FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

UltraNorth
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la UltraNorth » 19 feb 2026, 15:55

Rule_hz je napisao/la:
19 feb 2026, 15:30
UltraNorth je napisao/la:
19 feb 2026, 15:08
Vidjet cemo gdje ovo sve vodi . Pozitivna strana je sto smo se rijesili mnogih igraca koji nisu dizali nivo igre i sto je prvih 11 skoro pa isto ko prosle polusezone. Dobra strana su i Menalo koji je provjeren i mladi telalovic .Eh mene zanima samo ko je skautirao ove igrace ? Brazilac iz druge kineske lige , hujber rezerva iz zadnje ekipe , zivkovic rezerva iz zadnje ekipe u hrvatskoj , ivanisevic rezerva u istri . Sumnjam da su mamici skautirali po drugoj kineskoj ligi . Vidjet cemo jesu li pojacanja ili prinove .

Valjda se po preporuci dovode i opet ovi igraci koji su dosli bolji su od vecine u rosteru hejber bolji od beganovica ove dvije tekme, kukalo se sto je dosao ivanisevic momak prekuco protiv sloge vidica u dzep stavio, zivkovic je strasan igrac bio prije povrede trebao u italiju da ide.. kineska liga svjetlosnu godinu jaca od nase lige pogledaj kakvih igraca tamo igra, i redovsn je lik bio zabija sa obje noge i glavom i nek bude 10% bolji od turkeša elhamdulillah, raja odma pljujekad dovede se igrac od strane covjeka koji je prekucao igricu spirtiskog segmenta u hrvatskoj .. i evo svi do sada su se pokazali da nisu promasaj
Nisam popljuvao , rekao sam vidjet cemo jesu li pojacanja ili prinove . Volio bih da svi budu top .

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 19 feb 2026, 15:58

Herson je napisao/la:
19 feb 2026, 15:43
Vidjet cemo gdje ovo sve vodi . Pozitivna strana je sto smo se rijesili mnogih igraca koji nisu dizali nivo igre i sto je prvih 11 skoro pa isto ko prosle polusezone. Dobra strana su i Menalo koji je provjeren i mladi telalovic .Eh mene zanima samo ko je skautirao ove igrace ? Brazilac iz druge kineske lige , hujber rezerva iz zadnje ekipe , zivkovic rezerva iz zadnje ekipe u hrvatskoj , ivanisevic rezerva u istri . Sumnjam da su mamici skautirali po drugoj kineskoj ligi . Vidjet cemo jesu li pojacanja ili prinove .
Ne možeš dovoditi besplatno igrače u zimskom prelaznom roku i očekivati da budu pojačanja. Kvalitetni igrači su vezani ugovorima, a one koji ulaze u zadnjih 6 mjeseci ugovora bi morao preplatiti, jer nijedan ozbiljan klub neće pustiti igrača na kojeg računa u pola sezone za mali novac. Menalo je izuzetak. Njegov status i situacija u klubu su dosta pogodovali transferu. Inače stvari ne funckionišu tako. A, ako pogledaš dužinu ugovora kod igrača koji su dovedeni shvatit ćeš da se i ne očekuje od njih da budu neka velika prevaga na terenu. Jednostavno, dovedeni su zato što si imao potrebu da popuniš te pozicije, a tržište je zimi siromašno samo po sebi i nisi imao mogućnost za nešto bolje. Tvoja pretpostavka je u startu pogrešna.
Ja i jesam za to da se ne gomilaju igraci i da svaki prelazni rok dovodimo po 15 igraca samo da smo doveli . Ako nisu skautirali tog brazilca nisu ga trebali ni dovoditi . Nisam kritikovao samo sam rekao da ce vrijeme pokazati jesu li pojacanja ili prinove . Dobra stvar je sto je dobio ugovor na 10 mjeseci pa nek se pokaze .

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 19 feb 2026, 15:59

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 feb 2026, 15:42
Pa njihove konekcije su gledale ovog brazilca ili radili sa njim, uostalom doveden je na manje od godinu dana jer nismo bas inali puno opcija, sto se tice ovih iz HR normalno da dovodi igrace koje zna kakav su kvalitet i za sta su sposobni.
A kako nisu klubovi u hrvatskoj prepoznali taj kvalitet ? Ni osijek ni istra a boga mi ni hajduk ni dinamo . Ja bih najsretniji bio kad bi oni razvalili u nasem klubu i ostali dugi niz godina , ali vidjet cemo .

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 feb 2026, 16:04

19 feb 2026, 15:59
Pa njihove konekcije su gledale ovog brazilca ili radili sa njim, uostalom doveden je na manje od godinu dana jer nismo bas inali puno opcija, sto se tice ovih iz HR normalno da dovodi igrace koje zna kakav su kvalitet i za sta su sposobni.
A kako nisu klubovi u hrvatskoj prepoznali taj kvalitet ? Ni osijek ni istra a boga mi ni hajduk ni dinamo . Ja bih najsretniji bio kad bi oni razvalili u nasem klubu i ostali dugi niz godina , ali vidjet cemo .
Kako Barsa nije prepoznala kvalitet Danija Olme pa ga poslije iz Lajpziga doveli za basnosnovnu cifru a Dinamo prepoznao i doveo ga iz Barse? Evo ti jedan svjez primjer, Jagusic je igrac Dinama.bio do nedavno iz njihovog pogona, pustili ga i dali mu papire i lik ode u Belupo i prekuca, Dinamo ponudi 3 mil eura i dodje Panata i uzme ga od Belupa za 6 plus bonusi, mi smo doveli dva dobra igrava iz Dinamovog pogona, imal ko neke info o njima kakvi su kod nas?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 feb 2026, 16:17

19 feb 2026, 15:59
Pa po toj logici, kako niko nije prepoznao talenat Gulija? Nije niko u Gruziji htio da zaradi 2.5 miliona eura, usput da im igrač donese trofej.
Niko u Africi nije prepoznao talenat Jatte, a mi uzeli skoro 2 miliona eura na njemu za 13-14 mečeva koliko je odigrao za seniore :)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 19 feb 2026, 16:23

João Carlos Cardoso Santo
spiker na aparatima

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 feb 2026, 16:31

Ivanišević ima 5 puta manju platu od Turde npr a isti učinak , samo sto Ivanišević može postat igrac ovaj nece nikad.

E tom logikom su se dovodili.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 feb 2026, 16:36

Predikcije za sastav u subotu?
Telalović će vjerujem ostati na klupi, odigrao je i danas i neki dan za repku ove prijateljske mečeve, jedino možda sa klupe jedno poluvrijeme da odradi.
Adema svakako nema radi kartona, to nam je najveći hendikep.
Pod uslovom da Joao dobije dozvolu za igru, ja bih ovako:
----------Menalo------------Joao
--------------------Krdžalić--------------
Mihael--------Elezi-----Cimirot--------Beganović
-------Maroodza-------Gojković-----Ivanišević
---------------------Banić

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 feb 2026, 16:39

jurisicduska je napisao/la:
19 feb 2026, 16:31
Ivanišević ima 5 puta manju platu od Turde npr a isti učinak , samo sto Ivanišević može postat igrac ovaj nece nikad.

E tom logikom su se dovodili.
Mene je on pozitivno iznenadio svojim nastupom. Ako Bog da pa da ih skupi sto vise i isprofilise se u dobrog igraca.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 19 feb 2026, 16:48

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 feb 2026, 16:36
Telalović će vjerujem ostati na klupi, odigrao je i danas i neki dan za repku ove prijateljske mečeve, jedino možda sa klupe jedno poluvrijeme da odradi.
Bralic umjesto Gojkovica
zamjena mjesta Elezi Krdzalic i Ignatkov umjesto Krdzalica
Turkes umjesto brazilca jer nema sanse da starta i zbog spreme i zbog papira
ne da ovo prizeljkujem nego realno neko ocekivanje

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 feb 2026, 16:53

Dobro nam dosao Joao
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 feb 2026, 16:55

BegovicRamiz je napisao/la:
19 feb 2026, 16:48
Bralic umjesto Gojkovica
zamjena mjesta Elezi Krdzalic i Ignatkov umjesto Krdzalica
Turkes umjesto brazilca jer nema sanse da starta i zbog spreme i zbog papira
ne da ovo prizeljkujem nego realno neko ocekivanje
Tako ce i biti jedino ako ne budemo sa 4 nazad igrali pa da se promijeni nesto Gojkovic bi mogao startat ovu
Joao nece ni na klupi biti sumnjam da ce papire zavrsiti
Krdzalic as sa klupe

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 feb 2026, 17:21

Odličan posao, potpisan do kraja godine ako se dokaže, još godina ugovora. :opaopa:

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 19 feb 2026, 17:28

kakav brazilac odma, vovjek od Novembra nije igrao, takticki je slab tako da nema sanse da se uklopi u 3 dana, pitanje je i jezika dal poznaje makar engleski.

elem ocekujem isti sistem kao protiv Sloge, s tim da ce Elezi na Ademovu poziciju, a Krdzalic na mjesto Elezia. Vjerovatno ce Cimirot poceti umjesto Telalovima. Vidjet cemo jos sta ce biti sa lijevim bekom Maroodza mi je bio los, pa mozda probaju sa Mujkicem ker Kupresaka ocito cuvaju za ofazivnniju varijantu jer nam fali krilo

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 feb 2026, 17:30

Po meni, dok god smo igrali sa 4 nazad, bili smo loši, prodisali kad smo sa 3 nazad prešli.
Što se tiče Brazilca, jedino za spremu fizičku ne znam kakav je, a od trenutnog Turkeša je i bar 80% forumaša bolje.
Svakako da će teško krenuti od prve min, ali ako bude registrovan, ako ništa 20-25 minuta se nadam da će dobiti.
@BegovicRamiz, totalno sam zaboravio na Bralića, nek halali. Toliko je neprimjetan da sam zaboravio da je naš igrač( neprimjetan u pozitivnom u smislu, nikakve greške nije pravio ).

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 19 feb 2026, 17:34

19 feb 2026, 15:58
Herson je napisao/la:
19 feb 2026, 15:43
Ne možeš dovoditi besplatno igrače u zimskom prelaznom roku i očekivati da budu pojačanja. Kvalitetni igrači su vezani ugovorima, a one koji ulaze u zadnjih 6 mjeseci ugovora bi morao preplatiti, jer nijedan ozbiljan klub neće pustiti igrača na kojeg računa u pola sezone za mali novac. Menalo je izuzetak. Njegov status i situacija u klubu su dosta pogodovali transferu. Inače stvari ne funckionišu tako. A, ako pogledaš dužinu ugovora kod igrača koji su dovedeni shvatit ćeš da se i ne očekuje od njih da budu neka velika prevaga na terenu. Jednostavno, dovedeni su zato što si imao potrebu da popuniš te pozicije, a tržište je zimi siromašno samo po sebi i nisi imao mogućnost za nešto bolje. Tvoja pretpostavka je u startu pogrešna.
Ja i jesam za to da se ne gomilaju igraci i da svaki prelazni rok dovodimo po 15 igraca samo da smo doveli . Ako nisu skautirali tog brazilca nisu ga trebali ni dovoditi . Nisam kritikovao samo sam rekao da ce vrijeme pokazati jesu li pojacanja ili prinove . Dobra stvar je sto je dobio ugovor na 10 mjeseci pa nek se pokaze .
Pa treba ti napadac, da nisi njega doveo nema ti ko igrati u napadu. Ugovor mu je po mjeri, ako se pokaze peoduzit ce mu ugovor a ako ne, hvala i vidimo se. Svakako se nadam da ce na ljeto dovesti pravog napadaca za evrope, jer cemo se sasvim sigurno rijesiti Turkesa a vidjet cemo hocel dovest jednog ili 2 napadaca. A to za skautiranje ti je glupa teza jer dovodis mlade i perspektivne igrace iz boljih liga od nase, jos ih dovodi Mamic koji ima veze po hrvatskoj. Nemoj zaboravit kako je Gvardiola doveo u Dinamo kad je ovaj igrao tamo neki šklj turnir i ovaj ga zapazio, sad taj isti Gvardiol kosta 100m €.

Uglavnom, svi su prinove dok se ne dokazu na terenu.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 19 feb 2026, 17:45

Banić
Ristovski - Bralić - Mujkić
Hujber - Cimirot - Telalović - Kuprešak
Elezi - Turkeš - Menalo

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 19 feb 2026, 17:52

Sve ok samo aldin na klupu, jel moze ovaj brazilac nastupati protiv posusja, kad se renan vraca znali se?

I da se maroodza malo uozbilji na terenu protiv sloge je bio kriminalan ;)
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 feb 2026, 17:53

SHZ82 je napisao/la:
19 feb 2026, 14:42
Lucas je napisao/la:
19 feb 2026, 14:30
Najjače Sarajevo od šampiosnke generacije 1984/1985

slika

Delac
Berberovoc Kovacevic Tatomirovic Puzigaca
Radovac
Duljevic Stojcev Velkovski
Bilbija Benko

dok taj sastav ne osvoji titulu i ne bude igrao kao ovi majstori nema tu rasprave

Trenutni sastav je mnogo jaci skoro na svakoj pozici, Nemoj zaboravit isto da smo titulu uzeli u zadnjem kolu.

Delac-Banic nebi ja ovde dao prednost Delacu posebno ako ovaj do kraja sezone nastavi branit ovako

Berberovic- beganovic berberovic jeste malo bolji

Tatomirov- Ristovski meni je rustovski bolji

Kovacevic- Bralic bralic jeste bio los al covjek je sad bas dobar ako nista isti kvalitet a po meni je bolji od kovacevica, plus ovde ima Gojkovica

Radovac-Cimirot sve receno cimirot duplo bolji

Duljevic- Menalo po meni menalo bolji

Stojcev -Adem 80x adem bolji

Velikovski- elezi; mogu reci da jo ovde Remi

Renan - biblija, nermin nista nije bio bolji od brazilca u tom moment

Benko- turkes BENKO 30x bolji e sad ovaj brazilac valjda ce ovo spast na 10x

Pored ovih svih nabrojani prodo si najboljeg igraca lige nakon 19 kola za 2,5 m€ i drugog igraca koji je bio nivo Biblije (Mlinarica za 500 k€)

Gore si jedino imo da prodas radovca koji je ima-o problema sa kicmom i cimirota kojeg si prodo za 1,3 m€

Takodje imo si drugog najboljeg igraca Delaca (osjetljiva pozicija) koji je bio posudjen.

Plus imao si bolje sudjenje, plus sve druge ekipe su bile mnogo slabije DVOKRUZNI SISTEM.

Jedino sta je ovoj ekipi u plusu jeste sto su sad bolji tereni prem da imas 6 utakmica i danas na uzasnim terenima prijedir bjeljina grbavica.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 feb 2026, 17:57

Lucas je napisao/la:
19 feb 2026, 14:30
Najjače Sarajevo od šampiosnke generacije 1984/1985

slika
14/15 ovo dobija, a 18/19 sa pola gasa.

Sacekajmo malo da vidimo sta ce ova ekipa osvojiti u ove godinu-dvije. Ipak smo osvojili duplu krunu, dolazili do playoffa EL, itd sa ovim ekipama i za to zasluzuju veliki respekt.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: KarloIvandic, Lecler, Zigazaga i 17 gostiju.