FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

perodeformero
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la perodeformero » 19 feb 2026, 21:05

Pa ne možeš dovesti Brkovića da ti pravi mentalitet pobjednika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2026, 21:08

perodeformero je napisao/la:
19 feb 2026, 21:05
@irfo, hajde molim te maknite ga više, sad će ga njih pet citirati i onda ponovo ode u nedogled. Svaki post isti, trolanje, provokacija i tačno zna na šta će se neko upaliti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 19 feb 2026, 21:26

Raonffa je napisao/la:
19 feb 2026, 20:55
Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 17:26
Ja bih prije rekao da su oni tražili raskid a mi jedva dočekali. Možda neki "holanski ustanak". :kafa:

Edit : Očekujem kod nekih od sljedećih kikseva da budu blagi izgovor jer je Seedorf ipak bio prilično standardan.
Ništa on nije bolji od Šukilovića, a kod nas je igrao prvu jer je Holandez, doveden kao neko pojačanje, vjerovatno sa većim primanjima od Šukilovića i sve to. Uglavnom više marketinški potez nego fudbalski, ako me razumiješ.

Seedorf je ove sezone svojim užasnim reakcijama skrivio golove na bar pet utakmica, dečko nema nikakvu orijentaciju u skok igri. Na zemlji sa loptom često kao bambi na ledu, meni je to tako izgledalo, lik isto da kliže a ne da trči :D

Dakle apsolutno ni po čemu nije pravio razliku na terenu. Nije ni najveća panjina koju smo gledali u Želji zadnjih godina, daleko od toga, ali daleko i od nekog pojačanja.

Trouppe defanzivno okej, čim pređe na protivničku polovinu igrač manje, dakle realno ni on nije pojačanje onakvo kakvo je trebao biti. Ono što je on igrao, igrao je par godina i Marin Galić realno.

Konningsa ne bih ni spominjao, ono što je igrao prvo je djelovao totalno nespreman, a onda kao posljedica te fizičke nespremnosti sve drugo mu je ličilo na amatera iako vjerovatno nije toliki amater koliko je izgledao kod nas.

Sa ovim Holandezima su vala komotno i Odinaku mogli nogirati, pun mi ga je qurac, onakva fizička zvijer a tako fudbalski tup igrač, žali Bože stvarno.
Seedorf mi je pravo čudan igrač i, pravo da ti kažem, veliko razočarenje ali i pokazatelj da treba dobro pripaziti kad dovodiš igrača iz lige gdje je akcenat na ofanzivnom fudbalu. Mslm, da je ovo prvi put da je on zaigrao u nekoj prvoj ligi pa kakva god ona bila. Toliko o tome koliko je naša liga slaba. Evo iznad fale Mikića iz Zrinjskog a momak u 16 utakmica postigao 2 pogotka. Nejse, na trenutke odličan a na momente katastrofalan mada vjerujem da imamo bolju ekipu da bi i on bolje izgledao.

Što se tiče Troupee-a. Pravo da ti kažem meni Nastić nije ništa bolji. Vrlo slični igrači. Svaki brži igrač će im napraviti probleme. Troupee mi je čak i više pokazao od Seedorf-a ali taj manjak borbenosti i zalaganja je očajan. Djeluje kao teški boli£urac.

Za Koningsa je neko napisao kad je dolazio da je bio iskren i rekao da nije u potpunosti spreman. Što ga je Adžem potpisao samo on i njemu bliski znaju. Mada, ono što sam bio istražio o njemu nije ulijevalo neki optimazam svakako.

Jedino bih ostavio malog Arsenalovca ali on mi izgpeda da mu nije do života a kamoli do igranja kod nas. Vjerovatno mu je u glavi to što nije uspio u Arsenalu ili makar ostao u Champinship-u.

Nejse, mislim da ovdje nije niko nogiran kao što ti kažeš. Prije bih rekao da su sklonjeni na klupu ili na tribine svi i da su odlučili diči sidro. Ne znam zašto bi ih vodili na pripreme i uigravali pa ih sad nogiraš. Nema mnogo smisla. Pogotovo kad je riječ o Seedorf-u koji je uigravan u prvih jedanaest.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2026, 21:28

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 21:26
Seedorf mi je pravo čudan igrač i, pravo da ti kažem, veliko razočarenje ali i pokazatelj da treba dobro pripaziti kad dovodiš igrača iz lige gdje je akcenat na ofanzivnom fudbalu.

Ovo se baš ispostavilo kao loše i valjda bude škola i nama i svima u ligi da takvi igrači ne mogu igrati ovaj fudbal.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Liceulice
Kontakt:

Post Postao/la Liceulice » 19 feb 2026, 21:29

Pusi qrc majmune jbo te grande u guzicu
1921-1987

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 feb 2026, 21:30

LoveFootball1987 je napisao/la:
19 feb 2026, 21:01

Mentalitet pobjednika se uvijek mora traziti, ne mozes kao prva rješenja dovoditi igrace koji u životu nisu osvojili ni turnir u Klokotnici kod Doboja.

Moras peofilisati igrace po svim kriterijima, i imati stabilnost u ekipi.

Tu smo i mi kao navijači krivi, jer previse pojedinim igračima dajemo na značaju i dizemo ih iznad ekipe, gdje se ostali osjećaju previse potlačeni a ovo je timski sport.

Zamisli da veceras navijači Palasa stave metu na čelo svim igračima osim I.Sarru jer je on tobože dao gol, a ostali nisu i remizirali su sa ekipom koja igra u jednom od najslabijih prvenstva u evropi, a oni se ganjaju sa svjetskim velikanima.

Veceras je Zrinjski izasao kao pobjednik u ovom remiju, jer dosta slabija ekipa na papiru je imala tri šanse više da pobjedi dosta jaču ekipu. Svi u svijetu su očekivali da ce Zrinjski proci ko Qarabag sinoc, međutim sav rad iza kulisa se pokaze na ovakvim tekmama, a to je prvenstveno sloga i mentalitet ekipe, a mi to vec dugo nemamo , smio bi reci da posljednja ekipa sa mentalitetom i stavom je bila ona 2015 kad smo izbacili Fenecvaros, poslije toga svaka nam je godina ista.
Slazem se brate sve si u pravu

Moramo Zelju vratiti na vrh zaplacem kad ovo gledamm

Polufinale i cetvfinale, dva puta top 5 klubova sa najvise golova i dva puta nasi igraci u top 5 najboljih strijelaca
slika

Cetvrfinale sadasnje konferencijske lige, Osim treci najbolji strijelac. Zbog nedostatka finansija nismo odigrali cetvrfinale i na kraju umjesto nas igrao je drugoplasirani Leipzig koji je i osvojio takmicenje na kraju
slika
slika

Vratice se dani slave, bice Zeljo opet sampion..
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 feb 2026, 21:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 19 feb 2026, 21:39

Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 21:28
Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 21:26
Seedorf mi je pravo čudan igrač i, pravo da ti kažem, veliko razočarenje ali i pokazatelj da treba dobro pripaziti kad dovodiš igrača iz lige gdje je akcenat na ofanzivnom fudbalu.

Ovo se baš ispostavilo kao loše i valjda bude škola i nama i svima u ligi da takvi igrači ne mogu igrati ovaj fudbal.
Ma te niže holandske lige su prije svega razvojne lige. Tu i tamo neki klub se uozbilji i napravi ikorak u prvu ali uglavnom mladi igrači i dosta ih je na amaterskim ugovorima.

Borac je recimo ubo sa Meijersom ali taj isti je prije Borca odigrao dvije sezone u Rumuniji koja je sličnija našoj ligi. Ovog drugog Holandeza su se riješili a nije ni zaigrao.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 feb 2026, 21:41

Zola 90 minuta protik Az Alkmara pobjedili 1:0
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 feb 2026, 21:43

Ekipa koja vrijedi kao i naša, 8,15 mil eura po transfermarktu bude ravnopravna, ako ne i bolja od ekipe koja vrijedi 536 mil eura..
Naša ekipa izgubi 0-3 od ekipe koja vrijedi 3 mil eura, i to smo dobro prošli da ne bude veći debakl..
Nije stvar tolilo ni u novcu,koliko u sportskom vođenju kluba.
Uskoro će i Sarajevo istim putem, doveli su ljude u klub koji znaju fudbal u dušu, i otkako su stigli, Sarajevo pravi fenomenalne rezultate.
Kad uspijemo riješiti trulež duboku urezanu u pore kluba,ma koliko to trajalo, onda ćemo moći biti ravnopravni.. do tada nam neće pomoći ni Ronaldo, ni Messi, ni lično Bill Gates da nas kupi.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 19 feb 2026, 21:53

Zrinjski-Crystal palace 1:1; Željezničar-Rudar 0:3.
Baš smo upali twighlight zone. Iz godine u godinu ovo postaje srazmjer kao između Čelzija i Yeovila. Nekada davno smo promišljali kako postati BH Dinamo, kasnije nam je parameter postao Maribor a sada san nedosanjani Zrinjski. Uskoro igraju Željo-Zrinjski, tužno je kada ni jedan navijač Želje ne smije igrati keca na Želju.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 feb 2026, 22:03

Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 21:08
@irfo, hajde molim te maknite ga više, sad će ga njih pet citirati i onda ponovo ode u nedogled. Svaki post isti, trolanje, provokacija i tačno zna na šta će se neko upaliti.
Ma nije to trolanje ni provokacija možeš ti misliti šta hoćeš, ali to ti je tako. Nađeš neki šulente, ili neke mamiće i daš im milione da ti naprave to što trebaju da naprave, to je zapravo i bila ideja nekih ljudi međutim nažalost otjerani su i te posledice će se još dugo dugo dugo vremena osjećati

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 19 feb 2026, 22:04

Valter je napisao/la:
19 feb 2026, 21:53
Zrinjski-Crystal palace 1:1; Željezničar-Rudar 0:3.
Baš smo upali twighlight zone. Iz godine u godinu ovo postaje srazmjer kao između Čelzija i Yeovila. Nekada davno smo promišljali kako postati BH Dinamo, kasnije nam je parameter postao Maribor a sada san nedosanjani Zrinjski. Uskoro igraju Željo-Zrinjski, tužno je kada ni jedan navijač Želje ne smije igrati keca na Želju.
To znčli da milioni i investitori nemaju toliki značaj.
Ne igraju pare.

Mada mislim da si podcijenio Rudar, iz razloga što će se pokazati da oni nisu slučajno onako odigrali. U ovoj polusezoni će se pokazati da su vrlo ozbiljna ekipa za BH uslove.

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 19 feb 2026, 22:11

Zasto niko od vas informisanih nenapise da je prosle sedmice posao u klubu dobio vjencani kum Faruka Brkovica? Ni sa kakvom biografijom

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 feb 2026, 22:17

EDobric1997 je napisao/la:
19 feb 2026, 22:11
Zasto niko od vas informisanih nenapise da je prosle sedmice posao u klubu dobio vjencani kum Faruka Brkovica? Ni sa kakvom biografijom
Koju funkciju obavlja?
Kad pisete ovakve stvari, pisite konkretno ako nista zbog Zeljeznicara.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 19 feb 2026, 22:18

Fakat ne znam šta očekujete, prije otprilike 45 dana smo dobili novu upravu koja je naslijedila haos koji se taložio godinama, ne može se očekivat instant uspjeh, niti poređenje sa Zrinjskim koji je već godinama najstabilniji klub u državi.
Nama će cijeli ovaj period računajući i ljeto proteći u remontu igračkog kadra, i popunjavanju ljudi u administraciji.
Ako taj posao odradimo kvalitetno teško je očekivati da napadnemo titulu i naredne sezone, dakle minimalno dvije sezone kvalitetnog rada.
Fokus treba biti na kupu, jer je to dosta lakši način, a gladni smo trofeja, suša je 8 godina.
Dakle, treba vjerovat u proces, jer ništa neće pasti s grane.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 feb 2026, 22:23

BarbareZeljin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:42
zeljovolimte je napisao/la:
19 feb 2026, 19:54
muharemovicdzelo je napisao/la:
19 feb 2026, 15:17
U početnih 11 će (konačno) doći do promjena. Trebalo bi da dođe do promjene kapitena. Galcho je unešen u cometu. Biće još raskida pored Holanđana. Biće još pojačanja tamo gdje smo najtanji.
Mislim da je za pojacanja kasno. Pogotovoo jer ce nam doci igraci van ritma, dok uhvate formu i kondiiciju mart je. Ovo se mora izgurati sa ovim sto imamo, a imamo broj igraca van svake pameti.

Cisto informativno, poceo je treci krug, kup sa Slogom igramo vec u srijedu. Mora se pristup promjeniti, nije samo sutat igrace. Puno bolje mogu ovi igraci, ali mora se i klub i trener puno ozbiljnije postaviti prema njima.

Nek pojacanja cekaju ljeto. A svakako ove sezone su veoma male sanse za Evropi po svemu prikazanom. Da pare ne.znace dobre rezultate, ova ekipa je ubjedljivo najskuplja od rata.
Kasno za sta. Za borbu za europu ili taj famozni Kup,vrlo vjerovatno.
Ali mi se trebamo fokusirati da sto bolje igramo i spremamo ekipu za sljedecu godinu. Ako ne izborimo Europu,bice zajebano i na ljeto,ali ne bih se slozio da je kasno za dobro pojacanje.
I sa ovih 7 u ekipi,mi se nismo pojacali sto rece dzelo na kriticnim pozicijama. Nama to u igri pravi ozbiljan problem. Jalovi smo i neefikasni,sad cemo biti i neuigrani,ali mi je drago da smo krenuli radikalno u rezove i treba to istrpiti. Neuigranost ce sigurno biti problem,ali kad vidis da igraci imaju kvalitet onda to manje boli. Najgore od svega kad gledas skupinu idiota i sam sebe lazes da oni nesto mogu.
Svaka pobijeda je srcu draga,pa se cesto zanemari manjak kvaliteta,ali sto smo mi bili nerealni i prosjecne partije nasih igraca dizali u nebesa,to je zanispitivanja.
Detaljne analize su se vodile o nekim super odradjenim tekmama i isticao se kvalitet ispod prosjecnih igraca. Koji nisu bili u stanju svezati dvije dobre utakmice.
Evo ti primjer samo nasih krila. Ni jedno nase krilo,pa cak i dok je Bolja bio tu,nisu svezali 2 dobre tekme.
Mi smo doveli 7 igraca ne znamo jesmo li se pojacali. Znam da smo ih potpisali na dug period i vjerovatno dali bas dobre uslove. Sumnjam da bi Hodzic pristao na 2,5 godine ugovora.
Nastic isto tako.. ogromni su to ugovori.

Govorim vise zbog perioda sad nekako su to vise igraci koji nisi nasli amgazman i bez priprema. Koliko nam mogu pomoci. Nama bi bilo najvece pojacanje da ispliva neki U21.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 feb 2026, 22:25

avalPacidoroP je napisao/la:
19 feb 2026, 21:43
Ekipa koja vrijedi kao i naša, 8,15 mil eura po transfermarktu bude ravnopravna, ako ne i bolja od ekipe koja vrijedi 536 mil eura..
Naša ekipa izgubi 0-3 od ekipe koja vrijedi 3 mil eura, i to smo dobro prošli da ne bude veći debakl..
Uskoro će i Sarajevo istim putem, doveli su ljude u klub koji znaju fudbal u dušu, i otkako su stigli, Sarajevo pravi fenomenalne rezultate.
Kad uspijemo riješiti trulež duboku urezanu u pore kluba,ma koliko to trajalo, onda ćemo moći biti ravnopravni.. do tada nam neće pomoći ni Ronaldo, ni Messi, ni lično Bill Gates da nas kupi.
Samo ljudi koji vole fudbal i znaju sta je fudbal. Oni moraju da se pitaju oko tih stvari.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 19 feb 2026, 22:30

A sad nesta gledam historiju naseg kluba ko je koju funkciju drzao . Pa mi od poslije rata smo osvojili samo jedan trofej bez naseg Kapitena Dzelaludina . Prvo kao igrac i kapiten ekipe pa kasnije kao sportski direktor u 7 godina od 2007 do 2014 5 trofeja i najveci izlazni transfer do prosle sezone kad je Al jabber napravio svoj transfer. Mislim nakon sto je otisao 2014 nije nista posebno postigao ali eto samo zanimljiva informacija .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 feb 2026, 22:31

zeljovolimte je napisao/la:
19 feb 2026, 22:25
avalPacidoroP je napisao/la:
19 feb 2026, 21:43
Samo ljudi koji vole fudbal i znaju sta je fudbal. Oni moraju da se pitaju oko tih stvari.
Ja sam siguran da trenutna garnitura zna mnogo više o fudbalu,nego prethodne mnoge. Dobra je ekipa okupljena...
Ali i dalje, daleko negdje ispod ima mnogo dusmana koji su se rasirili u mnoge segmente kluba, i ne daju nam da disemo.. tek kad se sve to deratizuje i ocisti, mozemo ocekivati rezultate.. do tad uvijek ce se desavati padovi, i kada nam izgleda da cvjetaju ruze i da nas je konacno krenulo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 feb 2026, 22:36

Joj kad se sjetim kako ste hvalili tog Sedorfa i dizali ga u nebesa. Isto tako se sjecam njegove prve utakmice protiv Slovenaca i greske kako je lopta ga preskocila i izbacila njihovog igraca skoro 1 na 1. Nisam to htio tad komentarisat, bilo bi evo ga pljuvac sta ti znas hu ha.
Tacno ide se iz krajnosti u krajnost. Cinjenica je da nemamo sposobne ljude, bar nismo imali unazad 2 decenije skoro. Iskreno i ovo sad nisam nimalo odusevljen. Ono sto nam najvise steka mi jos gori nego prije pauze. Nakamarali veznjaka mozemo igrat 4:6:0 formaciju sa 3 defanzivna vezna ili cemo gurat veznjaka na stopera.
Sve i da zategnemo odbranu da budemo Italija iz 2006. nemamo strijelca u ekipi. Taj jedan veznjak je nesto i pokazao samo da se ne ugasi uz ostale. Povraca mi se cim pocnem bit realan, pogledam nasu igru, nase sledece protivnike i nase zadnje sezone.
Jedina sansa je da svi nekako polude, urade restart pa proigraju ko nikad do sad. Ili to ili bukvalno bacit i ovu sezonu pa cekat to ljeto a do tad se valjda i Sanin oglasi, da vidimo lika.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Perotti i 34 gosta.