FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Tesko je biti pametan, ovo ni najveci pesimista nije mogao predviditi.
Morali smo ozbiljnije uci u ovaj dio sezone. Ovakvom igrom necemo nikoga pobjediti.
Nas na ljeto bar im ugovori isticu, napustaju: Muftic, Abdulahovic, Sukilovic, Odinaka, Eric, Semdin, Bicakcic, Foco, Peixoto, Jaganjac, Krpic.
To je 11 igraca, a u medjuvremenu se moramo rijesiti Trupea, Sedorfa, Osmanovica, Rakica.
I na ljeto bi mogao ici opet totalni reset i autobuska stanica.
Vec sad moramo golmana traziti, prvu ili rezervnu opciju.
Nemoguce je napraviti ekipu koja ce moci biti tu i iduce sezone.
Jedino 3-5-2 ili 3-4-3 ili sa Prokopom ili Milosevicem na krilu.
Nesto se mora desiti..
Morali smo ozbiljnije uci u ovaj dio sezone. Ovakvom igrom necemo nikoga pobjediti.
Nas na ljeto bar im ugovori isticu, napustaju: Muftic, Abdulahovic, Sukilovic, Odinaka, Eric, Semdin, Bicakcic, Foco, Peixoto, Jaganjac, Krpic.
To je 11 igraca, a u medjuvremenu se moramo rijesiti Trupea, Sedorfa, Osmanovica, Rakica.
Nesto se mora desiti..
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
Dok su bili Marin,PejiczastitaIdentiteta je napisao/la: ↑17 feb 2026, 17:47Sve to što ti pričaš bi imalo smisla da on bar pokušava igrati sistem koji je s njima uvježbavao čitav januar.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 17:36Covjeku kasnila pojacanja, tu je 2 mjeseca, radi sa amaterima pokusava napravit sistem igre sa ljudima koji nemaju znanje za to, meni gazda da kaze idi projektuj zgradu zgrada bi pala drugi dan ja to mogu uradit al to nije kvalitetno jer nemam znanje za to.
Slazem se sa vama da vremena vise nema ali nema ni izbora moramo ih istrpit nekako probat kroz kup u evropu izaci, u svakom slucaju na ljeto remont, ekipu gradit na duze staze i sistemski dovesti igrace ostaviti njih par + novi ostatlo popunit sa juniorima, Dragovic Freeman Korora vec mogu u seniore i to da prave razliku na terenu.
Dobrim putem se krenulo sa pojacanjima iako neki od vas ovdje degradiraju igrace poput Pejica a lik prvi put igro sinoc.
Sramota je ko zivi od fudbala a vise nije ni do trenera imam osjecaj da dodje Klopp isto bi bilo, u ekipi nema harmonije a to je sve radi igraca, vidite sta se desava, to nije normalno u jednom klubu kao sto je Zeljo jos da izadje ovako javno boze sacuvaj, ovaj skandal je dokaz kakvi su igraci i da su amateri dosli se ovdje zajebavat, a svaki vikend su u valteru cvetanoski prvi sabic abdulahovic i ekipa, shise alkohol jel to prilici nama? Znam jer ih vidim jedne te iste grupica se napravila i zajebavaju se a ti jedni te isti igraju u prvih 11.
Vjerujem da ovo svima tesko pada, al nije vrijeme da se trener tjera, jest promasio sa postavkom 2 puta jest da smo lose izgledali al evo ja mu vjerujem da moze nesto napravit, pa ako bas bude ocajno onda trazit alternativu sad i da ga otjeramo opet pravimo cirkus i dajemo povoda da nas ismijavaju a boga mi i previse smo im dali za kratko, ja sam ohladio vise na sve previse mi utice na zivot i zdravlje voljeni klub.
Ovdje ni igrački, ni formacijski, ni taktički ne stojimo ni nalik na Antaliju.
Kup nisam gledao, al otresti drugoligaša koji je u onoj ligi bliže ispadanju nego promociji i nije neki aman poduhvat.
Pisao sam šta mislim da nije štimalo sinoć, pisali su i drugi. Uostalom, i sam kažeš "promašio je s postavkom 2 puta" - dodajem "od 2 puta, i to protiv 2 fenjeraša".
Od tih pobrojanih valteraša samo cveta igra ozbiljne minute, a ironično samo on ko nešto korisno i radi s loptom od stare ekipe. Možda da dodaš ko je još "ekipa" pa da im se malo uleti u inboxe.
Pored toga, ne vidim kako tačno riješiti probleme koje imamo.
Ono što znam, ako se nešto nije promijenilo na tom planu posljednjih dana, jeste da Mufti ugovor ističe za 3 mjeseca. Ne vidim nikakvu potrebu da je u ekipi ako ga ne misli produžiti, a to nam s Ćosićem rješava U21 naredne 2 godine i omogućava normalnu izgradnju ekipe kao i planiranje za dalje.
Rakic,Odinaka, Sabic, Matej, Abdulahovic to sto sam ih vidio vise puta. Pri tome sto svi deru shishe i snusove skupe boce se vrte po stolovima, pri tome sto to Matej i ne krije pa sve fino javno objavi na instagramu sa sve rezervnim golmanom nasim. Erika kad vidim mislio bi cojk da je neki lerdi.
Karinasi obicni kakav je to odnos, i to je samo sto ja znam koliko ima stvari da se ne zna, tipa ovo sasmoljenje tudjih zena.
Kad ih je lik izvalio za korpu sta jedu na zvanicnoj, kakvi su to profesionalci. Pa to je sramota za klub.
Da se osvrnem na prvi pasus, slazem se apsolutno da izdanja u Turskoj i ovo nemaju veze s vezom, toliko odskakanje od igre nije mi jasno nikako. Al opet mislim da nama treba jako puno vremena i tu ne pricam o mjesecima nego godinama, pa kakve oni ugovore imaju to je nevjerovatno i jos nevjerovatnije sto niko nece snosit posljedice za taj kriminal pocevsi znate vec od koga pa sve do predsjednika koji je to odobrio.
I sad imas sto imas, ja da sam na mjestu Slavise pod cijenu rezultata bi izvodio iskljucivo igrace koje ce ostat sljedece sezone i uigravo do kraja.
Cosic
Galchev Bico Osmanovic Alic
Hodzic Pejic
Dragovic Prokop Cvetanoski
Muki
+Gojak,Korora,Freeman,Deni,Vini ostalo popunit sa juniorima, evo s ovim igracima ja mislim da se moze radit ostalo na tribinu poslat zbog njihove kurcobolje ne donose nista na terenu.
Po meni takodjer promasaj Nastic ili lik jednostavno nije u formi al izgleda ko totalni amater, makar je bolji od Obradova.
-
Bojudaosinebu
- Kontakt:
Ako danas nisu otisli po vladu ni sutra nije kasno.
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
zeljovolimte je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:08Tesko je biti pametan, ovo ni najveci pesimista nije mogao predviditi.
Nesto se mora desiti..
Bicakcic ce produziti vjerovatno na jos godinu, Muftic takodjer, volio bih i Peixoto bar sezonu, dobar itekako sa klupe kad udje zadnjih 15/20min
Ostalima zbogom i daleko im nasa kuca
Kada je objavljeno da je Slaviša novi trener ovdje je pisano da je on trener sa najboljim CV dosad. Nisam pratio njegov rad, ali sada sam pogledao, on se nigdje osim u Domžalama nije zadržao duže od jedne sezone. Po meni to onda nije nikakav ozbiljan trener
Bojudaosinebu je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:22Ako danas nisu otisli po vladu ni sutra nije kasno.
Fk Željezničar.
Neko ko uzme ligu ispred Partizana, Olimpije i Maribora ne može biti baš neznalica. Vjerovatno je I on iznenađen količinom zatečene nekvalitete koju je tek prepoznao poslije prve prvenstvene utakmice. Tu se pogubio pa je počeo vrtiti nelogične poteze. Teško je kada upadneš u živo blato, mozak u panici nudi pogrešna rješenja i samo više toneš. Slaviša imaš dovoljno godina i iskustva, presaberi se, napravi drastičan rez i stani iza njega. Neki igrači jednostavno više ne smiju biti rješenje po cijenu ne znam kojih žutih i crvenih kartona. Izaberi 18-20 igrača i sa njima pokušaj osigurati bezbjednu zonu, ove sezone bitno je obezbjediti učešće u Premier ligi i za narednu sezonu. Skini sve terete vezano za plasman u tamo neku Europu. Sinoćnja bruka, nije samo Željina bruka nego i tvoja lična. Vrijeme brzo ističe, pokaži da ipak imaš neko znanje.
Zadnja linija i sa Karamarkom nije bila nešto što nas je zadovoljavalo, al sada se vidi koliko je destabilizovana bez njega. Na kraju bi ipak bilo bolje da je ostao do kraja sezone nego ovih par eurića što smo uzeli. Da se razumijemo 99% nas je bilo za to da se proda.
Zadnja linija i sa Karamarkom nije bila nešto što nas je zadovoljavalo, al sada se vidi koliko je destabilizovana bez njega. Na kraju bi ipak bilo bolje da je ostao do kraja sezone nego ovih par eurića što smo uzeli. Da se razumijemo 99% nas je bilo za to da se proda.
Ma nasa najbolja opcija da smo mogli dovesti Simu Krunica iz OFK Beograda. Ali sad im je postao predsjednik kluba ili tako nesto . Prosle sezone je bio 4 sa OFK u srbiji mislim kad su prva 2 mjesta zagrantovana CZ i Partizanu to je ogroman uspjeh sa slucajem da ih je bod dijelio od 3 mjesta. A ove polusezone je bio sredina tabele . A pored toga koliko znam zivio je Sarajevu prije nego sto je preuzeo OFK u svakom slucaju nas je lik .Pablo11 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:28Bojudaosinebu je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:22Ako danas nisu otisli po vladu ni sutra nije kasno.![]()
![]()
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
-
Hansestadt
- Kontakt:
Treba bas ozbiljno shvatiti situaciju. Izgubili smo protiv dvije naslabije ekipe barem po tabeli. Kakvi su nam igraci dosli fakticki nije relevantno kad to ne vidimo na terenu. Slicno ko ona presica kad je Amar Osim rekao da imamo skupu ekipu i da smo losi. Nema osnove zbog cega bih se pustio trener dalje da radi, to je isto ko da pustis Akrapovica, gubis bodove valja se kasnije cupati. Bas bas se treba ozbiljno pristupiti.
Sumnjam da bi se on ikad više prihvatio tog posla...Pact1921 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:34Ma nasa najbolja opcija da smo mogli dovesti Simu Krunica iz OFK Beograda. Ali sad im je postao predsjednik kluba ili tako nesto . Prosle sezone je bio 4 sa OFK u srbiji mislim kad su prva 2 mjesta zagrantovana CZ i Partizanu to je ogroman uspjeh sa slucajem da ih je bod dijelio od 3 mjesta. A ove polusezone je bio sredina tabele . A pored toga koliko znam zivio je Sarajevu prije nego sto je preuzeo OFK u svakom slucaju nas je lik .Pablo11 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:28Bojudaosinebu je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:22Ako danas nisu otisli po vladu ni sutra nije kasno.![]()
![]()

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ma bilo je ovo prije 18 godina kad se stimala liga 3 za 3 kad su ti 3 pobjede u gostima znacile osvajanje titule . Djeca rodjena te godine su sad 3 srednje . A ne mogu vise ni ovih eksperimenata i dovedjenja strucnjaka kao krcmarevica akrapovica basica stojanovica dajte ba nekog dokazanog koji poznaje ove nase terene.Levin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:46Sumnjam da bi se on ikad više prihvatio tog posla...Pact1921 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:34Ma nasa najbolja opcija da smo mogli dovesti Simu Krunica iz OFK Beograda. Ali sad im je postao predsjednik kluba ili tako nesto . Prosle sezone je bio 4 sa OFK u srbiji mislim kad su prva 2 mjesta zagrantovana CZ i Partizanu to je ogroman uspjeh sa slucajem da ih je bod dijelio od 3 mjesta. A ove polusezone je bio sredina tabele . A pored toga koliko znam zivio je Sarajevu prije nego sto je preuzeo OFK u svakom slucaju nas je lik .
![]()
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Slavisa je dobro podcjenio nasu ligu i imam osjecaj da apsolutno nije analizirao ni Posusje ni Rudar.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Možeš dobiti Jagodića, Maksimovića, Klafurića i eventualno ako se baš ujedemo za jezik Ćorića koii je možda i najbolji od navedenih. Naših više nema. To smo potrošili, sažvakali i ispljuvali.Pact1921 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:52Ma bilo je ovo prije 18 godina kad se stimala liga 3 za 3 kad su ti 3 pobjede u gostima znacile osvajanje titule . Djeca rodjena te godine su sad 3 srednje . A ne mogu vise ni ovih eksperimenata i dovedjenja strucnjaka kao krcmarevica akrapovica basica stojanovica dajte ba nekog dokazanog koji poznaje ove nase terene.
Edit : Ne možeš više ni Jusufbegovića jer ga je Sloga opet kaparisala. Da ne povjeruješ. Također, ima tu i ona varalica Nalić.
Iskreko, možda je bolje Slaviši dati još par kola da vidimo ima li tog stručnjaka u njemu kojeg smo svi priželjkivali.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
tiagofaria25
- Kontakt:
Mufta ne zna sacuvat gol, djevojku, korner, centarsut, jos pravi probleme u svalcionici, druze caoos…
Velež je odlučujuća utakmica. Ako izgubimo od Veleža, Slaviša mora otići. Nema vremena za čekanje.Levin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 20:01Možeš dobiti Jagodića, Maksimovića, Klafurića i eventualno ako se baš ujedemo za jezik Ćorića koii je možda i najbolji od navedenih. Naših više nema. To smo potrošili, sažvakali i ispljuvali.Pact1921 je napisao/la: ↑17 feb 2026, 19:52Ma bilo je ovo prije 18 godina kad se stimala liga 3 za 3 kad su ti 3 pobjede u gostima znacile osvajanje titule . Djeca rodjena te godine su sad 3 srednje . A ne mogu vise ni ovih eksperimenata i dovedjenja strucnjaka kao krcmarevica akrapovica basica stojanovica dajte ba nekog dokazanog koji poznaje ove nase terene.
Iskreko, možda je bolje Slaviši dati još par kola da vidimo ima li tog stručnjaka u njemu kojeg smo svi priželjkivali.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Ako izgubimo od Veleza normalno da ce covjek otici i to ce on dati ostavku za razliku od prethodnog trenera koji nije cuo zvizduke.
Da uzmemo Veleza 0:5 djaba kad je ovaj u klub usao luzerski mentalitet kao i luzerski igraci.
Samo da ljeto dodje i da se rijesimo tzv fubalera Koningsa, Troupee, Rakica i Jaganjca, ti ljudi nisu za trece lige.
Da uzmemo Veleza 0:5 djaba kad je ovaj u klub usao luzerski mentalitet kao i luzerski igraci.
Samo da ljeto dodje i da se rijesimo tzv fubalera Koningsa, Troupee, Rakica i Jaganjca, ti ljudi nisu za trece lige.
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Oni su bez milaka zbog kartona ako nam to nešto znači. Bio im je standardan U21 igrač u polju, zabio je i zrinjskom ali oni nisu opterećeni time jer imaju Karića na golu U21. Nadam se da nam može pomoći, poraz na Grbavici je pokazao koliko suspendovan igrač može značiti. Vraćaju im se pidro nukic i hrkac iz suspenzije oni nisu ni igrali protiv sirokog. Mi smo što se kartona tiče kompletni.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Nista ti nisi rekao sa cime se ne mogu sloziti. Ja sam nakon Posusja bio bijesan i nista mi nije bilo jasno.Bersaga je napisao/la: ↑17 feb 2026, 16:16Vidi Barba. Moje mišljenje je da treba da leti. Ne možeš dva puta zaredom promašiti sa formacijom, ne možeš. Cijele pripreme je pokušavao formaciju koja je izgledala solidno i tu formaciju ne koristi nikako u prvenstvu. Je li glup? U Posušju se žali da nema energije i discipline, jesmo li mi krivi? Nakon promašene formacije na toj utakmici umjesto da se vrati "sigurici" sa priprema on izvodi još gluplji eksperiment. Raspad sistema vidi dijete i već je u 30. minuti morao da mijenja stvari. Ne možeš forsirati k'o sivonja i tražiti neke stvari od ovih amatera kad oni ne mogu, moraš im se na neki način prilagoditi. Neka pokušava dvije godine sa Muftićem, Sedorfom, Šukilovićem, Trupeom i Osmanovićem iznošenje lopte kroz pas igru, neće naučiti jer ne mogu. Mislio sam da ne mogu biti lošiji ali ih je on takvim učinio. Kakvi kazneni treninzi u 21h? Pušta im neke Japance da gledaju, ne znaju ko će igrati prvih 11 dva sata prije utakmice? Definitivno zalutao kod nas, to može možda proći u normalnim sredinama a mi to nismo. Igrali smo protiv dvije najlošije ekipe u ligi, ono čisto da se spomene. Jedan šut o okvir gola.BarbareZeljin je napisao/la: ↑17 feb 2026, 15:46Ja cu samo par stvari istaci.
Ja bi dao punu podrsku treneru. Samo iz par razloga. Svi pricamo ponizili nas 0-3 sinoc. Tako je sve ste upravu.
Ali naa 5-6 godina ova nesorta od igraca sistemski ponizava. Treneri se mijenjaju kao na traci,imamo nizove poraza i bez pobijede kakve nismo imali u bivsoj Jugi. Pricamo o gubljenju svlacionice,mislim da je vakat da se svlacionica izgubi za igrace a ne za trenere.
Ko god pokusa zavesti red,uvesti modernije formacije,dokaze se da ovi igraci i oni od prije par sezona nemaju kvalitet. Namjerno opstruiraju,vezu poraze za porazima.
Treba se jednom.za sva vremena presjeci sa nekvalitetom. Slavisa jeste fulio u obje tekme. Ali trenerska logika je takva da nove igrace ne mozes utrpati odmah u ekipu. To je bilo oduvijek tako. Uredu podcijenio si ligu i mislio da ces izgurati. Meni je ono sinoc samo dokaz kakav nekvalitet se kod nas nakupio.
Vjerovatno ima vas koji misle da treba da leti. Mozda ste i upravu.
Ali vece ponizenje je sta smo mi trpili godinama. Ono sinoc je samo diploma za sveukupan nerad.
Kad ne budu dio ekipe: Muftić, Abdulahović, Trupe, Odinaka, Šukilović, Osmanović, Sedorf, Erik, Radovac, O'hand, Cvetanoski, Šabić, Rakić, Vini, Jaganjac, Konings, Krpić tek tad možemo nešto očekivati. Nikad nafake nećemo imati sve dok jedan od njih bude tu iz raznih razloga.
Generalno sta god covjek da napise drugacije,ne moze se ne sloziti sa drugim koji misle na suprotan nacin. Ne mozes vise znati ni sta je dobro ni sta lose.
Samo razvuklo senovo dugo brate i traje li traje. Nema sta mi nismo pokusali sa trenerima u proteklih par godina. Ja samo znam da kod svih drugih ekipa godinama vise fudbalskog vidim nego kod nas.
Mi godinama dobijamo na neku atmosferu,a onog fudbalskog nam je sve manje i manje.
Nije lagan ni proces u koji smo usli. Gotovo 95 posto ekipa sa velikim ulaganjima su imali ogromne probleme u prvih par sezona. Nemali broj slucajeva je bio gdje su dozivljavali slicne stvari kao mi sinoc.
Mi smo postali sredina koja guta i trosi ljude. Vjeruj mi brate ako ovako nastavimo,pa nama nikk ziv nece htijeti doci za trenera. Mi potrosismo ljude u mjesec ili dva.
Jednom jednostavno se mora presjeci. Svako moze da pogrijesi. Igraci grijese sezonama,pa im se zaboravi. Moze i uprava da fuli i pogrijesi,ali brate stani jednom iza svog projekta cvrsto,pa i da pogrijesis,nakon odredjenog vremena se izadje i kaze ,jeste zajebali smo,preuzimamo odgovornost,radicemo jos jace i bolje .
Ne mogu se oteti dojmu,da su najveci svjetski treneri,koje je klub istrpio a bili su zreli za otkaza mnogo puta u karijeri,postali bas to sto su postali,jer je neko stao iza njih.
Ne kazem ja da to mora biti Stojanovic,pogubio se i on. Ali mi cemo djelovati vrlo neozbiljno,jer smo prije mjesec rekli da nam treba vremena 2-3 sezone da klub vratimo gdje pripada.
Znamo svi kakvu ekipu imamo,evo sad na surov navin su saznali i Brkovic i Stojanovic,ali da ga nabijemo nogom nakon mjesec i pol. Onda nam teza i prica sa prve press konferencije odmah pada u vodu.
Vjeruj mi brate sam sebi psujem sve po spisku,sto ovo pricam i najradije bi ih sve poslao u 3 pm,i trenera i igrace,ali kad malo razmislim,i na sve nelogicnosti koje ovaj covjek radi u 2 kola,ne mogu da ga krivim,jer znam koliko smo slabi.
Pogotovo sto igra prema naprijed,koji nam je i bez ovih 7 novih igraca,bio najveci problem,i ti mu nedovedes nikoga,e pa ja ne znam zaista sta mi ocekujemo.
Sinoc je 7 nasih igraca izgledalo kao Maldivi na zinskoj Olimpijadi,a kad se igra formacija koja nam odgovara,jedva da dobacimo do Bosne na Olimpijadi.
Ne znam nek rade sta hoce,ali zaista nam nije lako trpiti sve ovo.
-
GavranBeli
Ma ako se budu ovako mijenjali trenera bez ikakvog plana i cilja, nema od nas nista. A da ne pricamo o tjeranju igraca svaka tri mjeseca. Pa onda prici kako treba ubaciti djecu, pa kad udju djeca vide da je to ispod prosjeka. Tako u krug.
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Cwirek, knoa, Vedrana i 44 gosta.