FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
86
21%

Ukupno glasova: 402

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 19 feb 2026, 23:08

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 21:26
Seedorf mi je pravo čudan igrač i, pravo da ti kažem, veliko razočarenje ali i pokazatelj da treba dobro pripaziti kad dovodiš igrača iz lige gdje je akcenat na ofanzivnom fudbalu. Mslm, da je ovo prvi put da je on zaigrao u nekoj prvoj ligi pa kakva god ona bila. Toliko o tome koliko je naša liga slaba. Evo iznad fale Mikića iz Zrinjskog a momak u 16 utakmica postigao 2 pogotka. Nejse, na trenutke odličan a na momente katastrofalan mada vjerujem da imamo bolju ekipu da bi i on bolje izgledao.

Što se tiče Troupee-a. Pravo da ti kažem meni Nastić nije ništa bolji. Vrlo slični igrači. Svaki brži igrač će im napraviti probleme. Troupee mi je čak i više pokazao od Seedorf-a ali taj manjak borbenosti i zalaganja je očajan. Djeluje kao teški boli£urac.

Za Koningsa je neko napisao kad je dolazio da je bio iskren i rekao da nije u potpunosti spreman. Što ga je Adžem potpisao samo on i njemu bliski znaju. Mada, ono što sam bio istražio o njemu nije ulijevalo neki optimazam svakako.

Jedino bih ostavio malog Arsenalovca ali on mi izgpeda da mu nije do života a kamoli do igranja kod nas. Vjerovatno mu je u glavi to što nije uspio u Arsenalu ili makar ostao u Champinship-u.

Nejse, mislim da ovdje nije niko nogiran kao što ti kažeš. Prije bih rekao da su sklonjeni na klupu ili na tribine svi i da su odlučili diči sidro. Ne znam zašto bi ih vodili na pripreme i uigravali pa ih sad nogiraš. Nema mnogo smisla. Pogotovo kad je riječ o Seedorf-u koji je uigravan u prvih jedanaest.
Upravu si ovo za ligu iz koje dolazi igrač, pogotovo ako nije u pitanju prvoligaški igrač. Recimo na Seedorfu se baš vidjelo da dolazi iz slobodnijeg stila fudbala, pa čak i za štopere, baš ga je bilo dosta po terenu i često je znao izlaziti sa svoje pozicije što nije nužno loše ako imaš kvalitet, ali je definitivno rijetkost za našu ligu. On je u igri generalno bio okej, neki prosjek kada sve izvagaš, ali po meni to nije dostojno epiteta pojačanja. Ja sam očekivao da on bude naš ubjedljivo najbolji štoper, a bio je daleko od toga.

Troupee je imao defanzivno baš dobrih mečeva, par puta je pokazao naznake pojačanja ali nije tu bilo nekog kontinuiteta i džaba je onda sve.

Za Koningsa se nema šta dodati, a što se tiče Oulada tu se isto slažem sa tobom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 19 feb 2026, 23:10

Najjači su mi oni što se brinu a neofirno u jeku pucačine onako laganica napišu da je bilo ljudi koji su otjerani a kao oni da su ostali mi bi bili na mjestu Zrinjskog i igrali sa Palaceom. Čitao sam do dijela - to je bila ideja nekih ljudi koji su otjerani. Onda pročitam posledice. Nešto mi simpatično a ne mogu da se sjedim gdje sam čuo to i nešto tome slično a onda se sjetim čarobne reči Samprasa - Nemačka disciplina.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 19 feb 2026, 23:12

Treba dobar presjek u ekipi - ok, na tome se radi.
Al treba i ovdje na forumu, a i na tribini.

S dobrim se razlogom ljudi sprdaju s nama.
Na stranu organizacija i brojnost - divno, svaka čast. Al sve je to mrka kapa kad je prezentacija amaterska.
Kakva je ekipa na terenu, takva je i pjesma s tribina, low effort, samo nek se šta opsuje.
A vala ni ovi komentari ovdje u prosjeku nisu ispred ičeg pobrojanog, pola sedmice naglabanje ko je prošle godine čiju bivšu provodao.

I ovdje ne pamtim kad sam admina vidio da je nešto konkretno odradio, a istih par ljudi botuje svaki dan, samo daju materijala da se grupa trolla po drugim subovima.
Pošteno, pa kako bude.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 19 feb 2026, 23:28

Jel Vaha Selimović slobodan, da ga potpišemo na desetodnevni ugovor i protiv Veleža ga ubacit samo da vehabovicu izvali nogu

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 19 feb 2026, 23:37

Stanceski je napisao/la:
19 feb 2026, 23:28
Jel Vaha Selimović slobodan, da ga potpišemo na desetodnevni ugovor i protiv Veleža ga ubacit samo da vehabovicu izvali nogu
Ma riješit ce to Pejic no sikiriki 😮‍💨

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 19 feb 2026, 23:40

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:39
LoveFootball1987 je napisao/la:
19 feb 2026, 20:37
AhmedNurudin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:14

Extra potez, kvalitetan i logičan. Samo je potrebno dovesti ovakvog igrača, skautirati. Druga austrijska odakle je došao ispade kvalitetnija od holandske, čovjek se posprda sa odbranom Engleskog premijerligaša. Poznavajući rad zrinjskog ne vjerujem da je puno skuplji od Koningsa samo u klubu trebaju raditi ljudima kojima je klub u interesu a ne talovi.
Ljudi imaju kontinuitet, ne mijenjaju upravu i tim kvartalno.
U toj ekipi i takvoj atmosferi i Konings bi bio igračina.
Što je najgore vjerovatno bi stvarno i bio, postali su ekipa koja čini svakog pojedinca boljim, ali i to se postiže kontinuitetom kao što je napisano.
NoDi80 je napisao/la:
19 feb 2026, 20:41
AhmedNurudin je napisao/la:
19 feb 2026, 20:14
Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 20:04
Pogledajte šta je Mikić uradio kod gola Zrinjskog, djeci od pionira do juniora treba pokazivati.
Extra potez, kvalitetan i logičan. Samo je potrebno dovesti ovakvog igrača, skautirati. Druga austrijska odakle je došao ispade kvalitetnija od holandske, čovjek se posprda sa odbranom Engleskog premijerligaša. Poznavajući rad zrinjskog ne vjerujem da je puno skuplji od Koningsa samo u klubu trebaju raditi ljudima kojima je klub u interesu a ne talovi.
Nije brate ali druga liga ima kvalitetnih i Surdanovic je iz vecinu proveo u drugoj ligi Austrije
Zrinjski ima sistem, imaju dobre treninge, kao sto napisa brat i Konings bi kod njih zabijao
Jebote igraju 1:1 sa Villom i Palacom, a mi se patimo s bh fenjerasima
Pa ima, samo smo mi toliko istraumirani dolascima raznih polovnjaka da kada bi doveli igrača iz druge austrijske lige, hiljadu puta bi ga otjerali do debija. Valjda i mi dočekamo takve mečeve na Grbavici aBd.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 19 feb 2026, 23:44

NoDi80 je napisao/la:
19 feb 2026, 21:41
Zola 90 minuta protik Az Alkmara pobjedili 1:0
Odlična utakmica, pozitivno me iznenadio. Ja sam pisao da smo ga trebali ganjati sada na zimu jer mi je izgledalo da je otpisan ali očito nije. Pogledaj mu brate statistiku pas igre, 90% tačnih dodavanja, 4 tačne duge lopte. Stvarno bi nam u ovakvoj formi bio pojačanje na ljeto. Prototip stopera kakav nam recimo upravo sada fali kada nam stoperi vode igru.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 19 feb 2026, 23:50

Stanceski je napisao/la:
19 feb 2026, 23:28
Nije nam se nažalost ništa gore moglo desiti od toga da se napalimo na tog tuzlanskog kepeca seljačića. Pred prošlu utakmicu se samo o tome pisalo i na kraju ne da se ništa nije desilo nego smo još izgubili i oni su nas prebili u igri, naravno uz svesrdnu pomoć "najboljeg" BH arbitra. Vidim evo kreće i pred ovu utakmicu, treba se samo fokusirati na igru, naravno odgovoriti na grubosti ali treba prvenstveno sebe gledati.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 20 feb 2026, 00:04

Yebe se nasim novim igracima za tu utakmicu iz prosle polusezone, nisu culi za Velez do prije par dana. Oni ovaj put nece dizati tenzije i praviti gluposti, zasto bi? U boljoj su formi i mogu nas dobiti bez da nas zovu ustasama, napadaju u tunelu i tuzakaju sudiji. S obzirom kako igramo sve osim poraza ce biti iznenadjenje.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 feb 2026, 00:13

Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 21:39
Virtu4l je napisao/la:
19 feb 2026, 21:28
Levin je napisao/la:
19 feb 2026, 21:26
Seedorf mi je pravo čudan igrač i, pravo da ti kažem, veliko razočarenje ali i pokazatelj da treba dobro pripaziti kad dovodiš igrača iz lige gdje je akcenat na ofanzivnom fudbalu.

Ovo se baš ispostavilo kao loše i valjda bude škola i nama i svima u ligi da takvi igrači ne mogu igrati ovaj fudbal.
Ma te niže holandske lige su prije svega razvojne lige. Tu i tamo neki klub se uozbilji i napravi ikorak u prvu ali uglavnom mladi igrači i dosta ih je na amaterskim ugovorima.

Borac je recimo ubo sa Meijersom ali taj isti je prije Borca odigrao dvije sezone u Rumuniji koja je sličnija našoj ligi. Ovog drugog Holandeza su se riješili a nije ni zaigrao.
Pa tu treba gledati i drugu stranu sa Meijersom, to je sezona gdje nisi mogao prici Borcu kod njihovog gola, uvijek se neki faul izvuce. Ne kazem ja da je los igrac, da je sedorf bolji gluho bilo, vec je dosta privilegija imala odbrana Borca, kod nas bi se uklopio kao i sedorf.
Ljudi moraju shvatiti opcenito da ce nam trebati strpljenja vise nego ikad za mnoge stvari, Slavisi dajem podrsku samo ako budu novi igrali i ako bude bilo kakvih naznaka za nesto bolje vec od subote. Ne zanima me protivnik jer su dosli igraci koji gledajuci sve, lice na nesto. Ako opet dajem primjer Galchev bude na klupi, Hodzic onda dovidjenja prijatno.
Kod mnogih od njih na prijemu lopte vidis da li ima nesto od njega, na kretnji u polju.
Fk Željezničar.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 20 feb 2026, 00:30

Pablo11 je napisao/la:
20 feb 2026, 00:13
Levin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ovo se baš ispostavilo kao loše i valjda bude škola i nama i svima u ligi da takvi igrači ne mogu igrati ovaj fudbal.
Ma te niže holandske lige su prije svega razvojne lige. Tu i tamo neki klub se uozbilji i napravi ikorak u prvu ali uglavnom mladi igrači i dosta ih je na amaterskim ugovorima.

Borac je recimo ubo sa Meijersom ali taj isti je prije Borca odigrao dvije sezone u Rumuniji koja je sličnija našoj ligi. Ovog drugog Holandeza su se riješili a nije ni zaigrao.
Pa tu treba gledati i drugu stranu sa Meijersom, to je sezona gdje nisi mogao prici Borcu kod njihovog gola, uvijek se neki faul izvuce. Ne kazem ja da je los igrac, da je sedorf bolji gluho bilo, vec je dosta privilegija imala odbrana Borca, kod nas bi se uklopio kao i sedorf.
Ljudi moraju shvatiti opcenito da ce nam trebati strpljenja vise nego ikad za mnoge stvari, Slavisi dajem podrsku samo ako budu novi igrali i ako bude bilo kakvih naznaka za nesto bolje vec od subote. Ne zanima me protivnik jer su dosli igraci koji gledajuci sve, lice na nesto. Ako opet dajem primjer Galchev bude na klupi, Hodzic onda dovidjenja prijatno.
Kod mnogih od njih na prijemu lopte vidis da li ima nesto od njega, na kretnji u polju.
Ma to je ekipa gdje kvrzic nije dobio zuti karton citavu sezonu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Emindoks20
Kontakt:

Post Postao/la Emindoks20 » 20 feb 2026, 00:45

Moze li mi neko reci da li Holandjani sigurno dobijaju raskid ili ih planira skloniti samo?

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 20 feb 2026, 00:48

Emindoks20 je napisao/la:
20 feb 2026, 00:45
Moze li mi neko reci da li Holandjani sigurno dobijaju raskid ili ih planira skloniti samo?
Ne zavisi raskid samo od kluba.
hajduk živi vječno

ultra1987
Kontakt:

Post Postao/la ultra1987 » 20 feb 2026, 01:02

**** RODJENE!

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 feb 2026, 06:43

Pablo11 je napisao/la:
20 feb 2026, 00:13
Levin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Eki fol on ce dati podršku ko ti neki bitan faktor🤣🤣🤣dzesi murinjo kad ti dodje morz kako ces ti u rupu da ides ko pravi mis, a sad jos malo se pravi pametan i glumi insajdera stizu pojacanja i to

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 20 feb 2026, 08:00

Najveći problem polovnih stranaca u Želji je taj što pojma nemaju za koga igraju i apsolutno im je svejedno pobijedili ili izgubili, on odradi utakmicu i ode kući igrati play station. Vjerujte da je tako. Pa pogledajte govor tijela naših igrača protiv Rudara (posebno stranaca), ti ne vidiš da je njih sramota, to je njemu još jedna odrađena utakmica i to je to.

Ovi što dovode igrače moraju paziti da nikad više takve ne dovodimo u Želju.

Birajte karakter i srce, a ne vrijednost na transfermarktu.

I na kraju, mislim da je baš to razlog zašto je Zrinjski tu gdje jeste. Odgovor vam je u ovome što sam napisao. Zrinjski nije nabacao polovne Brazilce, Holanđane, Marokance itd. kojima je svejedno dobili ili izgubili. Zrinjski dovodi 90% igrače iz BiH i Hrvatske, kojima se objasni šta je klub i kako se igra za klub, nema jezičke i kulturne barijere, nema šetača, nema boliqrčeva, on kad izađe dat će zadnji atom snage za klub, iako možda nema kvalitet kao stranci. Gledam Lagumdžiju sinoć kad je ulazio, njegov govor tijela je drugačiji nego kod nas kad je bio. Vidi se da je spremniji i da ima više samopouzdanja. Znači da je on došao u kolektiv u kojem rasteš, a ne stagniraš. A u fudbalu ne pobjeđuje talenat, već volja i motivacija. To vam je objašnjenje zašto Zrinjski ima pobjednički mentalitet, a zašto Željezničar nema pobjednički mentalitet.

Naš problem nije nedostatak kvalitete, već nedostatak volje, želje i samopouzdanja. Sve dok pristup ne promijenimo, kantat će nas ekipe koje imaju ovo što sam napisao.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 20 feb 2026, 08:21

Ta prica je bila kad je Sef izvukao Patrika iz vrece.

Ubijedjen sam da ovi momci vrijede (prati Josipa Pejica) ali nema ko da to prepozna. Otanjila struka.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 20 feb 2026, 09:03

Lokomotifa je napisao/la:
20 feb 2026, 08:00
Najveći problem polovnih stranaca u Želji je taj što pojma nemaju za koga igraju i apsolutno im je svejedno pobijedili ili izgubili, on odradi utakmicu i ode kući igrati play station. Vjerujte da je tako. Pa pogledajte govor tijela naših igrača protiv Rudara (posebno stranaca), ti ne vidiš da je njih sramota, to je njemu još jedna odrađena utakmica i to je to.

Ovi što dovode igrače moraju paziti da nikad više takve ne dovodimo u Želju.

Birajte karakter i srce, a ne vrijednost na transfermarktu.

I na kraju, mislim da je baš to razlog zašto je Zrinjski tu gdje jeste. Odgovor vam je u ovome što sam napisao. Zrinjski nije nabacao polovne Brazilce, Holanđane, Marokance itd. kojima je svejedno dobili ili izgubili. Zrinjski dovodi 90% igrače iz BiH i Hrvatske, kojima se objasni šta je klub i kako se igra za klub, nema jezičke i kulturne barijere, nema šetača, nema boliqrčeva, on kad izađe dat će zadnji atom snage za klub, iako možda nema kvalitet kao stranci. Gledam Lagumdžiju sinoć kad je ulazio, njegov govor tijela je drugačiji nego kod nas kad je bio. Vidi se da je spremniji i da ima više samopouzdanja. Znači da je on došao u kolektiv u kojem rasteš, a ne stagniraš. A u fudbalu ne pobjeđuje talenat, već volja i motivacija. To vam je objašnjenje zašto Zrinjski ima pobjednički mentalitet, a zašto Željezničar nema pobjednički mentalitet.

Naš problem nije nedostatak kvalitete, već nedostatak volje, želje i samopouzdanja. Sve dok pristup ne promijenimo, kantat će nas ekipe koje imaju ovo što sam napisao.
100%. Nama je psiholoska strana najveci problem, ali ne samo igraca nego citave organizacije Kluba. Pocinje od nejasnih ciljeva i ocekivanja i strategije (i nedostatka istih) da bi mi rezultate toga svega vidjeli na terenu gdje se to sve spusti pa nema ni zajednistva ni komunikacije ni zelje. Nakon sto je otisao "najbolji psiholog", ima li naznaka da cemo u ovoj restrukturi zaposliti stvarno nekog dobrog sportskog psihologa ko ce pomagati i igracima a i sš?
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 feb 2026, 09:04

Ne branim niti jednog igrača koji je trenutno tu, medjutim kakav sklop mozga mozes biti da kontas da ces sad trenutno kad se sve lige igraju, kad svi dobri igrači imaju klubove, dovesti bolje od tih koje si otjerao?

Neko misli da ti sad ovo trenutno sto radis moze donijeti nesto dobro. Prvo, igrači koji ce sad doci treba mu vrijeme da se prilagodi novoj sredini, treba ekipa da se uigra, treba milion stvari. To moze kad ti imaš okosnicu ekipe, pa ubaciš dva ti igraca onda ima smisla. A ovaj način bez ikakvog plana, bez zaštite trenera, zaštite igraca ne vodi nikuda. Svaki sljedeći igrac koji dodje umjesto ovih ce se ponašati isto. Potpisat će ugovor, isto ce ga boliti chuna da li ce ostati ili ce ici za pola godine. Jer igraca kojeg ti sad dovodiš nema kluba. Bolje mu bilo gdje nego da je slobodan.
A to sto vi maštate da cemo mi sad dovesti neke vanserijske igrace to govori samo o vašem mentalnom sklopu.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 20 feb 2026, 09:11

Pa sad niko ne može biti zadovoljan poslije prva dva kola, zapravo situacija je haotična. Ali opet ne mogu da vjerujem da su svi ovi ljudi koji su tranutno u klubu i nešto se pitaju, uključujući i šefa struke, totalne neznalice. Očito su ovi holandezi ali i neki ostali igrači, morali biti u rosteru, napucati minutažu, biti u gotovo svakoj postavi i formaciji i tako cijelu prošlu polusezonu. Ne možemo očekivati da zaigramo kao ekipa i da ličimo na nešto sve dok je prvi tim u kanđama menadžerskih lobija, dok na ključnim pozicijama igraju igrači koji ničim ne zaslužuju naš dres, dok nam je omladinski pogon pred raspadom, dok nam je teren zapušetn, a tribine zaprljane, jednostavno tu nema tu ni sportskog uspjeha ni nafake.
Sad bilo je što je bilo , ima tu zusluga sviju, sve je ovo posljedica pogrešnog rada godinama, uzimanja sebi za prava pojedinaca da se lešinari za svaku marku u klubu, potpisivanja po klub štetnih ugovora i svega ostalog. I budala zna da smo imali loš izbor igrača u prva dva kola u kojem smo lagano mogli biti bogatiji za 6 bodova, a umjesto toga jedna velika nula, ali možda je moralo bii tako da se konačno neki igrači prekriže, kao neki corpus delict da ovaj trener pokaže da se neki igraći jednostavno moraju prekrižiti i krenuti od onoga što je u ovom trenutku najbolje. Dotakao bih se i nas navijača. Previše nekih očekivanja se im od bezmudih kvazi igrača i potrebe za pravljenjem nekih super veličina od istih, gotovvo legendi kluba i tako iz sezone u sezonu. A oni su nam vraćali i vraćaju nam ponižavajući nas i klub, mjesecima, godinama. Ko im j.ebe mater, kvarna roba sa kratkim rokom trajanja. Nema više ukivanja u zvijezde i dizanja u nebesa kad god se najavi bilo kakav dolazak u klub ili odigra par dobrih poteza na utakmici. Kada neko radom i znoju fakat pokaže koliko mu znači ovaj klub i koliko vrijedi, imat će od mene aplauz i podršku, ostali nek mi se napuše. Dosta je više.
Za subotu očekujem da odigraju muški i pokažu barem minimu ali minimum da im je stalo, kao i mrvu fudbalske inteligencije. Ništa više.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.