napoleon72 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:58
Slatinash_7 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:35
Kakvi debili, po.srali su se na sve dobro što su uradili u KS, ako uopšte i jesu nešto dobro uradili (ne živim tamo pa ne znam)...
Ja još uvijek čvrsto vjerujem da u našoj državi postoji malo sposobnih ljudi da vode ovo sve nekim normalnim putem. Svi koji se bave politikom su takve neznalice i neradnici da je to čudo jedno..
STRAŠNO!
Nema, ne nadaj se. I sto ima, ljudi bjeze od politike ko djavo od krsta. U politici je najveci olos i odron ovog drustva, a samo drustvo je truhlo do srzi, zamisli sad ko nas predvodi. Nema ovdje buducnosti.
Pogrešno sam se izrazio..htio sam napisati da mi imamo premalo tj da nemamo sposobnih ljudi da povedu ovu državu naprijed. Evo uzmi sebe za primjer, koliko prijatelja/rodbine znaš da ne bi nikog zaposlili a da to mogu, ili da na neki drugi način pomognu iskorištavajući službeni položaj kakav god on i gdje god on bio..Ja imam malo, usudim se reći nimalo,jer sam svjestan da bi svi makar malo pogurali asfalt do vikendice, zaposlili rodicu koja je predala prije toga na 100 konkursa za državni posao a nije ga dobila itd itd
Koliko znamo ljudi (ne moraju biti inžinjeri) koji bi se prihvatili direktorskog posla u GRASU i sličnim preduzećima i potpisali nalog da 70% voznog parka ili čega već ne izađe sutra na cestu..koliko ljudi bi do kraja poštovalo raznorazne procedure u smislu sigurnosti, malo do nimalo..
Evo ja se bavim zaštitom na radu, kod nas se 99% ljudi ne veže kad sjedne u viljuškar, bager i ostale radne mašine, ljudi neće sebi da pomognu o drugima da ne pričam..Evo žena umrla na UKC Tuzla jer gospodin doktor neće da siđe u dežuri da pregleda pacijenta, znaš šta je izgovor, preko 150 pacijenta oni u dežuri na tom odjelu imaju, i ne može čovjek svakog pregledati nego daj meni daj tebi pa za.jeb, a generalni direktor što neće da radi svoj posao pa stavi extra doktora u dežuru jer ih nema dovoljno a koji će raditi sata više kamoli dana..e to je ono što ja pričam,ja ne znam niti jednog minstra, direktora javnog preduzeća da kad je došao na funkciju da je nešto radikalno promijenio, izašao na televiziju i rekao,vidite ljudi, u mom preduzeću 30% ljudi je na bolovanju ja nemam sa čim raditi bilo šta..
Samo se čeka deseti da se primi 3000+KM a tragedija ako se desi,ima vozač da se optuži..
Pa ljudi u Parlamentu preko 5000 KM dobijaju svaki mjesec imaju obraza izaći sa sjednice ili ne doći na istu, halooo!
Najgore od svega što smo mi njih prije 12 godina pošutali, zgrade zapalili a oni nam plenume podvalili.. Kadriju Hodžića za premijera TK, kaže nije iz stranke, kad ono poslje 3 mjeseca on SDP..i tako je bilo u svakom kantonu, federaciji,gradu..ljudi ovdje ne vjeruju u proteste jer sa njima neće ništa dobiti,kao ni sa izborima, sjaši fadile da uzjaše nermin pa ćemo se malo zamijeniti