FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 feb 2026, 23:25

Sazg je napisao/la:
15 feb 2026, 23:12
DoktorXabaras je napisao/la:
15 feb 2026, 22:57
Sazg je napisao/la:
15 feb 2026, 22:50

Ne treba, evo sam se dozv’o 😂😂😂😂😂
Hoće li rođak produžit ugovor na ljeto, vidim ovde neki pacijenti pišu da neće.

evo mu sad Posušje, garant će biti u prvih 11 kad nema Adema, il bos il hadžija
Ma pusti ba šta raja piše, to niko živ ne zna, to jedino znaju Zoki i Mario. Ako bude zdrav ne vidim razloga što ne bi potpisao ali o tom potom.

Ne vjerujem da će od prve krenuti, možda poluvrijeme. Pomalo ga uvodi da nadođe, mada je on spreman ko puška. Danas se bio skinuo na poluvremenu al’ se obuće pa u 75. uđe.
Ma ja nema raja pojma samo gluposti pišu
Jest, jest zagrijavao se sa Cimirotom mislio sam da će zajedno ući al ostavi Telalovića još.
Ja ga iskreno očekujem do prve minute. Otvorilo mu se sad nadam se daće iskoristiti sad ovaj momentum. Pozdravi ga i zahvali mu se.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 15 feb 2026, 23:30

Kad ga zabi Anes, kako oni hrkljus igraci popadase po zemlji... :rol: :rol: :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 feb 2026, 23:32

napapijri1987 je napisao/la:
15 feb 2026, 23:25
I na kraju dijete porijeklom iz Grapske pored Doboja zabija gol Slogi u Doboju. Vise navijaca Sarajeva u Doboju nego Sloge.
Sad pogleda malo snimku , bas se čuo huk kad smo zabili :D

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 feb 2026, 23:39

Ne bih se složio da nije bilo borbe i zalaganja na terenu kako pojedini pišu. Momci su bili fokusirani i disciplinovani od prve do zadnje minute.

Jednostavno smo takva ekipa postali, igramo čvrsto na rezultat bez neke ljepote u igri i na to se trebamo navići, a iskreno nije mi to problem lično, jer prije i kad smo igrali lijepo stvarali šanse i zabijali golove često smo ostajali bez bodova.

Izuzetno me raduje činjenica da stvaramo taj pobjednički mentalitet i ako rezultat ne ide u našu korist nema panike, straha, nervoze srkleta itd... A mentalitet je nesto sto nam je najvise nedostajalo zadnjih sezona za neki bolji rezultat.

I još nešto... Neovisno od Adema koji je davno pokazao svoju klasu, mi smo bez Cimirota i sa njim u terenu dvije apsolutno različite ekipe.

Čestitke svima...igračima, stručnom štabu a i onoj braći na tribini koja je skočila kad je gol pao. U toku utakmice nisam ni skonto koliko je naših po tribini dok nije gol pao :mrgreen:

Fort
Kontakt:

Post Postao/la Fort » 15 feb 2026, 23:40

Jet2Holiday je napisao/la:
15 feb 2026, 23:02
Fort je napisao/la:
15 feb 2026, 22:42
boki86 je napisao/la:
15 feb 2026, 22:36

Upravo to, raja sve to olako posmatra. Imali smo sigurno 20 pogresnih dodavanja u sredini, presjecenih pasova i jednostavno apsolutno nerezonskih predavanja posjeda. Sreca pa sloga nije imala tu kvalitetu da iskoristi te greske, svaka bolja ekipa bi to brutalno kaznila
Sve stoji al treba dodat na kakva dva travnjaka su se igrale zadnje dvije utakmice. Bilino u rasulu slicno propalo ko Grbavica, stigle ih godine jer davno su rađeni ti tereni. Danas kiša/snijeg igrači ko na skijama na obje strane i teški uslovi za kontrulu lopte i pas igru jer je teren bas bio natopljen i premekan. Tako da i ovo utiče na taj broj pogrešnih pasova.
Ja ne znam sta ti gledas, al oba stadiona su odlicna bila.

Da smo u Bjeljini igrali, pa hajd.

Vjerujem da je to i do samopouzdanja.
Ispast će da nešto pametujem a nije mi to cilj, ako imas nekog od aktera danjašnjeg meča da pitaš kakv je teren vjerujem da bi te iznenadio odgovor. Inače teren u Doboju je top, al danas jel zbog količine kiše/snijega je bio baš pretežak za igru. Mislim da je i Mario skreno pažnju, u interviju poslije meča, koliko je bila teška podloga za igru.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 feb 2026, 23:45

Vanja8 je napisao/la:
15 feb 2026, 23:30
Kad ga zabi Anes, kako oni hrkljus igraci popadase po zemlji... :rol: :rol: :rol:
Raja je bila toliko nervozna da se samo čekao momenat kad će sve eksplodirat. Sreća pa smo na gol "prokljućali". :D

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 feb 2026, 23:53

Lucas je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:
15 feb 2026, 22:47
Samo bice zeznuto bez Adema, posusje se ne smije olako shvatiti jel su uvezali dvije pobjede i sigurno sa dosta samopuzdanja dolaze.

Al koja je steta sto se Renan povrijedio, imao sam osjecaj da ce izdominirati ovu polusezonu. A bas to je i Mario izjavio u smislu da je Renan trebao biti nase najvece pojacanje za proljetni dio.

Nadam se da ce ubrzo vratiti.
Važno je samo, da kup igramo u najjačem sastavu, a u prvenstvu (osim utakmica sa Zrinjskim, Borcem i konama), može se možda malo i kombinovati. Jos jedan napadac bi nam bas dobro legao.
Lucas je napisao/la:
15 feb 2026, 14:16
Sastav, da ti oci prokvare, nama je u DNK da se glupiramo i izmišljamo toplu vodu. Ignatkov - Telalovic - Elezi - Ljajic, kako li je to ukomponovao i rasporedio :rol:

Kakav bipolarac danteyebo
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 15 feb 2026, 23:58

Nije mi samo jasno zašto nije Hujbera danas ubacio ali okej , 3 boda su 3 boda
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 15 feb 2026, 23:59

omjer na centralnoj 100-100 :D

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 16 feb 2026, 00:06

Hvala Bogu pa uzešmo ovo. Kad uzmem u obzir da smo u prethodnim sezonama ovakve utakmice redovno gubili ili igrali neriješeno, ova utakmica gdje ne izgledaš idealno na terenu, a igraš u gostima i uzmeš 3 boda u 90. minuti je vrh vrhova.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 16 feb 2026, 00:12

15 feb 2026, 23:25
Sazg je napisao/la:
15 feb 2026, 23:12

Hoće li rođak produžit ugovor na ljeto, vidim ovde neki pacijenti pišu da neće.

evo mu sad Posušje, garant će biti u prvih 11 kad nema Adema, il bos il hadžija
Ma pusti ba šta raja piše, to niko živ ne zna, to jedino znaju Zoki i Mario. Ako bude zdrav ne vidim razloga što ne bi potpisao ali o tom potom.

Ne vjerujem da će od prve krenuti, možda poluvrijeme. Pomalo ga uvodi da nadođe, mada je on spreman ko puška. Danas se bio skinuo na poluvremenu al’ se obuće pa u 75. uđe.
Ma ja nema raja pojma samo gluposti pišu
Jest, jest zagrijavao se sa Cimirotom mislio sam da će zajedno ući al ostavi Telalovića još.
Ja ga iskreno očekujem do prve minute. Otvorilo mu se sad nadam se daće iskoristiti sad ovaj momentum. Pozdravi ga i zahvali mu se.
To si u pravu, da igra protiv Posušja kao u rekpki poziciju, još mu Posušje leži, dao im gol i na Koševu i na Mokrom Docu 😊😊😊.
Prenijeću mu pozdrave mada mu i ja pišem na Instagram što možeš i ti sam kao i svi drugi. Nismo rođaci nego se upoznali na šišanju pa ponekad popijemo kafu kad dođe u Zg ili ja u Sa.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 16 feb 2026, 00:17

Vanja8 je napisao/la:
15 feb 2026, 23:30
Kad ga zabi Anes, kako oni hrkljus igraci popadase po zemlji... :ro
😂😂😂😂😂😂😂

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 16 feb 2026, 00:43

Sazg je napisao/la:
15 feb 2026, 23:23
O Ademu ko ikad napiše makar slovo u lošem kontekstu treba ga banovati trajno. Kapa do poda majstore.

Anes, nakon 3-4 mjeseca pauze i toliko rada i truda, 6-8 sati treninga i vježbi u klinici svaki dan, dođe nagrada. U možda ključnoj utakmici u atmosferi kakva je bila na terenu, onako odreagovati u 90. minuti, dešnjak, hladno ga na prvu zabiješ lijevom u kontra malu mrežu i obraduješ minimalno 10.000 bolesnika koji napeti ko tregeri bulje u ekrane ili se mrznu na stadionu, e to je nešto. To je nagrada. Elhamdulillah ☝️☝️☝️❤️❤️❤️
Samo smo ti i ja polagali nade u Krdzalica, ovo ostalo sve ga pustili niz vodu :urnebes:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 feb 2026, 00:57

NazorUso je napisao/la:
15 feb 2026, 23:53
Lucas je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:
15 feb 2026, 22:47
Samo bice zeznuto bez Adema, posusje se ne smije olako shvatiti jel su uvezali dvije pobjede i sigurno sa dosta samopuzdanja dolaze.

Al koja je steta sto se Renan povrijedio, imao sam osjecaj da ce izdominirati ovu polusezonu. A bas to je i Mario izjavio u smislu da je Renan trebao biti nase najvece pojacanje za proljetni dio.

Nadam se da ce ubrzo vratiti.
Važno je samo, da kup igramo u najjačem sastavu, a u prvenstvu (osim utakmica sa Zrinjskim, Borcem i konama), može se možda malo i kombinovati. Jos jedan napadac bi nam bas dobro legao.
Lucas je napisao/la:
15 feb 2026, 14:16
Sastav, da ti oci prokvare, nama je u DNK da se glupiramo i izmišljamo toplu vodu. Ignatkov - Telalovic - Elezi - Ljajic, kako li je to ukomponovao i rasporedio :rol:

Kakav bipolarac danteyebo
Nije mi se svidio sastav, kao i mnogima ovdje. Ali ovom pobjedom smo, uz poraz Veleža, manje-više zavrsili posao oko izlaska u Evropu kroz prvenstvo, tako da fokus treba više biti na kupu.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 feb 2026, 01:39

Šta smo bolan zavrsili imamo sa svakim jos po 2 puta da odigramo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 feb 2026, 01:48

jurisicduska je napisao/la:
16 feb 2026, 01:39
Šta smo bolan zavrsili imamo sa svakim jos po 2 puta da odigramo.
Ma tesko da cemo pasti ispod treceg mjesta, na kraju sezone, bolji smo i od Veleza i od kona u svakom slucaju, nemaju oni kvalitet za neke pobjede u serijama.Ali svakao, ne smije biti opuštanja.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 16 feb 2026, 01:51

Mora se iskoristit malo tezi raspored Veleza nego nas i da ih pojedemo u kupu.
Oni s konama nek X dole odigraju po kakvom nevremenu i top za nas :urnebes:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 16 feb 2026, 04:01

Hvala Bogu, pa smo pobijedili, ali meni se ne svidja kako igramo. Nekako smo skroz spori, mlitavi. Nemamo energiju i opet je slabo kretanje bez lopte, teško iznosimo loptu kada krene od golmana, loši smo u prosincu na protivničku odbranu i tesko kreiramo sanse, sto u šesnaest metara, tako i sa distance . Nadao sam se tecnijoj igri sa puno pritiska na protivničke igrače i više šansi, ali ne vidim za sada to. Je li se meni cini ili Beganovc iz utakmice u utakmicu je u padu forme. Momak kada primi loptu uopšte ne diže glavu da pogleda gdje sta moze da uradi. Od Marudze sam takodjer puno više očekivao, ali on više grijesi sad, nego na samom njegovom pocetku. Turkes je van svega, a drag mi je igrač. Sve u svemu, meni ekipa ne daje neku sigurnost i jačinu. Ako Bog da, možda iz utakmice u utakmicu se ovo sve popravi.
Evo i oni tebe selame!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 feb 2026, 05:04

obrijanopile je napisao/la:
16 feb 2026, 04:01
Hvala Bogu, pa smo pobijedili, ali meni se ne svidja kako igramo. Nekako smo skroz spori, mlitavi. Nemamo energiju i opet je slabo kretanje bez lopte, teško iznosimo loptu kada krene od golmana, loši smo u prosincu na protivničku odbranu i tesko kreiramo sanse, sto u šesnaest metara, tako i sa distance . Nadao sam se tecnijoj igri sa puno pritiska na protivničke igrače i više šansi, ali ne vidim za sada to. Je li se meni cini ili Beganovc iz utakmice u utakmicu je u padu forme. Momak kada primi loptu uopšte ne diže glavu da pogleda gdje sta moze da uradi. Od Marudze sam takodjer puno više očekivao, ali on više grijesi sad, nego na samom njegovom pocetku. Turkes je van svega, a drag mi je igrač. Sve u svemu, meni ekipa ne daje neku sigurnost i jačinu. Ako Bog da, možda iz utakmice u utakmicu se ovo sve popravi.
Ja sam to napisao juce, neki napadaju cak i vrijdjaju. Ako je ovo nacin igre kojim cemo mi pobjedjivat i osvoit kup i bit 3 sa minusom 6-7 bodova od prvog i drugog na kraju nema nista protiv. Mario Cvitanovic je za mene bolji posteni covjek od ZZ, cak kao trener je bara bara ako ne i bolji

Al ovo sto si gore napisao nemoze niko pobit da se igra sporo da je uigranost na istom nivou ko u prvih 10 utakmica, da protivnicki igraci stvaraju dobar broj sansi, a prosao si pripreme, svi glavni igraci osim gulise (koji nije cvjeto u ovoj sezoni) ti ostali, skratio si roster doveo 2 top igraca Menalo i onag stoper.

Radnik izgubio danas na svom terenu od posusja
Celik tek poceo priprema druga liga
Sloga proslo kolo imali tesko gostovanje gdje su pretrpili poraz

Pisalo se ovde a i cuo sam da je Mario Cvitanovic bas ozbiljno se prihvatio posla da radi dan noc, I NIKAD NISAM REKAO DA GA TREBA TJERAT, vec uvjek kazem treba ga podrzat pogurat svi treneri govore treba im vremena MARIO JE ZASLUZIO DA DOBIJE VREMENA, al da je igrao u najmanju ruku tanka jeste, da je uigranost slaba jeste, da nema leprsavosti nema.

Ristovski Adem Banic, Cimirot Menalo Elezi ovo su ozbiljni igraci

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 16 feb 2026, 07:08

bvsic je napisao/la:
16 feb 2026, 00:43
Sazg je napisao/la:
15 feb 2026, 23:23
O Ademu ko ikad napiše makar slovo u lošem kontekstu treba ga banovati trajno. Kapa do poda majstore.

Anes, nakon 3-4 mjeseca pauze i toliko rada i truda, 6-8 sati treninga i vježbi u klinici svaki dan, dođe nagrada. U možda ključnoj utakmici u atmosferi kakva je bila na terenu, onako odreagovati u 90. minuti, dešnjak, hladno ga na prvu zabiješ lijevom u kontra malu mrežu i obraduješ minimalno 10.000 bolesnika koji napeti ko tregeri bulje u ekrane ili se mrznu na stadionu, e to je nešto. To je nagrada. Elhamdulillah ☝️☝️☝️❤️❤️❤️
Samo smo ti i ja polagali nade u Krdzalica, ovo ostalo sve ga pustili niz vodu :urnebes:
🙂 ima još po koji ali nema nas puno 😂😂😂.
Vidi buraz ima tu svašta.
Dosta raje nije ni znalo za njega prije nego što je došao kod nas.
Desila se povreda pa Zekić.
Dosta sam i ja kriv sa svojim smaranjem u vrijeme Zekića pa vjerujem da ima dosta raje da sam im ga “ogadio” 😔😔😔.
Tebi hvala za svaki post podrške i hvala svima koji su ga podržavali a evo ovim putem se javno izvinjavam i tražim halala od sviju kome sam skako po živcima svojim nenormalnim postovima u vrijeme Zekića.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.