FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
60
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 373

MisterBlue
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MisterBlue » 17 feb 2026, 11:21

Velež igra nešto sporiji fudbal u odnosu na Rudar pa se ujedno i nadam da nam neće složiti tri kontre. Iskreno dao bih im loptu nek imaju posjed a da mi oprobamo na tranziciju. Očigledno da mi imamo problem sa realizacijom i nesigurnom i usporenom odbranom. Sredina je naš najmanje problem ako ćemo gledat napad i odbranu.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 feb 2026, 11:26

Nakon 21. kola prošle sezone smo imali 38 bodova a sada 25..Na kraju prošle sezone prosjek bodova po meču bio 1.96 a sada 1.11..malo li je..
Grupa iznad svakog pojedinca.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 17 feb 2026, 11:29

Znaci kako se pisalo po forumu, Slavisa trazi disciplinu, fura beku strogocu otklanja igrace sa treninga, pa posebno treniraju kao pas, a vamo mu pola svlacionice ne prica sa drugom polovicom i tu ne trenira strogocu, to nije rijesio? Ma daj
Onako lose ne moze igrati sad 11 igraca da skupis u parku…

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 17 feb 2026, 11:36

I ko je kome zguzio trebu u ekipi?
Curva Sud

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 feb 2026, 11:36

muharemovicdzelo je napisao/la:
17 feb 2026, 11:17
Opet ću da pitam šta je trener uradio konkretno da bi dobio podršku? Šta mu znači podrška ako ništa ne promijeni? Kontao sam da je naučio lekciju ali nije. Opet pitam šta mu znači podrška? Zna se šta ga čeka ako popuši a veće su šanse da popuši nego da mi na jednoj od težih utakmica prekinemo našu crnu seriju. Ako i dobije šansu da vodi tu utakmicu.

Možda raskid nije rješenje ali nije ni čekanje. Ako da obećanje da će promijeniti koncept igre i da će presjeći u ekipi dati mu još jednu šansu. Ako neće i ako nije spreman onda je bolje da sad raskinemo nego da dodatno tonemo u blato.

Rekao sam sinoć a i danas ću. Zna se šta mora da uradi ako ostane a što nije uradio - češljanje igračkog kadra. Koliko je do njega toliko ima i do igrača. Presijeci majstore i zakucaj na tribine one što ruše tim i one što ne mogu plus one na koje ne računaš. Mi ne računamo na Troupeea ali nam u nejmanju opcija on mora da igra. Kao i još neki igrači. Narušeni su odonosi a o tome se ne priča. Ne mogu igrači na koje ne računaš da igraju. Ne mo-gu! Očekuješ da se bori igrač kojem je rečeno da se ne računa na njega i plus se pričalo o raskidu sa menadžerom. Kako?

Imaš sedmoricu pojačanja - Bičakčić, Nastić, Pejić, Dominik, Hodžić, Galcho i Muharem.
Imaš šestoricu mladih igrača - Ćosić, Gojak, Ibraheem, Dragović, Korora i Freeman.
Odaberi još par karakternih i dobrih igrača i baci se na posao. Ostalo popuni sa juniorima i kadetima.

Ne kontam ni šta radi stručni štab? Šta SS je sam a oni su posebno? Pričaju li oni ikako zajedno? Ako 8 očiju na klupi ne primijeti da je Erick od početka priprema do danas najgori na terenu onda ne kontam što sjedite tu? Jaganjac na klupi a Suljo od 35 na terenu? O Šabiću nemam šta reći. Bolje bi ti bilo dečko da upišeš fakultet jer od fudbala nećeš da zaradiš. Budi siguran u to. Fejk Nikolu Nikića treba malo ohladiti. Peišoto naš najagilniji igrač iako ne uradi nema puno značaja na umrlu igru ali barem trči i opet je na klupi.

Čak i ako ostane siguran sam da nema muda da uradi šta sam gore napisao. Zbog toga je bolje da se rastanemo kao ljudi dok još nije kasno.

I dalje stojim pri mišljenju da nas samo jedan može prodrmati. Adresu znate i gdje je. Red je da dobije još jednu šansu da radi u normalnom okruženju. Budalaštine kako je pregažen - o tome neću. Ako je on pregažen šta je onda Stojanović? Jednom se računa titula od 2013. a drugom od 2014. a jedan je pregažen a drugi ne. Tako? Imamo još šanse u kupu. Ne igrajte se. I dan danas je najbolji stručnjak u ligi i garantujem da bi u normalnom okruženju kad ne mora razmišljati hoće li igrači primiti plate u godinu dana postao konkurentan ekipama ispred nas.
Ma ja vjerujem da on nije toliko loš trener,koliko je sebe precijenio,a ligu potcjenio. Previše harakiri formacija i izbora igrača, to ovde ne prolazi. Trebalo bi mu vremena i vremena da shvati šta ovde prolazi,a toga najmanje imamo.
Tako da je najbolje rastati se dok nismo došli ispod crte.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 17 feb 2026, 11:41

Cirkusanti na terenu, tako i van njega.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 feb 2026, 11:44

zeljodogroba je napisao/la:
17 feb 2026, 11:29
Znaci kako se pisalo po forumu, Slavisa trazi disciplinu, fura beku strogocu otklanja igrace sa treninga, pa posebno treniraju kao pas, a vamo mu pola svlacionice ne prica sa drugom polovicom i tu ne trenira strogocu, to nije rijesio? Ma daj
Onako lose ne moze igrati sad 11 igraca da skupis u parku…
I sta on (ili bilo koji trener) moze uraditi u slucaju da ti pola ekipe ne prica s drugom polovicom?
Da im zaprijeti da ce im zvati roditelje ako se ne budu druzili međusobno?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 17 feb 2026, 11:45

JohannWolfgang je napisao/la:
17 feb 2026, 10:31
shminka je napisao/la:
17 feb 2026, 10:28
Krenuli smo ispočetka, treba vremena, koji vam je ba, pa nije nas heri poter preuzeo da preko noći sve može da se promijeni, nemamo ništa od toga što se pravi pritisak na novom početku, dovoljno je teško i bez toga.
:clap:
Bas tako, ljudi se ponasaju isto kao da je Slavisa trener vec pet sezona i sva ova garnitura ljudi je odavno tu. Preuzeli su ljudi prije dva tri mjeseca i ne moze se preko noci sve ispraviti.
investitor je tu od kraja decembra
trener prvu zvanicnu odigrao 08.02. prije ravno devet dana
raja fakat konta da neko ima carobni stapic ili su svi toliko nervozni i nestrpljivi da bi dovodili novog trenera svakih 40 dana
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 feb 2026, 11:46

Ne pricaju jer se i ne razumiju u SŠ treba i par prevoditelja dovest
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 17 feb 2026, 11:50

Cirkus bgm da mi opet pričamo da je do igrača, da je do strogoće trenera, da je neki tihi bojkot... neka izađe trener i neka kaže kako jeste ili neka da ostavku. Ja mislim da nama treba trener koji u dušu poznaje našu ligu.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 17 feb 2026, 11:56

muharemovicdzelo je napisao/la:
17 feb 2026, 11:17

Rekao sam sinoć a i danas ću. Zna se šta mora da uradi ako ostane a što nije uradio - češljanje igračkog kadra. Koliko je do njega toliko ima i do igrača. Presijeci majstore i zakucaj na tribine one što ruše tim i one što ne mogu plus one na koje ne računaš. Mi ne računamo na Troupeea ali nam u nejmanju opcija on mora da igra. Kao i još neki igrači. Narušeni su odonosi a o tome se ne priča. Ne mogu igrači na koje ne računaš da igraju. Ne mo-gu! Očekuješ da se bori igrač kojem je rečeno da se ne računa na njega i plus se pričalo o raskidu sa menadžerom. Kako?
slika

Bravo. O ovome sam i ja pisao. Od već otpisanih igrača očekuješ srčanost na terenu. Boli ih neka stvar. Znaju da plate za koje su potpisali moraju dobiti i tu je kraj priče. Zakasnilo se na dosta pozicija, još nam je samo falilo da Konings ulazi u igru. Za Trouppea se zna da se pričalo o raskidu a sigurno se još sa nekim igračima pričalo i dobiješ onu beskrvnost na terenu. A tu su i igrači kojima za 6 mjeseci ističe ugovor, oni su sigurno u mislima negdje drugo. Crta se morala ozbiljnije povući.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2026, 11:58

zeljovac21 je napisao/la:
17 feb 2026, 09:21
Ma dajte cuj Coric tamburali nas svi redom osim ovih slabijih. 5 0 na poluvremenu gubio od zrinjskog. Vidi se vizija i ideja da se igra pas igra kod Slavise. Pogrijesio je samo sto je Alica stavio na krilo, ovo ostalo mu se nema sta zamjeriti kad ima amatere u ekipi. Citava zadnja linija sem Nastica i nema koga drugog ubaciti kad je i Osmanovic taraba, nadam se da ce Bicakcic i novi desni bek ustabiliti odbranu. Eric klupa, Pejic da igra od prve ili Armin. U napadu nijedan napadac od ovih ne smije imati minutazu. Huskovic da igra.
Zavisi kako gledas, najbolju polusezonu godinama unazad smo imali kod Corica.
Fk Željezničar.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 17 feb 2026, 11:59

150% sam siguran da bi bolje igrali da su u prvih 11 Ćosić, Freeman, Dragović i Gojak nego ova lafo imena kao što su Erick, Cveta, Rakić, Seedorf itd.

Zašto to tvrdim?

Pa možeš imati loš dan da te ne ide, ali ne možeš imati loš dan u zalaganju i disciplini, a to smo vidjeli protiv Posušja i Rudara. Dakle, njih boli qrac za Željezničar, a Slaviša je glup ako to ne vidi. Samo oni koji ginu za plavi dres imaju mjesto u timu, pa makar ispali iz lige ali natopite dres znojem. Jel puno tražimo?
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 17 feb 2026, 12:00

Prvo, ne mozes izgubiti 0-3 kuci i ostati na klupi. To nikad nije trebalo tolerisati nikome, a sad pogotovo se ne smije tolerisati.

Igras protiv dvije najslabije ekipe prvenstva, nisi u stanju da uputis sut na go. Protiv Posusja napravis nekakav eksperiment, ignorisuci sve sto si radio na pripremama i ljudi te mlatnu. Na Grbavici sansa za popravni, ali te tu skoluje ekipa koja je ispala u oktobru. Pocinju ti svaku igraci kojima je receno da su bivsi i kojima se ne zivi, eksperimentises, izmisljas pozicije, organizujes satro nocne treninge, odstranjujes pojedince, guras tvrdoglavo neke svoje zamisli koje jednostavno ne prolaze i ne mogu sa tim igracima.

Frajer je izgubljen i sto prije dobije otkaz to su nam vece sanse da se izvadimo iz ovoga. Nikakva jos jedna utakmica, nikakva sansa, nista. Gubitak vremena. On je sinoc na poluvremenu trebao dobiti otkaz. Ne produbljujte agoniju. Noga.

adnan_k
Kontakt:

Post Postao/la adnan_k » 17 feb 2026, 12:02

VibeTribeX je napisao/la:
17 feb 2026, 11:45
shminka je napisao/la:
17 feb 2026, 10:28
Krenuli smo ispočetka, treba vremena, koji vam je ba, pa nije nas heri poter preuzeo da preko noći sve može da se promijeni, nemamo ništa od toga što se pravi pritisak na novom početku, dovoljno je teško i bez toga.
Bas tako, ljudi se ponasaju isto kao da je Slavisa trener vec pet sezona i sva ova garnitura ljudi je odavno tu. Preuzeli su ljudi prije dva tri mjeseca i ne moze se preko noci sve ispraviti.
raja fakat konta da neko ima carobni stapic ili su svi toliko nervozni i nestrpljivi da bi dovodili novog trenera svakih 40 dana
Izgubiti na Grbavici 3:0 od zadnje ekipe na tabeli, nakon dvadesetak kola...
Ovo je previše, nešto definitivno nije ok u svlacionici kao i odnos sa trenerom.
U toj situaciji mora se razilaziti sa strucnim stabom i to bolje danas nego sutra.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 17 feb 2026, 12:04

Ma u subotu dobijamo partizane :mrgreen:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 17 feb 2026, 12:07

Kako li je Troupe spavao? ***** ga tata Šukalo i amidza Adžem.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 17 feb 2026, 12:13

adnan_k je napisao/la:
17 feb 2026, 12:02
VibeTribeX je napisao/la:
17 feb 2026, 11:45

Izgubiti na Grbavici 3:0 od zadnje ekipe na tabeli, nakon dvadesetak kola...
Ovo je previše, nešto definitivno nije ok u svlacionici kao i odnos sa trenerom.
U toj situaciji mora se razilaziti sa strucnim stabom i to bolje danas nego sutra.
Ne može njih Slaviša naučiti igrati fubal, niti da se zalažu na terenu.
Mi možemo mijenjati milion trenera ako nemamo s kim igrati džaba sve, evo sad ga možemo zamjeniti a šta dobijamo tim što ga smijenimo
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 17 feb 2026, 12:14

Lynx je napisao/la:
17 feb 2026, 12:04
Ma u subotu dobijamo partizane :mrgreen:
Jedino gdje trebamo trazit sansu jest da smo zadnju pobjedu u ligi ostvarili u subotu, mozda ima i do dana
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 17 feb 2026, 12:17

Ne vidim da iko spominje velicanstvenog, naseg najboljeg igraca, nedodirljivog, maga fudbala Cvetanoskog, pa lik treba prvi preseliti na klupu ako ne i na tribine, covjek dao 3 gola u zadnjih 400 utakmica, vi ga dizete u zvijezde, peisoto je za njega izmislio fudbal, iako oba imaju zavrsnicu ko u mene dedo rahmetli, gomilamo vezne igrace a igramo formaciju gdje krila moraju dominirat, glupost... kada sam gocorio na pripremama da ova ekipa treba najmanje dva krilna igraca, svi pjenili treba napadac treba odbrana, slazem se da treba i odbrana a i napadac ali prioritet su krila koja znaju uraditi nesto pred golom a o presingu da ne govorim, rudar nam ocitao nogometnu lekciju... toliko a sad nastavite bacati drkicu na cvetu i nj frizuricu i par driblinga uz aut liniju prema nazad... slavisa corav isto ili mu isti strucni stab puni glavu glupostima da neki znaju igrat a nemaju blage veze o lopti... poz

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Nekadasiigrostarsno, Riziko, Zigazaga i 70 gostiju.