FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
A ne znam. Većina vas aktivnih ovdje gura tu priču Deni-Prokop.Levin je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:06Ako prođemo Slogu mi ćemo imati 20 utakmica do kraja sezone i siguran sam da će biti mjesta i za Radovca i za Erick-a ali nadam se u Rotaciji. Dok se Madžid ne vrati i ne uhvati ritam ja kao startere isključivo vidim Pejić, Prokop, Milošević. Radovac je preskočio veliki dio ove sezone i protiv Posušja je bilo vidljivo da nije na potrebnom nivou iako je popravio fiziku značajno. Također, on je dosta spor u predaji lopte za razliku od Prokopa i voli dosta sporiji tempo utakmice. Sa druge strane Prokop ne komplikuje mnogo, brz je u predaji lopte i djeluje mi da uvijek pokušava napraviti višak u sredini ali vidjet ćemo protiv Rudara na šta će to ličiti. Milošević pokriva jako mnogo terena i uvijek je u pokretu samo mi djeluje da ga krila i napadač ne prato dovoljno . Na pripremama i jučer njih dvojica su djelovali kao da se odlično razumiju i ja bih gradio ekipu isključivo oko njih dvojice dok se Madžid ne vrati. Radovac, Ismail, Dragović, Gojak mogu dati ruke ali isključivo kao opcija sa klupe. Pejića ćemo još vidjeti ali mislim da će dobiti prednost ispred Erick-a.
Ne znam zašto pojedini smatraju da njih dvojica ne mogu skupa iako i jedan i drugi mogu odigrati sve pozicije u vezi a kad su zajedno imamo tu tehničku snagu.
Što se tiče napadača... Vidjet ćemo. Ne bih ja tako lako otpisao Rakića iako ga pojedini tjeraju. Vidjet ćemo šta će Slaviša uraditi sa njim ali ne bi me iznenadilo da dobije više prostora od Jaganjca u nastavku.
Mislim da to može dobro da funkcioniše protiv bezopasnih ekipa da mi dobijemo kreativni momenat i tempo.
Protiv ozbiljnijih ekipa npr neko bi od njih morao povući ručnu i stati na centar da omogući protok a rastereti (valjda) Pejića. Znači trošiš oba kreativna, nemaš na klupi kreativno rješenje, a pri tome jednog gušiš i ono što ti je ostalo na klupi su samo dvojica ranije pomenutih 8ica i one-hit-wonder Erik. Nikad mi se nije sviđalo suho kombinovanje najboljih imena.
U ligi je stanje takvo da je ova četverokružna sezona puno teža nego prethodne i da za ono što nas zanima (valjda, nadam se - Euro koeficijent) treba uigravati taktike koje možemo prenijeti i na te kvalifikacijske utakmice.
Nisam ja nešto aman protiv Rakića toliko koliko protiv toga da imamo 3 identična napadača, jednog lažnog i ovog kog nismo ni vidjeli još
Ja ću najsretniji biti da presjede svi koje sam ikad pomenuo, samo da se bodovi počnu skupljati
Pošteno, pa kako bude.
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Bit cemo preozbiljni sljedecu sezonu ko je imalo sumnjao u sadasnju upravu sad su sve sumnje rasklonjene radi se ozbiljno i to je ono sto nam je godinama obecavano a nije ispunjeno, sad sto se tice ekipe Pejic-Prokop-Milosevic ce bit udarni vezni red 99% mislim da slavisa racuna na to da ce njih dvojica diktirat tempo i biti kreatori igre a Pejic je upravo doveden da radi taj "dirty job" na sredini za njih a takvog igraca ja se ne sjecam da smo imali, i dalje najvecim problem cemo imati gore u navali tacnije zavrsnica volio bih da Muki proradi da mu se vrati na neki nacin sve sto je prosao za kratki period u zivotu a nadam se jos jednom spicu na ljeto otom potom. Takodjer sirina na krilnim pozicijama je hitna (Konings,Sabic 0 nazalost) nadam se da ce Eldar dobiti vise prostora u odnosu na Sabica a ubjedjen sam da bi donio vise od Sabica jucer.
Samo da se izvinem sto sam reko da mi se teren cini dobrim, ono je horor pitanje je kad ce ponovo neko povrijedit, ovo je hitno i ne moze cekat ljeto, nije strano da klub u toku sezone mjenja travnjak da igra na zamjenskom stadionu.
PS : Djevojcica Ella koja se bori za zivot nakon jucerasnje nesrece je veliki navijac Zeljeznicara, da joj dragi Allah olaksa svu patnju.
Samo da se izvinem sto sam reko da mi se teren cini dobrim, ono je horor pitanje je kad ce ponovo neko povrijedit, ovo je hitno i ne moze cekat ljeto, nije strano da klub u toku sezone mjenja travnjak da igra na zamjenskom stadionu.
PS : Djevojcica Ella koja se bori za zivot nakon jucerasnje nesrece je veliki navijac Zeljeznicara, da joj dragi Allah olaksa svu patnju.
Stojim pri tome da je naš najbolji špic (ne računam Huskovića kojeg nismo vidili na djelu).
Znači Sanin sve iskeširo.
Gospodin Sanin Mirvić!

Ne mogu da vjerujem. Svaka cast.
-
itatabisine
- Kontakt:
Saopštenje za navijače i javnost 

Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače i javnost da je Klub u potpunosti ispunio sve finansijske obaveze neophodne u procesu dobijanje licence za nastup u UEFA i bosanskohercegovačkim takmičenjima u narednoj sezoni.
Pored toga, u potpunosti su izmirena sva plaćanja po osnovu potpisanih reprograma dugovanja prema bivšim i sadašnjim uposlenicima Kluba, bez novih reprogama.
Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na strpljenju i bezrezervnoj podršci. Svjesni smo da put do stabilnosti i vrhunskih rezultata zahtijeva vrijeme, ali vjerujemo da samo odgovoran, snažan i zajednički kolektiv može vratiti Želju tamo gdje mu je mjesto – na vrh.
Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače i javnost da je Klub u potpunosti ispunio sve finansijske obaveze neophodne u procesu dobijanje licence za nastup u UEFA i bosanskohercegovačkim takmičenjima u narednoj sezoni.
Pored toga, u potpunosti su izmirena sva plaćanja po osnovu potpisanih reprograma dugovanja prema bivšim i sadašnjim uposlenicima Kluba, bez novih reprogama.
Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na strpljenju i bezrezervnoj podršci. Svjesni smo da put do stabilnosti i vrhunskih rezultata zahtijeva vrijeme, ali vjerujemo da samo odgovoran, snažan i zajednički kolektiv može vratiti Želju tamo gdje mu je mjesto – na vrh.
Ovo je vaznija obavjest od sve i jednog pojacanja do sad, svaka cast gospodinu Mirvicu.
Kao što sam rekao mnogo puta ranije, ovo je važnije od rostera i od toga hoće li doći još jedan ili dva igrača.
Svaka čast.
Svaka čast.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Moj Mirvic je bolji od tvog 
To je to. U ovom trenutku najbolje sto imamo.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:14Realno protiv pijačara izaći u ovom sastavu.
Ćosić
Galčev - Bičakčić - Nastić - Alić
Pejić
Milošević - Prokop
Vinicius Cvetanovski
Muharem
4-1-2-3 , ne možemo bolje od ovoga u ovom trenutku.
Željezničar über alles
itatabisine je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:23Saopštenje za navijače i javnost
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Hvala Bogu da nas dočekaju ovako lijepe vijesti, zaslužio je naš Klub to. 
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Ne vidim onih par nickova vjerovatno su na drugoj temi 
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Stoperski par Bičakčić-Krpić.
Mister Mirvić nek uradi analizu poslovanja posljednjih 10-15 godina i javno objavi.
Čisto da znamo kome da se sjetimo gospoja, mama itd.
Mister Mirvić nek uradi analizu poslovanja posljednjih 10-15 godina i javno objavi.
Čisto da znamo kome da se sjetimo gospoja, mama itd.
MA HAJTE MOLIM VAS
- mamonelafo
- Kontakt:
Zaista lijepe vijesti. Nevjerovatno, plače mi se od sreće... 
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
nemam rijeci. ogromna stvar, ne moze biti veca. jos mi nismo svjesni sta smo dobili sa ulaskom ovih ljudi u klub, a ovo je samo pocetak.
vidim botovi utihnuli, do iduceg kiksa. gdje je onaj misketov da nam objasni jos jednom da mirvic ni ne zna da je investitor? napusite nam se i vi i pitari koji ovdje pisu, nema stajanja.
vidim botovi utihnuli, do iduceg kiksa. gdje je onaj misketov da nam objasni jos jednom da mirvic ni ne zna da je investitor? napusite nam se i vi i pitari koji ovdje pisu, nema stajanja.
Trenutno korisnika/ca: Ado_77, mavi, strucnjak9, ultra1987, Vedrana, zeljovolimte i 135 gostiju.