Upravo to, iz VARa samo jave glavnom da nije korner i to je to. Čak se i ove sezone par puta mislim to desilo iako zvanično kao nebi trebalo.Mig_Mig je napisao/la: ↑15 feb 2026, 11:33Komunikacija je toliko brza izmedju sudije i VAR sobe da su u mogućnosti promjeniti odluku a da toga mi ne budemo svjesni. Pricam o vidljivim stvarima i ocitim greškama koje se u "hodu" promjene.Biscione je napisao/la: ↑15 feb 2026, 10:55Upravo to, neće se VAR uključivat kod svakog nepostijećeg kornera jer od 15-20 kornera jednom padne gol ali u onim rijetkim situacijama kad padne gol iz neregularnog kornera (kao što je bilo 2x prošle sezone što se ja sjećam) da se uključi i poništi ga isto kao što ponište kad je bio prekršaj 40 sekundi prije gola negdje u začetku akcije a da nije pao gol ne bi se svirao taj faul.
Sve ostale stvari ostaju kao odluka na terenu.
Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Il Club più titolato al mondo!
Naravno, ponekad sudije sviraju faul u napadu da bi spriječile ocitu gresku pa ulaze u drugu.. ali generalno mi nikad ne saznamo sta se kroz var komunicira, ali je vidljivo kad sudija nakon korner slusa var sobu..muxa je napisao/la: ↑15 feb 2026, 13:24Upravo to, iz VARa samo jave glavnom da nije korner i to je to. Čak se i ove sezone par puta mislim to desilo iako zvanično kao nebi trebalo.Mig_Mig je napisao/la: ↑15 feb 2026, 11:33Komunikacija je toliko brza izmedju sudije i VAR sobe da su u mogućnosti promjeniti odluku a da toga mi ne budemo svjesni. Pricam o vidljivim stvarima i ocitim greškama koje se u "hodu" promjene.Biscione je napisao/la: ↑15 feb 2026, 10:55
Upravo to, neće se VAR uključivat kod svakog nepostijećeg kornera jer od 15-20 kornera jednom padne gol ali u onim rijetkim situacijama kad padne gol iz neregularnog kornera (kao što je bilo 2x prošle sezone što se ja sjećam) da se uključi i poništi ga isto kao što ponište kad je bio prekršaj 40 sekundi prije gola negdje u začetku akcije a da nije pao gol ne bi se svirao taj faul.
Sve ostale stvari ostaju kao odluka na terenu.
Za navijače Milana, La penu ceka suspenzija do kraja sezone ali ce vam gurnuti nekog sličnog njemu.
Dosli smo do vremena kad cemo opet morati kuglicama delegirati sudije.
Max Allegri
Sad bi bilo fer i da Bastoni popusi dobru suspenziju kao primjer. Dosta je vise simuliranja i padanja na svaki dodir.
embrace the chaos
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
I onaj pacov Barela, simulrao kod provg žutog Kalulua-
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Pa i Barellu je kod prvog zutog za Kalulua se previjao kao da ga je kamion opalio, dobar igrac, ali toliko odvratan to nisam odavno vidio, mozda u Atletico Madridu ima slicni hajvana, a tek Lautaro Martinez. Mlataranje rukama i simuliranje se nekima dopusta, a neki dobiju i dva zuta za isto ili 3 utakmice suspenzije za simuliranje.
Hladne glave, odavno neki tim nije vise pokraden kao Juventus sinoc, nevezano za Inter i hajku, ali Juventus vec par sezone placa cijenu Agnellijeve superlige, svako malo se neko delegira da se izivljava kao standardni Gnjida. Klub slabo staje u zabranu u odnosu na Napoli i neke druge klubove, tek su se sinoc malo probudili. Inace u ovakvim utakmicama se greske kompenzuju, pa vidjeli smo to i u ranijim derbijima, ali sinoc je sve islo na jednu stranu
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Beduin
- Kontakt:
Inter je bas nakupio ovih antipaticnih njuski, od Barele, preko Bastonika do Hakana, Lautara... jako odvratna ekipa
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
odvratna gamad nije ni cudo sto italija ne moze meda u evropi
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
-
ElPrincipe
- Kontakt:
Ovdje izgleda mnogi ne znaju pravila ili nece da ih znaju zbog subjektivnosti od kako postoji fudbal i od kako ga ja pratim onakve stvari su se kaznjavale kartonima
Nije bitan intenzitet i jacina duela nego namjera degenerik pruza ruku prema covjeku koji je u sprintu prema naprijed iako zna da ima zuti karton bastoni osjeca da ga je ovaj degenerik pipno mozda i blaze od komarca i pada jer zna kakva su pravila da se svaka opstrukcija igraca koji ide u punom sprintu prema naprijed kaznjava kartonom
Nije bitan intenzitet i jacina duela nego namjera degenerik pruza ruku prema covjeku koji je u sprintu prema naprijed iako zna da ima zuti karton bastoni osjeca da ga je ovaj degenerik pipno mozda i blaze od komarca i pada jer zna kakva su pravila da se svaka opstrukcija igraca koji ide u punom sprintu prema naprijed kaznjava kartonom
Najbolje je onda uzeti ruke i zalijepiti ih UZ tijelo kad se igra protiv ovi kineza.
Jer ispade sada da je Inter bio ostecen sinoc
Jer ispade sada da je Inter bio ostecen sinoc
Već se pise o promjeni VAR protokola za Svjetsko prvenstvo kao rezultat sinoćnjeg cirkusa, a ovdje pojedinci i dalje pokušavaju da nas ubijede da je mlijeko crno
Il Club più titolato al mondo!
Iako sam navijao za remi ili pobjedu juvea sinoc, samo iz razloga sto je Milanu tako vise odgovaralo
ne smjemo zaboraviti da je prije par sezona bilo ovakvo sudjenje skoro stalno u korist tima iz Torina
Jos se pamte izjave neki njihovi simpatizera ovdje, kao i bahacenje. Jbg vrati se kad tad.
Nije mi bas toliko drago jer je inter profitirao, ali ovakve neke odluke protiv nekih drugih timova bi bile bolje za zayebavanje
Jos se pamte izjave neki njihovi simpatizera ovdje, kao i bahacenje. Jbg vrati se kad tad.
Nije mi bas toliko drago jer je inter profitirao, ali ovakve neke odluke protiv nekih drugih timova bi bile bolje za zayebavanje
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Padovan je napisao/la: ↑15 feb 2026, 13:43T
Pa i Barellu je kod prvog zutog za Kalulua se previjao kao da ga je kamion opalio, dobar igrac, ali toliko odvratan to nisam odavno vidio, mozda u Atletico Madridu ima slicni hajvana, a tek Lautaro Martinez. Mlataranje rukama i simuliranje se nekima dopusta, a neki dobiju i dva zuta za isto ili 3 utakmice
Hladne glave, odavno neki tim nije vise pokraden kao Juventus sinoc, nevezano za Inter i hajku, ali Juventus vec par sezone placa cijenu Agnellijeve superlige, svako malo se neko delegira da se izivljava kao standardni Gnjida. Klub slabo staje u zabranu u odnosu na Napoli i neke druge klubove, tek su se sinoc malo probudili. Inace u ovakvim utakmicama se greske kompenzuju, pa vidjeli smo to i u ranijim derbijima, ali sinoc je sve islo na jednu stranu
Teski Padavicari su to pogotovo Thuram
Meni je bio smiješan jedan vas kolega, kaze sinoc objektivan bio u komentarisanjumilanist je napisao/la: ↑15 feb 2026, 14:28Iako sam navijao za remi ili pobjedu juvea sinoc, samo iz razloga sto je Milanu tako vise odgovaralone smjemo zaboraviti da je prije par sezona bilo ovakvo sudjenje skoro stalno u korist tima iz Torina
![]()
Nije mi bas toliko drago jer je inter profitirao, ali ovakve neke odluke protiv nekih drugih timova bi bile bolje za zayebavanje![]()
Isto kao sto bih ja bio da je bilo suprotno
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
UmjetnikZijad
- Kontakt:
Da navijam za crno plave spodobe, ne bih se logovao na forum 5 dana od stida.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Biscione je napisao/la: ↑15 feb 2026, 08:55Nisam se radovao poslije utakmice, ostao gorak ukus jer za razliku od @Juventinisima i njemu sličnih ne volim pobijedit uz kontraverze, jedino što mi je ostalo je guštat na njegove komentare jer se dobro sjećam kako je on (tada se zvao @BuffonGigi) podje*avao nakon što su oni pobjeđivali uz pomoć sudijskih grešaka (ono njegovo poznato "kme kme"). Pa kme kme sada dokle hoćeš.
p.s. žao mi normalnih juventina, znam i ja kako sam se osjećao nakon onog poraza od Napolija ali jbg treba mijenjat pravila i koliko sam čuo od naredne sezone će se VAR moći uključivati i za drugi žuti, nadam se i za golove iz nepostijećeg kornera i ostala nelogična pravila koja trenutno ne važe.
Prvo boldano, lazes...xy puta si pisao i opravdavao lopovluke na kojima je 5ekta uzela bodova...pod izgovorima Juventus ovo, Juventus ono..
Drugo boldano, opet lazes...Juventinisimo nikada nije imao, niti pisao pod drugim nickom...to se sve moze provjeriti..
Inace, brat Gigi vas je probijao kroz mozak...sve vas zajedno...mada mu nije bilo tesko...kad vas se sve skupi na "kamaru", nivo inteligencije vam moze stati u kutiju sibica..
SVE ovo sto se desava, Juventinisimo je najavljivao prije nekoliko godina....hint: cim se priblize po kvaliteti milanski klubovi(posebno 5ektasi), ima da se pljacka momacki...
Juventinisimo je bio PRVI za VAR...tacno mi dotuzilo da citam plakanje na forumu po cijele dane, gledam neke slike...
Juventinisimo je bio PRVI za postenu serie A, samo da ne citam vasa kukanja nakon utakmica...bio PRVi sto je rekao da ovi ne znaju ni da koriste VAr...itd, itd, itd..
Danas se tacno zna zasto je VAR tu, ko ga vodi i ko sa njime manipulise...
Sve se ovo moze naci...pod ovim nickom, jedinim i orginalnim..
Jucer je Juventinisimo znao sta ce se desiti...nadao se pobjedi svoga tima, ali znao sta ce biti...osjecaji nikada ne varaju...
Sada cu ti to fino razjasniti...mada ti to neces skontati, ali mozda neko drugi skonta..
Da je 5ekta sinoc izgubila, u slucaju pobjede Milana vs Como, razlika bi bila 2 boda..
5ekti predstoji tezi raspored...dvije utakmice u CL, pa poslije derbi protiv Milana(koji vas redovno tambura)...kuci protiv Atalante i Rome, vani protiv Fiorentine i Coma...jos imaju utakmice u kupu protiv Coma...i sve to u mjesec i po...a ako se prodje u CL, jos utakmica ide...
Dok su Milanu ostale samo utakmice u serie A...i mogucnost da budu drugi najgori prvak Italije...
Ko konta zasto je 5ekta sinoc morala pobjediti...
Ovo na kraju sto si napisao pod p.s...mora da si preskocio terapije pa se ne sjecas da su nama vracali nekoliko puta faul od prije minute i ponistavali nam golove....koliko si biser, indirektno priznajes da je to bilo neregularno, ali nisi ni sam svjestan...
Jesi plitak, svaka ti cast...
Nego, hoce li ko kupiti ovih masina za pranje??? Zao mi da perete na ruke sve ove lopovluke 5ekte...nije lako kad se navlaci Napoliju, Juventusu, Milanu...valja to oprati...
Vi 5ektasi ste vrh ovoga foruma, mora se priznati...jos treba dodati par milanista, sa istim ambicijama da postanu jos gluplji...tim je kompletan za scudetto...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Bogami dobar su posao odradili ovo kolo, ali ajde sad ce mart, valja ovo nasamarat
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Cremonesea i Genoa koda su se dogovorili za x, kakav skoro od utakmice
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
ElPrincipe
- Kontakt:
PITANJE BR. 1. Kako to da kada se u utakmici Inter-Juventus 2-3 odigranoj 28. aprila 2018, utakmici u kojoj je sudija Orsato (koji je u prvom poluvremenu isključio Interovog Vecina nakon 20 minuta) zatvorio oči pred ‘kung-fu’ startom Pjanića nad Rafinhom – faul barem za žuti karton koji bi koštao Pjanića, već opomenutog, isključenja; kako to da se nakon te utakmice, koju je Juventus na kraju uspio dobiti koristeći brojčanu nadmoć rezultatom 3-2 tačno onako kako je Inter uradio juče, utakmice o kojoj se i danas raspravlja zbog misterije audio snimka razgovora između VAR-a Valerija i sudije Orsata koji je sudijska organizacija (AIA) zametnula i uskratila tadašnjem federalnom tužiocu Pecoraru koji ga je tražio – kako se nijedan funkcioner Juventusa, počevši od tadašnjeg direktora Marotte, nije pojavio na TV-u da izrazi ogorčenje zbog događaja i solidarnost prema pokradenom Interu (da ne spominjemo Napoli koji bi bez tog 3-2 Juventusa vjerovatno osvojio titulu) i da kaže: ‘Ne može se pričati o fudbalu nakon onoga što se desilo. Ovako se ne može dalje. Derbi Italije se ne smije odlučivati na ovaj način i sa ovakvom lakoćom’? I kako to da Chiellini, koji je tu utakmicu pratio s klupe, nije rekao ni riječ o kršenju pravila koje je počinio Orsato protiv Intera i u korist Juventusa u utakmici tolike važnosti? Isti onaj Orsato koji je godinama kasnije objasnio na TV-u da je te večeri pogriješio jer ga je zavarala prevelika blizina akciji? (Nije šala, stvarno je to rekao)
PITANJE BR. 2. Kako to da kada se u utakmici Juventus-Inter 3-2 odigranoj 15. maja 2021, utakmici u kojoj je sudija Calvarese, pri rezultatu 2-2 koji bi značio matematičko isključenje Juventusa iz Lige šampiona i dodijelio 4. mjesto Napoliju, dosudio u 90. minuti skandalozan penal Juventusu zbog faula Perišića nad Cuadradom, koji je zapravo bio faul Cuadrada nad Perišićem kao što su hiljade snimaka dokazale bez da je Irrati u VAR-u odlučio pozvati sudiju na pregled; kako to da se na kraju te utakmice koju je Juve dobio 3-2 zahvaljujući penalu koji je realizovao isti taj simulator Cuadrado, nijedan funkcioner Juventusa, počevši od predsjednika Agnellija i direktora Paraticija, nije pojavio na TV-u da kaže: ‘Ne može se pričati o fudbalu nakon onoga što se desilo.
Ovako se ne može dalje’? I kako to da Chiellini, koji je bio kapiten Juvea i tu utakmicu je igrao postigavši i autogol za 2-2, nije rekao ni riječ o sudijskom masakru koji su počinili Calvarese i Irrati protiv Intera i u korist Juventusa? Isti onaj Calvarese koji je godinama kasnije priznao u intervjuu da je dosuđivanje penala Cuadradu bila najveća greška u njegovoj karijeri i da ga je prevario igrač Juventusa za kojeg je znao da je težak za suđenje?
PITANJE BR. 3. Kako to da kada se u utakmici Inter-Juventus 0-1 odigranoj 19. marta 2023, utakmici u kojoj je sudija Chiffi priznao pobjednički gol Juventusa koji je postigao Kostić uprkos tome što su akciju obilježila tri igranja rukom igrača bjankonera, igranja rukom koja ni Mazzoleni u VAR sobi nije smatrao potrebnim prijaviti uprkos njihovoj očiglednosti: prvo Rabiot, pa Vlahović dva puta.
Kako to da se, uprkos tome što su tri igranja rukom bila jasna, i gol je ipak bio priznat, nijedan funkcioner Juventusa se nije pojavio na TV-u da kaže: ‘Ne može se pričati o fudbalu nakon onoga što se desilo’? Chiellini je tada bio igrač Los Angeles FC-a i utakmicu je vjerovatno gledao na TV-u: sve u redu s tim golom postignutim nakon tri igranja rukom?
Pošto se krađe počinjene na štetu Intera, često skandalozne, ne mogu izbrojati (penal Iuliano-Ronaldo iz 1998. ostaje kamen temeljac), s obzirom na sve to, ne razumijem kako Juventus može uopšte pomisliti da se proglasi žrtvom ako se jednom, kažem jednom, desi da Inter profitira od očigledne sudijske greške. Ali, kad se bolje pogleda, to je mnogo manje skandalozno od Pjanićeve prevare, Cuadradove prevare ili prevare s trostrukim igranjem rukom.
Ukratko: mic po mic, istina je da je na kraju karma umiješala prste. I na neki način, zadovoljstvo je konstatovati da oni koji su decenijama profitirali od krađa na štetu konkurencije, sada shvataju koliko je gorko i bolno naći se kao žrtva. Samo, zbog dostojanstva, bilo bi dobro izbjegavati prolijevanje onih (krokodilskih) suza…”
Ziliani je ovim pogodio u centar. FORZA INTER!
PITANJE BR. 2. Kako to da kada se u utakmici Juventus-Inter 3-2 odigranoj 15. maja 2021, utakmici u kojoj je sudija Calvarese, pri rezultatu 2-2 koji bi značio matematičko isključenje Juventusa iz Lige šampiona i dodijelio 4. mjesto Napoliju, dosudio u 90. minuti skandalozan penal Juventusu zbog faula Perišića nad Cuadradom, koji je zapravo bio faul Cuadrada nad Perišićem kao što su hiljade snimaka dokazale bez da je Irrati u VAR-u odlučio pozvati sudiju na pregled; kako to da se na kraju te utakmice koju je Juve dobio 3-2 zahvaljujući penalu koji je realizovao isti taj simulator Cuadrado, nijedan funkcioner Juventusa, počevši od predsjednika Agnellija i direktora Paraticija, nije pojavio na TV-u da kaže: ‘Ne može se pričati o fudbalu nakon onoga što se desilo.
Ovako se ne može dalje’? I kako to da Chiellini, koji je bio kapiten Juvea i tu utakmicu je igrao postigavši i autogol za 2-2, nije rekao ni riječ o sudijskom masakru koji su počinili Calvarese i Irrati protiv Intera i u korist Juventusa? Isti onaj Calvarese koji je godinama kasnije priznao u intervjuu da je dosuđivanje penala Cuadradu bila najveća greška u njegovoj karijeri i da ga je prevario igrač Juventusa za kojeg je znao da je težak za suđenje?
PITANJE BR. 3. Kako to da kada se u utakmici Inter-Juventus 0-1 odigranoj 19. marta 2023, utakmici u kojoj je sudija Chiffi priznao pobjednički gol Juventusa koji je postigao Kostić uprkos tome što su akciju obilježila tri igranja rukom igrača bjankonera, igranja rukom koja ni Mazzoleni u VAR sobi nije smatrao potrebnim prijaviti uprkos njihovoj očiglednosti: prvo Rabiot, pa Vlahović dva puta.
Kako to da se, uprkos tome što su tri igranja rukom bila jasna, i gol je ipak bio priznat, nijedan funkcioner Juventusa se nije pojavio na TV-u da kaže: ‘Ne može se pričati o fudbalu nakon onoga što se desilo’? Chiellini je tada bio igrač Los Angeles FC-a i utakmicu je vjerovatno gledao na TV-u: sve u redu s tim golom postignutim nakon tri igranja rukom?
Pošto se krađe počinjene na štetu Intera, često skandalozne, ne mogu izbrojati (penal Iuliano-Ronaldo iz 1998. ostaje kamen temeljac), s obzirom na sve to, ne razumijem kako Juventus može uopšte pomisliti da se proglasi žrtvom ako se jednom, kažem jednom, desi da Inter profitira od očigledne sudijske greške. Ali, kad se bolje pogleda, to je mnogo manje skandalozno od Pjanićeve prevare, Cuadradove prevare ili prevare s trostrukim igranjem rukom.
Ukratko: mic po mic, istina je da je na kraju karma umiješala prste. I na neki način, zadovoljstvo je konstatovati da oni koji su decenijama profitirali od krađa na štetu konkurencije, sada shvataju koliko je gorko i bolno naći se kao žrtva. Samo, zbog dostojanstva, bilo bi dobro izbjegavati prolijevanje onih (krokodilskih) suza…”
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ove budale i dalje misle da je sinoć samo jedna "greška" bila na štetu Juventusa

MANIJACI JUG 1987
-
ElPrincipe
- Kontakt:
Bilo ih je vise na stetu intera dva ocigledna igranja rukom al boli nas tuki 3 2