FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
66
18%

Ukupno glasova: 368

Zigazaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zigazaga » 13 feb 2026, 21:04

Pact1921 je napisao/la:
13 feb 2026, 21:01
Zigazaga je napisao/la:
13 feb 2026, 20:46
Pozdrav narode. Izvinjavam se na upadu.
Zanimaju me dve stvari u vezi utakmice u ponedeljak. Parking koji je najbolji,a da nije predaleko od stadiona i dali je u SA neki špic saobraćaja ,gužva,tipa oko 16,17 h. Da planiram vrijeme.
Živjeli.
Spica ti je od 3 objektivno pogotovu sto je ponedeljak . Ne znam hoce li zatvarati Zvornicku to jest bulevar Ivice Osima , ali po meni najbolje mjesto za parking ti je ili kod zgrade Loris to tehnicki pripada hrasnom ali sa parkinga gledas u stadion ili ako hoces poprilicno siguran parking imas na Google mapi pise ti Autocentar BiH i ja msm da bi ti trebalo pisati veliki parking tu imas puno mjesto a od stadiona si 5 minuta. Ne bih ti preporucivao na grbavicu na onim parkinzima unutar grbavice blize stadionima jer su oni vecinom popunjeni a zna se raja parkirati na sred parkinga pa je tesko izaci sa parking mjesta. Imas i parking preko puta stomatoloske ordinacije razman koji je 2 minuta hoda do stadiona ali on kad su utakmice je vecinom popunjen .
Hvala 👍

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2026, 21:21

Polako ćemo napokon ući u zonu komfora gdje će nam teren biti jedina preokupacija i briga. Ima još posla do te faze, ali djeluje mi da se sve odvija u najboljem redu. Jasno je da finansijski možemo mnogo, ali najvažnije je odraditi kadriranje sa malo grešaka. Kad kažem kadriranje - mislim u svakom segmentu kluba, od poslovnog do sportskog.

Mene konkretno najviše zanima omladinski pogon jer je to jedini siguran zalog za budućnost, koliko košta da košta. Ne znam u kojem pravcu ćemo tu ići, da li ćemo praviti sopstveni kamp ili ćemo koristiti neku već postojeću infrastrukturu, ali to mora biti odrađeno bez greške. Kompletna vertikala omladinskog pogona mora biti profesionalna, od ljudi na terenu do onih koji će se brinuti o toj djeci.

Mnogo mi se sviđa to što u medijima nema ni Brkovića ni Mirvića, ne treba se praviti rijaliti šou od kluba i treba da se radi u miru i tišini. Rijaliti imamo na Kobiljoj Glavi i vidjeli smo kako to završava.

Očekujem da se do ljeta riješi pitanje statuta, omladinskog pogona i da dobijemo neki plan, bar onaj kratkoročni.

Što se tiče ekipe, ako je zimski prelazni rok bio ovakav, onda nemam razloga za brigu, naredni može biti samo bolji. Trener će u ovom klubu imati najteži posao da uklopi igrače i da napokon počnemo izgledati onako kako Željo zaslužuje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 21:30

Zigazaga je napisao/la:
13 feb 2026, 21:04
Pact1921 je napisao/la:
Zigazaga je napisao/la:
Zanimaju me dve stvari u vezi utakmice u ponedeljak. Parking koji je najbolji,a da nije predaleko od stadiona i dali je u SA neki špic saobraćaja ,gužva,tipa oko 16,17 h. Da planiram vrijeme.
Živjeli.
Spica ti je od 3 objektivno pogotovu sto je ponedeljak . Ne znam hoce li zatvarati Zvornicku to jest bulevar Ivice Osima , ali po meni najbolje mjesto za parking ti je ili kod zgrade Loris to tehnicki pripada hrasnom ali sa parkinga gledas u stadion ili ako hoces poprilicno siguran parking imas na Google mapi pise ti Autocentar BiH i ja msm da bi ti trebalo pisati veliki parking tu imas puno mjesto a od stadiona si 5 minuta. Ne bih ti preporucivao na grbavicu na onim parkinzima unutar grbavice blize stadionima jer su oni vecinom popunjeni a zna se raja parkirati na sred parkinga pa je tesko izaci sa parking mjesta. Imas i parking preko puta stomatoloske ordinacije razman koji je 2 minuta hoda do stadiona ali on kad su utakmice je vecinom popunjen .
Hvala 👍
Ako ne nadjes kod Lorisa jer je tu tradicionalno frka trazi ovamo oko Trga Heroja i malo dalje - ulice Aleja Lipa, Porodice Ribar, Azize Sacirbegovic. Samo se malo zavuci oko zgrada po parkinzima. Sve ti je to 5-10 minuta hoda od stadiona a ima dosta mjesta samo trebas ubost. Sretan put odakle god nam dolazis :salut:
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 13 feb 2026, 21:32

ibz je napisao/la:
13 feb 2026, 21:30
Zigazaga je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:

Hvala 👍
Ako ne nadjes kod Lorisa jer je tu tradicionalno frka trazi ovamo oko Trga Heroja i malo dalje - ulice Aleja Lipa, Porodice Ribar, Azize Sacirbegovic. Samo se malo zavuci oko zgrada po parkinzima. Sve ti je to 5-10 minuta hoda od stadiona a ima dosta mjesta samo trebas ubost. Sretan put odakle god nam dolazis :salut:

Hvala. Dolazim kao gostujući navijač 😉

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 13 feb 2026, 22:03

Zigazaga je napisao/la:
13 feb 2026, 21:32
ibz je napisao/la:
Zigazaga je napisao/la:

Hvala 👍

Ne ulazi kod lorisa druze, izaci ces sa parkinga u srijedu :D bolje parkiraj negdje na malti, hrasnom, to ti je cirka 15tak min hoda al poslije picis kuci nazad bez guzve.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 22:13

zeljodogroba je napisao/la:
13 feb 2026, 22:03
Zigazaga je napisao/la:
ibz je napisao/la:

Ne ulazi kod lorisa druze, izaci ces sa parkinga u srijedu :D bolje parkiraj negdje na malti, hrasnom, to ti je cirka 15tak min hoda al poslije picis kuci nazad bez guzve.
ispromoviši ba malo grad, neka ga poslije tekme nek pojede šta, popije, đe će odmah nazad :mrgreen: bar desetku jednu s kajmakom zigazaga
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 13 feb 2026, 22:21

Zigazaga je napisao/la:
Živjeli.
Parkiraj kod Autocentra, nemoj kod Lorisa, doći ćeš kući prekosutra. Osim Lorisa, traži nešto malo dalje (Pofalići, Socijalno, Malta, Bosmal, Hrasno) ali to ti je 15ak-20min pjehe od stadiona

Sretno na utakmici i fino se provedite
hajduk živi vječno

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 feb 2026, 22:30

Kajkutenjoyer je napisao/la:
13 feb 2026, 00:34
muharemovicdzelo je napisao/la:
13 feb 2026, 00:19
Nije bilo loše. Daleko je to još od idealnog. Puno je posla pred nama i ima još puno prostora da napredujemo. Bitno da je pročepilo i da smo pobijedili. Jako je bitno sa psihološkog aspekta da se skine mrak sa očiju. Ne bih nešto pretjerano da komentarišem. Na momente je bilo lijepo. Biće još bolje kad se uigramo i kad se ekipa kompletira u globalu.

Ono što me brine je teren. Ako ostane kao danas mi ćemo puno bolje i ljepše izgledati na strani nego kod kuće. I to je realno. Danas je bilo momenata gdje smo mogli primijetiti jasnu ideju trenera kako želi da igramo iako je u pitanju niželigaš ali na momente je to bilo jako loše zbog terena i te ideje nisu u potpunosti došle do izražaja.

Sa Rudarom nećemo moći isto. Oni su puno bolja ekipa i siguran sam da će nas poprilično namučiti da dođemo do pobjede. Bićemo pojačani sa dodatnim opcijama tj. sa Pejićem i Muharemom. Odinake nema i raduje me što ga nema. Galcho će odmah uletiti umjesto njega čim bude spreman da igra. Ja još očekujem promjene u odbrani. Danas su oba štopera bili dešnjaci što je potpuno neprirodno ali očekujem da to neće biti slučaj u ponedjeljak.

Zaključci sa današnje utakmice:
- Nastić se mora baš potruditi da igra umjesto Alića.
- O Sulji nema potrebe pričati. Treći napadač samo da krade minute kad pobjeđujemo.
- Reći da je Deni loš i da nema pojma može samo ublehaš najobičniji koji nikad nije šutnuo ni mačku sa praga.
- Dominik će biti ogromno pojačanje.
- Šabić jedna ogromna nula. Baš imamo problem sa zaštićenim godištem.

Sa Rudarom očekujem sljedeće:
Muftić - Alić, Osmanović, Seedorf, Troupee - Pejić, Deni - Cvetanoski, Dominik, Peišoto - Jaganjac.

Jaganjac je trenutno najmanje zlo na mjestu zaštićenog godišta. Što se tiče igre puno značajniji u kreaciji napada je Jaganjac. Fascinantno mi je kako se Rakić odjednom nađe u šansi. Znači odjednom se lik nađe pred golom. Lopta mu padne sa neba i on ide 1 na 1. Problem je što mu je učinak nula i kad god ima priliku on je promaši. Da pogodi samo drugu šansu bio bi barem na 5-6 pogodaka do sada.
mislio sam da sam jedini primjetio, al rakic se uvijek nadje u sansi, samo ne moze il ne zna zabit, al barem se nadje za razliku od ove dvojice, jedan gol bi mozda okrenuo sve
Asim Zec vol2 :mrgreen:

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 13 feb 2026, 22:44

ibz je napisao/la:
13 feb 2026, 22:13
zeljodogroba je napisao/la:
13 feb 2026, 22:03
Zigazaga je napisao/la:

ispromoviši ba malo grad, neka ga poslije tekme nek pojede šta, popije, đe će odmah nazad :mrgreen: bar desetku jednu s kajmakom zigazaga
E u pravu si, parkiraj kod lorisa i nadji smjestaj negdje dvije noci bar i pravac poslije kod Zmaja na cevape bar :rol:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 feb 2026, 22:49

Zigazaga je napisao/la:
Živjeli.
Najbolje bi ti bilo kod robota socijalno na parking, ni kad su utakmice ne bude pun, vazda bude koje mjesto.
2 KM sat vremena.. pjeske ti do stadiona treba 5-6 minuta.
Sretan put,lijepo se provedi u gradu, i da izgubite 2-0 :D

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 13 feb 2026, 23:00

avalPacidoroP je napisao/la:
13 feb 2026, 22:49
Zigazaga je napisao/la:
Živjeli.
Najbolje bi ti bilo kod robota socijalno na parking, ni kad su utakmice ne bude pun, vazda bude koje mjesto.
2 KM sat vremena.. pjeske ti do stadiona treba 5-6 minuta.
Sretan put,lijepo se provedi u gradu, i da izgubite 2-0 :D
Uzeo mi rijec iz usta, najbolje mjesto za izbjeci guzvu.
Zigazaga bujrum lijepo se provedi!
Fk Željezničar.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 14 feb 2026, 00:28

LoveFootball1987 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:27
Pablo11 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:24
LoveFootball1987 je napisao/la:
13 feb 2026, 20:22
Do kad traje zimski prelazni rok, spominju se jos neki dolasci, a na NFSBiH zvaničnoj pise da je prelazni rok završen 06.02.2026.godine..
Zavrsen za igrace sa ugovorom, mogu se potpisati igraci bez ugovora, za nas nije zavrsen.
Očekuju se krilo i jos jedan stoper, i to bi bilo to za ovaj prelazni rok. ABd da nas iduce sedmice iznenade sa tim brazilcem na desnom krilu.
Evo koji su sve brazilci na krilu slobodni ima zanimljivih 👀👀👀

slika

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 14 feb 2026, 08:03

Zigazaga je napisao/la:
Živjeli.
Parkiraj se ko čovjek na parkingu pored Robota ili u Robotu. Pored Robota parking je marka na Socijalnom.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 feb 2026, 08:07

Već sam o tome pisao, ali mislim da se ne smije ignorisati.

Sinoć gledam Arenu i za divno čudo Ognjen Valjić koji je pro-Vico kaže čist penal u Posušju i da mu nije jasno zašto je Luka Bilbija odlučio ne svirati očigledan penal, jer je ruka bila odvojena od tijela i u neprirodnom položaju. Kaljanac je bio još žešći.

Eh sad zašto je ovo bitno. Bitno je radi budućnosti.

Opet ponavljam: klub mora reagovati i ako ikad više Luka Bilbija bude određen da sudi Željezničaru trebamo bojkotovati utakmicu. Nema drugog načina da se ovo spriječi.

Ovdje je problem što nije bila greška sudije, već umišljaj, namjera čovjeka koji je detaljno pregledao VAR, vidio ruku i odlučio NE dosuditi penal Željezničaru. Dakle, čovjek je imao namjeru oštetiti Željezničar. Pa ovo je za tužbu i doživotnu suspenziju sudije.

Ne volim pričati o suđenju, ali mislim da smo svi olako prešli preko ovoga. Stotinu puta smo bili oštećeni od sudija i saveza, ali ovo u Posušju je bio vrhunac, baš zbog ovog umišljaja i namjere.

Dosta je bilo merhameta. Mi sve merhametli, a oni nastavljaju po svome.

Trrbalo je odmah održati sastanak sa Čeferinom, jer ovo je i Čeferinu smijanje u lice.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 14 feb 2026, 08:43

Hvala momci na pomoći. Živjeli 👍

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 14 feb 2026, 08:54

U koliko je trening danas?

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 14 feb 2026, 09:12

Virtu4l je napisao/la:
13 feb 2026, 21:21

Očekujem da se do ljeta riješi pitanje statuta, omladinskog pogona i da dobijemo neki plan, bar onaj kratkoročni.

Četvorogodišnji plan je završen, samo još nije prezentovan. Mnogo je tu stvari....

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 14 feb 2026, 09:15

Lokomotifa je napisao/la:
14 feb 2026, 08:07

Sinoć gledam Arenu i za divno čudo Ognjen Valjić koji je pro-Vico kaže čist penal u Posušju i da mu nije jasno zašto je Luka Bilbija odlučio ne svirati očigledan penal, jer je ruka bila odvojena od tijela i u neprirodnom položaju. Kaljanac je bio još žešći.

Opet ponavljam: klub mora reagovati i ako ikad više Luka Bilbija bude određen da sudi Željezničaru trebamo bojkotovati utakmicu. Nema drugog načina da se ovo spriječi.

Ovdje je problem što nije bila greška sudije, već umišljaj, namjera čovjeka koji je detaljno pregledao VAR, vidio ruku i odlučio NE dosuditi penal Željezničaru. Dakle, čovjek je imao namjeru oštetiti Željezničar. Pa ovo je za tužbu i doživotnu suspenziju sudije.

Ne volim pričati o suđenju, ali mislim da smo svi olako prešli preko ovoga. Stotinu puta smo bili oštećeni od sudija i saveza, ali ovo u Posušju je bio vrhunac, baš zbog ovog umišljaja i namjere.

Trrbalo je odmah održati sastanak sa Čeferinom, jer ovo je i Čeferinu smijanje u lice.
Posvetiti se sebi, raditi na sebi. Neće i ne smije nam fokus biti na suđenju. Neke javne hampe, frke, napadi nisu niti će donijeti ništa. Kvalitetom ćemo napraviti toliku razliku da će sudije u cijeloj priči biti nebitne.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 feb 2026, 09:33

VeteranSA je napisao/la:
14 feb 2026, 09:15
Lokomotifa je napisao/la:
14 feb 2026, 08:07

Posvetiti se sebi, raditi na sebi. Neće i ne smije nam fokus biti na suđenju. Neke javne hampe, frke, napadi nisu niti će donijeti ništa. Kvalitetom ćemo napraviti toliku razliku da će sudije u cijeloj priči biti nebitne.
Daj Bože, ali pitari su dobili kakav-takav respekt sudija tek nakon što su napustili teren. Velež tek nakon što su zapalili auto sudiji. Ne kažem da mi to trebamo, nećemo biti papci, ali ni šutnja nije rješenje. Koji će nam k Čeferin kad se apsolutno ništa nije promijenilo. Mora se o tome javno pričati, ili nas nigdje nema.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 14 feb 2026, 09:43

Situacija koja je digla najviše bure. Sudija na terenu je odlučio da ne dosudi bilo kakav prekršaj. Ispravan poziv iz VAR sobe, ispravna intervencija, sudija je otišao na OFR i ostao pri svojoj odluci. Po meni, moram da kažem, da nema objašnjenja zašto ovo nije kazneni udarac. Cjelokupna javnost očekuje kada vidi ovo da ovo bude dosuđeno kazneni udarac. Igrač je preuzeo rizik i mora biti kažnjen. Greška sudije i trebao je biti kazneni udarac, rekao je Ognjen Valjić.
Sudija iz VAR sobe je ispravno intervenisao i pozvao sudiju na pregled snimka jer je evidentno da igrač gostujuće ekipe podiže ruku iznad glave. Ovdje nema ništa sporno, ne možemo pričati o štićenju lica, jer je to jasna ruka koja ide ka lopti sa namjerom nikakvom drugom nego da spriječi protokom lopte ka vratima. Ovdje je dovoljan kazneni udarac i nema potrebe za žutim kartonom.

I Bilbiji i Čeferinu J*** mrtve

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Bonton, Google Adsense [Bot], Hazre, Hrasno15, HZSydney, Kompromis, perodeformero, Redfire16 i 70 gostiju.