FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

AhmedNurudin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 20:39

Riquelme1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:25
Treba vidjeti sa Sabljom. Prvo što smo doveli Hodžića i ima mu ko davati golove a drugo uvijek je znao s panjevima u ekipi.
Ne kažem da ti to radiš ali velika većina ovdje i generalno naših navijača ponižava i nipodaštava Edisa Mulalića. Jedno je sigurno, on bi se ubio da mu se ovo desi na Grbavici. Sa Malićem, Vegom, Bećom, Haračićem i Gasalom je igrao smisleniji fudbal. Ismijavali su ga za duge lopte na krila ali rezultat je postojao. Cijeli njegov drugi mandat mi nismo kiksali na Grbavici izuzev možda Posušja zadnje kolo jeseni kada je Bender napravio ogromnu grešku. Borac nas je dobio golom iz ofsajda uz crveni karton Santosa, a zrinjski iz faula koji nam nisu svirali. Gostovanja neću spominjati ali dobio je zrinjski što u snu ne možemo sada a isto tako smo oštećeni u onom derbiju u zenici bez gledatelja u onom kampu kada je lopta prešla liniju. Morao sam ovo sve napisati jer malo mi poštujemo svoje ljude. Bar na Grbavici nisam strepio od rudara. Slaviši ne želim otkaz ali se mora trznuti.

slika
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 feb 2026, 20:39

Hrasno15 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:37
Otkaz večeras još
Nema od toga nista 200%, jer ne mogu sad nikoga ozbiljnog ni dovesti.
Ali moze se Slavisa udostojiti, biti gospodin i sad ponuditi ostavku nakon ove bruke :oops:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 feb 2026, 20:40

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 20:30
NoDi80 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:26
Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 20:21
Mi nemamo krila. U modernom fudbalu krila su sve. Cveta brz i dobar tehničar ali razmišljanje i timska igra vrlo upitni. O šutu da ne govorim. Možemk dovesti 15 veznih igrača to neće promijeniti činjenicu da mi krila nemamo. Bolje je bilo Pejića zadržati nego gurati Alića na krilo.

Možete vi govoriti šta hoćete ali Marin je bio stub odbrane a pustili smo ga tek tako. Ima tu i Slavišine krivice ali mi niti imamo odbranu niti smo opasni u napadu. Dati sad otkaz treneru je čisti amaterizam i dokaz da se nismo pomakli sa mjesta i sa investitorom.
Ma vidi slazem se sve, ali sta mu znaci to da je na pripremama igrao 4231 cak cetiri utakmice i sad dodje izmislja neke fomarcije
Sto nije na prirpremama filozofirao nego drzao se jedne formacije
Ma daj NoDi pogledaj malo bolje. Sve je to isti princip ali nije isto igrati prijateljske gdje ti protivnik nema imperativ pobjede a skroz drugo je takmičarska utakmica protiv ekipe koja ima kvaliteta dovoljno da te pobjedi a i ono gdje nisu kvalitetni se utegne kad imaju imperativ i dovoljno motiva.

Što prije Slaviša shvati da ova liga nije zaje*ancija i da mu kreatori igre ne mogu biti štoperi jer nemaju kvalitet tim bolje.
Sta da pogledam danas je igrao 3:4:2:1, a u Posusju 442

Treba da igramo ovako
………Huskovic
Cveta Dragovic Vini
…..Prokop Pejic
Alic Osmanovic Bicakcic Galcev
……..Cosic

Ne moze natrpati 4,5 veznjaka radovac, erick, milosevic, prokop i kontat da cemo tako dominirati kroz sredinu
Nasi vezni se gube u guzvi, jer nemaju jasne namjene, istrukcije, zadatke
Treba nam krilo slazem se i to, jer bez krila dzaba nam pvih 15 veznjaka
Sabic isto kao i neki drugi igraci za Stupcanice i bolje Kororu gurati nego njega
Daj Ibraheema na krilo **** ga vezni red, momak je brz i samo mu guraj u prostor
**** trening konings je medju najboljima na treningu i dzaba mu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 feb 2026, 20:45, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 feb 2026, 20:43

AhmedNurudin je napisao/la:
16 feb 2026, 20:39
Riquelme1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:25
Treba vidjeti sa Sabljom. Prvo što smo doveli Hodžića i ima mu ko davati golove a drugo uvijek je znao s panjevima u ekipi.
Ne kažem da ti to radiš ali velika većina ovdje i generalno naših navijača ponižava i nipodaštava Edisa Mulalića. Jedno je sigurno, on bi se ubio da mu se ovo desi na Grbavici. Sa Malićem, Vegom, Bećom, Haračićem i Gasalom je igrao smisleniji fudbal. Ismijavali su ga za duge lopte na krila ali rezultat je postojao. Cijeli njegov drugi mandat mi nismo kiksali na Grbavici izuzev možda Posušja zadnje kolo jeseni kada je Bender napravio ogromnu grešku. Borac nas je dobio golom iz ofsajda uz crveni karton Santosa, a zrinjski iz faula koji nam nisu svirali. Gostovanja neću spominjati ali dobio je zrinjski što u snu ne možemo sada a isto tako smo oštećeni u onom derbiju u zenici bez gledatelja u onom kampu kada je lopta prešla liniju. Morao sam ovo sve napisati jer malo mi poštujemo svoje ljude. Bar na Grbavici nisam strepio od rudara. Slaviši ne želim otkaz ali se mora trznuti.

slika
I to Zrinski sa Jankovicem, Sucicem i Jakirovicem.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 16 feb 2026, 20:45

Možete li konkretnije objasniti navijačima kad se Željezničar po ulaganjima u igrački kadar može približiti vodećoj trojci?

-"Po ulaganjima u igrački kadar, FK Željezničar se može približiti odmah, ako ne i više", dodao je na kraju Brković.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 16 feb 2026, 20:45

Neka Sukilovica retarda nek igra, nek Bico sjedi na klupi.

Bravooooo Slavisaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 16 feb 2026, 20:45

GIBRA je napisao/la:
16 feb 2026, 20:45
Možete li konkretnije objasniti navijačima kad se Željezničar po ulaganjima u igrački kadar može približiti vodećoj trojci?

-"Po ulaganjima u igrački kadar, FK Željezničar se može približiti odmah, ako ne i više", dodao je na kraju Brković.
Kakve to veze sada ima? Doveli su milion njih pa evo ****.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 feb 2026, 20:47

JohannWolfgang je napisao/la:
16 feb 2026, 20:22
Ljudi dragi pa skontajte malo. Ima onaj film o liku koji iznova prozivljva isti dan. Sve isto. Tako i mi isto. Nije ovdje problem trener, vec odavno nije. Pa mi smo jednog Odovica otjerali koji je od govana pravio pitu. Otjerali smo Amara dva puta koji se priziva ovdje. Otjerali smo Vladu nakon tri utakmice. Sjeca li se neko da nam je Baka Sliskovic bio trener? Kao kroz maglu. Bruno, Coric, Arap, Mulalic, Adzem, Slavko, Krcmarevic, Kostic….i sve isto. Apsolutno isto. Da ne nabrajamo igrace sad i koliko je njih proslo kroz klub i opet isto.

Meni je zao Stojanovica jer mislim da je dobar trener, ali sam sebi skace u stomak vratolomijama koje su neshvatljive ali evo ja nisam pametan da Cvetanoski odigra dvije utakmice kao Salah onda deset kao Drljo. Vini odigra kad udje kao onaj iz reala stavis ga od prve minute ne zna loptu voditi. Autoput kroz sredinu kao da nema nikog. Erik ne zna sta znaci promjena strane i ritma isto bik vidi jednu stranu i siluje iako je visak na kontra strani. Jednostavno kao da svi pruze najgore od sebe. Veca tuga je sto je ovakva ekipa dobila i Borac i Zrinjski i pitare i Velez. Kako i zasto? Vjerovatno tu treba traziti razloge i za lose partije.

Mislim da je rjesenje totalni reatart i krenulo je dobro razlazom s mnogim igracima, neki i nece da razgule pa treba i to uzeti u obzir. Slavisa mora hitno sve nove igrace ubaciti, Dragovica ubaciti da igra i mozda jos nekog mladjeg momka npr na gol Cosica. Prokop je meni solidan veznjak i vidjelo se da momak nema s kim odigrati Erik neupotrebljiv vise smetao nasim igracima. Pejic djeluje bolje dosta od mrtvog brazilca.

Uglavnom ne znam da li je vrijeme za totalnu negativu. Da je dobro nije nikako, lose je, odron je, ali mi moramo hitno naci strpljenja ako je ostalo, pa na kraju nije lose ni preskociti neku utakmicu jer su veceras zvizduci poceli u trecoj minuti i mislim da nam je sav plan pao u vodu i da su poceli bezveze nabijati lopte u bunar. Jer nemamo mi vise sta mijenjati sve smo izmijenjali od uprava predsjednika skupstina direktora trenera savjetnika igraca…i opet smo na istom.
Upravo to. Slavisa koji trazi igru od golmana, a na tim pozicijama ima Sukilovica bilmeza tokmaka degena ne znam sta vec koji primi i nabije loptu, nema tacnog pasa po utakmici ili sedorfa jos glupljeg igraca. Muftic ne zna izbiti loptu i to je odmah u startu problem.
Smatram da ima Slavisa mana nekih eksperimenata, ali mi to ne djeluje lose, u smislu toga da ovim igracima jednostavno nema pomoci, pa nesto pokusava izvuci. Ljudi moraju shvatiti da ovim debilima ne pomaze ni Osim ni Klopp ni peti ni deseti.
Ono sto od sljedece tekme treba je gurnuti sve nove, nebitno jel imaju trening odradjen ili ne, uigrani jesu nisu ,sve je to nebitno jer ovi svakako na terenu ni na sta ne lice, ne mogu izgledati gore od ovoga.
Ocigledno je to i Slavisa shvatio po izjavi.
Fk Željezničar.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 16 feb 2026, 20:48

Sta je ba ovo ljudi pa Rudar nas u svakom segmentu nadigra u sred Grbavice ybt
Crni Cerak 🐦‍⬛

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 16 feb 2026, 20:49

BiHSportman je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Kakve to veze sada ima? Doveli su milion njih pa evo ****.

Jesu, doveli su, ali kakvih?

Nastića kebaba, spreman kondicijom i spremom za veterana
Pejića iz ekipe koja je ispala iz izraelske lige
Bičakčića sa 40 godina
Hodžića bez kluba
Beli smo se pojačali, jedini koji iole izgleda kao pojačanje je Bugarin, pojačanja bi jarane bio Vizingera i Berisha a ne ovo što je predsjednik doveo
Takodjer kad god se krenulo napisat da je trener promašaj nije se dalo ni navit
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 feb 2026, 20:49

tiagofaria25 je napisao/la:
Neka Sukilovica retarda nek igra, nek Bico sjedi na klupi.

Bravooooo Slavisaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
To mi je najveca enigma, sta glumi ba? Dovelo se igraca toliko
Opet igraju stari. Eto bicakcic ne moze igrat mora suki i sedorf jer su duze kao tu, sta, uigrani? Vidimo kako su uigrani… ermin sa jednom nogom je bolji od obojice. Erick nije u formi 10 tekmi i opet u pravoj. Opet glumi nekakve formacije, a na pripremnim sve vrijeme igrao 4-2-3-1 i sad nekakva glumatanja. Nema nas na sredini nigdje, ne postojimo, zato i nemamo nikakve smislene akcije.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 16 feb 2026, 20:50

Svi mi pricamo o modernom i brzom fudbalu. Mi to na Grbavici nismo vidjeli godinama.
Ne mozes ti igrati 343 sa ovih 7-8 igraca.
Koliko igraca smo doveli,7 ako se ne varam. Igraju nam dvojica. Od 7 igraca kojensmo doveli,jedan je napadac,koji ti ne igra.
Na onakav napad i krila,ja zaista ne vidim nacin na koji mi mozemo biti opasni.
Evo svi su pricali o neki super prekidima. Ja evo nisam vidio nista od toga.
Totalno mi je nejasan Slavisa,ali ja ga najmanje krivim,ja sam siguran da igraci nemaju kapacitet za ovo sto trazi. Jedino za sta ga krivim,ako vec igras sa ovim olupinama dok cekas da ove nove uvedesbu tim,onda ne izmisljaj toplu vodu. Ovi ne znaju ni ono sto znaju a kamoli ono sto nikako ne kontaju.
Dobara samarcina,da se malo dozovemo i pokusamo dovesti podvlacim **** KRILOO I **** NAPADACA. TITO TE **** nisu zlato i nafta da ga trazimo.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 16 feb 2026, 20:51

Ma moraju se raskinuti ugovori , sta je ono ba? Sukilovic? Sedorf? Troupe? Rakic? Dajte ba ponudi im neku paru, nek idu vise

Erick jos jedna tekma koja je BRUKA I SRAMOTA , po ko zna koji put

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 16 feb 2026, 20:51

Šta je trener uradio konkrentno da bi dobio podršku? 30 dana radiš i odigraš 4-5 utakmica sa maltene istim igračima i sad to ne igraš. Ako u 50 dana ne skontaš da pojedinci ne mogu da igraju taman da juniori moraju ispred njih onda mi nemamo šta da pričamo. Ja mu preko toga ne mogu preći. Možda ali samo možda bih mu dao utakmicu u Mostaru ali samo u slučaju da potpiše aneks da nijedan igrač od prošlih neće igrati nego samo juniori i pojačanja koja su došla. Tad bih mu možda i dao podršku.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 feb 2026, 20:51

Nemojte molim vas da opravdavamo ovo, u 180 minita nismo napravili smislenu akciju, kroz sredinu, osim nabijanja na stranu nista za 180, ponavljam 180 minuta, nismo pokazali. Kakvo opravdanje postoji za to???

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 16 feb 2026, 20:51

Ma nakon ove utakmice Slavisa je mrtav kod igraca, i malo kredibiliteta kojeg je imao je izgubio sa ovim porazom. 0-3 na Grbavici od zadnje ekipe u ligi nema se tu sta pricati.

Tek je dosao, nije se proslavio u utakmicama a ovdje se pisalo da su nakon Posusja bili kaznjeni sa treningom i da su neki igraci u ovoj sedmici bili odstranjeni sa treninga.

Ne branim igrace uopste, oni su dokazali da su debili ali i trener koji tek dodje u klub treba prvo da napravi nesto pa onda da ima autoritet.

Brko je mogao igraca kazniti da vrti cevape ispred stadiona i igrac bi to morao ispostovati jer u bilo kakvom sukobu sa njim Amaru je dovoljno da prstom pokaze na vitrine sa peharima.

Na kraju krajeva taj sistem koji trener igra, ako nemas igrace za toga kralju ne mozes ti igrati to. Taktika i stil igre se pravi prema igracima koje imas, ne mozes ti od Sukilovica i Seedorfa praviti van Dijka, da je licno Klopp na klupi njih dvojica ti nece znati iznjeti loptu pod pritiskom iz zadnje linije
Curva Sud

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 feb 2026, 20:52

GrbavicaHrammm je napisao/la:
16 feb 2026, 20:19
Nekoliko nas kad je vidjelo sastav na pocetku.. rekli smo nek nam je Bog na pomoci.

Ko sve igra za nas klub, ovaj Bugar i Bicakcic ako ne proigraju, Hodzic ako ne bude onaj stari, ispadamo iz lige
Bicakcic je kanta od igraca, vidjecete kako je tanak postao. Pa ima razlog zasto se vratio u Zelju :rol:

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 feb 2026, 20:52

Bersaga je napisao/la:
08 feb 2026, 17:29
Žalosno. Jad i čemer, od trenera do igrača. Nema se šta komentarisati, od decembra nijedan ne zaslužuje Željin dres, od Muftića pa dalje a danas haman pa ne promijenjen sastav.

Još jedna propala sezona. Kakav Kup i bakrači. Ja ću biti zadovoljan ako se ne budemo borili za opstanak.
Ipak ide borba za opstanak. Dovoljno sam vidio da mogu reći da je Stojanović ozbiljna ubleha. Šta čovjek uradi u ove dvije utakmice ja ne mogu da vjerujem.

Protiv dvije najlošije ekipe u ligi, dva poraza bez postignutog gola i jedan šut u okvir gola za 180 minuta.

Mi smo najlošija ekipa u ligi, halo ljudi, 10 utakmica u nizu bez pobjede.

Ma daj mu otkaz odmah i raskini sa ovim ublehama ugovore neka košta koliko košta.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 feb 2026, 20:52

GrbavicaHrammm je napisao/la:
16 feb 2026, 20:51
Ma moraju se raskinuti ugovori , sta je ono ba? Sukilovic? Sedorf? Troupe? Rakic? Dajte ba ponudi im neku paru, nek idu vise

Erick jos jedna tekma koja je BRUKA I SRAMOTA , po ko zna koji put
Plati im ti raskide, pratis li ti fudbal nije ovo igrica.
Fk Željezničar.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 16 feb 2026, 20:53

muharemovicdzelo je napisao/la:
16 feb 2026, 20:51
Šta je trener uradio konkrentno da bi dobio podršku? 30 dana radiš i odigraš 4-5 utakmica sa maltene istim igračima i sad to ne igraš. Ako u 50 dana ne skontaš da pojedinci ne mogu da igraju taman da juniori moraju ispred njih onda mi nemamo šta da pričamo. Ja mu preko toga ne mogu preći. Možda ali samo možda bih mu dao utakmicu u Mostaru ali samo u slučaju da potpiše aneks da nijedan igrač od prošlih neće igrati nego samo juniori i pojačanja koja su došla. Tad bih mu možda i dao podršku.
+1

Fakat ga ne kontam ni ja, promjeni svih 11 ako treba , boli nas qrac sta si vjezbo, kad vidis da su svi odron , daj izmjeni nesto, probaj

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz, Google Adsense [Bot], Levin, Omerta1921, yurrr i 35 gostiju.