

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 13 feb 2026, 13:18

Confiance je napisao/la:
13 feb 2026, 13:16
13 feb 2026, 13:10
Marsal je napisao/la:
100%, minimum sto se mora uciniti je proglasiti dan zalosti u KS
Magoda: Ministri iz SDP-a su za proglašenje Dana žalosti, pitajte premijera zašto nije proglašen
Čekaj, jel mi može neko reći ko je vlast u KS? :yawn:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 feb 2026, 13:31

13 feb 2026, 11:58
Slatinash_7 je napisao/la:
13 feb 2026, 11:35
Kakvi debili, po.srali su se na sve dobro što su uradili u KS, ako uopšte i jesu nešto dobro uradili (ne živim tamo pa ne znam)...
Ja još uvijek čvrsto vjerujem da u našoj državi postoji malo sposobnih ljudi da vode ovo sve nekim normalnim putem. Svi koji se bave politikom su takve neznalice i neradnici da je to čudo jedno..

STRAŠNO!
Nema, ne nadaj se. I sto ima, ljudi bjeze od politike ko djavo od krsta. U politici je najveci olos i odron ovog drustva, a samo drustvo je truhlo do srzi, zamisli sad ko nas predvodi. Nema ovdje buducnosti.
Pogrešno sam se izrazio..htio sam napisati da mi imamo premalo tj da nemamo sposobnih ljudi da povedu ovu državu naprijed. Evo uzmi sebe za primjer, koliko prijatelja/rodbine znaš da ne bi nikog zaposlili a da to mogu, ili da na neki drugi način pomognu iskorištavajući službeni položaj kakav god on i gdje god on bio..Ja imam malo, usudim se reći nimalo,jer sam svjestan da bi svi makar malo pogurali asfalt do vikendice, zaposlili rodicu koja je predala prije toga na 100 konkursa za državni posao a nije ga dobila itd itd

Koliko znamo ljudi (ne moraju biti inžinjeri) koji bi se prihvatili direktorskog posla u GRASU i sličnim preduzećima i potpisali nalog da 70% voznog parka ili čega već ne izađe sutra na cestu..koliko ljudi bi do kraja poštovalo raznorazne procedure u smislu sigurnosti, malo do nimalo..

Evo ja se bavim zaštitom na radu, kod nas se 99% ljudi ne veže kad sjedne u viljuškar, bager i ostale radne mašine, ljudi neće sebi da pomognu o drugima da ne pričam..Evo žena umrla na UKC Tuzla jer gospodin doktor neće da siđe u dežuri da pregleda pacijenta, znaš šta je izgovor, preko 150 pacijenta oni u dežuri na tom odjelu imaju, i ne može čovjek svakog pregledati nego daj meni daj tebi pa za.jeb, a generalni direktor što neće da radi svoj posao pa stavi extra doktora u dežuru jer ih nema dovoljno a koji će raditi sata više kamoli dana..e to je ono što ja pričam,ja ne znam niti jednog minstra, direktora javnog preduzeća da kad je došao na funkciju da je nešto radikalno promijenio, izašao na televiziju i rekao,vidite ljudi, u mom preduzeću 30% ljudi je na bolovanju ja nemam sa čim raditi bilo šta..

Samo se čeka deseti da se primi 3000+KM a tragedija ako se desi,ima vozač da se optuži..

Pa ljudi u Parlamentu preko 5000 KM dobijaju svaki mjesec imaju obraza izaći sa sjednice ili ne doći na istu, halooo!

Najgore od svega što smo mi njih prije 12 godina pošutali, zgrade zapalili a oni nam plenume podvalili.. Kadriju Hodžića za premijera TK, kaže nije iz stranke, kad ono poslje 3 mjeseca on SDP..i tako je bilo u svakom kantonu, federaciji,gradu..ljudi ovdje ne vjeruju u proteste jer sa njima neće ništa dobiti,kao ni sa izborima, sjaši fadile da uzjaše nermin pa ćemo se malo zamijeniti
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 13 feb 2026, 13:37

Sutra je dan zalosti.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 feb 2026, 13:39

OldTownDistrict je napisao/la:
13 feb 2026, 13:37
Sutra je dan zalosti.
Da je neko uključio sivu ćeliju (ako je iko od tih političara ima), ne bi se doveli u situaciju da pod pritiskom mijenjaju odluku i odmah bi proglasili dan žalosti.
Ovako su još jednom ispali đubrad bez obraza i časti.
Koševo Zapad

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 13 feb 2026, 13:41

13 feb 2026, 13:39
OldTownDistrict je napisao/la:
13 feb 2026, 13:37
Sutra je dan zalosti.
Da je neko uključio sivu ćeliju (ako je iko od tih političara ima), ne bi se doveli u situaciju da pod pritiskom mijenjaju odluku i odmah bi proglasili dan žalosti.
Ovako su još jednom ispali đubrad bez obraza i časti.
Ma mi smo cirkus bili i ostali.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 feb 2026, 14:20

Nikšić i UK će ostati upamćeni kao 2 najgora premijera ikad, još se moralo sastati da u isto vrijeme budu na funkciji, tražiti ostavku UKa da ga ne moram gledati više ni dana.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2026, 14:26

Mogli su staviti u Federaciji da bude, ali eto... Ne bi stavili ni u KS da nije bilo pritiska.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 13 feb 2026, 14:33

Ko je ikad igrao termin fudbala sa Ukom zna da je to najgori sportista među političarima ikad. Što bi rekao moj drug đe će ti grad voditi lik koji ne zna lopte šutnuti

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 feb 2026, 14:39

Nek su oni stavili maxbet reklame na tramvaje..nek su kupljene nove škode,tourazei i ostala vozila po 150+ hiljada KM..

Lijepo je vidjeti omladinu na ulici nakon ovog događaja..no comment
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, StevieG8 i 6 gostiju.