FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 15 feb 2026, 18:05

plisek je napisao/la:
15 feb 2026, 17:50
Pitar6785 je napisao/la:
15 feb 2026, 17:19
Iako je Cvitanovic los trener, nakako je bilo smisla sta je uradio, ubacijo ovu djecu da izmore PODOJLIJE, al brate ova igra nece moci proci dugo.

Igra jeste bila losa, SPASIONAS JE BANIC, al UZAS JE KOJA NEOZBILJNOST I NESOLANCIJA DA BI IM JA LAGANO UZO sedmicna primanja svima sem BANICU

BRAVO KRDZALICU, uzo bi platu ademovu sedmicnu i dao tebi da kupis stan, taman dovoljno ti moze bit..

Btw; posle Benke jedino Adem je igrac koji zgrce lovu objema rukama al da to opravdava na terenu (posteno odradi)

Skim igramo sledecu
bgm brate kako vrijeme odmice ti sve gore i gore stavove imas, ne znam jel te zivot pregazio al u zadnjih par mjeseci ti je svaki post glup do zla boga. Cuj Cvitanovic los nismo gola primili 10 tekmi, uvezali niz nakon 2500 dana, sta mu fali? Sta po tebi nije uredu sa njim? Ko je za tebe dobar trener? Fakat nisam reagovao na tvoje postove toliko, al u zadnje vrijeme ko da si sizofren postao bgm
Sta se poboljsalo odkad je Cvitanovic dosao, koji segment igre; Mislis odbrana; pa hajde da i tu odbranu analiziramo posteno; zrinjski na kosevu 2 (100% sanse Banic odbranio) dali go

Borac 2 (100% sanse Banic odbranio)
Bjeljina 2 gola primili
Prijedor poraz i 2 gola
Velez 1 100% sansa banic odbranio
Sb na kosevu 1 (100% sansa banic odbranio)
Zeljo 1 100% banic odbranio
Radnik na kosevu 2 (100% sanse) banic odbranio
Sloga danas 2 (100% sanse) banic odbranio

Ovo mozemo prevest PRIJE I POSLE BANICA, ovde da je bio rickov musija imalibi im sigurno 7-8 bodova manje.

Nemozemo sad reci da je Cvitanovic izmislio Banica covjek je doveden da bude prvi golman povrijedio se, i sigurno da je banic bio zdrav i danas bi ti zekic bio trener.

Sto se tice igre nijednu ekipu nismo igrom razvalili osim siromaha, i posusja 0:3.

Ponavljam igra ako gledamo kompletnu ekipu nije napredovala 0, to sto je adem tu (nije bio nas igrac dok je zekic bio, bio 2 kola kod husrefa povrijedio se)

Ako gledamo odbranu bez banica jeste nijansu bolja, al vezni red i napad nisu bolji nego sto je to bilo pod zekicem, posebno ako iskljucimo Adema koji je za bh ligu mesi, a da nepricam o povredama began adem bralic cimirot mamac mujkic banic.

Izbaci banica mujkica adema begana cimirota iz ovog rostera tesko ces vise od 6 bodova uzet u natedni 5 tekmi

Meni licno je Cvitanovic drag lik jer radi posteno i najbolje sto zna i to uvjek cjenim i nebi nista ima da pobjedi sve utakmice ovako bez igre sa 0-1 pobjeda je pobjeda ali nasa igra nije napredovalo onoliko koliko smo bodova uzeli..

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 15 feb 2026, 18:06

Banić - Suvišno je nešto reći, odavno nismo imali sigurnijeg među stativama.
Ivanišević - Za prvu utakmicu dobar, igrao je protiv Vidića koji je nezgodan špic i nije mu dozvolio previše prostora.
Bralić - Meni je on dobar igrač, odlično odrađuje svoj posao i ima baš dobar tajming uz pristojnu tehniku za štopera.
Maroodza - Prvo poluvrijeme među najlošijim u drugom poluvremenu sasvim korektno odradio zadatak. Puno bolja opcija kada igramo sa tri pozada i kada igra lijevog stopera.
Telalović - Bravo mali, prva utakmica od početka i pokazuješ da možeš i da ćeš biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu. Vrhunski loptu oduzeo i dodao do Elezija, šteta što iz one prilike nismo gol dali. Čak mislim i da je stigao onu loptu kada je dosudio da je lopta za golmana, a odbila se u korner.
Ignatkov - Moramo shvatiti da je on igrač koji ne može nanizati par igrača. Polako, dajmo mu vremena i vjerujem da će i on biti sve bolji i bolji.
Beganović - Treba nam bolji desni bek.
Elezi - Po mom mišljenju uz Adema najkonstantniji igrač Sarajeva.
Menalo - Prvo poluvrijeme po meni među najgorim, poslije se dozvao i napravio im par puta probleme... Previše je ležeran.
Ljajić - MAESTRO
Turkeš - Ono što je danas igrao nije baš toliko kriminalno bilo kako zna odigrati, ali svakako nam treba novi špic.

Izmjene:
Cimirot - Znali smo ga iskritikovati i sve, ali danas je ustabilio igru i nakon njegovog ulaska smo bili mirni na lopti. Ako Bog da nadam se sve boljem Gojku u narednom dijelu sezone.
Krdžalić - Unio je živost i donio dobru i finu energiju sa klupe.
Kuprešak - Meni se čini da je puno bolji na poziciji desnog krilnog, nego na poziciji lijevog beka.
Ristovski - Nezainteresovan je djelovao kada je ušao, ali on svojim prisustvom donese drugu energijju u ekipi.
Gojković - Nadam se da će se produžiti ugovor sa Renatom.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 feb 2026, 18:08

MaroonBjelave je napisao/la:
15 feb 2026, 17:38
fera je napisao/la:
15 feb 2026, 17:36
Pitar6785 po obicaju mlati gluposti ne znam sto ga na ignore ne stavite. Cvitanovic ima bolje vodjenje utakmice od Zekica. Konstantno nesto mijenja pokusava dici ekipu i pronaci nacin da ih razigra.
Ma brate, onaj ko je duze ovdje zna o čemu prica ili mlati brat @PItar6785. Onaj ko ne zna, dobije opomenu kao ovaj maloprije i to je to.
U zadnje vrijeme toliko mlati da sam ga ja na ignore stavio. Prije me je znao nasmijati nekad.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 15 feb 2026, 18:10

fera je napisao/la:
15 feb 2026, 18:08
MaroonBjelave je napisao/la:
15 feb 2026, 17:38
fera je napisao/la:
15 feb 2026, 17:36
Pitar6785 po obicaju mlati gluposti ne znam sto ga na ignore ne stavite. Cvitanovic ima bolje vodjenje utakmice od Zekica. Konstantno nesto mijenja pokusava dici ekipu i pronaci nacin da ih razigra.
Ma brate, onaj ko je duze ovdje zna o čemu prica ili mlati brat @PItar6785. Onaj ko ne zna, dobije opomenu kao ovaj maloprije i to je to.
U zadnje vrijeme toliko mlati da sam ga ja na ignore stavio. Prije me je znao nasmijati nekad.
Prestao sam čitati njegove postove.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 15 feb 2026, 18:16

Ma morate shvatiti da ne možete igrati ni fokusirati se protiv ovakvih ekipa sa ovakvim sudijom koji ti prekine 4-5 uigranih akcija kojih si vježbao na treningu. Ova tekma je bila ko protiv Getafe-a da igramo, a sudija onaj ćelavi iz tekme Celzi-Barsa. Što se tiče igrača, Telalović će biti odličan samo mora više trčati i biti življi, fali mu te hiperaktivnosti koja se zahtjeva od veznih igrača u Premijer Ligi, možda to nije tako u Federalki, alu ovdje jeste.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 15 feb 2026, 18:21

Od početka mi se činilo da će za nas ishod ove utakmice biti prekretnica, pozitivna ili negativna. Hvala Bogu, sve se dobro završilo i mislim da će nam baš ovakva slatka pobjeda pomoći da nastavimo istim tempom i nadam se da ćemo popraviti igru u sljedećim utakmicama.

Svaka čast momcima!
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 feb 2026, 18:24

OnoNa je napisao/la:
15 feb 2026, 15:59
jurisicduska je napisao/la:
15 feb 2026, 15:58
Pa dobro možda je plan takav, izdržat prvo , krenut u drugom po pobjedu. Polako mrtvi se broje nakon utakmice.
Vrlo moguce da cemo ih brojat, ako se sta ne promijeni
Polakice maca.

Nema navijaca na svijetu da seru po klubu ko mi. Jos prije nego je i zavrsilo. 3 boda su 3 boda i sa 0:4 i sa 0:1.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 15 feb 2026, 18:28

Grandeeeee Rajvosaaa.

Tesko igramo, al uzimamo bodove.

Ademeeee sineeee. Majstorcino
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 15 feb 2026, 18:29

Ko je bar nekad sutnuo loptu zna da se protiv ovakvih ekipa poput Sloge, Radnika, Celika i sl ne mozes naigrati fudbala.

Kako sam i napisao na pocetku utakmice da ce biti teska, bez igre i da ce Adem svojom kvalitetom donineti bodove. Tako je i bilo.
Mora presuditi suhi kvalitet pojedinca kad te J**+ sudija i seljacka ekipa.

Puno je lakse igrati sa ekipama koje “ igraju fudbal “ a ne ove seljacke, krkanske ekipe sa ober papcima u ekipi.

I ovo je ono sto nam je falilo, kad nema igre, kad te je.be sudija da donosis pobjede.

Momci samo jako, dobro je ovo.
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 feb 2026, 18:31

Dade njima Mario dva dana slobodna, posteno. Rekao im je ako dobijete ovu tekmu dva dana slobodno. Eto Adem i Anes im donesose mini odmor :).

I da pohvalio bi i ja Telalovica, za dijete od 17 godina odigrao je odlicno svoj prvi start u premijer ligi. Imamo dosta obecavajuci mladi vezni red. Telalovic, Ignatkov, Krdzalic pa i Elzi ima svega 24. Odlicno je sto se Mario ne boji gurati omladinu u vatru. Znaju Mamici sta rade :)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 feb 2026, 18:34

ronaldo99 je napisao/la:
15 feb 2026, 18:31
Dade njima Mario dva dana slobodna, posteno. Rekao im je ako dobijete ovu tekmu dva dana slobodno. Eto Adem i Anes im donesose mini odmor :).

I da pohvalio bi i ja Telalovica, za dijete od 17 godina odigrao je odlicno svoj prvi start u premijer ligi. Imamo dosta obecavajuci mladi vezni red. Telalovic, Ignatkov, Krdzalic pa i Elzi ima svega 24. Odlicno je sto se Mario ne boji gurati omladinu u vatru. Znaju Mamici sta rade :)
Telalovic mi izgleda poprilicno jak na nogama, tek ocekivati njega odlicnog od sljedece sezone.
Danas 2-3 starta na njemu svaki je zuti karton bio, ima potencijala

MaroonWhite1946
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1946 » 15 feb 2026, 18:36

Pitar6785 je napisao/la:
Iako je Cvitanovic los trener, nakako je bilo smisla sta je uradio, ubacijo ovu djecu da izmore PODOJLIJE, al brate ova igra nece moci proci dugo.

Igra jeste bila losa, SPASIONAS JE BANIC, al UZAS JE KOJA NEOZBILJNOST I NESOLANCIJA DA BI IM JA LAGANO UZO sedmicna primanja svima sem BANICU

BRAVO KRDZALICU, uzo bi platu ademovu sedmicnu i dao tebi da kupis stan, taman dovoljno ti moze bit..

Btw; posle Benke jedino Adem je igrac koji zgrce lovu objema rukama al da to opravdava na terenu (posteno odradi)

Skim igramo sledecu
Bas si poceo da lupas gluposti, samo cu te podsjetiti da nas je "losi" izvadio iz nevidjene krize, da smo danas na terenu u momentu imali 4 igraca u21, da nas je Musa po i onako losim uslovima na terenu *ebo kako je znao i da je ovo 5 vezana pobjeda nakon toliko vremena. Ovo su 3 zlatna boda, zasluzena.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 15 feb 2026, 18:36

Pitar6785 je napisao/la:
15 feb 2026, 18:05
plisek je napisao/la:
15 feb 2026, 17:50
Pitar6785 je napisao/la:

Skim igramo sledecu
bgm brate kako vrijeme odmice ti sve gore i gore stavove imas, ne znam jel te zivot pregazio al u zadnjih par mjeseci ti je svaki post glup do zla boga. Cuj Cvitanovic los nismo gola primili 10 tekmi, uvezali niz nakon 2500 dana, sta mu fali? Sta po tebi nije uredu sa njim? Ko je za tebe dobar trener? Fakat nisam reagovao na tvoje postove toliko, al u zadnje vrijeme ko da si sizofren postao bgm
Sta se poboljsalo odkad je Cvitanovic dosao, koji segment igre; Mislis odbrana; pa hajde da i tu odbranu analiziramo posteno; zrinjski na kosevu 2 (100% sanse Banic odbranio) dali go

Borac 2 (100% sanse Banic odbranio)
Bjeljina 2 gola primili
Prijedor poraz i 2 gola
Velez 1 100% sansa banic odbranio
Sb na kosevu 1 (100% sansa banic odbranio)
Zeljo 1 100% banic odbranio
Radnik na kosevu 2 (100% sanse) banic odbranio
Sloga danas 2 (100% sanse) banic odbranio

Ovo mozemo prevest PRIJE I POSLE BANICA, ovde da je bio rickov musija imalibi im sigurno 7-8 bodova manje.

Nemozemo sad reci da je Cvitanovic izmislio Banica covjek je doveden da bude prvi golman povrijedio se, i sigurno da je banic bio zdrav i danas bi ti zekic bio trener.

Sto se tice igre nijednu ekipu nismo igrom razvalili osim siromaha, i posusja 0:3.

Ponavljam igra ako gledamo kompletnu ekipu nije napredovala 0, to sto je adem tu (nije bio nas igrac dok je zekic bio, bio 2 kola kod husrefa povrijedio se)

Ako gledamo odbranu bez banica jeste nijansu bolja, al vezni red i napad nisu bolji nego sto je to bilo pod zekicem, posebno ako iskljucimo Adema koji je za bh ligu mesi, a da nepricam o povredama began adem bralic cimirot mamac mujkic banic.

Izbaci banica mujkica adema begana cimirota iz ovog rostera tesko ces vise od 6 bodova uzet u natedni 5 tekmi

Meni licno je Cvitanovic drag lik jer radi posteno i najbolje sto zna i to uvjek cjenim i nebi nista ima da pobjedi sve utakmice ovako bez igre sa 0-1 pobjeda je pobjeda ali nasa igra nije napredovalo onoliko koliko smo bodova uzeli..
ma nisi ti dobar s glavom ako ne vidis pomak i razliku. Al haj sto rekose ostali, ides na listu gnjavatora, ja ne mogu gubit mozdane celije od tvojih objava. Svako dobro!
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 feb 2026, 18:37

Treba prevrnut VAR kombi kad u njemu bude musa na Koševu
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 15 feb 2026, 18:40

ErosViverosViv je napisao/la:
11 feb 2026, 23:47
Pomalo mi se vraca ona sigurnost u pobjedu i kada ne ide.

Adem nastavlja dokazivati zasto vrijedi svaku marku, ne mora cak nikakvu statistiku imati, dovoljna je njegova pojava na terenu za sve ostale igrace.
Ova djeca ga trebaju gledati ko oca rodjenog i samo uciti, ako je on na spidu neka i oni izvuku liniju, znaci gledaj, suti i uci.
Slican komentar kao i proslu utakmicu.
Danas smo igrali koliko nam je demon musa dozvolio, a dozvolio je jako malo. Svaka cast kompletnoj ekipi danas. Ponovo pobjeda i ponovo bez primljenog gola.

Kad malo dublje covjek razmisli jako je tesko i ponizavajuce sto te ovako izyebe svako selo u manjem enitetu. Umjesto da im bude praznik fudbala kada dolazi najveci klub u BiH, ti moras gledati ono danas, osjecaju se superiorno uz svu podrsku cetniteta.
Tek ove danas kad pogledas kako salju juniore u banjaluku neka te mucnina spopadne. Uzas.

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 15 feb 2026, 18:41

Pored onakvog sudjenja nezamjeram nikom nista ni igracima ni treneru ovo je junačka pobjeda svaka im cast

OnoNa
Kontakt:

Post Postao/la OnoNa » 15 feb 2026, 18:44

15 feb 2026, 18:24
OnoNa je napisao/la:
15 feb 2026, 15:59
15 feb 2026, 15:58
Pa dobro možda je plan takav, izdržat prvo , krenut u drugom po pobjedu. Polako mrtvi se broje nakon utakmice.
Vrlo moguce da cemo ih brojat, ako se sta ne promijeni
Polakice maca.

Nema navijaca na svijetu da seru po klubu ko mi. Jos prije nego je i zavrsilo. 3 boda su 3 boda i sa 0:4 i sa 0:1.
Nisam srao, samo sam napisao da je vrlo moguce.
Eto uzeli smo ali nije to to, moglo je i moralo bolje.

Ali ok je ovo, 3 bobe su 3 bobe

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 feb 2026, 18:45

Ovakve pobjede su mi najdraže, uslovi nikakvi momci su se borili, bilo je i grešaka ali ne čudi po onakvom vremenu. Samo da Musi poručim da se napuši qrca, za sve faulove koje je njima sudio a nama nije. Čestitke svima, idemo dalje. Adem :tokralju:

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 15 feb 2026, 18:52

Možemo mi pričati šta hoćemo ali Mario ima u FKS 2,21 boda po utakmici, ne pamtim da je neko imao bolji score... A što se tiče igračkog kadra odavno nismo tanji bili iskreno.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 15 feb 2026, 18:53

Ebem mater i odgovornim u klubu koji prelaze preko ovakvih kradja. Zasto se ne trazi da nam majmun nikada vise ne sluzi. Razlog bezbjednosni. Navesti da mu ubuduce ne mozemo garantovati sigurnost. Realno ce ga neko polomiti zbog svih kradja protiv nas a to niko ne želi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, Hamagara, Lecler, muhamedhulk, PapakIzSa, Venom i 59 gostiju.