KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Rule_hz
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Rule_hz » 18 feb 2026, 20:29

Adnan33 je napisao/la:
18 feb 2026, 20:23
TETRAPAK je napisao/la:
18 feb 2026, 20:06
https://www.bhbasket.ba/barbaric-ukolik ... -cu-otici/

Joj jest ovaj lik dosadan.
Dirk će ti Dubravka najbolje objasnit. Koliko god mana imao, on u Klub ulaže svoju lovu. Naravno da on to vrati kasnije, ali svojim parama “krpi” kašnjenja u uplatama sponzora, partnera i sl.

Mi u Sarajevu trenutno nemamo BUKVALNO nijednog finansijski jakog čovjeka koji je spreman ulagati novac u klub kao što to radi Dubravko. Dakle voljeli ga ili ne, analizirali mane i/ili prednosti, kad on onde, nestat će finansijske stabilnosti a mi svi znamo kakvi smo kada trošimo tuđi novac.

Nek se mrvahu obrati mozda i on ima zelje za tim
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 18 feb 2026, 20:37

Mozda dodje diglisic, bio je bradic lobiro za njega.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 18 feb 2026, 20:51

Rule_hz je napisao/la:
18 feb 2026, 20:29
Adnan33 je napisao/la:
TETRAPAK je napisao/la:
18 feb 2026, 20:06
https://www.bhbasket.ba/barbaric-ukolik ... -cu-otici/

Joj jest ovaj lik dosadan.
Dirk će ti Dubravka najbolje objasnit. Koliko god mana imao, on u Klub ulaže svoju lovu. Naravno da on to vrati kasnije, ali svojim parama “krpi” kašnjenja u uplatama sponzora, partnera i sl.

Mi u Sarajevu trenutno nemamo BUKVALNO nijednog finansijski jakog čovjeka koji je spreman ulagati novac u klub kao što to radi Dubravko. Dakle voljeli ga ili ne, analizirali mane i/ili prednosti, kad on onde, nestat će finansijske stabilnosti a mi svi znamo kakvi smo kada trošimo tuđi novac.

Pa Dubravko radi isto kao Ismir, krpi svojom lovom rupe a onda kasnije vraća posuđen novac. Svi mi bacimo na papir novac iz Budžeta KS, BH Telekoma, Energoinvesta, Grada i Općina, te drugih sponzora, ali ne ide to baš tako lako sa uplatama. Ima tu povuci-potegni, kašnjenja rata i slično. Mislim na kraju svi ispoštuju dogovoreno ali haj ti premosti kad nešto kasni a moraš servisirat tekuće troškove plata i sl.
Sve nam je improvizacija sve znate kao i ja, nadam se da ćemo uživat u košarci još. Ja sam lično presretan i sve sam aktivnosti, obaveze i hobije podredio utakmicama Bosne.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 18 feb 2026, 21:15

Zašto Bosna nije potpisala Gegu umjesto Subotice.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 18 feb 2026, 21:31

dzemil je napisao/la:
18 feb 2026, 21:15
Nudio se, ali Dubravko je to odbio. I neka je, Gega misli da je puno bolji igrac nego sto jeste, a zadnje dvije sezone od povreda ne moze da se sastavi. Bosni je trazio npr. puno vise novca nego sto je potpisao za Studentski centar. A izmedju ostalog, budzet je vec potrosen, eventualno mozda neko pojacanje (mada cisto sumnjam) za zavrsnicu prvenstva.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 feb 2026, 21:52

Rece Dubravko da mu je dubai rekao da potpise Plummera, oni su ga pratili dugo ali nisu imali mjesta u rosteru.
Pretpostavljam da ce vec iduce sezone ici pravac Dubaija.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 18 feb 2026, 22:02

U koliko sati je kup ?

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 18 feb 2026, 22:03

Siroki - Bosna 17:00

Borac - Igokea 20:00

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 18 feb 2026, 22:23

Adnan33 je napisao/la:
18 feb 2026, 20:51
Rule_hz je napisao/la:
18 feb 2026, 20:29
Adnan33 je napisao/la:

Pa Dubravko radi isto kao Ismir, krpi svojom lovom rupe a onda kasnije vraća posuđen novac. Svi mi bacimo na papir novac iz Budžeta KS, BH Telekoma, Energoinvesta, Grada i Općina, te drugih sponzora, ali ne ide to baš tako lako sa uplatama. Ima tu povuci-potegni, kašnjenja rata i slično. Mislim na kraju svi ispoštuju dogovoreno ali haj ti premosti kad nešto kasni a moraš servisirat tekuće troškove plata i sl.
Sve nam je improvizacija sve znate kao i ja, nadam se da ćemo uživat u košarci još. Ja sam lično presretan i sve sam aktivnosti, obaveze i hobije podredio utakmicama Bosne.
Vise puta smo pricali, ali u Sarajevu NE POSTOJI niti jedan privrednik koji je zainteresovan za Bosnu. Ne postoji niti jedan biznismen koji zeli ovo da radi. Ne postoji niko ko bi svoje vrijeme umjesto u svom biznisu provodio praveci “gimnastiku” za razne stvari. Od treninga, novca, itd. Jednostavno to ljude ne zanima, tu se “novci ne mogu oploditi”.

Druga je cinjenica da je Dubravko dobio podrsku od vlasti kao niko nikada. Da se ne ponavljamo, dobio je rekordan budzet. Bosna i on su to vec opravdali sto se tice prvog tima. Postao je i on svjestan da je losa odluka bila vracanje Mladena Jojica za sefa Omladinskog pogona. Do sada se uvjerio da svi silni talenti, nisu uopste talenti nego akceleranti. Da od njih niti jedan nece igrati ni priblizno ozbiljnu kosarku, osim
Manojlovica za kojeg cemo vidjeti sta ce na kraju biti s njim.

Svjestan je da ce velike turbulencije u Izbornoj godini donijeti razne stvari, ali cinjenica je da Bosna mora igrati ABA ligu i u narednoj sezoni, pa makar bili ubjedljivo zadnji. Pouzdano znam da mu osobe iz vlasti itekako zamjeraju sto po medijima vise puta ih ne nabraja poimenicno, nema dobre odnose sa ljudima koji su mu dali novac za Bosnu.

Cinjenica je da bez obzira na rekordni budzet, bilo je jos dosta ozbiljnih privatnih korporacija koje su nudile po 100/150K na godisnjem nivou, ali je on odbio pravdanjem da se Bosna ne prodaje za tako male novce.

Ima veliki broj gresaka, preveliki ego, ali bez njega bojim se da ce biti puno vise problema. Bojim se da bi npr. promjena vlasti u Kantonu Sarajevo mogla donijeti da Bosna dobija mrvice, samo iz razloga sto je ova vlast forsirala Bosnu. Da se razumijemo, boli me briga i za jedne, druge, trece, ko god daje novac za Bosnu od javnih sredstava ima moju potpunu podrsku.

Cluj savladao Oradeu 85:84 u finalu rumunskog Kupa. Sigurno je da cemo protiv njih ovdje imati solidnu sansu za pobjedom.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 18 feb 2026, 23:14

Nema uopste dileme da bi bez njega ovo brzo propalo i da bi budale razvalile. Ali koji je ovo put da najavljuje nesto, pa hoce nece abu, hoce nece ici. Dobro te ba. :mrgreen:
DirkNowitzki je napisao/la:
18 feb 2026, 22:23
Cinjenica je da bez obzira na rekordni budzet, bilo je jos dosta ozbiljnih privatnih korporacija koje su nudile po 100/150K na godisnjem nivou, ali je on odbio pravdanjem da se Bosna ne prodaje za tako male novce.
Mozes li ovo pojasniti, odbili sponzorstva?

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 19 feb 2026, 00:08

Ima veliki broj gresaka, preveliki ego, ali bez njega bojim se da ce biti puno vise problema. Bojim se da bi npr. promjena vlasti u Kantonu Sarajevo mogla donijeti da Bosna dobija mrvice, samo iz razloga sto je ova vlast forsirala Bosnu. Da se razumijemo, boli me briga i za jedne, druge, trece, ko god daje novac za Bosnu od javnih sredstava ima moju potpunu podrsku.
Sve na mjestu, ali siguran sam da u KS nece biti promjene vlasti. Jeste bilo uzasa, od snijega do tramvaja, ali kad procitas npr. Bakirovu izjavu od danas, naprosto nije moguce glasati za zabranu alkohola u Ferhadiji i ubijanje sporta i kulture u gradu.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 19 feb 2026, 00:42

18 feb 2026, 21:31
dzemil je napisao/la:
Nudio se, ali Dubravko je to odbio. I neka je, Gega misli da je puno bolji igrac nego sto jeste, a zadnje dvije sezone od povreda ne moze da se sastavi. Bosni je trazio npr. puno vise novca nego sto je potpisao za Studentski centar. A izmedju ostalog, budzet je vec potrosen, eventualno mozda neko pojacanje (mada cisto sumnjam) za zavrsnicu prvenstva.
Ja ali sa ovim povredama na bekovskim pozicijama nije da ne bi valjao Bosni pogotov sa rasporedom koji ide, gdje i na krilima nije bas sjajna situacija. Koliko god da je trazio sigurno je upola od Aticeve plate, a vidim da se vec isplati Spartaku.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 19 feb 2026, 01:46

TETRAPAK je napisao/la:
18 feb 2026, 23:14
Nema uopste dileme da bi bez njega ovo brzo propalo i da bi budale razvalile. Ali koji je ovo put da najavljuje nesto, pa hoce nece abu, hoce nece ici. Dobro te ba. :mrgreen:
Mozes li ovo pojasniti, odbili sponzorstva?
Tako je.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 19 feb 2026, 01:53

Zabit je napisao/la:
19 feb 2026, 00:42
18 feb 2026, 21:31
dzemil je napisao/la:
Ja ali sa ovim povredama na bekovskim pozicijama nije da ne bi valjao Bosni pogotov sa rasporedom koji ide, gdje i na krilima nije bas sjajna situacija. Koliko god da je trazio sigurno je upola od Aticeve plate, a vidim da se vec isplati Spartaku.
Pa nije bas da je budzet Bosne neogranicen. On je na pocetku sezone trazio preogromnu lovu, na kraju vecu lovu nego sto je Atic dobio. Bosna bi povratkom Westa i Lopeza, eventualno potpisom Kaseya bila izuzetno dobro popunjena sa npr.

West, Lopez, Kasey, Caruthers
Atic, Plummer
Joesar

Ima mnogo mogucnosti za manevar i situacija gdje bi se mogla ovisno o situaciji namjestiti kombinacija igraca, da li je potreban napad ili odbrana.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 feb 2026, 02:21

Kako god okreneš, suficit bekova (od kojih su dva lopto-dominantna) i s druge strane deficit centara, tj. iole produktivnih centara.

Vjerovatno najveća zamjerka na konstrukciju rostera i što se pozicija centra nije adresirala, ali ne može se čovjek žaliti.
"Your favorite player's favorite player" - MB

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 feb 2026, 09:24

slika

Niko ne treba biti iznad kluba
Barbarić: Iz različitih centara moći dobijam signale, otići ću ukoliko se to nastavi

Dubravko Barbarić, prvi čovjek KK Bosna, kazao je da u posljednje vrijeme iz različitih centara moći dobija signali da postoji nezadovoljstvo njegovim načinom rada.
- U posljednje vrijeme iz različitih centara moći, košarkaških i nekošarkaških, dobijam različite "signale" da postoji nezadovoljstvo mojim načinom rada. Ukoliko se to nastavi otići ću na kraju sezone. Ovaj posao će biti profesionalno priveden kraju i niko, pa ni ja, ne treba da bude iznad kluba kao što je Bosna - rekao je Barbarić u razgovoru za Basket
On je govorio i o finansijama kluba.
Stabilnost će se moći zadržati osiguranjem različitih izvora prihoda. Očekujem iduće sezone poteškoće u prilivu javnog novca jer je ova godina izborna u BiH i uvek se desi neki vid promjene koji destabilizuje sportske kolektive. Odziv domaćih privrednika je minoran bez obzira na naše brojne pokušaje da ih uključimo - kaže Barbarić.

- Ostaju nam još pokušaji neke međunarodne saradnje da ne bi postali previše zavisni o prihodima kluba i mom vlastitom novcu. Ako ne uspijem u tome, siguran sam da postoje ljudi u Sarajevu koji to mogu bolje od ove uprave i ja ih sam već tražim. Odsustvo sujete je uvek važan preduvjet održivosti bilo kojeg kluba - zaključio je on.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 19 feb 2026, 09:52

Planira li iko na završnicu kupa? :D
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 19 feb 2026, 12:13

U20 reprezentacija se okuplja u ponedjeljak u Tuzli, od nasih omladinaca tu su Jasarevic i Manojlovic i donedavni clan kluba Delic.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.