Adnan33 je napisao/la: ↑18 feb 2026, 20:51
Rule_hz je napisao/la: ↑18 feb 2026, 20:29
Adnan33 je napisao/la: ↑18 feb 2026, 20:23
Dirk će ti Dubravka najbolje objasnit. Koliko god mana imao, on u Klub ulaže svoju lovu. Naravno da on to vrati kasnije, ali svojim parama “krpi” kašnjenja u uplatama sponzora, partnera i sl.
Mi u Sarajevu trenutno nemamo BUKVALNO nijednog finansijski jakog čovjeka koji je spreman ulagati novac u klub kao što to radi Dubravko. Dakle voljeli ga ili ne, analizirali mane i/ili prednosti, kad on onde, nestat će finansijske stabilnosti a mi svi znamo kakvi smo kada trošimo tuđi novac.
Nek se mrvahu obrati mozda i on ima zelje za tim
Pa Dubravko radi isto kao Ismir, krpi svojom lovom rupe a onda kasnije vraća posuđen novac. Svi mi bacimo na papir novac iz Budžeta KS, BH Telekoma, Energoinvesta, Grada i Općina, te drugih sponzora, ali ne ide to baš tako lako sa uplatama. Ima tu povuci-potegni, kašnjenja rata i slično. Mislim na kraju svi ispoštuju dogovoreno ali haj ti premosti kad nešto kasni a moraš servisirat tekuće troškove plata i sl.
Sve nam je improvizacija sve znate kao i ja, nadam se da ćemo uživat u košarci još. Ja sam lično presretan i sve sam aktivnosti, obaveze i hobije podredio utakmicama Bosne.
Vise puta smo pricali, ali u Sarajevu NE POSTOJI niti jedan privrednik koji je zainteresovan za Bosnu. Ne postoji niti jedan biznismen koji zeli ovo da radi. Ne postoji niko ko bi svoje vrijeme umjesto u svom biznisu provodio praveci “gimnastiku” za razne stvari. Od treninga, novca, itd. Jednostavno to ljude ne zanima, tu se “novci ne mogu oploditi”.
Druga je cinjenica da je Dubravko dobio podrsku od vlasti kao niko nikada. Da se ne ponavljamo, dobio je rekordan budzet. Bosna i on su to vec opravdali sto se tice prvog tima. Postao je i on svjestan da je losa odluka bila vracanje Mladena Jojica za sefa Omladinskog pogona. Do sada se uvjerio da svi silni talenti, nisu uopste talenti nego akceleranti. Da od njih niti jedan nece igrati ni priblizno ozbiljnu kosarku, osim
Manojlovica za kojeg cemo vidjeti sta ce na kraju biti s njim.
Svjestan je da ce velike turbulencije u Izbornoj godini donijeti razne stvari, ali cinjenica je da Bosna mora igrati ABA ligu i u narednoj sezoni, pa makar bili ubjedljivo zadnji. Pouzdano znam da mu osobe iz vlasti itekako zamjeraju sto po medijima vise puta ih ne nabraja poimenicno, nema dobre odnose sa ljudima koji su mu dali novac za Bosnu.
Cinjenica je da bez obzira na rekordni budzet, bilo je jos dosta ozbiljnih privatnih korporacija koje su nudile po 100/150K na godisnjem nivou, ali je on odbio pravdanjem da se Bosna ne prodaje za tako male novce.
Ima veliki broj gresaka, preveliki ego, ali bez njega bojim se da ce biti puno vise problema. Bojim se da bi npr. promjena vlasti u Kantonu Sarajevo mogla donijeti da Bosna dobija mrvice, samo iz razloga sto je ova vlast forsirala Bosnu. Da se razumijemo, boli me briga i za jedne, druge, trece, ko god daje novac za Bosnu od javnih sredstava ima moju potpunu podrsku.
Cluj savladao Oradeu 85:84 u finalu rumunskog Kupa. Sigurno je da cemo protiv njih ovdje imati solidnu sansu za pobjedom.