FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Mi nemamo krila. U modernom fudbalu krila su sve. Cveta brz i dobar tehničar ali razmišljanje i timska igra vrlo upitni. O šutu da ne govorim. Možemk dovesti 15 veznih igrača to neće promijeniti činjenicu da mi krila nemamo. Bolje je bilo Pejića zadržati nego gurati Alića na krilo.
Možete vi govoriti šta hoćete ali Marin je bio stub odbrane a pustili smo ga tek tako. Ima tu i Slavišine krivice ali mi niti imamo odbranu niti smo opasni u napadu. Dati sad otkaz treneru je čisti amaterizam i dokaz da se nismo pomakli sa mjesta i sa investitorom.
Možete vi govoriti šta hoćete ali Marin je bio stub odbrane a pustili smo ga tek tako. Ima tu i Slavišine krivice ali mi niti imamo odbranu niti smo opasni u napadu. Dati sad otkaz treneru je čisti amaterizam i dokaz da se nismo pomakli sa mjesta i sa investitorom.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Ljudi dragi pa skontajte malo. Ima onaj film o liku koji iznova prozivljva isti dan. Sve isto. Tako i mi isto. Nije ovdje problem trener, vec odavno nije. Pa mi smo jednog Odovica otjerali koji je od govana pravio pitu. Otjerali smo Amara dva puta koji se priziva ovdje. Otjerali smo Vladu nakon tri utakmice. Sjeca li se neko da nam je Baka Sliskovic bio trener? Kao kroz maglu. Bruno, Coric, Arap, Mulalic, Adzem, Slavko, Krcmarevic, Kostic….i sve isto. Apsolutno isto. Da ne nabrajamo igrace sad i koliko je njih proslo kroz klub i opet isto.
Meni je zao Stojanovica jer mislim da je dobar trener, ali sam sebi skace u stomak vratolomijama koje su neshvatljive ali evo ja nisam pametan da Cvetanoski odigra dvije utakmice kao Salah onda deset kao Drljo. Vini odigra kad udje kao onaj iz reala stavis ga od prve minute ne zna loptu voditi. Autoput kroz sredinu kao da nema nikog. Erik ne zna sta znaci promjena strane i ritma isto bik vidi jednu stranu i siluje iako je visak na kontra strani. Jednostavno kao da svi pruze najgore od sebe. Veca tuga je sto je ovakva ekipa dobila i Borac i Zrinjski i pitare i Velez. Kako i zasto? Vjerovatno tu treba traziti razloge i za lose partije.
Mislim da je rjesenje totalni reatart i krenulo je dobro razlazom s mnogim igracima, neki i nece da razgule pa treba i to uzeti u obzir. Slavisa mora hitno sve nove igrace ubaciti, Dragovica ubaciti da igra i mozda jos nekog mladjeg momka npr na gol Cosica. Prokop je meni solidan veznjak i vidjelo se da momak nema s kim odigrati Erik neupotrebljiv vise smetao nasim igracima. Pejic djeluje bolje dosta od mrtvog brazilca.
Uglavnom ne znam da li je vrijeme za totalnu negativu. Da je dobro nije nikako, lose je, odron je, ali mi moramo hitno naci strpljenja ako je ostalo, pa na kraju nije lose ni preskociti neku utakmicu jer su veceras zvizduci poceli u trecoj minuti i mislim da nam je sav plan pao u vodu i da su poceli bezveze nabijati lopte u bunar. Jer nemamo mi vise sta mijenjati sve smo izmijenjali od uprava predsjednika skupstina direktora trenera savjetnika igraca…i opet smo na istom.
Meni je zao Stojanovica jer mislim da je dobar trener, ali sam sebi skace u stomak vratolomijama koje su neshvatljive ali evo ja nisam pametan da Cvetanoski odigra dvije utakmice kao Salah onda deset kao Drljo. Vini odigra kad udje kao onaj iz reala stavis ga od prve minute ne zna loptu voditi. Autoput kroz sredinu kao da nema nikog. Erik ne zna sta znaci promjena strane i ritma isto bik vidi jednu stranu i siluje iako je visak na kontra strani. Jednostavno kao da svi pruze najgore od sebe. Veca tuga je sto je ovakva ekipa dobila i Borac i Zrinjski i pitare i Velez. Kako i zasto? Vjerovatno tu treba traziti razloge i za lose partije.
Mislim da je rjesenje totalni reatart i krenulo je dobro razlazom s mnogim igracima, neki i nece da razgule pa treba i to uzeti u obzir. Slavisa mora hitno sve nove igrace ubaciti, Dragovica ubaciti da igra i mozda jos nekog mladjeg momka npr na gol Cosica. Prokop je meni solidan veznjak i vidjelo se da momak nema s kim odigrati Erik neupotrebljiv vise smetao nasim igracima. Pejic djeluje bolje dosta od mrtvog brazilca.
Uglavnom ne znam da li je vrijeme za totalnu negativu. Da je dobro nije nikako, lose je, odron je, ali mi moramo hitno naci strpljenja ako je ostalo, pa na kraju nije lose ni preskociti neku utakmicu jer su veceras zvizduci poceli u trecoj minuti i mislim da nam je sav plan pao u vodu i da su poceli bezveze nabijati lopte u bunar. Jer nemamo mi vise sta mijenjati sve smo izmijenjali od uprava predsjednika skupstina direktora trenera savjetnika igraca…i opet smo na istom.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Rak za oči. Taktika u kojoj te rudar čeka u srednjem bloku i prekida ti svaku loptu stopera prema krilima. Ne mogu igru voditi stoperi. Vezna linija ne postoji, niti se spuštaju po loptu niti prate mali broj naših napada u kojima lopta završava na 25 metara od gola rudara, svaku takvu loptu kupe igrači rudara. Ne znam šta Nastiću piše u ugovoru, ali i u posušju i danas je jako statičan i nepokretan plus mi izgleda da nije na optimalnoj kilaži. Očito da mora igrati po ugovoru, tako mi izgleda. Alić na krilu je ogroman promašaj. Podsjeća me na derbi gdje su 3 igrača na Cvetanoskom ostale niko i ne čuva jer ne mogu ništa. A i Cveta je bio tanak. O Rakiću više ne znam šta reći, debeloguza panjina koja je više faulova od kontakata sa loptom imala. Stoperi kriminalni kao i Trouppe. Sedorfu se moraju prstati ubacivati igrači iza leđa. U drugom poluvremenu ništa bolje, stvarno može biti samo sadizam ovo analizirati. Pejić mi izgleda da nije ni na 20%.
Ovaj Slavišin početak polako podsjeća na Brunu, izmišljanje tople vode prvenstveno sa pozicijama igrača i manjak kvaliteta. "Doktor za prekide" još uvijek nismo vidjeli suvislu akciju iz prekida. Jednostavno neko mu je morao objasniti da ne može mjerilo biti ekipa iz sredine tabele prve lige rs. Isto tako podsjeća i po tim famoznim sukobima i kod Brune je atmosfera u ekipi bila mrtvilo na to podsjeća ponovno, pogotovo ako je istina to za Huskovića. Smatram da je puno kvalitetniji od Brune i bilo bi mi žao da ga potrošimo ali vidjet ćemo, izgleda baš da ga ne prate igrači. Ovo je još uvijek 80% Adžemova ekipa nažalost i sada se vidi još jednom svaka njegova greška i greška onih koji su mu ovo dozvolili. Raja na stadionu sa pravom nezadovoljna, ne znam kad je bilo manje pozitive.
I još jedna poruka svima vama koji evo već dva mjeseca pravite od Nijaza nekog Al Kaponea koji će ući u savez i kao šerif sve postrojiti spustite doživljaj. Prvo dajete lažnu sliku o tom čovjeku kao da je kriminalac a nije i samim tim svima dajete argumente da o njemu svašta pišu razne spodobe. Ova dva kola i dva čista penala koja nam nisu dosuđena su najbolji pokazatelj kakvu "moć" imamo. Moju podršku ima jer znam da je veliki Željovac a pitanje je da li će se ikada promijeniti išta u našem savezu, mi zajedno sa pitarima nemamo pod kontrolom ni kantonalni savez a kamoli nešto više.
Ovaj Slavišin početak polako podsjeća na Brunu, izmišljanje tople vode prvenstveno sa pozicijama igrača i manjak kvaliteta. "Doktor za prekide" još uvijek nismo vidjeli suvislu akciju iz prekida. Jednostavno neko mu je morao objasniti da ne može mjerilo biti ekipa iz sredine tabele prve lige rs. Isto tako podsjeća i po tim famoznim sukobima i kod Brune je atmosfera u ekipi bila mrtvilo na to podsjeća ponovno, pogotovo ako je istina to za Huskovića. Smatram da je puno kvalitetniji od Brune i bilo bi mi žao da ga potrošimo ali vidjet ćemo, izgleda baš da ga ne prate igrači. Ovo je još uvijek 80% Adžemova ekipa nažalost i sada se vidi još jednom svaka njegova greška i greška onih koji su mu ovo dozvolili. Raja na stadionu sa pravom nezadovoljna, ne znam kad je bilo manje pozitive.
I još jedna poruka svima vama koji evo već dva mjeseca pravite od Nijaza nekog Al Kaponea koji će ući u savez i kao šerif sve postrojiti spustite doživljaj. Prvo dajete lažnu sliku o tom čovjeku kao da je kriminalac a nije i samim tim svima dajete argumente da o njemu svašta pišu razne spodobe. Ova dva kola i dva čista penala koja nam nisu dosuđena su najbolji pokazatelj kakvu "moć" imamo. Moju podršku ima jer znam da je veliki Željovac a pitanje je da li će se ikada promijeniti išta u našem savezu, mi zajedno sa pitarima nemamo pod kontrolom ni kantonalni savez a kamoli nešto više.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 16 feb 2026, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Nasi igraci moraju biti ponizni i postovati protivnika.
Shvatiti da su oni trenutno fudbaleri Zeljeznicara (i to je sa razlogom).
Shvatiti da su oni trenutno fudbaleri Zeljeznicara (i to je sa razlogom).
- Riquelme1921
- Kontakt:
Treba vidjeti sa Sabljom. Prvo što smo doveli Hodžića i ima mu ko davati golove a drugo uvijek je znao s panjevima u ekipi.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Isto kao da smo osvajali titule zbog Osima a ne zbog Nijaza a ne da mene narod ubjedjuje da je kontra.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Ma vidi slazem se sve, ali sta mu znaci to da je na pripremama igrao 4231 cak cetiri utakmice i sad dodje izmislja neke fomarcijeLevin je napisao/la: ↑16 feb 2026, 20:21Mi nemamo krila. U modernom fudbalu krila su sve. Cveta brz i dobar tehničar ali razmišljanje i timska igra vrlo upitni. O šutu da ne govorim. Možemk dovesti 15 veznih igrača to neće promijeniti činjenicu da mi krila nemamo. Bolje je bilo Pejića zadržati nego gurati Alića na krilo.
Sto nije na prirpremama filozofirao nego sad nasao u ligi to raditi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 feb 2026, 20:27, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Zasto bih tjerali trenera nakon 3 kola?
-
JohannWolfgang
- Kontakt:
Nadam se da ce ostavit Slavisu. Ne jer je dobar trener nego jer smo skoro sve isprobali sto se moglo i vise puta.
Nastić doner sa 10 kila viška i kondicijom za veterana
Pejića iz ekipe koja je ispala iz izraelskog prvenstva
Bičakčić sa 40 godina bez kluba 6 mjeseci
Hodžić bez kluba
Ma odličan transfer rok, nikad bolji
Pejića iz ekipe koja je ispala iz izraelskog prvenstva
Bičakčić sa 40 godina bez kluba 6 mjeseci
Hodžić bez kluba
Ma odličan transfer rok, nikad bolji
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Sablju kao trenera joldica kao pomocnog i ne bi u 5 utakmica primili 3 gola a ne u jednoj protiv zadnje ekipe mislim ni tad ne bi zabijali golove ali ovi nasi ne mogu napada sastaviti .Riquelme1921 je napisao/la: ↑16 feb 2026, 20:25Treba vidjeti sa Sabljom. Prvo što smo doveli Hodžića i ima mu ko davati golove a drugo uvijek je znao s panjevima u ekipi.
-
GavranBeli
- Kontakt:
Sine Amar je znao dovesti igraca, znao napraviti ekipu, i znao kako se ova liga igra. Nemoj da ti nabrajam igrace koje je doveo, isto kao sto je doveo kad je korona bila i tad bi osvojili titulu da se nije prekinulo.
Ovaj trener ce zavrsiti otkazom jer uopce ne poznaje ligu, a ocigledno ne zna cim stavlja Krpica u igru..
Tamo gdje ti najviše gorilo napadac nisi doveo nikoga. Prosle pripreme, dva kola, kup i vidis vec o čemu se radi.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 16 feb 2026, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Jos 4 krila, i 3 stopera i mozda izborimo opstanak.
Ma daj NoDi pogledaj malo bolje. Sve je to isti princip ali nije isto igrati prijateljske gdje ti protivnik nema imperativ pobjede a skroz drugo je takmičarska utakmica protiv ekipe koja ima kvaliteta dovoljno da te pobjedi a i ono gdje nisu kvalitetni se utegne kad imaju imperativ i dovoljno motiva.NoDi80 je napisao/la: ↑16 feb 2026, 20:26Ma vidi slazem se sve, ali sta mu znaci to da je na pripremama igrao 4231 cak cetiri utakmice i sad dodje izmislja neke fomarcijeLevin je napisao/la: ↑16 feb 2026, 20:21Mi nemamo krila. U modernom fudbalu krila su sve. Cveta brz i dobar tehničar ali razmišljanje i timska igra vrlo upitni. O šutu da ne govorim. Možemk dovesti 15 veznih igrača to neće promijeniti činjenicu da mi krila nemamo. Bolje je bilo Pejića zadržati nego gurati Alića na krilo.
Sto nije na prirpremama filozofirao nego drzao se jedne formacije
Što prije Slaviša shvati da ova liga nije zaje*ancija i da mu kreatori igre ne mogu biti štoperi jer nemaju kvalitet tim bolje.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Trener je kriv zbog lose pripremljene tekme, usli ko da je termin?
Igrace realno prelose imamo, moliti Boga da Bicakcic bude onaj stari i Hodzic .. od Bugarina najvise ocekujem , tako da ce sigurno u vatru odma sljedece tekmu nadam se
Igrace realno prelose imamo, moliti Boga da Bicakcic bude onaj stari i Hodzic .. od Bugarina najvise ocekujem , tako da ce sigurno u vatru odma sljedece tekmu nadam se
Jel se Slavisa bar udostojio da ponudi ostavku nakon ove sramote ? ne moraju je usvojiti, a i znamo da ne bi.
-
Emindoks20
- Kontakt:
Ma trener veze s vezom nema. Odmah na startu kad sam vidio da sabotira Alica i stavlja ga na krilo da bi Nastic igrao znao sam da cemo ka popusit. Zadnja linija sve iste igrace stavlja, napad nikoga ne dovode da je pojacanje. Sve mi je jasno bilo. I ko valja pometnju u glavi mu pravi skidanjem-stavljanjem- izmisljanje pozicija. Kazu da ni igraci ne znaju ko igra prije utakmice, nit se to uigrava ma nista tako da nije ni cudno ovo sta se desava. Erik, Nastic, Šabic mi nikad ne bi zaigrali
Otkaz večeras još
Ma ovaj je prekucao sve. Ako se sve kritikovalo od stare uprave i proglasili najgorim imad onda se moze reci da je Nijaz doveo prvo promasaj sa igracima pa promasaj sa trenerom . U 2 utakmice nije bilo napada kako treba .
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Imas sad priliku protiv pijacara, i oni su goli qrac.
Nadamo se nekoj frljoci, i onda Sloga kuci .
Ove 2 tekme odredjuju oce li fakat biti opstanak i borba
Nadamo se nekoj frljoci, i onda Sloga kuci .
Ove 2 tekme odredjuju oce li fakat biti opstanak i borba