Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Padovan
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Padovan » 15 feb 2026, 23:00

GG3 je napisao/la:
15 feb 2026, 22:49
slika
:rol: :rol: snajper je sinoc pogađao simulatora i simulatora+mahača rukama, a na klupi moralista Chivu stara seljacina/mesar iz igrački dana.

Nastavak dvorska luda vol. 2
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 15 feb 2026, 23:04

Zar još plačete? :shock: :rol:

Napoli otpao za scudetto večeras vjerovatno... Al fakat nije realno ovo što im se desilo s povredama. Ne pamtim da je neko imao ovoliko povreda. I to sve ozbiljne povrede. Baš nerealno.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 15 feb 2026, 23:10

GG3 je napisao/la:
slika
Zanimljivo niko od Juventina ne kritikuje svog igrača zbog gluposti, što je Bastoniju dao priliku da simulira, kao što se vidi na slici ruka je namjerno pružena prema Bastoniju. Ovaj osjetio dodir i u stilu Cuardada zloupotrijebio. Kad je Bastoni protiv Liverpoola napravio penal, isto ovako samo dotakao Wirtza bez ikakvog intenziteta mi smo prvenstveno njega kritikovali jer je bio glup i dao priliku Wirtzu da simulira.

Svi mi smo simuliranje vidjeli tek na usporenom snimku i ovdje po meni nije problem sudija na terenu koji nije mogao vidjeti usporeni snimak nego je problem što se VAR ne smije uključivati za drugi žuti a oni služe da isprave ono što sudija na terenu ne vidi.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 15 feb 2026, 23:15

Biscione je napisao/la:
15 feb 2026, 23:10
GG3 je napisao/la:
slika
Zanimljivo niko od Juventina ne kritikuje svog igrača zbog gluposti, što je Bastoniju dao priliku da simulira, kao što se vidi na slici ruka je namjerno pružena prema Bastoniju. Kad je Bastoni protiv Liverpoola napravio penal, isto ovako samo dotakao Wirtza bez ikakvog intenziteta mi smo prvenstveno njega kritikovali jer je bio glup i dao priliku Wirtzu da simulira.
Pa druže nije igrač na kraju krajeva dužan da radi posao sudija, i da pored toga što igra, kao superkompjuter u milisekundi razmišlja o tome da bi ovaj sudija mogao biti debil ili imati neki lični/skriveni motiv, da je Bastoni **** od sportiste i simulator mućki, pa sebi u mislima kaže ne smijem ni da budem blizu bilo kojim dijelom tijela bilo kojem igraču Intera jer ću u prvom poluvremenu dobiti dva nepostojeća žuta kartona :roll:

Ovo je ipak top 3 liga na svijetu i trebalo bi da postoje neki standardi

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 15 feb 2026, 23:16

linethreader je napisao/la:
15 feb 2026, 23:15
pa sebi u mislima kaže ne smijem ni da budem blizu bilo kojim dijelom tijela bilo kojem igraču Intera jer ću u prvom poluvremenu dobiti dva nepostojeća žuta kartona :roll:
Jel tebi ovo na slici djeluje da je njegova ruka "slučajno bila blizu igrača Intera" ili da je namjerno pružio da osujeti kontru? Vjerovatno se u sekundi sjetio da ima žuti i pokušao je povući ali jbg kasno. Najveći krivcu su svakako sudije (i to više to pravilo oko VAR-a nego sudija ma terenu) i naravno simulirač Bastoni ali hoć reć da i Kalulu ima krivice i ne treba ga branit.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 15 feb 2026, 23:22

Biscione je napisao/la:
15 feb 2026, 23:16
pa sebi u mislima kaže ne smijem ni da budem blizu bilo kojim dijelom tijela bilo kojem igraču Intera jer ću u prvom poluvremenu dobiti dva nepostojeća žuta kartona :roll:
Jel tebi ovo na slici djeluje da je njegova ruka "slučajno bila blizu igrača Intera" ili da je namjerno pružio da osujeti kontru? Vjerovatno se u sekundi sjetio da ima žuti i pokušao povući ali jbg kasno.
Gledali smo obojica utakmicu, i ja u svom postu nisam mislio konkretno na ovu sliku (realno mozes izmanipulisati jednu stiuaciju na 10 razlicitih nacina, zavisno u kojem frameu zamrznes sliku).. opcenito sam mislio na njegovu igru do kraja, da, trebao je razmisljati da ne ide tipa u neki klizeci start, da bude oprezan u skoku, itd.. i da, krenuo je prema Bastoniju rukom u ovoj situaciji, to su svi vidjeli, ne spori to niko, ali isto tako svi su vidjeli da je na vrijeme sklonio ruku, i da ako je i doslo do nekog kontakta, to je bukvalno bio dodir po podlaktici bez apsolutno ikakvog inteziteta a kamo li sa takvim da zaustavi kontru/ovaj padne ili cak i da ga uspori ikako, ali eto, bilo-proslo-zavrseno.. meni je gore sto se u vecini liga ne moze gledati drugi zuti (znaci crveni karton fakticki) na VARu, a gledaju se neke smijesne stvari realno

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 15 feb 2026, 23:28

15 feb 2026, 23:22
meni je gore sto se u vecini liga ne moze gledati drugi zuti (znaci crveni karton fakticki) na VARu, a gledaju se neke smijesne stvari realno
Slažem se, crveni je crveni pa makar bio drugi žuti. Ali navodno će se i to moći gledati počevši od ovogodišnjeg SP-a

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 15 feb 2026, 23:31

15 feb 2026, 23:22
Biscione je napisao/la:
15 feb 2026, 23:16
Jel tebi ovo na slici djeluje da je njegova ruka "slučajno bila blizu igrača Intera" ili da je namjerno pružio da osujeti kontru? Vjerovatno se u sekundi sjetio da ima žuti i pokušao povući ali jbg kasno.
Gledali smo obojica utakmicu, i ja u svom postu nisam mislio konkretno na ovu sliku (realno mozes izmanipulisati jednu stiuaciju na 10 razlicitih nacina, zavisno u kojem frameu zamrznes sliku).. opcenito sam mislio na njegovu igru do kraja, da, trebao je razmisljati da ne ide tipa u neki klizeci start, da bude oprezan u skoku, itd.. i da, krenuo je prema Bastoniju rukom u ovoj situaciji, to su svi vidjeli, ne spori to niko, ali isto tako svi su vidjeli da je na vrijeme sklonio ruku, i da ako je i doslo do nekog kontakta, to je bukvalno bio dodir po podlaktici bez apsolutno ikakvog inteziteta a kamo li sa takvim da zaustavi kontru/ovaj padne ili cak i da ga uspori ikako, ali eto, bilo-proslo-zavrseno.. meni je gore sto se u vecini liga ne moze gledati drugi zuti (znaci crveni karton fakticki) na VARu, a gledaju se neke smijesne stvari realno
Dzaba pokusavas objasnavati. Sad ce te on pokusati ubjediti da su oni fakticki bili ti koji su pokradenl :rol:
Tezak slucaj

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 15 feb 2026, 23:47

Svaka vam cast kako perete.... :tokralju: :rol:
Vi ste karikature od ljudi... :urnebes:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 16 feb 2026, 00:13

Juventinisimo je napisao/la:
15 feb 2026, 20:59
@Biscione, opet lazes...likujete na kradju, ovdje se pravdate...likujte, radite sta hocete, to je vase pravo, ali makar prestanite lagani...100x ponovljenja laz, je i dalje laz... :kafa:

Ovaj @elprincipe se treba izucavati..
ne razumijem kako Juventus može uopšte pomisliti da se proglasi žrtvom ako se jednom, kažem jednom, desi da Inter profitira od očigledne sudijske greške.
Mi svi budale, tek od jucer poceli gledati fudbal...kojih ovdje likova ima... :crazy: :crazy: :crazy:

Ima li barem jedan 5ektas da se sa njime moze normalno razgovarati...de posaljite makar jednog... :crazy:
De ti sine sebe izuci a usput sebi sta i prouci pred ove mubarek dane mozda ti se koja dova i primi
Da si inteligentan a svima nam je ovde jasno da nisi da ti je mozak na nivou papagaja pa si par godina spominjo samo jednu te istu recenicu a koja te usput vrlo dobro opisuje a znas ti koja je to recenica
Da si cito tekest sa razumjevanje a ocigledno da je to tebi tesko jer procitat obican tekst sa razumjevanjem za tebe je izgleda nuklearna fizika svatio bi da je taj isti text kopiran i da jos ima potpis sportskog novinara na kraju

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 16 feb 2026, 01:49

Odavno je poznato da su im navijači teški kompleksa i kad se pojavi Juve sa druge strane, ali se divim kako su to uspjeli prenijeti i na igrače, da izadjemo sa primaverom nekako bi se nas sasrali, ona sinoć jurnjava po terenu gore dole najbolje to pokazuje gdje ni ne znaš ko ima igrača manje :bow:

Takodjer Barelli i Bastoni da poželim teško kidanje ligamenata a da im se sa druge strane neko onako sočno gura i smije u facu kao što njih dvojica poznatija kao padavičari i teleće face znaju

I za kraj samo, KINEZI SA NAJVEĆOM PROTEKCIJOM U LIGI :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 16 feb 2026, 08:04

dinoo je napisao/la:
15 feb 2026, 21:23
Biscione je napisao/la:
15 feb 2026, 20:52
dinoo je napisao/la:
15 feb 2026, 19:03
Inter ocigledno ima (znam ih licno, a ima ih i na ovom forumu) jednu manjinu izuzetno normalnih navijaca. Ali ostatak je tacno u ponasanju na nivou kako ove dvije uzdanice (barela i bastoni) se sinoc ponasale - sramotno.
Ja koliko sam upratio ovdje na forumu je većina Interista priznala grešku (logično da neće svi i nas ima svakakvih kao i svuda) a jesu li ikada Juventini i Milanisti tako postupili? I opet mi nenormalni i sramotni. Jbg druže daj malo realnosti. To što ćemo se naslađivati Juventinisimu i ostalim koji su nekada na naše žalbe na suđenje odgovarali sa "kme, kme", "shut up, go home and improve", "ko gubi ima pravo da se ljuti" i sl. Okrenulo se kolo sreće
Ko gubi ima pravo da se ljuti je najtacnija ikad. Kao sto se sad navijaci juventusa ljute na ono sto su gledali.
Meni je poenta da se skine ta fama juventusu se stima i tako to i to je jedini al jedini razlog sto se upustam u ovakve rasprave. Cisto da se zna kakva je liga i o cemu se to stvarno ali stvarno radi.

Ja sam recimo vise kiman na mckenija kad mu se odbi ona lopta na 3 metra od gola , david pored njega, sami ko duhovi i on je nabi nesto preko ledja bezveze.

Ili kontre 4 na 3 koje su zavrsavale kontrama na drugoj strani.

Tu juventus mora da se popravi bez obzira na ponasanje barele i bastonija i divljanje i mahanje rukama protivnika kad god im dodje juventus u goste.

Ovi igraci juventusa nemaju jos to sto treba da imaju, da znaju da su oni juventus, a ostali su samo ostali.

To je skoro i onaj seljak ibrahimovic pricao u onom podcastu. I mnogi, mnogi drugi.

Ali daleko je ovaj juventus od tog juventusa.....

Jos cemo se nagledati barela i bastonija dok se juventus me vrati gdje mu mjesto (neminovno je da ce se to desiti) a kada se to desi...barele i bastoniji ce biti manji od makova zrna
Buduci da si ti jedan od normalnih juventina, s tobom se vrijedi upustit u diskusije.

Problem Juventusa je sto su nabacali mediokriteta, iako ima nevjerovatno dobrih igraca, i onda ocekuju povratak ka vrhu. Na sve to dovodili su trenere kao Motta, Tudor i Pirlo. Allegri se isto nije proslavio, mada ajde to mogu i donekle da razumijem.

Uz sve to doveli su Spalettija za trenera. Taj covjek nije dobar u glavi i ima ozbiljnih problema sto se tice pristupa sa igracima. Nije vas uhvatila crna serija sa njim, pa biste vidjeli koliko je to idiot od trenera. Ali sto je sigurno, dovest ce vas u top 4 bze problema.

Ko dovodi igrace kao Koopmeiners, Zhergova, Openda, David, Conceciao, Cambiaso, Boga, Douglas Luiz, Nico Gonzalez? Oni jesu dobri za Atalantu, Lazio i sl. ali ti igaci ne mogu biti starteri, pa cak neki od njih ni zamjene u ekipi takvog renomea.

Inter ima ocajnu transfer politiku, ali iz razloga sto nema para i nikog ne dovodi. Na kraju dana, s nekim igracima pogodimo sa nekim bas i ne, no u sumi i sa malo novca dobro prosperiramo. Juventus ubije toliko novca i na kraju borbe ?

Uprava kluba je problem najveci u Juventusu. Nema kvalitetnog sportskog direktora, a nece ga dugo ni biti, buduci da na trzistu ionako nema nijednog karaktera koji bi to mogao obavljati. Da skratim pricu, Inter je prvi na tabeli, ima solidnu porednost u odnosu na Milan, a pri tome imamo "pocetnika" trenera koji sem Juventusa nikoga nije uspio dobiti, zar to nesto ne govori o kvaliteti protivnika? Inter ne igra nista bolje nego prethodnih sezona, ali imamo samo manje povreda. Nikakav znacajan napredak se nije desio, manje vise sve je isto, osim nekih par detalja.

Sto se tice Bastonija i Barelle: Juventusovi navijaci su ovdje likovali na simulacije Chiellinija, ponajvise Cuadrada kada su to istoimeni radili, govorili da je to dobro, nasladjivali se, a ostali iz tabora Milana i Intera su to najiskrenije osudjivali da to nicemu ne vodi. Sada kada drugi primjenjuju te tehnike, ko biva to nije uredu, to ne treba i sl. Naravno da ne treba, i svi se slazemo u tome. Isto tako kada Barella mahne rukama sudiji, treba mu spucati crveni karton i 3 kola suspenzije da se malo smiri. To ce 99% interista reci, dok recimo juventini nece ni da spomenu unosenje Cambiasa sudiji u lice i konstantno dodavanje iako ga je ovaj upozorio da to ne radi, a pri tome je napravio cist faul na protvnickom igracu.

Da sumiramo: Takva ponasanja igraca su cista talijanstina i kada sam prije 4-5 god govorio ovdje da cu radije pogledati A.Villa-West Ham, ljudi govorili da idem da gledam to i ne trosim vrijeme na Serie A. Zasto? Pa zato sto igraci (ne sudije) simuliraju do beskraja, kao napadaci prave faul na stoperima (u procentima gledajuci, vjerovatno je talijanska liga statiscki gledano na prvom mjestu sto se tice faulova napdaca na defanzivcima), uvaljivanje guzice i pri tome padanje, penali tako sto se postavljaju noge kao da te protivnik kao potkaci i sl. (lista je stvarno preduga tu). Mnogi te igrace oznacavaju ovdje kao "lisce", dok normalni navijaci kazu da je to nesportski i rusi naprosto intergirtet fudbala.

I jos jednom, nisu u ligi problem sudije, koliki su problem igraci, koji konstanto igraju na ivici da prevare nekoga, jer se to u italiji smatra uspjehom. Jedino se u italijnaskoj ligi slavi kada protivnik dobije crveni, kada se dobije penal i sl. Totalna glupost i to treba da se sankcionise.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 feb 2026, 08:36

Ok bio sam za barem X ili za pobjedu juvea u subotu, ali ovoliko da placu pojedini je bas necuveno, pogotovo od kluba kojem se godinama ovako sudilo.

Samo mogu reci stigla vas kletva Muntarija :)

Buffona sam gotivio sve do te utakmice kada je nakon utakmice izjavio da lopta nije presla liniju, pa to je gore od ovoga sto je Bastoni uradio i trazio jos zuti za Kalulua i radovao se kao da je osvojio svjetsko prvenstvo( koje nadam se nece ni vidjeti i bice porazen u Zenici ).

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 feb 2026, 09:54

tiffoso je napisao/la:
16 feb 2026, 08:04
dinoo je napisao/la:
15 feb 2026, 21:23
Biscione je napisao/la:
15 feb 2026, 20:52

Ja koliko sam upratio ovdje na forumu je većina Interista priznala grešku (logično da neće svi i nas ima svakakvih kao i svuda) a jesu li ikada Juventini i Milanisti tako postupili? I opet mi nenormalni i sramotni. Jbg druže daj malo realnosti. To što ćemo se naslađivati Juventinisimu i ostalim koji su nekada na naše žalbe na suđenje odgovarali sa "kme, kme", "shut up, go home and improve", "ko gubi ima pravo da se ljuti" i sl. Okrenulo se kolo sreće
Ko gubi ima pravo da se ljuti je najtacnija ikad. Kao sto se sad navijaci juventusa ljute na ono sto su gledali.
Meni je poenta da se skine ta fama juventusu se stima i tako to i to je jedini al jedini razlog sto se upustam u ovakve rasprave. Cisto da se zna kakva je liga i o cemu se to stvarno ali stvarno radi.

Ja sam recimo vise kiman na mckenija kad mu se odbi ona lopta na 3 metra od gola , david pored njega, sami ko duhovi i on je nabi nesto preko ledja bezveze.

Ili kontre 4 na 3 koje su zavrsavale kontrama na drugoj strani.

Tu juventus mora da se popravi bez obzira na ponasanje barele i bastonija i divljanje i mahanje rukama protivnika kad god im dodje juventus u goste.

Ovi igraci juventusa nemaju jos to sto treba da imaju, da znaju da su oni juventus, a ostali su samo ostali.

To je skoro i onaj seljak ibrahimovic pricao u onom podcastu. I mnogi, mnogi drugi.

Ali daleko je ovaj juventus od tog juventusa.....

Jos cemo se nagledati barela i bastonija dok se juventus me vrati gdje mu mjesto (neminovno je da ce se to desiti) a kada se to desi...barele i bastoniji ce biti manji od makova zrna
Buduci da si ti jedan od normalnih juventina, s tobom se vrijedi upustit u diskusije.

Problem Juventusa je sto su nabacali mediokriteta, iako ima nevjerovatno dobrih igraca, i onda ocekuju povratak ka vrhu. Na sve to dovodili su trenere kao Motta, Tudor i Pirlo. Allegri se isto nije proslavio, mada ajde to mogu i donekle da razumijem.

Uz sve to doveli su Spalettija za trenera. Taj covjek nije dobar u glavi i ima ozbiljnih problema sto se tice pristupa sa igracima. Nije vas uhvatila crna serija sa njim, pa biste vidjeli koliko je to idiot od trenera. Ali sto je sigurno, dovest ce vas u top 4 bze problema.

Ko dovodi igrace kao Koopmeiners, Zhergova, Openda, David, Conceciao, Cambiaso, Boga, Douglas Luiz, Nico Gonzalez? Oni jesu dobri za Atalantu, Lazio i sl. ali ti igaci ne mogu biti starteri, pa cak neki od njih ni zamjene u ekipi takvog renomea.

Inter ima ocajnu transfer politiku, ali iz razloga sto nema para i nikog ne dovodi. Na kraju dana, s nekim igracima pogodimo sa nekim bas i ne, no u sumi i sa malo novca dobro prosperiramo. Juventus ubije toliko novca i na kraju borbe ?

Uprava kluba je problem najveci u Juventusu. Nema kvalitetnog sportskog direktora, a nece ga dugo ni biti, buduci da na trzistu ionako nema nijednog karaktera koji bi to mogao obavljati. Da skratim pricu, Inter je prvi na tabeli, ima solidnu porednost u odnosu na Milan, a pri tome imamo "pocetnika" trenera koji sem Juventusa nikoga nije uspio dobiti, zar to nesto ne govori o kvaliteti protivnika? Inter ne igra nista bolje nego prethodnih sezona, ali imamo samo manje povreda. Nikakav znacajan napredak se nije desio, manje vise sve je isto, osim nekih par detalja.

Sto se tice Bastonija i Barelle: Juventusovi navijaci su ovdje likovali na simulacije Chiellinija, ponajvise Cuadrada kada su to istoimeni radili, govorili da je to dobro, nasladjivali se, a ostali iz tabora Milana i Intera su to najiskrenije osudjivali da to nicemu ne vodi. Sada kada drugi primjenjuju te tehnike, ko biva to nije uredu, to ne treba i sl. Naravno da ne treba, i svi se slazemo u tome. Isto tako kada Barella mahne rukama sudiji, treba mu spucati crveni karton i 3 kola suspenzije da se malo smiri. To ce 99% interista reci, dok recimo juventini nece ni da spomenu unosenje Cambiasa sudiji u lice i konstantno dodavanje iako ga je ovaj upozorio da to ne radi, a pri tome je napravio cist faul na protvnickom igracu.

Da sumiramo: Takva ponasanja igraca su cista talijanstina i kada sam prije 4-5 god govorio ovdje da cu radije pogledati A.Villa-West Ham, ljudi govorili da idem da gledam to i ne trosim vrijeme na Serie A. Zasto? Pa zato sto igraci (ne sudije) simuliraju do beskraja, kao napadaci prave faul na stoperima (u procentima gledajuci, vjerovatno je talijanska liga statiscki gledano na prvom mjestu sto se tice faulova napdaca na defanzivcima), uvaljivanje guzice i pri tome padanje, penali tako sto se postavljaju noge kao da te protivnik kao potkaci i sl. (lista je stvarno preduga tu). Mnogi te igrace oznacavaju ovdje kao "lisce", dok normalni navijaci kazu da je to nesportski i rusi naprosto intergirtet fudbala.

I jos jednom, nisu u ligi problem sudije, koliki su problem igraci, koji konstanto igraju na ivici da prevare nekoga, jer se to u italiji smatra uspjehom. Jedino se u italijnaskoj ligi slavi kada protivnik dobije crveni, kada se dobije penal i sl. Totalna glupost i to treba da se sankcionise.
Ne bih oduzeo ništa iz ovoga što si napisao, osim što za Chielinija bih dodao da je on toliko batina dobio u karijeru, da , što bi rekao jedan nažalost-bivši forumaš, pamtiću ga sa onim gazama po glavi... Dakle, dobijao je Giorgo batina, i dijelio ih je sigurno, i crvenih je fasovao sigurno, na kraju je bilo i nezasluženih i zasluženih...ali to je bilo vrijeme kada je talijanska odbrana bila nešto čemu su se divili i u italiji i daleko van nje.

Danas, kada italija nema takve štopere, nema takve igrače, jedino što je ostalo je ta talijanska potreba da se svađaju. Valjao se i Neymar pa su ga brazilci ismijavali, na SP kada god Neymar dajva , besplatno piće se dobije u kafićima u BRAZILU.
U Italiji? Barela i Bastoni idoli nacije.
Pa kod njih kad dvojica naručuju kafu u kafiću u pola 10 ujutro, to sa strane izgleda ko svađa.

Kažeš nije do sudija, tačno, to su uglavnom momci koji su ov om smjenom generacija, preuzeli ove velike derbije, ali veze oni nemaju niti autoriteta.

Savez je glava od koje smrdi riba, kontinuirana neplasiranja na sp, poluprazni stadioni, ogromne kardinalne greške sudija iz sedmice u sedmicu itd itd itd su odavno nekome trebali biti alarmi za ozbiljnu rekonstrukciju svega u savezu pa i sudijskih organizacija.

Igrači? Igrači rade ono što im je dopušteno, ajde neka u rukometu neko potrči i mahne prema sudiji nakon zvižduka?

@ronaldo99 , muntari gol? Čista greška sudije koji nije vidio, var nije postojao i tu je početak i kraj te priče. U istoj utakmici je Matriju poništen čist gol. Ali ovdje pričamo o VAR eri gdje Juventusu prije par godina se poništava čist gol u 90+ za pobjedu jer je neki guida ili la pella, ili kako se već zovu ovi majmuni potpuno pogrešno povukao liniju za ofsajd....

Dokle god retardusi poput colline, kojem je uvijek ali uvijek bilo važnije da je on u centru pažnje a ne fudbal, odlučuju o suđenju pa tako sigurno i o var protokolima, ništa drugo ne očekujem. Ne uvesti čelendž? ne dopustiti da var zove kada je OČIGLEDNA situacija koji je vidio cijeli svijet i u eri vara, jer eto tobože protokol ne dozvoljava? A pričamo o liku koji je bacao loptu u onaj bazen u Perugi, ZNAJUĆI da lopta mora metar odskočiti, i hladno majmun dozvoli da se igra utakmica......e o takvim kretenima ovdje pričamo....Iskreno, ali najiskrenije bih volio da se nikakav protokl ne mijenja, da kululu dobije jedno 3 tekma kazne, samo da gledamo sa strane dokle su spremni ići se sramotiti ispred cijelog svijeta.

Na stranu, očigledno, vjerujte mi koji gledamo juventus sa reprizama svaku utakmicu, ozbiljno su se sudije natakarile na juventus nakon agnelijevog izleta u super ligu. Vjerujte ovo nije subjektivno i navijački...

Ali savez je znao odlučiti se za najdrakonskiju kaznu u istoriji sporta bacanjem juventusa u drugu ligu sa dodatnim bodovima minusa u seriji b i to je bilo pozdravljeno sa svih strana: borba protiv kriminala, tako je , tačno, bravo za savez...
A šta ćemo sa borbom sa nesposobnošću u savezu? To ostavljamo sa strane, jer smo nesposobni da se borimo sa time.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 feb 2026, 10:41

Sve to stoji sto ste napisali, od prvog do zadnjeg slova. I uvijek ce se onaj sto je ostecen buniti i traziti pravdu. Ali istu tu pravdu niko ne trazi kada se ide njemu u korist. Ovdje ne pricamo samo o ovom zadnjem mecu, pricamo o zadnjih par sezona ili deceniju. Svasta je se tu desavalo, od dominacije jedne ekipe, do pada i preuzimanja vodece momcadi od druge ekipe.
Savez je odavno sranj.e, kao i sudije. Kolju svaku ekipu kako kad naleti. Milanu su recimo ciste golove ponistavali, eto skoro covjek Fulkrugu slomi prst a VAR niti da pogleda. Rabiot dobija crveni za prekrsaj koji nije ni bio. Skoro Modrica covjek gura namjerno za ledja, samo sto se Luka okrenuo prema njemu ide zuti karton. Sad ja to mogu povezati sa mlataranjem rukama Lautara ili Barele pa reci stima se. Ali i oni ce odmah naci par situacija koje njima ne odgovaraju i helem ode to u beskonacnost.

Nama ostaje da pratimo sva ta sr.anja, i da sa vremena na vrijeme mezetimo jedni druge. Vazda je toga bilo i biti ce. Samo sto ima i par bolesnika pa odmah idu i psvovke ili sta ti vec ne 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 feb 2026, 11:01

@dinoo

Nije vidio ili nije htio da vidi? A sta mislis jel Buffon vidio?

slika

Da dodam i izajavu doticnog, kaze bio zaklonjen :tokralju:

Nisam dobro vidio situaciju. Bio sam zaklonjen i nisam siguran da li je lopta prešla liniju. Ako sudije kažu da nije gol, onda im vjerujem.“
(“Non ho visto bene, ero coperto. Se l’arbitro dice che non è gol, mi fido.”)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 feb 2026, 12:01

Smrad je posle rekao da nikad ne bi priznao da je bio gol.
Stigla ga Muntarijeva kletva, nikad uhonju nije digao u zivotu, jos je ko pic.kica poletio u PSG da pokusa.
:opaopa:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 16 feb 2026, 12:11

Kako to da niko ne spominje da je u istoj utakmici poništen čist gol Matriju :kafa:

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 16 feb 2026, 12:20

Voland je napisao/la:
16 feb 2026, 12:11
Kako to da niko ne spominje da je u istoj utakmici poništen čist gol Matriju :kafa:
Takvi su ti ovi nekakkvi navijaci iz Milana. Samo drugo pakovanje :kafa:

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 16 feb 2026, 12:30

GIBRA je napisao/la:
16 feb 2026, 01:49
I za kraj samo, KINEZI SA NAJVEĆOM PROTEKCIJOM U LIGI :bih:
Pozivam sve forumaše da neko ovdje postavi tabelu bodove koje su sudijske greške direktno dodale i oduzele nekom klubu pa da vidimo ko je najviše profitirao od grešaka i ko ima najveću protekciju? Prije par sedmica sam baš negdje na FB gledao jednu takvu tabelu al nije pisao izvor pa nisam htio postat ovdje ali vjerovatno neko još zna gdje nać negdje takvu statistiku pa da svi vidimo. Vjerujem da će se mnogi poklopit zbog svojih izjava

p.s. može i od prošle sezone isto. Mislim da je sličan rezultat

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.