Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 20:23
Rak za oči. Taktika u kojoj te rudar čeka u srednjem bloku i prekida ti svaku loptu stopera prema krilima. Ne mogu igru voditi stoperi. Vezna linija ne postoji, niti se spuštaju po loptu niti prate mali broj naših napada u kojima lopta završava na 25 metara od gola rudara, svaku takvu loptu kupe igrači rudara. Ne znam šta Nastiću piše u ugovoru, ali i u posušju i danas je jako statičan i nepokretan plus mi izgleda da nije na optimalnoj kilaži. Očito da mora igrati po ugovoru, tako mi izgleda. Alić na krilu je ogroman promašaj. Podsjeća me na derbi gdje su 3 igrača na Cvetanoskom ostale niko i ne čuva jer ne mogu ništa. A i Cveta je bio tanak. O Rakiću više ne znam šta reći, debeloguza panjina koja je više faulova od kontakata sa loptom imala. Stoperi kriminalni kao i Trouppe. Sedorfu se moraju prstati ubacivati igrači iza leđa. U drugom poluvremenu ništa bolje, stvarno može biti samo sadizam ovo analizirati. Pejić mi izgleda da nije ni na 20%.
Ovaj Slavišin početak polako podsjeća na Brunu, izmišljanje tople vode prvenstveno sa pozicijama igrača i manjak kvaliteta. "Doktor za prekide" još uvijek nismo vidjeli suvislu akciju iz prekida. Jednostavno neko mu je morao objasniti da ne može mjerilo biti ekipa iz sredine tabele prve lige rs. Isto tako podsjeća i po tim famoznim sukobima i kod Brune je atmosfera u ekipi bila mrtvilo na to podsjeća ponovno, pogotovo ako je istina to za Huskovića. Smatram da je puno kvalitetniji od Brune i bilo bi mi žao da ga potrošimo ali vidjet ćemo, izgleda baš da ga ne prate igrači. Ovo je još uvijek 80% Adžemova ekipa nažalost i sada se vidi još jednom svaka njegova greška i greška onih koji su mu ovo dozvolili. Raja na stadionu sa pravom nezadovoljna, ne znam kad je bilo manje pozitive.
I još jedna poruka svima vama koji evo već dva mjeseca pravite od Nijaza nekog Al Kaponea koji će ući u savez i kao šerif sve postrojiti spustite doživljaj. Prvo dajete lažnu sliku o tom čovjeku kao da je kriminalac a nije i samim tim svima dajete argumente da o njemu svašta pišu razne spodobe. Ova dva kola i dva čista penala koja nam nisu dosuđena su najbolji pokazatelj kakvu "moć" imamo. Moju podršku ima jer znam da je veliki Željovac a pitanje je da li će se ikada promijeniti išta u našem savezu, mi zajedno sa pitarima nemamo pod kontrolom ni kantonalni savez a kamoli nešto više.
Zadnja izmjena:
AhmedNurudin, dana/u 16 feb 2026, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙