FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
66
18%

Ukupno glasova: 368

Hrasno15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 » 13 feb 2026, 17:45

Totalno nestvarno djeluje, od pojačanja do izmirenja dugovanja. Još da se na ljeto obnovi teren.

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 13 feb 2026, 17:47

Desava li se sta sa izgradnjom juga, i sta bi sa onim rokom od 200 dana ?

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 13 feb 2026, 18:00

muharemovicdzelo je napisao/la:
13 feb 2026, 15:22
Kao što sam i rekao - u rupe do sljedećeg kiksa. Ogroman šamar dušebrižnicima. Samo je potrebno puno strpljenja i maksimalna podrška. Možda igra i rezultati do ljeta neće biti kako priželjkujemo ali ako budemo puhali zajedno u istom smijeru i ako budemo dali našu maksimalnu podršku siguran sam da ćemo doći do cilja.
Ne znam ko normalan moze ocekivati da se nesto toliko promijeni u igri za mjesec dana. A sto se tice ostalih stvari u mjesec dana se postiglo sto se nije u zadnjih 5-6 godina. Napokon se radi sa nekakvom logikom a ne na vrat na nos.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 13 feb 2026, 18:31

Bravo momci!
Bitna pobjeda!

Šabić može i mora biti u21 igrač. Mada nije neki trkač, ali što se tiče ubačaja, pasa, tehnike itekako da može dati ruku, glupo je dati sud nakon utakmice ipo, koliko je odigrao. P.S uvijek mi prođe onaj centaršut protiv Kopera za 1-1.
Naša najbolja opcija za u21.
Možda sam lud, ali naš najbolji napadač je Rakić, momak je uvijek u prilici, ali ga realizacija ne sluša, kad bi popravio taj segment, gdje bi mu kraj bio. Ako se ko sjeća Koljića dok je igrao za Krupu, trebalo mu je 5/6 šansi da zabije 1 gol, tako i Rakiću.
Sinoć od ulaska našao se u dvije šanse i protiv Posušja je opalio prema golu.
Transferi top!
Idemo dalje!
Svi na Grbavicu!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 13 feb 2026, 18:55

Orvel je napisao/la:
13 feb 2026, 18:00
Kao što sam i rekao - u rupe do sljedećeg kiksa. Ogroman šamar dušebrižnicima. Samo je potrebno puno strpljenja i maksimalna podrška. Možda igra i rezultati do ljeta neće biti kako priželjkujemo ali ako budemo puhali zajedno u istom smijeru i ako budemo dali našu maksimalnu podršku siguran sam da ćemo doći do cilja.
Ne znam ko normalan moze ocekivati da se nesto toliko promijeni u igri za mjesec dana. A sto se tice ostalih stvari u mjesec dana se postiglo sto se nije u zadnjih 5-6 godina. Napokon se radi sa nekakvom logikom a ne na vrat na nos.
E jbg niko normalan ne ocekuje da imamo 15 pobjeda u nizu i sve po 3:0 ali koji sut u okvir gola protiv frnjerasa nije luksuz.
Rade se dobre stvari to je neupitno i svaka cast ali ima li smisla uigravat jednu formaciju i onda u bitnoj utakmici nesto skroz drugo ?
Valjda smijemo kritikovat kad ima mjesta kritici.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 13 feb 2026, 19:08

Po meni Rakić i Šabić jedini imaju šansu za U21. Očigledno da Gušo (po sinoć prikazanom sa sjeverom :p) ne želi da gura Ćosića i ima kurcobolju za sve osim svoje plate, tako da nam ostaju ova dvojica.

Šabić je po meni, dobar igrač. Malo je nizak, što se meni ne sviđa, ali ima dobru glavu za fudbal i dobre pasove. Problem koji ima je psiha i to mu neko mora pomoći da završi. Možda najbezbolniji U-21 jer svakako nemamo puno opcija na njegovoj poziciji.
Rakić ima ono nešto, meni se baš sviđa, samo što ga neće gol. Da zabije 2 na utakmici mislim da bi ga pročepilo. Uvijek je u šansama, ima dobre pasove, pronalazi se dobro u prostoru i pravi dosta problema odbrani. Možda je malo sebičan, što opravdavam, ali da skonta kako da zabije gol, bio bi dobar. Mada, tu je Muharem koji ako se nametne kao prvi napadač, Rakić otpada.

Golmane neću komentarisati. Mislim da bi svi voljeli vidjeti Ćosića barem jednom, ali eto. Mislim da Muftić ovdje dobija kritike bez razloga. Razumijem i zezancije prije utakmice, i podjebavanja, ali Mufta je Željino dijete koje vjerujem da voli ovaj Klub. Napravi jednu-dvije greške ali ih ispravi sa 5-10 izvanrednih odbrana i spasi nas kad treba. Treba li odmoriti - da (iz više razloga, ono svađanje sa čovjekom na sjeveru prije par kola npr), da li je zaslužio poštovanje - da. Malo mi je glupo komentarisanje njegove galame, komandovanja, izlazaka van 16, izlazaka na centar i sl.

Sredina mi se svidjela. Mislim da malo Erick škripi od kako je otišao Adžem, ali sve u svemu mi se sviđa.
Cveta mi je malo sebičan i stalno pokušava ono svoje što je pročitano, neko će mu nogu slomiti bez razloga.

Jedno od većih pojačanja na ljeto bi nam bio novi trener golmana.

Željo mi se sinoć svidio. Drago mi je da smo im zabili 4, ali Slavija nije nikakvo mjerilo.

edit:
Zaboravio sam spomenuti Dragovića. Baš dobra partija sinoć, svaka čast i njemu i trenerima. Gojak, Dragović, Korora (i Ćosić) svi igrali za prvi tim i nisu se ni najmanje osramotili.
hajduk živi vječno

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 13 feb 2026, 19:35

Vidi se fakat iskren nijet Sanina, Nijaza i ostalih. Mi navijači moramo biti podrška. Bit će dobrih, bit će loših rezultata, ali konačno imamo upravu koja zaslužuje voditi FK Željezničar.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 13 feb 2026, 19:36

Slaviša u 2 utakmice dao više šanse mladima nego Adžem u skoro cijeloj polusezoni
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 20:00

sutra je u 15h okupljanje ispred muzeja zbog ove nesrece tramvajske.. red bi bio da nas Zeljovaca dodje dosta da se pokaze da nam je stalo do ove (i sve) djece, a Ella mala koja se bori za zivot je na to jos i veliki navijac naseg Kluba.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

TvrtkoPrvi
Kontakt:

Post Postao/la TvrtkoPrvi » 13 feb 2026, 20:02

ibz je napisao/la:
13 feb 2026, 20:00
sutra je u 15h okupljanje ispred muzeja zbog ove nesrece tramvajske.. red bi bio da nas Zeljovaca dodje dosta da se pokaze da nam je stalo do ove (i sve) djece, a Ella mala koja se bori za zivot je na to jos i veliki navijac naseg Kluba.
+1

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 20:09

Levin je napisao/la:
13 feb 2026, 16:18
Može li ovaj momak napraviti iskorak u prvi tim?!

slika
slika
slika

Mnogo smo puta pisali o našem OP, o U21 i o razvoju mladih. Možemo li konačno napraviti još jednog igrača vrijednog pomena. Čuo sam da ima potencijala u ovom momku ali ne treba zaboraviti da je i Malik Kolić zabilježio asistenciju u prvom nastupu.

Pošto znam da ovdje ima onih koji pozornije prate juniorski sastav volio bih da daju neko svoje mišljenje o ovom momku.
da se ovo ne zatrpa, volio bih i ja bas cuti sta o Dragovicu, ako ga je ko gledao vise. Dje nam je Nodi kad nam treba
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 feb 2026, 20:14

ibz je napisao/la:
13 feb 2026, 20:00

+1

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 13 feb 2026, 20:22

Do kad traje zimski prelazni rok, spominju se jos neki dolasci, a na NFSBiH zvaničnoj pise da je prelazni rok završen 06.02.2026.godine..

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 13 feb 2026, 20:23

godrina je napisao/la:
13 feb 2026, 18:55
Orvel je napisao/la:
E jbg niko normalan ne ocekuje da imamo 15 pobjeda u nizu i sve po 3:0 ali koji sut u okvir gola protiv frnjerasa nije luksuz.
Rade se dobre stvari to je neupitno i svaka cast ali ima li smisla uigravat jednu formaciju i onda u bitnoj utakmici nesto skroz drugo ?
Ne kazem da ne treba kritikovati samo da kazem da treba svesti ocekivanja na realnost. Trebat ce vremena da se to uklopi kako treba, tek je pocelo

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 20:24

LoveFootball1987 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:22
Do kad traje zimski prelazni rok, spominju se jos neki dolasci, a na NFSBiH zvaničnoj pise da je prelazni rok završen 06.02.2026.godine..
Zavrsen za igrace sa ugovorom, mogu se potpisati igraci bez ugovora, za nas nije zavrsen.
Fk Željezničar.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 13 feb 2026, 20:27

Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:24
Zavrsen za igrace sa ugovorom, mogu se potpisati igraci bez ugovora, za nas nije zavrsen.
Očekuju se krilo i jos jedan stoper, i to bi bilo to za ovaj prelazni rok. ABd da nas iduce sedmice iznenade sa tim brazilcem na desnom krilu.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 20:31

13 feb 2026, 20:27
Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:24
Očekuju se krilo i jos jedan stoper, i to bi bilo to za ovaj prelazni rok. ABd da nas iduce sedmice iznenade sa tim brazilcem na desnom krilu.
Nije stoper u opticaju.
Fk Željezničar.

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 13 feb 2026, 20:46

Pozdrav narode. Izvinjavam se na upadu.
Zanimaju me dve stvari u vezi utakmice u ponedeljak. Parking koji je najbolji,a da nije predaleko od stadiona i dali je u SA neki špic saobraćaja ,gužva,tipa oko 16,17 h. Da planiram vrijeme.
Živjeli.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 13 feb 2026, 21:00

Orvel je napisao/la:
13 feb 2026, 20:23
godrina je napisao/la:
13 feb 2026, 18:55
Orvel je napisao/la:

Ne kazem da ne treba kritikovati samo da kazem da treba svesti ocekivanja na realnost. Trebat ce vremena da se to uklopi kako treba, tek je pocelo
Ma trebat ce vremena normalno. Ako uvezemo 2 3 pobjede ovdje cemo dizat sve u nebesa i to je tako. 90% nas je svjesno i situacije i realne mogućnosti. Prosipanje bodova u Posusju je los rezultat i to je to. Idemo to ispravit, valjda konacno cjelokupan sistem kluba krene u istom dobrom pravcu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 13 feb 2026, 21:01

Zigazaga je napisao/la:
13 feb 2026, 20:46
Pozdrav narode. Izvinjavam se na upadu.
Zanimaju me dve stvari u vezi utakmice u ponedeljak. Parking koji je najbolji,a da nije predaleko od stadiona i dali je u SA neki špic saobraćaja ,gužva,tipa oko 16,17 h. Da planiram vrijeme.
Živjeli.
Spica ti je od 3 objektivno pogotovu sto je ponedeljak . Ne znam hoce li zatvarati Zvornicku to jest bulevar Ivice Osima , ali po meni najbolje mjesto za parking ti je ili kod zgrade Loris to tehnicki pripada hrasnom ali sa parkinga gledas u stadion ili ako hoces poprilicno siguran parking imas na Google mapi pise ti Autocentar BiH i ja msm da bi ti trebalo pisati veliki parking tu imas puno mjesto a od stadiona si 5 minuta. Ne bih ti preporucivao na grbavicu na onim parkinzima unutar grbavice blize stadionima jer su oni vecinom popunjeni a zna se raja parkirati na sred parkinga pa je tesko izaci sa parking mjesta. Imas i parking preko puta stomatoloske ordinacije razman koji je 2 minuta hoda do stadiona ali on kad su utakmice je vecinom popunjen .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”