FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa traje do: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
4
17%
Četvrtfinale
8
33%
Polufinale
2
8%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
38%

Ukupno glasova: 24

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 12 feb 2026, 23:49

https://streamff.com/v/22b5129c

Kakav pad koncentracije kod Joana :wtf:
Ne mozes primiti ovakav gol na Wandi u polufinalu i ocekivati ista dobro nakon toga.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 feb 2026, 00:15

Salu na stranu i sramotno sudjenje i sve, sto se mene tice neka je dosao i ovaj potop, govorio sam prije da je dobro sto smo izvukli atletico da imamo jedan jak dvomec ko pripremu neku za ligu prvaka

Ovaj potop po meni je dosao i pravi trenutak, kup spanije mi licno nikad nije bio nesto bitno takmicenje i jedino mi je bilo kad se protiv reala igra, bitnije je da su ovi mladi momci koji su se bili ocito malo i ufurali sad dobili jednu dobru lekciju , i da se knock out faza lige prvaka odigra maximalno ozbiljno inace i tamo bi ovako mogli dobiti po p

Mora ovo biti lekcija i za flicka da ne moze vise silovati ovaj sistem s visokom odbranom jer i nama laicima koji nismo fudbalski treneri je ocigledno jasno kako nam se lako mogu davati golovi, a kamoli simeoneu, on je ro veceras iskoristio, na desetine identicnih golova smo primili u zadnje vrijeme, odbrana visoka i u liniji hvataju najisturenije igrace protivnika u zamku, medjutim kad uleti naprijed protivnicki igrac iz drugog plana nastaje raspad sistema, odigra se povratna u sredinu i oni igraci koji su hvatani u zamku daju lagano gol

Ocigledno je i laiki kamoli simeone i drugim trenerima gdje je najranjivija ova flikova barca, mora se ta odbrana povuci nazad , ulijecu igraci iz drugog plana u slobodan prostor ko od sale, cesto nasa odbrana na samo linije centra, ne znam kakvog ima skisla da ganjaju zamke kad protivnicu ulijecu sa svoje polovine

Ovo je moglo prolaziti jedan period i protiv ekipa koje su slabije i nemaju muda napasti, mora se sad to mijenjati, nije ovako ni pepova barca smjela igrati a imala je sigurniji vezni red i bolje defanzivce za klasu

Pogotovo je opasno ovo kad nemamo brutalno efikasan napad, flik postavi tu harakiri formaciju uzdajuci se u to da ce nasi dati vise golova, medjutim nasi dosta prilika promasuju, yamal, feran leva fermin ne koriste sve prilike, cesto promasujui onda kad protivnik ne masa i koristi zicere, nema se sra traziti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 feb 2026, 01:01

Još jedna utakmica se igra. Samo polako.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 13 feb 2026, 09:43

Ja stvarno ne razumijem na čemu vi gradite taj optimizam. Jeste gledali utakmicu? Nije ono nikakvo buđenje, šamar ili opomena. Ono je realnost kad igraju high line protiv dobre, spremne ekipe. I tako će biti i dalje i biće sve teže i teže. Provaljen je davno. Jučer je Atleti imao posjed 30% i 3 ofsajda. Sjetimo se onog clasica gdje je sam Mbappe imao 12.
Ovaj tim ne može ovo igrati bez super jakog, brzog, pametnog veznog reda. Bez trke i presinga na loptu, protivnik ima vremena da pas igrom i trčanjem iz pozadine radi šta želi.
Casado je odigrao kriminalno, svi golovi su njegovi, to svi znaju i zato je izašao kad je izašao. Joan sranje sa prijemom, sudije i cirkus linije i tu smo gdje smo.
Priča o uzvratu je smiješna. Kao i umanjivanje važnosti i veličine kupa.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 feb 2026, 12:22

Mozemo mi u uzvratu zabit 4 bez problema,ali problem je sto mozemo i primit taj 1 gol sto je atleticu dovoljan

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 feb 2026, 12:29

Markinhio je napisao/la:
13 feb 2026, 12:22
Mozemo mi u uzvratu zabit 4 bez problema,ali problem je sto mozemo i primit taj 1 gol sto je atleticu dovoljan
Zapitajmo se onako posteno dvije stvari.

1. Kad je neko zabio vise od 4 komada Cholovom Atleticu ?
2. Zar stvarno neko misli da ce ona komicna odbrana Barce koja je sinoc primila 4 komada vec u prvom poluvmremenu, sacuvati mrezu i u revansu ?

Drugim rijecima, Barca je vec ispala samo joj jos nisu javili :mrgreen: al eto, nek se odigra i taj revans.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 feb 2026, 12:36

let3 je napisao/la:
13 feb 2026, 12:29
Markinhio je napisao/la:

2. Zar stvarno neko misli da ce ona komicna odbrana Barce koja je sinoc primila 4 komada vec u prvom poluvmremenu, sacuvati mrezu i u revansu ?

Drugim rijecima, Barca je vec ispala samo joj jos nisu javili :mrgreen: al eto, nek se odigra i taj revans.
Covjek realno objasnii :bow:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 13 feb 2026, 13:16

Flick je na novinarskoj sve rekao.
Casada je rano zamijenio, jer jednostavno ništa sa njim nije štimalo i na taj način je priznao i svoju grešku.
Kad je FDJ tamo stao dosta tog je bilo drugačije. Šanse nisu iskoristili, nije ni ATM, tako da ona crna rupa u prvom ostaje. Dogodi se.
Barcelona ne zna odgovoriti na oštru igru protivnika, kojem je sudija to dozvolio. Jednako je to bilo i protiv Chelsea-ja, s tim da su tamo imali i igrača manje.
U finalu SC je FDJ isključen za isti start nad Fayezinim sinom, a Simeoneu je jedva faul sviran i to tek nakon galame sa klupe Barcelone.
Govorim o onom faulu kod korner zastavice ATM, kad visoko gore pod koljeno udara Baldea.
Fora španskih sudija je uvijek ista. Danas kad uzmeš zvaničnu statistiku vidiš da je broj žutih i dosuđenih faulova "na strani" ATM i svi kažu pa eto
šta hoćete, više smo ih kažnjavali. Malo bolji pregled ukazuje na to, da su žuti kartoni prvo dodijeljeni igračima Barcelone, a ovima tek na kraju kod visokog vodstva ATM. Simeone je u prvoj minuti trebao dobiti žuti. Prvi sljedeći start, nakon par minuta, je opet bilo gaženje po nozi Barceloninog igrača. Mislim da se radilo o Llorenteu. Ništa, žutog nigdje. Sve u ranoj fazi utakmice, reakcija sudije nigdje, osjetili su da mogu raditi šta hoće i to su i činili. Odigrali su odlično prvo poluvrijeme, treba im čestitati.
Sve legalno. Glup prvi gol i počinje pad u provaliju.
Ništa to još nije završeno. Nema predaje.
Barcelona mora jednu drugu stvar proanalizirati. To je rad kondicionih trenera i medicinskog osoblja.
Puno puta pročitam kako iz predostrožnosti i opreza, a ne zbog neke teže povrede, ne može neki igrač igrati.
Prve objave za Raphinhu su bile kako će pauza biti samo 7 dana, spreman će biti za ATM, radi se o malom preopterećenju mišića.
Raphinha nije odigrao 42% utakmica. Pedri isti slučaj. Araujo mentalni problemi. FDJ, stomačni problemi, prehlada, pa će ih iz opreza čuvati da ne igraju, a utakmice prolaze. Radije im medicinska služba produži tretman liječenja, nego što uradi sve, da ih osposobi za igru. Utakmice prolaze, a ovi sjede i ne igraju. Previše je tu straha i odluka koje proizlaze iz opreza.
Ja sam već prije mjesec dana ovdje naveo listu šest "jahača apokalipse", koje uvijek upotrijebe u sudačkoj organizaciji, kad treba Barcelonu srezati.
(Soto Grado - EC, Munuera - sinoć, Manzano i Del Cerro Grande - RSO, Hernandez Hernandez - lani EC). Ta petorica + Quadra Fernandes, njih sam prije mjesec dana naveo, kao ljude od zadatka. Traje to već godinama. Prije dvije godine su im Grado i Manzano ligu uzeli. Manzano je to nastavio i ove godine. Za mene ništa novo, samo ne treba biti naivan.
Treba ići dalje, pobijediti Gironu. Tako će najbolje zaboraviti sinoćnje katastrofalno prvo poluvrijeme. Kad sam vidio onu kukavičku igru ATM sa igračem više, prvo što mi je palo na pamet su promašene šanse Barcelone protiv Liverpoola na NC pri rezultatu 3 0 i onaj izraz lica Messija prilikom dva promašaja onog šupčića što je otišao u PSG. Kao da je znao da će im to faliti u uzvratu na AR. I tako je i bilo. To mi je sinoć palo na pamet vidjevši onaj bunker sa igračem više.
Igra se još jedna utakmica. CDR treba respektovati i tako će i biti. Ne sumnjam u Flicka. I prošle godine su ovi dali Barceloni 4 komada u CDR, a u LL vodili 2 0. Igrati i samo igrati. Od plakanja nema ništa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 feb 2026, 13:33

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 13 feb 2026, 13:47

let3 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:15
Lavcina je napisao/la:
12 feb 2026, 23:09
Ma sa ovakvom odbranom i u LP je samo pitanje kad ce nas neko opet obrukati.
Psg, Bayern, Arsenal, City nam mogu lagano uvaliti peterdu za poluvrijeme. Hansi je bas tvrdoglav sa ovom odbranom.
Pa zar nije vec Chelsea ?
Sjeti se, gube, imaju igraca manje na terenu a Hansi i dalje tjera zadnju liniju na centar :lol: :tokralju: i onda neko cuđenje sto ih Estevao ponizava iz kontri ili veceras Lookman.

Jako tvrdoglav trener, ali ta tvrdoglava taktika mu je lani donijela domacu tripletu.
Ma dobro 3:0 jest visok rezultat, al tad je Araujo dobio crveni u prvom poluvremenu i vec se dalo naslutiti, da ce nam uvaliti jos koji u drugom.

Sinoc je Atletiko u prvom izgledao kao Bayern kad nas je kantao. Mi ko fol nesto kruzimo loptom, oni dodju do lopte i u dva pasa izbace cijelu odbranu i lagano zabiju.
Al to je sve zbog Flickove yebene visoke odbrane. Ne mozes tako igrati protiv ekipa koje imaju vrhunski napad. Kako mu to nedodje vise u glavu. Hajd da on ima super brze i jake obrambene igrace pa mu A ne bi rekao. Ovako ne znas koji je sporiji i smotaniji i jos ih držiš na sredini terena. Samo sto nekazes protivnicima hajte samo nabijte loptu pored njih i vec ste 1 na 1 sa golmanom.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 feb 2026, 13:59

Lavcina je napisao/la:
13 feb 2026, 13:47
let3 je napisao/la:
Lavcina je napisao/la:
12 feb 2026, 23:09
Ma sa ovakvom odbranom i u LP je samo pitanje kad ce nas neko opet obrukati.
Psg, Bayern, Arsenal, City nam mogu lagano uvaliti peterdu za poluvrijeme. Hansi je bas tvrdoglav sa ovom odbranom.
Sjeti se, gube, imaju igraca manje na terenu a Hansi i dalje tjera zadnju liniju na centar :lol: :tokralju: i onda neko cuđenje sto ih Estevao ponizava iz kontri ili veceras Lookman.

Jako tvrdoglav trener, ali ta tvrdoglava taktika mu je lani donijela domacu tripletu.
Ma dobro 3:0 jest visok rezultat, al tad je Araujo dobio crveni u prvom poluvremenu i vec se dalo naslutiti, da ce nam uvaliti jos koji u drugom.

Sinoc je Atletiko u prvom izgledao kao Bayern kad nas je kantao. Mi ko fol nesto kruzimo loptom, oni dodju do lopte i u dva pasa izbace cijelu odbranu i lagano zabiju.
Al to je sve zbog Flickove yebene visoke odbrane. Ne mozes tako igrati protiv ekipa koje imaju vrhunski napad. Kako mu to nedodje vise u glavu. Hajd da on ima super brze i jake obrambene igrace pa mu A ne bi rekao. Ovako ne znas koji je sporiji i smotaniji i jos ih držiš na sredini terena. Samo sto nekazes protivnicima hajte samo nabijte loptu pored njih i vec ste 1 na 1 sa golmanom.
Ta visoka zadnja linija je lani donijela domacu tripletu, 4X pobjedila Real, dovela Barcu na minut od finala LP.
Ona se prihvata kao svjesni rizik, sa njom se zivi ili umire - nazalost, sinoc je bila pogibija. Morao ih je neko kad-tad unakaziti. Drugi put ce te ta visoka linija nagraditi i tako ukrug.

Ali odmah da nam bude svima jasno, Flick nece odustati od svoje taktike dok god je na klupi Barce. To se nece promjeniti.
Mozemo nastaviti gunđati ovako po forumu ili prihvatiti to.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 13 feb 2026, 14:20

Jbg, ispade sada Barcelona je prvak samo zbog visoke linije. Igrao se fudbal i prije tog revolucionarnog otkrića i uzimale titule. Da me pogrešno ne razumijete, Flick je sjajan i najbolji trener za Barcelonu. Ali vala na 2:0 kad si vidio da ih ubiše na isti fol, zar nije odlika najboljih trenera da se znaju prilagoditi stanju na terenu?

Ali eto, izgleda da se slažemo da Casado više ne može dobiti ni minute. Najučinkoviti je na stubu ulične rasvjete na vrhu La Ramble.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 feb 2026, 14:21

Markinhio je napisao/la:
13 feb 2026, 12:36
let3 je napisao/la:
13 feb 2026, 12:29
Markinhio je napisao/la:

Covjek realno objasnii :bow:
Ma kakav prolaz, tu treba izvest rezervnu postavu u revansu i cuvat se za ligaske utakmice, liga je sad prioritet da se ne gube bodovi

Ja ne potcjenjujem kup kao takmicenje, nego realno ne treba se tu nesto previse natezati oko tog trofeja koji je realno puno manje vazan od lige i lige prvaka, osvojili smo ga prosle sezone i sto se mene tice dvije tri sezone ne mora se osvajati, bolje protiv atletica a i naredne sezons to takmicenje igrati s drugim timom

Vidjecemo jel sta flik naucio iz ovog poraza, u ligi prvaka ako nastavi s ovom harakiri postavkom igre nece nikad dogurat do titule jer u uvijek ce se naci neka ekipa koja ce slozit par kontri i golova, a dobro ce se braniti i mi necemo dati vise nego sto primimo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 13 feb 2026, 14:28

Ako Raphinha zaigra ni 9 golova zaostatka nije puno, čovjek je rođeni pobjednik, nema puno igrača jači mentalitet od njega.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 feb 2026, 14:42

Falilo je tu samo krilo:rashford ili raphinha,obrana sve se zna,na ljeto treba dovest 9ku i stopera,ako ne,necemo onda nista ni osvojiti dogodine

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 13 feb 2026, 14:57

let3 je napisao/la:
13 feb 2026, 13:59
Lavcina je napisao/la:
13 feb 2026, 13:47
let3 je napisao/la:

Ta visoka zadnja linija je lani donijela domacu tripletu, 4X pobjedila Real, dovela Barcu na minut od finala LP.
Ona se prihvata kao svjesni rizik, sa njom se zivi ili umire - nazalost, sinoc je bila pogibija. Morao ih je neko kad-tad unakaziti. Drugi put ce te ta visoka linija nagraditi i tako ukrug.

Ali odmah da nam bude svima jasno, Flick nece odustati od svoje taktike dok god je na klupi Barce. To se nece promjeniti.
Mozemo nastaviti gunđati ovako po forumu ili prihvatiti to.
Jeste buraz al to je bilo lani. Kad je to svima bila novina i nisu znali kako, da igraju protiv nas. Sad su nas svi skontali i zabijaju nam svi ko po traci.
Evo primjer od lani samo u usporedbi sa Realom. Prvi Elclasico smo Mbappea uhvatili jedno 5,6 puta u ofsajdu. Sve skupa igrace Reala mozda cak i 10 ofsajda nesjecam se vise. I pogledas proslogodisnji zadji Elclasico kad smo ih dobili 4:3 isti taj Mbappe nam uvali hattrick. Znaci prokuzili su nas i sad se svi postave na svoju sredinu i krenu u puni sprint napred. Jer tu i onako nema ofsajda kad ides sa svoje polovine.

Garantujem i da bi Inter prosli, da smo pametnije igrali u odbrani. Yebeni Inter nam uvalio 7 komada u 2 utakmice. A do tog dvomec ne znam jesu li zabili sve skupa 12 golova.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 feb 2026, 15:58

Svaki klub na istu foru zabije,igrac iz drugog plana po boku prodje,ostavi nam igrace,a igrac koji je u offside ide na drugu stativu i gol

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 13 feb 2026, 16:54

Sve znalci po forumu, likovi znaju bolje od flicka, predlazem vam da idete navijati za neki talijanski klub iz devedesetih. Nije Barca za vas, treba jos vise ici naprijed

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 13 feb 2026, 17:36

addebisi je napisao/la:
13 feb 2026, 16:54
Sve znalci po forumu, likovi znaju bolje od flicka, predlazem vam da idete navijati za neki talijanski klub iz devedesetih. Nije Barca za vas, treba jos vise ici naprijed
Aj suti,javis se na forum jednom u 3 godine

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 13 feb 2026, 18:35

Mah velika krivica je na golmanu jer je dozvolio onakvu glupost na samom startu utakmice,,, ne smijes sebi dozvoliti onakav kiks u polufinalu nikada,,, neka se zapita malo...

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.