Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Slomit ce se sve na ledjima malog čovjeka, zasto da bi jedan ministar sačuvao svoju poziciju, premijer fotelju, a koalicija vlast... Vlast za koju su se izborili na kampanji protiv zataskavanja svojih protivnika sada rade isto zataskavaju... Jablanica, Tuzla, Sarajevo...
Pogledaj ko je na vlasti u kantonima zaduzenim za Jablanicu i Tuzlutuzlanskinacin je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:27Slomit ce se sve na ledjima malog čovjeka, zasto da bi jedan ministar sačuvao svoju poziciju, premijer fotelju, a koalicija vlast... Vlast za koju su se izborili na kampanji protiv zataskavanja svojih protivnika sada rade isto zataskavaju... Jablanica, Tuzla, Sarajevo...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/istragu ... /251215073
Jer kantonalno tužilaštvo u Mostaru nije htjelo odraditi kako treba istragu
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Bilo bi lijepo skrenuti pažnju na to da se vozači u BiH osude samo kada NISU KRIVI, dok ako udari neki babin sin neku osobu tamo gdje ogranicenje 50 a on ide 150 tada nije kriv...
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
SDA je u TK, a SDP u tz ne moras mi to govorit zna i reko sam nisam njihov i ne zelim ih na vlasti ali ne zelim ni SDP i trojku zato sto su nas slagali, mogu pričati sta oce obećali su evropsku BiH, Nato, pravdu za ubijenu djecu, radna mjesta... a sta smo od toga dobili da su isti kao prethodnici, busaju se u prsa sto je Dodik sklonjen a sklonili ga oni koji su ga i doveli a ne trojka... nije problem za SDA svi znaju da su nepošteni korumpirani itd ali ako se obecas sve suprotno nije uredu ponavljati isto...TefalTava je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:35Pogledaj ko je na vlasti u kantonima zaduzenim za Jablanicu i Tuzlutuzlanskinacin je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:27Slomit ce se sve na ledjima malog čovjeka, zasto da bi jedan ministar sačuvao svoju poziciju, premijer fotelju, a koalicija vlast... Vlast za koju su se izborili na kampanji protiv zataskavanja svojih protivnika sada rade isto zataskavaju... Jablanica, Tuzla, Sarajevo...koje kantonalno tužilaštvo je odbijalo da uradi istragu za Jablanicu pa je pos.kok. morao preuzeti slucaj
https://www.klix.ba/vijesti/bih/****/251215073
Zadnja izmjena: tuzlanskinacin, dana/u 14 feb 2026, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Preduslov ozbiljnog protesta je da na njemu ne govore Aličković i slični.
Posko.k je jedini nadlezan za Jablanicu pa su zbog toga i uzeli predmet.TefalTava je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:35Pogledaj ko je na vlasti u kantonima zaduzenim za Jablanicu i Tuzlutuzlanskinacin je napisao/la: ↑14 feb 2026, 23:27Slomit ce se sve na ledjima malog čovjeka, zasto da bi jedan ministar sačuvao svoju poziciju, premijer fotelju, a koalicija vlast... Vlast za koju su se izborili na kampanji protiv zataskavanja svojih protivnika sada rade isto zataskavaju... Jablanica, Tuzla, Sarajevo...koje kantonalno tužilaštvo je odbijalo da uradi istragu za Jablanicu pa je pos.kok. morao preuzeti slucaj
https://www.klix.ba/vijesti/bih/****/251215073
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Preliminarni nalazi kazu da je u pitanju ljudski faktor. To ukazuje na vozaca. Također, vozačeve izjave, a sukladno novinskim napisima, pune su nelogičnosti.
Ja nisam stručnjak za tramvaje, ali sam po struci fizičar i vozačevo stajaliste ne podrzavaju osnovni fizički zakoni.
Dakle, da bi tramvaj postigao brzinu od 45km/h potrebno je otprilike 14sec. U razdaljini to iznosi oko 100m. Ako uzmemo u obzir vozačevu izjavu da je došlo do tzv. "zalijepljene voznje", odnosno momenta kad ručica potiska ne odvaja elektromotor i "gura" tramvaj u max. brzinu, postoje tri sistema kočenja. Jedan od njih jeste i mehaničko kočenje. Kako sam vec naveo, govorim samo o fizičkim parametrima. Kada vozač prepozna pomenutu tzv."zaljepljenu voznju", ima mogucnost istovremeno da pristupi mehaničkom kočenju.
Uzevsi sve prethodno u obzir, kao i zaustavni hod tramvaja prilikom mehaničkog kočenja, a pri udaljenosti od kobne krivine 100m i brzini od 60km/h (namjerno sam uzeo max brzinu, ali je to nemoguce), tramvaj bi u krivinu uletio brzinom od oko 25km/h, sto je prebrzo, ali nije kobno, jer pomenuti tramvaj i ta krivina garantuje toleranciju od 30km/h.
S druge strane, tramvaj teoretski moze razviti brzinu 60km/h, ali je konstrukcijom mreze "ogranicen" na 45km/h. Sve preko uzrokuje automatsko iskljucenje mreze. Također, vozac isto tsko ima mogucnost autonomnog iskljucenja iz mreze koje je neovisno od "zaljepljene voznje".
S trece strane, tramvaj tezi oko 30t i nemoguce je da odmah ptilikom polaska razvije nekontrolisanu brzinu od 45km/h. Kako sam vec napisao, za to jd potrebno najmanje 14sec.
Sve ovo, uz preliminarni nalaz strucnjaka, implicira da je uzrok neprilagođena brzina, tj. ljudski faktor. Zasto i kako, neka utvrđuju nadlezni organi.
Svakako, ovo ne oslobađa odgovornosti direktora GRAS-a i resornog ministra koji su obavezni prema javnosti podnijeti neopozive ostavke uz utvrđivanje njihove krivice.
Ja nisam stručnjak za tramvaje, ali sam po struci fizičar i vozačevo stajaliste ne podrzavaju osnovni fizički zakoni.
Dakle, da bi tramvaj postigao brzinu od 45km/h potrebno je otprilike 14sec. U razdaljini to iznosi oko 100m. Ako uzmemo u obzir vozačevu izjavu da je došlo do tzv. "zalijepljene voznje", odnosno momenta kad ručica potiska ne odvaja elektromotor i "gura" tramvaj u max. brzinu, postoje tri sistema kočenja. Jedan od njih jeste i mehaničko kočenje. Kako sam vec naveo, govorim samo o fizičkim parametrima. Kada vozač prepozna pomenutu tzv."zaljepljenu voznju", ima mogucnost istovremeno da pristupi mehaničkom kočenju.
Uzevsi sve prethodno u obzir, kao i zaustavni hod tramvaja prilikom mehaničkog kočenja, a pri udaljenosti od kobne krivine 100m i brzini od 60km/h (namjerno sam uzeo max brzinu, ali je to nemoguce), tramvaj bi u krivinu uletio brzinom od oko 25km/h, sto je prebrzo, ali nije kobno, jer pomenuti tramvaj i ta krivina garantuje toleranciju od 30km/h.
S druge strane, tramvaj teoretski moze razviti brzinu 60km/h, ali je konstrukcijom mreze "ogranicen" na 45km/h. Sve preko uzrokuje automatsko iskljucenje mreze. Također, vozac isto tsko ima mogucnost autonomnog iskljucenja iz mreze koje je neovisno od "zaljepljene voznje".
S trece strane, tramvaj tezi oko 30t i nemoguce je da odmah ptilikom polaska razvije nekontrolisanu brzinu od 45km/h. Kako sam vec napisao, za to jd potrebno najmanje 14sec.
Sve ovo, uz preliminarni nalaz strucnjaka, implicira da je uzrok neprilagođena brzina, tj. ljudski faktor. Zasto i kako, neka utvrđuju nadlezni organi.
Svakako, ovo ne oslobađa odgovornosti direktora GRAS-a i resornog ministra koji su obavezni prema javnosti podnijeti neopozive ostavke uz utvrđivanje njihove krivice.
Jesu se ovi klošarčići usk.určili.
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Najgori su naši čaciji koji se protive blokadi...
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Fizika je jedno i ja se u nju razumijem, ali tu računicu rade djeca u osnovnoj predjeni put, brzina, vrijeme, ubrzanje i ti si to izracunao, nikakav problem a imamo li mi te podatke, TACNE podatke... Dalje i fizika nije matematika pa da ima samo jedno rješenje i da striktno podliježe pravilima, postoje izuzetci. Ono sto postoji pored fizike jeste logika, zasto bi covjek koji je vozac cijeli svoj zivot i koji ie profesionalni vozač odlučio sam uraditi nesto tako i pri tom upozoravati putnike i poslije ostati tu ne bježati i biti vidno emotivan, ne znam nisam ja njegov advokat ali meni kao čovjeku ovo ne lici kao nesto sto je uradjeno namjero... i jos jedna stvar za kolegu koju smo mi to njegovu izjavu culi pa da nije logicna?
Odmah te proglase "SDA botom" čim kažeš bilo šta protiv aktuelne vlasti, a kamoli da izađeš na proteste. Izlazili su ljudi na proteste i pred OHR, nakon što je Šmit suspendovao Ustav, pa su ih odmah proglasili "SDA botovima". Izlazili su i poljoprivrednici na protest, pa su bili "SDA botovi". Izlazile su i kamiondžije na protest kad su ih počeli hapsiti po EU, pa su ih proglasili "SDA botovima". Izlazili su i zdravstveni radnici i sindikati obrazovanja na protest, pa su automatski etiketirani kao SDA.
Vrhunac licemjerja i bezobrazluka je proglasiti "SDA protestom" današnje odavanje počasti poginulom mladiću i djevojčici koja je ostala bez noge. Prošao sam Skenderijom i Marijin Dvorom večeras oko 6 sati. Izašla na ulice djeca, srednjoškolci, studenti i obična raja i sasvim opravdano traže odgovornost za smrt 23- godišnjeg mladića kojeg je pokosio tramvaj i osakatio djevojčicu 2009. godište. I ovi jadovi na vlasti i njihovi botovi sendvičari poziv na odgovornost nadležnih nazivaju politikantstvom i predizbornim skupom - isti oni jadovi koji su došli na vlast politiziranjem i ubiranjem poena upravo na ovakvim slučajevima i nesrećama. FUJ bagro licemjerna!
Vrhunac licemjerja i bezobrazluka je proglasiti "SDA protestom" današnje odavanje počasti poginulom mladiću i djevojčici koja je ostala bez noge. Prošao sam Skenderijom i Marijin Dvorom večeras oko 6 sati. Izašla na ulice djeca, srednjoškolci, studenti i obična raja i sasvim opravdano traže odgovornost za smrt 23- godišnjeg mladića kojeg je pokosio tramvaj i osakatio djevojčicu 2009. godište. I ovi jadovi na vlasti i njihovi botovi sendvičari poziv na odgovornost nadležnih nazivaju politikantstvom i predizbornim skupom - isti oni jadovi koji su došli na vlast politiziranjem i ubiranjem poena upravo na ovakvim slučajevima i nesrećama. FUJ bagro licemjerna!
Ima li Muriza Memića?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Mene samo zanima gdje je video kad je krenuo na semaforu . Imas onde Americku Ambasadu , BH Telecom i sve one Tehnicke Skole to jest Masinska , gradjevinsko geodetska , metalska , sigurno preko 10 kamera gleda u tu raskrsnicu i mi zasad samo smo vidjeli video od kamere na autu iz koje samo vidi kad je uletio u krivinu .tuzlanskinacin je napisao/la: ↑15 feb 2026, 00:45Fizika je jedno i ja se u nju razumijem, ali tu računicu rade djeca u osnovnoj predjeni put, brzina, vrijeme, ubrzanje i ti si to izracunao, nikakav problem a imamo li mi te podatke, TACNE podatke... Dalje i fizika nije matematika pa da ima samo jedno rješenje i da striktno podliježe pravilima, postoje izuzetci. Ono sto postoji pored fizike jeste logika, zasto bi covjek koji je vozac cijeli svoj zivot i koji ie profesionalni vozač odlučio sam uraditi nesto tako i pri tom upozoravati putnike i poslije ostati tu ne bježati i biti vidno emotivan, ne znam nisam ja njegov advokat ali meni kao čovjeku ovo ne lici kao nesto sto je uradjeno namjero... i jos jedna stvar za kolegu koju smo mi to njegovu izjavu culi pa da nije logicna?
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Nešto ga ne vidim u zadnje vrijeme u Sarajevu. Ne vidim ni Dubiozu kolektiv, ni nevladine organizacije, ni Specijalni dnevnik Senada Hadžifejzovića na FACE TV. Nešto su odjednom utihnuli građanski aktivisti i borci za ljudska prava. Nisam ih vidio oko Zemaljskog muzeja da pozivaju na odgovornost i ostavke nakon što je ubijen momak a djevojci amputirana noga, niti poslije 19 poginulih u Jablanici, niti poslije 15 poginulih u Domu penzionera u Tuzli. Ovo je sada za njih samo "politiziranje jedne nesreće" i "predizborna kampanja". FUJ!
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 15 feb 2026, 01:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Wilshere10
- Kontakt:
Radi se uklanjaju videa sa nadzornih kamera. Inače, ti videi, kao i video iz tramvaja su dostupni iste sekunde. Tragovi se zatiru. U međuvremenu, ovo je upaljena botovska ćaci mašinerija:
Sutra u 12. 
Identičan scenarij kao sa Jablanicom i Novim Sadom, a svako ko uputi bilo kakvu kritiku prema vlasti ili postavi neko pItanje, biće proglašen "SDA botom" tako ga diskreditovati znajući da ta stranka u javnosti ima loš imidž. U prevodu svaki pokušaj kritike i reakcije biće ugušen kao u najcrnjim diktaturama.Wilshere10 je napisao/la: ↑15 feb 2026, 01:00Radi se uklanjaju videa sa nadzornih kamera. Inače, ti videi, kao i video iz tramvaja su dostupni iste sekunde. Tragovi se zatiru. U međuvremenu, ovo je upaljena botovska ćaci mašinerija:Sutra u 12.![]()
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Doći ce dan kada ce pasti režim, jer pad vlasti ne mijenja nista značajno, režim je taj koji nas uništava... pasti ce jednog dana i u BiH i u Srbiji i u cijeloj bivšoj Jugi, samo nadajmo se da do tada nece biti kasno, prije nego sto nas domaći izdajnici ubiju i stranci opljačkaju za omladinu i rude, koje ce nam unistit drzavu...
Upravo tako. Tužilaštvo KS je već pronašlo krivca u vozaču i unaprijed ustanovilo da je tramvaj "tehnički ispravan", dok istovremeno snimci sa ovih kamera vjerovatno nikad neće biti predstavljeni javnosti. Sve je ovo za sada jako sumnjivo i liči na klasično zataškavanje.Pact1921 je napisao/la: ↑15 feb 2026, 00:56Mene samo zanima gdje je video kad je krenuo na semaforu . Imas onde Americku Ambasadu , BH Telecom i sve one Tehnicke Skole to jest Masinska , gradjevinsko geodetska , metalska , sigurno preko 10 kamera gleda u tu raskrsnicu i mi zasad samo smo vidjeli video od kamere na autu iz koje samo vidi kad je uletio u krivinu .tuzlanskinacin je napisao/la: ↑15 feb 2026, 00:45Fizika je jedno i ja se u nju razumijem, ali tu računicu rade djeca u osnovnoj predjeni put, brzina, vrijeme, ubrzanje i ti si to izracunao, nikakav problem a imamo li mi te podatke, TACNE podatke... Dalje i fizika nije matematika pa da ima samo jedno rješenje i da striktno podliježe pravilima, postoje izuzetci. Ono sto postoji pored fizike jeste logika, zasto bi covjek koji je vozac cijeli svoj zivot i koji ie profesionalni vozač odlučio sam uraditi nesto tako i pri tom upozoravati putnike i poslije ostati tu ne bježati i biti vidno emotivan, ne znam nisam ja njegov advokat ali meni kao čovjeku ovo ne lici kao nesto sto je uradjeno namjero... i jos jedna stvar za kolegu koju smo mi to njegovu izjavu culi pa da nije logicna?
Vozači tramvaja trebaju stati uz kolegu, naročito ukoliko su tako sigurni da je tramvaj bio pokvaren. Prosto blokiraš, ne voziš nikako. Ekspresno bi se pogledali i objavili snimci.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
tuzlanskinacin je napisao/la: ↑15 feb 2026, 01:12Doći ce dan kada ce pasti režim, jer pad vlasti ne mijenja nista značajno, režim je taj koji nas uništava... pasti ce jednog dana i u BiH i u Srbiji i u cijeloj bivšoj Jugi, samo nadajmo se da do tada nece biti kasno, prije nego sto nas domaći izdajnici ubiju i stranci opljačkaju za omladinu i rude, koje ce nam unistit drzavu...

.jpg)