Serie A

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 16 feb 2026, 13:54

:mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 feb 2026, 14:32

Da je Kalulu gledao i učio kako se ruka povlačia kao onomad kada Chivu štocira onog nesretnika iz Barija
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 16 feb 2026, 16:30

ramiral je napisao/la:
16 feb 2026, 14:32
Da je Kalulu gledao i učio kako se ruka povlačia kao onomad kada Chivu štocira onog nesretnika iz Barija
ipak je to podavno bilo, vjerovatno nije pratio italijansku ligu u to vrijeme.

al Bastoni je imo iz prve ruke od koga ucit o simuliranju ;)

We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 16 feb 2026, 16:49

ElPrincipe je napisao/la:
16 feb 2026, 00:13
Juventinisimo je napisao/la:
15 feb 2026, 20:59
@Biscione, opet lazes...likujete na kradju, ovdje se pravdate...likujte, radite sta hocete, to je vase pravo, ali makar prestanite lagani...100x ponovljenja laz, je i dalje laz... :kafa:

Ovaj @elprincipe se treba izucavati..
ne razumijem kako Juventus može uopšte pomisliti da se proglasi žrtvom ako se jednom, kažem jednom, desi da Inter profitira od očigledne sudijske greške.
Mi svi budale, tek od jucer poceli gledati fudbal...kojih ovdje likova ima... :crazy: :crazy: :crazy:

Ima li barem jedan 5ektas da se sa njime moze normalno razgovarati...de posaljite makar jednog... :crazy:
De ti sine sebe izuci a usput sebi sta i prouci pred ove mubarek dane mozda ti se koja dova i primi
Da si inteligentan a svima nam je ovde jasno da nisi da ti je mozak na nivou papagaja pa si par godina spominjo samo jednu te istu recenicu a koja te usput vrlo dobro opisuje a znas ti koja je to recenica
Da si cito tekest sa razumjevanje a ocigledno da je to tebi tesko jer procitat obican tekst sa razumjevanjem za tebe je izgleda nuklearna fizika svatio bi da je taj isti text kopiran i da jos ima potpis sportskog novinara na kraju
Logicki, ti si postao text od tog "novinara", ali NE STOJIS iza toga texta? :hmmmmm:
Logicki, moja inteligencija nije na razini vase...logicki, nisam skontao poentu tvog texta...halali..
Logicki, kad se SAMO JEDNOM desilo da je 5ekta profitirala...logicki da ja nisam nista vidio, niti sam godinama gledao utakmice, niti bilo sta mogu skontati...pa neka bude, neka se mase raduju...u svoj prici, najvaznije je reci da je Juventus lopov...i to samo treba ponavljati svaki dan...fino zatvoris oci i samo ponavljas..
Logicki je isto SVAKI PUTA uzimati nesto iz davnina i to upotrebljavati u samoodbrani narednih VJECNO godina...za 50 godina i 100 utakmica pljacke, logicki da se stave slike Pjanica, Buffona, i bilo bi pozeljno naci slike jos kojeg igraca koji je vec rahmetli...
To ponavljas TI, to ponavlja SVE I JEDAN 5ektas, u jadnoj samoodbrani, jadno da jadnije ne moze biti...a tako ce biti i u buducnosti...

Vi nas niste pokrali, vi ste nas OPLJACKALI.

Vas mozak je programiran jos od preCjednika vjestice, koji nikada nista nije mogao osvojiti od Juventusa i Milana, spucao ogromne pare u vjetar, da bi na kraju srozao i talijanski fudbal...Taj je poceo voditi medijski rat protiv prvenstveno Juventusa, a i Milana...i upalilo je...to je i danas trend..
Svi se kolektivno radujete tome, jer to vam je TEMELJ svih rasprava po forumima...prikupljate neke slike, izvjestaje i cim nas opljackate, to koristite da bi nahranili svoj ego..da bi uprli prstom u nekoga drugog....
Juventus je prvi na listi...poslije dodju Milan, Napoli...kako ko...Ego se mora hraniti/braniti bez prestanka..
Vidim da ste napravili iskorak, jer nadate se ako ponovite da ste JEDNOM, SAMO JEDNOM profitirali....ta laz ce postati istina ako se ponovi 100 X...ali nece, i dalje ce biti laz, zbog toga mene mrzite, jer cu vam ja to reci... ;)
Na kraju svih lazi, slag na tortu je ona najveca laz, kojom se VI predstavljate kao neki postenjaci, moralisti, itd

JA sam bio za VAR prije nego je i poceo, bas iz tih razloga...da bude FER ZA SVE...pa kako bude neka bude...
Mogu shvatiti da sudija nekada nesto ne vidi, to se desavalo mali milion puta, ne samo u Italiji...ali ne mogu prihvatiti da ljudi u VAR sobi neke stvari ne mogu vidjeti i da ne reaguju na to...TO NIJE SLUCAJNOST..
Vi ste nas u zadnjoj utakmici opljackali kao sto mi vas nismo nikada(razlog zasto ste morali pobjediti sam vec naveo)...cinjenice su cinjenice, a vi nastavite lagati...jer Boze moj, mi smo osudjeni..vazno je to ponoviti jucer, danas, sutra i VJECNO.. :kafa:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 16 feb 2026, 17:08

Vidim javio se i onaj pacov Marota da komentariše, pa umjesto da komentariše dešavanja od prije dva dana komentariše "simuliranje" Kvadrada a ne spominje crveni Bentakura

Pa da vidimo to "simuliranje" Kvadrada

Na istoj utakmici "objektivni" Marota ne spominje drugi žuti za Bentakura, presmješno dosuđen

Pa zatim govori da su "pokradeni" prošle godine u borbi za Skudeto a ostali u utrci zahvaljujući divljaku Bastoniju i sudijskim "greškama" koje nisu "vidjeli"

Za ovo ni žuti nije dobio

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 16 feb 2026, 17:17

Pa hajd eto da ne idemo tako daleko na pjanice muntarije da se vratimo na predzadnju utakmicu gdje ste 4 3 dobili
Jel 90% nas reklo nek nije ponistio gol nek smo izgubili i svi smo je..bali majku boniju sto se nako bacio samo sto je osjetio ruku na licu da je situacija bila obrnuta vjerujem da bi ista ovakva kolektivna histerija i paranoja vladala ovde

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 16 feb 2026, 17:24

Ovdje i dalje o subotnjem dvoboju ccc.
Sinoć dobra utakmica Napolija i Rome, Napoli od prvaka ništa ove sezone, borba za LP, sada idu u Bergamo
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 16 feb 2026, 17:27

ElPrincipe je napisao/la:
16 feb 2026, 17:17
Pa hajd eto da ne idemo tako daleko na pjanice muntarije da se vratimo na predzadnju utakmicu gdje ste 4 3 dobili
Jel 90% nas reklo nek nije ponistio gol nek smo izgubili i svi smo je..bali majku boniju sto se nako bacio samo sto je osjetio ruku na licu da je situacija bila obrnuta vjerujem da bi ista ovakva kolektivna histerija i paranoja vladala ovde
Ne vraćam se ja, nego vaš predsjednik Marota.
I predsjednik vam je samo takav seljak danas ispao. Lik na presu priča samo o Interu, dok su Kjelini i drugi govorili da se suđenje u globalu treba popraviti., a ovaj vaš ljakse opleo kako je Inter "oštećen" protiv Juventus 2021. godine :rol: :rol: gdje se vidi da Kvadrado nije simulirao i gdje se vidi da je Juventus oštećen za drugi žuti Bentakuru koji uopšte nije bio.

Poslije gola Adžića, situacija se gledala u VAR sobi između Kefrena i Bonija i rekli nije bio faul i onda je sudija priznao gol. Dakle gledalo se i nije bilo toliko inteziteta da se faul dosudi, ponavljam nije svaki kontakt u fudbalu faul.

I gledaj pacova govori sudiji za dres me vukao :puke: :puke:

MANIJACI JUG 1987

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 16 feb 2026, 17:35

Oj koji plač dva dana kasnije. Da nije smiješno bilo bi žalosno. :rol:

Juve je to bolan. Halo?! Ponašaju se kao da navijaju za Sassuolo. :bow:

Velik si Intere :ljepota:

:rol:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 feb 2026, 18:13

Jel se ovo lik uhvatio za dres i pokazuje da ga je povukao :rol: :rol: :rol:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 feb 2026, 18:39

Meni je najveci smijeh ovo sta su se svi uhvatili na Bastonia i njegovu prevaru, ej tal mediji/navijaci ciji su najveci heroji upravo takvi igraci, koji su doktorirali na ciganluku i prevarama, izlezavanju, simuliranju, udaranju, povlacenju za kosu dok sudac ne gleda i slicno, tesko licemjerje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 16 feb 2026, 19:06

Tritolone je napisao/la:
16 feb 2026, 18:39
Meni je najveci smijeh ovo sta su se svi uhvatili na Bastonia i njegovu prevaru, ej tal mediji/navijaci ciji su najveci heroji upravo takvi igraci, koji su doktorirali na ciganluku i prevarama, izlezavanju, simuliranju, udaranju, povlacenju za kosu dok sudac ne gleda i slicno, tesko licemjerje.
Nisam citao stampu, ali trebaju sve staviti na rub srama i kaznjavati, sudije donijeti neki standard i kriterij isti i za prvu i za posljednju ekipu. Ima godina kako se pojavio VAR kao instrument i jos uvijek se sudije ne znaju sluziti s njim, nekad i namjerno.
embrace the chaos

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 feb 2026, 19:54

Denno je napisao/la:
16 feb 2026, 19:06

Nisam citao stampu, ali trebaju sve staviti na rub srama i kaznjavati, sudije donijeti neki standard i kriterij isti i za prvu i za posljednju ekipu. Ima godina kako se pojavio VAR kao instrument i jos uvijek se sudije ne znaju sluziti s njim, nekad i namjerno.
Slazem se, ali kad recimo imas igrace koji javno daju izjave (Salemakers) da ce na prvi najmanji kontakt iscenirat faul, simulirat i da je to njemu u danasnje vrijeme normalno onda tesko da ce se dogoditi ikakve promjene, takve stvari su duboko ukorijenjene u tal kulturu nogometa.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 feb 2026, 20:29

Tritolone je napisao/la:
16 feb 2026, 19:54
Denno je napisao/la:
16 feb 2026, 19:06

Slazem se, ali kad recimo imas igrace koji javno daju izjave (Salemakers) da ce na prvi najmanji kontakt iscenirat faul, simulirat i da je to njemu u danasnje vrijeme normalno onda tesko da ce se dogoditi ikakve promjene, takve stvari su duboko ukorijenjene u tal kulturu nogometa.
Kad je to Sale izjavio? Nisam upratio, mozda me je masilo 😁 uglavnom ono njegovo koprcanje skoro jeste smijesno, ali je dobio itekako udarac po stopalu. Ne bi rekao da je to bas najmanji kontakt.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 feb 2026, 20:36

milanist je napisao/la:
16 feb 2026, 20:29

Kad je to Sale izjavio? Nisam upratio, mozda me je masilo 😁 uglavnom ono njegovo koprcanje skoro jeste smijesno, ali je dobio itekako udarac po stopalu. Ne bi rekao da je to bas najmanji kontakt.
Ima nekih 10ak dana mozda vise, ako naletim na tu izjavu postavit cu.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 feb 2026, 20:57

Ajde ako pronadjes postavi. Hoce on simulitati ponekad to nije strano, ali da javno izjavi da ce simulirati to mi je cudno 😁
Milan owner Gerry Cardinale visited Lega Serie A for the first time today
Necete lopovi, Geri je tu :mrgreen:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 feb 2026, 21:15

Elkan je zvao Gravinu. Mora se savez probuditi iz penzije da se spasi ova propala liga i propala reprezentacija.

Joj kad bi ih mi tukli u zenici, hahaha pa to je tacno uzeti godisnji 7 dana i samo citati njihove novine :D

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 16 feb 2026, 21:36

milanist je napisao/la:
16 feb 2026, 20:57
Ajde ako pronadjes postavi. Hoce on simulitati ponekad to nije strano, ali da javno izjavi da ce simulirati to mi je cudno 😁
Mozda sam ja malo to nespretno prenio, vise se odnosilo na to da je Var lako "prevariti" u smislu da se svaki i najmanji kontakt sudi kao penal, poprilicno sam siguran da sam tu izjavio vidio nakon onog penala za Napoli prije 10ak dana na Vergari pa je u tom konekstu bila, a i jucer/prekjucer se ta ista izjava provlacila kroz twitter raspravu.

@Dinoo - ne vidim kako se to liga moze spasiti, kroz iste pizdarije prolaze i sve ostale lige, i tamo ima more debilnih sudackih odluka, tesko da tu talijani nesto revolucionarno mogu napraviti.

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 16 feb 2026, 21:46

Tritolone je napisao/la:
16 feb 2026, 21:36
milanist je napisao/la:
Mozda sam ja malo to nespretno prenio, vise se odnosilo na to da je Var lako "prevariti" u smislu da se svaki i najmanji kontakt sudi kao penal, poprilicno sam siguran da sam tu izjavio vidio nakon onog penala za Napoli prije 10ak dana na Vergari pa je u tom konekstu bila, a i jucer/prekjucer se ta ista izjava provlacila kroz twitter raspravu.

@Dinoo - ne vidim kako se to liga moze spasiti, kroz iste pizdarije prolaze i sve ostale lige, i tamo ima more debilnih sudackih odluka, tesko da tu talijani nesto revolucionarno mogu napraviti.
Pa sigurno, ne pratim toliko, ni blizu ko nekad nekad kako se to pratilo :(

Ali sticem osjecaj da je u italiji na svaki zvizduk pizdarija neka, da se savez apsolutno ne trudi popraviti rejting lige, posjetu (osim na derbijima), da se dopusta mahanje, bacanje, psovanje i na taj nacin sve po malo, igraci se okuraze da to rade, nema posljedica, nema javnog izvinjenja, nema pokazivanja sta je prava vrijednost, nego se kroz cutnju tiho odobravaju i promovisu ove kvazi vrijednosti.

Epilog, od 25 italijana u repki, mi ovdje svi zajedno znamo jedva 15 ih nabrojati. A savez spava, gravina zivi u 1980im.
Sudjenje, stadioni nivo 1970ih.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 16 feb 2026, 22:26

dinoo je napisao/la:
16 feb 2026, 21:46
Tritolone je napisao/la:
16 feb 2026, 21:36
milanist je napisao/la:

Pa sigurno, ne pratim toliko, ni blizu ko nekad nekad kako se to pratilo :(

Ali sticem osjecaj da je u italiji na svaki zvizduk pizdarija neka, da se savez apsolutno ne trudi popraviti rejting lige, posjetu (osim na derbijima), da se dopusta mahanje, bacanje, psovanje i na taj nacin sve po malo, igraci se okuraze da to rade, nema posljedica, nema javnog izvinjenja, nema pokazivanja sta je prava vrijednost, nego se kroz cutnju tiho odobravaju i promovisu ove kvazi vrijednosti.

Epilog, od 25 italijana u repki, mi ovdje svi zajedno znamo jedva 15 ih nabrojati. A savez spava, gravina zivi u 1980im.
Sudjenje, stadioni nivo 1970ih.
Sve su to uništili 2006. godine, eto im sad prosječni fudbaleri kao Bastoni i Barela neka im nose reprezentaciju. Da Bog da ih Vels odmah izbacio.
MANIJACI JUG 1987

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.