FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 16 feb 2026, 11:25

Nije zvijer, ali korektno rješenje, dolazi u Sarajevo nakon solidnog perioda u Kini, a inace u zadnjih 5,5 sezona ima 124 utakmice i 42 gola. Ima i iskustvo igranja u i Prvoj ligi Portugala, igrao je protiv njihovih velikana, Portu je zabio iz penala u kupu :D .Vrlo je bitno što dolazi iz kontinuiteta nastupa, ne vjerujem da ce mu puno trebati da uđe u ritam, očekujem ga protiv Veleža za deset dana, makar na klupi.

slika

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 16 feb 2026, 11:34

Kad je Adem dobio karton, ja se ne sjecam tog detalja sa tekme? Predobro ispade nek ocisti kartone protiv posusja
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 16 feb 2026, 11:34

Na osnovu svega što sam kroz statistiku vidio, ovaj napadač bi trebao biti pojačanje u našoj ligi. Neka bude k'o Mersudin Ahmetović (u smislu da daje golove, asistira, ima uticaj na ostatak ekipe) i nek igra do penzije u Sarajevu i super. Teško mi možemo u napadačkom dijelu dovesti nekog igrača (mlađeg) koji će ostati u Sarajevu više od 2 sezone.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 16 feb 2026, 11:35

Aduka87 je napisao/la:
16 feb 2026, 11:17
Pitaristok je napisao/la:
16 feb 2026, 11:09
Rule_hz je napisao/la:
16 feb 2026, 10:16

Gdje brate nije reseto po portugalu i u kini zivotom sto me raduje nije sebican a puca penale na smrt i lijevom i desnom nogom
Rešeto po kineskoj drugoj ligi i trećoj portugalskoj, ovaj je lošiji od turkeša, moje mišljenje
Evo ga, nije ni dosao vec je proglasen gorim od Turkesa :rol:

I nije igrao trecu ligu, vec prvu i drugu ligu Portugala, i najvise je resetao u drugoj, koja je kvalitetna liga, tako da.
Nisam reko da je igro, već rešeto u akademiki i kineskoj drugoj (jel tad bila u trećoj akademika?), igro u estorilu 50 utakmica 4 gola??? I tebi to dobro??? Ha???

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 16 feb 2026, 11:37

Joj al Adem ocam, pa šta je ono onako?

Desna lijeva vizija, na prvu, ma straaaaašno
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 feb 2026, 11:51

16 feb 2026, 11:35
Aduka87 je napisao/la:
16 feb 2026, 11:09

Rešeto po kineskoj drugoj ligi i trećoj portugalskoj, ovaj je lošiji od turkeša, moje mišljenje

I nije igrao trecu ligu, vec prvu i drugu ligu Portugala, i najvise je resetao u drugoj, koja je kvalitetna liga, tako da.
Nisam reko da je igro, već rešeto u akademiki i kineskoj drugoj (jel tad bila u trećoj akademika?), igro u estorilu 50 utakmica 4 gola??? I tebi to dobro??? Ha???
A jbg brate, koga bi ti, Maria Jardela? To su ozbiljne lige i klubovi za nas. Nas najbolji spic unazad 10 godina Merso u ruskoj prvoj i drugoj ligi u 120 nastupa zabio 20ak golova. Kod nas pokidao. Znam da je raja gladna nekog ranga Adema u spicu, al treba uzet u obzir da je sredina februara i da je ovo igrac maltene na probi. Ima 6 mjeseci da vidimo sta zna, bolje ikakav spic makar kao alternativa Turkesu nego samo Turkes. Ne moze se s jednim napadacem izgurat polusezona na tri fronta.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 16 feb 2026, 12:11

5500+ članova.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 16 feb 2026, 12:15

napoleon72 je napisao/la:
16 feb 2026, 11:51
16 feb 2026, 11:35
Aduka87 je napisao/la:

A jbg brate, koga bi ti, Maria Jardela? To su ozbiljne lige i klubovi za nas. Nas najbolji spic unazad 10 godina Merso u ruskoj prvoj i drugoj ligi u 120 nastupa zabio 20ak golova. Kod nas pokidao. Znam da je raja gladna nekog ranga Adema u spicu, al treba uzet u obzir da je sredina februara i da je ovo igrac maltene na probi. Ima 6 mjeseci da vidimo sta zna, bolje ikakav spic makar kao alternativa Turkesu nego samo Turkes. Ne moze se s jednim napadacem izgurat polusezona na tri fronta.
Burke da se ja pitam u Sarajevu bi igro Ronaldo iz najljepših dana.
Samo sam htio reći da brazilac nije za nas, nije ni za prelazno rješenje, ništa više, jbg, koliko para toliko muzike.
To je moje mišljenje, dabogda ovaj dao 10 golova u 7 utakmica, pa se ja ujo za jezik.

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 16 feb 2026, 12:27

KarloIvandic je napisao/la:
16 feb 2026, 11:15
ja stvarno ne znam gdje nadju ovakve igrace . Fol hoces titule,iskorak sa evropom i dodje ti neki iz trece lige od 30 godina
Druže razumijem te apsolutno, ali moraš shvatiti da je kraj prelaznog i da ne možeš naći igrača kakvog bi htio.
Renan je sigurno trebao biti prva, povrijedi se i šta ćeš... Gledati Turkeša je stvarno patnja. Svaki put se nadaš, da će se truditi trčati, koristiti svoju visinu, međutim jok.
Kyeremeh koji je za glavu manji više duela osvoji od Aldina.
Probat sa brazilcem, jer ako ti Turkeš se povrijedi, tad si u još većem belaju.
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 16 feb 2026, 12:30

Treba nam brži špic, zbog presinga, tranzicije... Ovako je samo patnja.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 16 feb 2026, 12:44

Ja stvarno ne kapiram ljude. Ili pojma nemaju o fudbalu ili ni ne pogledaju igrača. Dakle, ko je god pogledao highlights - a frajer ima hightlightse od po 15 minuta za svaku sezonu - može vidjeti da je killer. Zabija, asistira, ima ga u igri da podvali loptu, da je zadrži. Zabija lijevom, desnom, izvan 16, u 16, glavom, volejom, s penala. Klasični killer i po ovome što sam ja vidio, dosta bolji igrač u Rene. O **** Turkešu da ni ne govorim. Frajer je igrao prvu i drugu brazilsku ligu i prvu i drugu portugalsku ligu. Naravno, nije Benzema, ali nismo ni mi Real Madrid. Februar je mjesec, ulaziš u završnicu sezone gdje ganjaš 2 trofeja i izlazak u Evropu, a imaš samo raspalog Turkeša u pogonu. Čak ni u juniorima nemaš centarfora koji skreće pažnju na sebe. Morao si dovesti napadača. I bolje ovog nego nekog hrvatskog ili srpskog polovnjaka ala Dugandžića ili Despotovića na koje bi frcao svrš iako su sigurno manje kvalitetni igrači od ovog. Na kraju krajeva, ako nas naša savremena klupska istorija ičemu uči, to je da su najveće stvari pravili oni ofanzivni igrači koji su dolazili na mala vrata - počev od Ahmetovića koji je došao kao popljuvana zamjena za nikad prežaljenog Benku, pa do Tatara koji je došao na faking probu i na kraju izdominirao.

Sabura. Biće ovo dobro.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 feb 2026, 12:47

Opet nije ni zaigro pljuje se po igracu koji nije ni potpiso niti imamo napadaca niti ista pa opet da kukamo za 3 kola i polufinale finale kupa nema spica, koliko vidim momsk je u trenaznom procesu bio koliko toliko moze doprinijet nije zgoljsv znsci moze se hrvst sa ovim jablsnovima u ligi. A ne znam koga bi vi u spic stavili od ovih slobodnih igraca bas sam gledao nsjbolju ststistigu u tekucoj sezoni ima momsk i nije senican, kad skontas jacinu lige i sve nadat se najboljem
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 16 feb 2026, 12:48

Samo da ne bude administrativnih problema, pa da ga čekamo mjesec dana.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 feb 2026, 12:52

Sigurno jeftinija ali ne mora značiti i lošija opcija od Dugandžića. Na onom videu od pola sata Dugandžija 20 minuta puca penale a bogme ovaj zategne malo lijeva malo desna volej suhi list unutarnja vanjska puni u 16 van 16 uz to 8 asistencija prošle sezone što je za napadača elham.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 16 feb 2026, 12:52

Rule_hz je napisao/la:
16 feb 2026, 12:47
Opet nije ni zaigro pljuje se po igracu koji nije ni potpiso niti imamo napadaca niti ista pa opet da kukamo za 3 kola i polufinale finale kupa nema spica, koliko vidim momsk je u trenaznom procesu bio koliko toliko moze doprinijet nije zgoljsv znsci moze se hrvst sa ovim jablsnovima u ligi. A ne znam koga bi vi u spic stavili od ovih slobodnih igraca bas sam gledao nsjbolju ststistigu u tekucoj sezoni ima momsk i nije senican, kad skontas jacinu lige i sve nadat se najboljem
Ovakve najvise volim samo neka sumnjaju. Poprskace ih Mamic sve.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 16 feb 2026, 12:54

hazarder je napisao/la:
16 feb 2026, 12:52
Sigurno jeftinija ali ne mora značiti i lošija opcija od Dugandžića. Na onom videu od pola sata Dugandžija 20 minuta puca penale a bogme ovaj zategne malo lijeva malo desna volej suhi list unutarnja vanjska puni u 16 van 16 uz to 8 asistencija prošle sezone što je za napadača elham.
Ma bolji igrač od Dugandzica. Iz aviona se vidi.

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 16 feb 2026, 13:06

De ljudi nisu mu highlightsi sa tri utakmice po par prilika. Vidi se da čovjek zna, iskusan, a za ovu ligu ti moraš biti lisac u napadu.

Nije neka karijera, ali u ovoj ligi su briljirali likovi koji je vani nisu nikako ostvarili. Čitaj Bilbija :D Neosporan kvalitet, ali taj realno vani ima slabiju karijeru od naših napadača prethodnih 10 godina.

Osim Meluna, ono je krampa.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 feb 2026, 13:09

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Sto puta dokazano, koga god popljujemo bude dobar igrač, zato se ja ne sekiram za ovog brazilca. Sretno mu bilo i da ga povrede zaobiđu.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 16 feb 2026, 13:19

Djeste strucnjaci forumasi, momak nije ni zaigro vec govorite da nije dovoljno dobar. Isto ste tako srali po Banicu, Bralicu, Maroodzi, Cimirotu itd, sve i jedan vas je posro na kraju. Scve neki strucnjaci a sestre mi nisu u stanju svoj novcanik sa 27 maraka da vode a ono bi nesto da kaze za klub
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 16 feb 2026, 13:20

fks74 je napisao/la:
16 feb 2026, 13:09
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Sto puta dokazano, koga god popljujemo bude dobar igrač, zato se ja ne sekiram za ovog brazilca. Sretno mu bilo i da ga povrede zaobiđu.
Neka lijepo je citati pa kasnije vidjeti kako se sakriju u misije rupe. Na pocetku ide spika kako treba pustiti Mamice, neka kroje po svom. Ljudi kad krenu raditi, kad rasterete budzet, rijese se polovnjaka, dovedu mlade i perspektivne onda ne valja. Ja se mogu okladiti da ce Hujber istisnuti Beganovica iz prve postave, Telalovic da ce vremenom postati dio udarne postave, Ivanisevic da ce se vremenom ustaliti, Zivkovic isto. Pricalo se i za Cvitanovica pa covjek zasad radi odlican posao.
Nepojmiljivo mi je da se neko cudi sto dovodimo ovog Brazilca, a prijelazni rok prosao. Mi na jednom napadacu i to na fosni Turkesu. To je samo pokazatelj koliko ljudi slabo razumiju fudbal i koliko su operisani od realnosti.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.