Jet2Holiday je napisao/la: ↑15 feb 2026, 22:20
Puno se uzdizu navijaci zelje ovde za nekoga ko zadnjih par godina su se vise borili za opstanak nego za titulu.
A prijatelju ja ne znam gdje ti i šta čitaš, pa da vidiš da se neko uzdigao..
Koliko ja vidim po temi našoj, mi se sutra nadamo u pobjedu, ali ko će nam išta garantovati,kad ni samo ne znamo kako trenutno izgledamo, i kakav će sastav izvesti Slaviša.
Hoće li izvesti neki harakiri k'o u Posušju, ili neki normalniji kao protiv Slavije.
Samo se radujemo ovom prijelaznom roku,jer nisu baš dovedeni igrači,koji su se ranije dovodili. Prije si imao situaciju da od 10.dovedenih, znaš da su barem 7.fule, jer niti su u takmičarskom ritmu bili, a ako su i bili dovedeni su ih nižih liga.
Sad dovodeš Prokopa,Nastića,Pejića,Huskovića,Bičakčića,Galčeva,evo izgleda i Hodžića te Sousu.
Prokop se već pokazao da će za ovu trenutnu postavu biti pojačanje.
Nastić je doveden da igra u prvom timu, ali realno, nema šta tražiti pored najkonstantnijeg našeg igrača Alića. Za nekog za klupe odličan.. možda čak i za lijevog stopera u formaciji sa 3.nazad.
Pejić godinama igrao u jačim ligama od naših, bio i povremeni reprezentativac Srbije, u takmičarskom ritmu, i po meni najviše od njega i Galčeva očekujem od ovih što su do sad potpisali. Baca mi na tip Milana Ćuluma, takve igrače obožavam.
Za Huskovića nisam bio, pogotovo kad vidiš da nam baš na toj poziciji treba neka ubica, ali džaba, za nadati se da će se uspjeti vratiti na kolosijek kada je obećavao veliku karijeru. Nekad treba i rizikovati, da bi se na kraju isplatilo.
Za Bičakčića nisam bio, vjerovatno je preskup, a nije igrao više od pola godine. Taman da je John Terry, čim ti ne možeš naći tima za taj period, ti si prijatelju za penzije. Sa druge strane,marketinški, ovo je sjajna stvar. Dobro je što smo uopšte došli u situaciju, da sa takvim igračima uopšte možemo i pregovarati.. daj Bože da uspije i da bude lider ekipe u narednom periodu, ali čisto sumnjam.
Galčev je već ozbiljan igrač. Relativno mlad, jako brz i nije operisan od fudbala kao Odinaka, već ima odličan i centaršut i šut..zna se kretati. Igrao je sve moguće pozicije. Od desnog beka, desnog krila, lijevog beka, lijevog krila. Mislim da će biti najbolji bek u ligi, barem u top3.
Što se tiče Hodžića, i to je mačak u vreći. Da vrati dio forme, kao tek kada je potpisao za nas, bio bi opet među najboljim igračima lige. Nismo godinama doveli boljeg veznjaka,od njega tad. Ali i to je rizik posla,slično kao Husković, samo što smo u vezi puno bolje popunjeni,u odnosu na napad, pa se isplati rizikovati, ako je smanjio prvobitno tražene uslove plate.
Kada su spomenuli Brazila krilo, po transfermarktu,jedino sam se nadao da je to ovaj Sousa.. ozbiljna karijera u ligama jačim od naše. Nisam vjerovao da je to on, jer dolazi iz Saudije, gdje je sigurno imao ogromne pare. Ali eto, vidjet ćemo, na šta će to na kraju sve izaći.
Jedno je papir, a sasvim drugo je teren. Može na kraju ispasti samo da je Husković booom, a ostali flopovi.
Uglavnom,puno kvalitetnije smo tražili igrače u odnosu na prijašnju historiju dovođenja, a samo Bog zna na šta će to izaći.
Tek kad zaredamo koju pobjedu u ligi, kada se većina ovih igrača pokažu kao pojačajanja, a ne prinove, onda ćemo se kofrčiti.
Do tada, dovimo da ovo izdobri.
Lijep pozdrav.