Ako se vec ne racuna na Koningsa, onda zbig cega na klupi ne bi sjedio umjesto njega Korora i ako imamo povoljan rezultat momku davat sansku zadnjih 10 15 minuta mozda je i iskoristi na pravi način
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- dubioza144
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Jest i prije rata dok su svi klubovi iz ostalih republika imali navijace koji su pjevali nacionalisticke pjesme i furali nacionalizam kod nas je bilo Tito mi ti se Kunemo , i kako ce vjecna biti jugoslavija .Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 19:57Ti nisi fulio stadion, nego čitavo Saraj'vo. Haveru sportska je utakmica, fudbal je u pitanju, neće niko nikog napasti, ohanite malo ljudi, imate ozbiljan problem sa kolektivnom traumom. Ovo skandiranje je bilo i protiv Širokog i na nekim drugim bezze tekmama. To nije Željezničar od prije. Neki su novi vjetrovi i sve OK.Riquelme1921 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 19:47Ako sam dobro shvatio ok je da neki ljudi dođu u tvoju državu i zajedno sa tvojim komšijama koji su živjeli pored tebe pale kuće i ubijaju tvoje prijatelje i roditelje samo jer se zovemo drugačije. Ok je? Naravno, rat je prošao prije 30 godina i da oni to ne spominju i ja bih kritikovao ovo ponašanje Manijaka ali iz dana u dan sve navijačke grupe skandiraju: Nož, žica, Srebrenica kada dođu u Novi Pazar kao i Lešinari u Bosni i Hercegovini. Delije, Grobari, Lešinari i mnogi drugi veličaju ratne zločince koji su baš možda oni direktno naredili da se ubije neko tvoj bližnji. Trebamo šutiti na to? Igramo protiv Slavije, ekipe čiji su navijači ovaj grad prozvali srpsko Sarajevo a mi trebamo šutiti i dozvoliti da se neko piša po nama? Još gluplji post je da imamo hrvate i srbe u ekipi. Pa šta? Ne kaže niko hajde skandirajte yebemo srbe i hrvate nego ustaše i četnike. Ako se Nastić ili Prokop pronalaze u ustašama i četnicima onda im i yebem mater i ne trebaju igrati u ovom klubu, jer su naš stadion zapalili četnici. Ne budite debili i ne šutite na rušenje naše domovine.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Slusaj me ptico,GavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 19:39Kakve to veze degenu ima s sportom. Skupite se degeni izađite na ulice a sport nije mjesto posebno Grbavica za takve stvari. Ovaj grad jeste kakav jeste zbog seljaka koji su ga naselili.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 18:34Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.GIBRA je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:40Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".
Koliko ste vi naivni niste ni svjesni...
Takodjer sram bilo sve koji se stide naših patriotskih pjesama i generala
Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI
Sram bilo svakog ko to dvoje može staviti u istu rečenicu
Ove komunjare sa foruma koje glume gradsku šminku treba nabit na racku. Sve neprijatelje BiH treba dočekati i ispratiti kako im dolikuje , bez empatije i price o zajedništvu i multietničnosti.
Sve dok u 49% BiH se ne može učiti bosanski jezik, sve dok 49% BiH ne priznaje ovu državu kao nezavisnu i suverenu.Sve dok otvoreno ne priznaju ovu državu kao suverenu, svoja zlodjela u agresiji, prema njima ne treba imati milosti ni u kojem smislu. Ove stvari su iznad sporta, a sport je sporedna stvar u našim životima.
Na utakmicu se dolazi da bodris,navijas za svoj klub, a ne da iznosiš bilo kakve političke teže, misljenja i slično tome. Za takve stvari postoje druga mjesta. Maloumnici pravi.
Nosi se sa tim svojim stavovima u tri lijepe, sve dok mene u mojoj državi docekuje lik presuđenog ratnog zločinca na ulazu u stadion, sve dok mi svira marš na drinu sve vrijeme na stadionu, sve dok mi psuju sve zivo i mrtvo jer sa motivima koje to navodis idem na utakmicu, na Grbavici ja licno necu uzvratiti blago i dostojanstveno i duhu sporta. Majmune ove stvari su iznad sporta, decenijama nas prate i riješenja nema. Selektivno kažnjavanje B komponente od strane NFSBiH mi se jos vise gadi, al izgleda da tebi slicni sjede gore.
Nisi ti gavran ti si pavijan.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Trebaš da se vratiš odakle si sljego prvo to ako uopce živiš ovdje sto čisto sumnjam.
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Pozdrav sa Grbavice pavijanu.GavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 20:19Trebaš da se vratiš odakle si sljego prvo to ako uopce živiš ovdje sto čisto sumnjam.
- Riquelme1921
- Kontakt:
izađi Hulahopka iz kuće makar na sat vremena do Telemacha platiti račun da možeš nastaviti smrditi na forumu povazdan.
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Svi na Grbavicu, idemo napuniti stadion, dati podrsku klubu i Elli

- Riquelme1921
- Kontakt:
Ne znam na koliko je Al Jaber dobio ugovor ali i dalje nema niti minut u dresu Al Nassra. Možda pokušati na ljeto..možda dobije i slobodne papire..
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
ZamisliRiquelme1921 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 21:24Ne znam na koliko je Al Jaber dobio ugovor ali i dalje nema niti minut u dresu Al Nassra. Možda pokušati na ljeto..možda dobije i slobodne papire..
Ima ugovor do 2029 nazalost i izaso je iz teske povrede skoro
Slazem sedubioza144 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 20:00
Ako se vec ne racuna na Koningsa, onda zbig cega na klupi ne bi sjedio umjesto njega Korora i ako imamo povoljan rezultat momku davat sansku zadnjih 10 15 minuta mozda je i iskoristi na pravi način
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
E to i jeste problem..kad se u Mostaru skandira J*** te Bisno il Bosna nije naša država il zviždi na himnu u kupu niko ne drži ruku na srcu a karton Memija isto..nabijem na onu stvar ZATO I Memiju i NalicaGIBRA je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:40Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".
Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Početkom sljedeće sedmice stiže još pojačanja.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Nadam se da smo isčeprkali kvalitet, pa da se probamo pofajtat u kupu.
Kad skonta da ne vrijedi toliko...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- dubioza144
- Kontakt:
Hodzic nam sad i nije potreban mislim da smo vezni red rijesili, bekove pa i stopere smo rijesili za sad, jedino krilne pozicije su sad slabe i nadam se da cemo se tu pojacat, napadaca i onako imamo pun k sad smo i prenatrpani iako tu nema sve ukupno jedan dobar.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Veci problem je B komponenta u politici i u Savezu (bez obzira koje bio ispred B komponente, uvijek je isto). Tu je uzrok svega.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 20:06Slusaj me ptico,GavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 19:39Kakve to veze degenu ima s sportom. Skupite se degeni izađite na ulice a sport nije mjesto posebno Grbavica za takve stvari. Ovaj grad jeste kakav jeste zbog seljaka koji su ga naselili.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 18:34
Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.
Ove komunjare sa foruma koje glume gradsku šminku treba nabit na racku. Sve neprijatelje BiH treba dočekati i ispratiti kako im dolikuje , bez empatije i price o zajedništvu i multietničnosti.
Sve dok u 49% BiH se ne može učiti bosanski jezik, sve dok 49% BiH ne priznaje ovu državu kao nezavisnu i suverenu.Sve dok otvoreno ne priznaju ovu državu kao suverenu, svoja zlodjela u agresiji, prema njima ne treba imati milosti ni u kojem smislu. Ove stvari su iznad sporta, a sport je sporedna stvar u našim životima.
Na utakmicu se dolazi da bodris,navijas za svoj klub, a ne da iznosiš bilo kakve političke teže, misljenja i slično tome. Za takve stvari postoje druga mjesta. Maloumnici pravi.
Nosi se sa tim svojim stavovima u tri lijepe, sve dok mene u mojoj državi docekuje lik presuđenog ratnog zločinca na ulazu u stadion, sve dok mi svira marš na drinu sve vrijeme na stadionu, sve dok mi psuju sve zivo i mrtvo jer sa motivima koje to navodis idem na utakmicu, na Grbavici ja licno necu uzvratiti blago i dostojanstveno i duhu sporta. Majmune ove stvari su iznad sporta, decenijama nas prate i riješenja nema. Selektivno kažnjavanje B komponente od strane NFSBiH mi se jos vise gadi, al izgleda da tebi slicni sjede gore.
Nisi ti gavran ti si pavijan.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Postoje bolji nacini da se isprate, a ne da skandiramo isto sto i oni. Skandiranja cetnici, ubij Srbina i slicno, nisu borba i isti si kao oni. Bolje podici parolu "pravi Srbi i staviti imena Srba koji su za BiH", to ih vise zulja, nego da im **** od do. Na kraju njihovi u Hagu su tokom rata govorili da su im gori srpski izdajnici nego turci. Ali za takve vrste provokacija treba imati pameti, a nasim jugom malo vise politika upravlja pa tu pameti bas i nema.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 18:34Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.GIBRA je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:40Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".
Prvak NR BiH: 1946
Posto si uvjeren u to, mozes li nam napisati za tu politiku?Argentina je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:10Postoje bolji nacini da se isprate, a ne da skandiramo isto sto i oni. Skandiranja cetnici, ubij Srbina i slicno, nisu borba i isti si kao oni. Bolje podici parolu "pravi Srbi i staviti imena Srba koji su za BiH", to ih vise zulja, nego da im **** od do. Na kraju njihovi u Hagu su tokom rata govorili da su im gori srpski izdajnici nego turci. Ali za takve vrste provokacija treba imati pameti, a nasim jugom malo vise politika upravlja pa tu pameti bas i nema.LoveFootball1987 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 18:34Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.GIBRA je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:40Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".
Fk Željezničar.
Pojacanja su u rangu zadnja dva?
Trenutno korisnika/ca: LoveFootball1987, Redfire16, Rule_hz i 46 gostiju.