FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
36
10%
Treći
108
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 345

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2026, 09:06

Madafaka je napisao/la:
22 feb 2026, 01:04
Rutinski, s pola snage. Sve super, samo da Kyeremeh prestane biti sebičan kad treba dodati loptu.
Nije on sebican nego jednostavno je ograničen po pitanju kreacije i pasa .

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 feb 2026, 09:11

Banic
Rile Gojkovic Maroodza
Hujber Cimi Ljajic Telalovic Kupre
Elezi Menalo

Najjače što trenutno imamo.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 feb 2026, 09:27

ado-hz je napisao/la:
22 feb 2026, 08:42
GalileoGalilei je napisao/la:
22 feb 2026, 08:32
ado-hz je napisao/la:
22 feb 2026, 08:27
Sinoc su gotovo svi bili odlicni, Elezi i Cimi perfektni.
Jedino cime nisam zadovoljan je igrom Mujkica koje je bas ofalio a Maroodza ima bas problema sa pasom i sinoc je 2-3 puta pogrijesio u predaji lopte prema nazad gdje nikako ne bi smio pogrijesiti. I sinoc i i Doboju je imao identicne greske.
Tačno, isto mislim samo nisam htio ništa negativno spominjati nakon onakve igre. Ne znam šta je s Mujkićem, ali je grohn'o ima već neko vrijeme. Maroodza je meni generalno prosjek, dobar nekad sa klupe i to je to. Nije mu prva utakmica da ne zna pas da proslijedi prvom do sebe. To se desilo i u prošlu u Doboju, a i u prvom dijelu sezone.
Ma nekako mi je sirov, kao da nema osjecaj u nogama sa loptom. Kao da ono ma samo je pukni pa sta bude sa njom. Sinoc kad je prosao po strani i ubacio za Kyeremeha pred gol ono ne bi stigao ni Ronalno iz najboljih dana. Nema mi osjecaj za ubacaj al hajd da ima ne bi igrao kod nas nego u nekoj jacoj ligi. Mozda se moze i mora raditi sa njim na predaji lopte, pasu, ubacaju sa strane.
Vidjećemo šta će biti, ali nešto ne vjerujem da će se to dovesti u normalu. Opet kažem, dobar za rotacije i sa klupe. On ako dosad nema osjećaj za pas i prijem, teško će imati i poslije.
To što se tiče ubačaja, ne ide mi u glavu da se ne može uputiti jaka lopta po zemlji gdje će samo neko natrčati. Nama sve te lopte kad protrči bek su beskorisne, a to su čisti ziceri, bar je tako u svjetskom fudbalu. Na tome se treba raditi.

@Eros
Ne smije se dešavati, ali ne znam što je to tolika sramota. Svjetske ekipe primaju golove od manjih ekipa. Barca primi tricu od Betisa, Bruggea, Celte, četiri od Osasune, četiri od Atletica. Reala izbacio drugoligaš, tricu od Olympiacosa, Fulham zabio Cityju četiri.
Fudbal je, naravno da se desi i loša utakmica, loš dan, protivnik bolji, opustiš se itd.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 22 feb 2026, 10:24

tabba77 je napisao/la:
21 feb 2026, 23:24
NajvecaRadosti je napisao/la:
21 feb 2026, 23:06
Lucas je napisao/la:
21 feb 2026, 23:00

Ramazan, ružno vrijeme, neatraktivan protivnik.
Sve razumijem brate ali za ovo nema opravdanja,ovo je stvarno sramota.Usao sam 20 minuta do utakmice kunem ti se nije vise od 200 ljudi bilo.
Pa neka se i tema rezultati zatvori kada navodimo razloge lose posjete.

Ne znam koji je qurac sa rajom
Ma kakvo opravdanje ramazan, vrijeme i neatraktivan protivnik. Nikakvo. Doći će ko je naučio. Ko nije, taj će tražiti izgovore.

Ne treba kvariti ovu utakmicu pričom o posjeti, čestitke ekipi i stručnom štabu.
Ne nego treba da bude kao sticky na vrhu svake stranice. Ne kvari se nista utakmica pricom o navijacima. Tu je raja odmah kad treba srati po mirvicu, nekakvim zenama u klubu, zekicu, husrefu, o svakoj mogucoj sitnici.
Klub u najboljem nizu od ne znam koliko godina, igramo ko singerice, sve se poslozilo na terenu, nas 2000 na tribinama. Ramazan nikakav izgovor nije, bilo je dovoljno vremena, uostalom uvijek ze moze organizovati.
Mi smo jednostavna **** navijaci i vala je sramota ono sinoc. Kad treba pljuvati tu smo nenadmasni, kad treba podrzat e to je vec malo teze, svasta nesta fali.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 22 feb 2026, 11:04

Na ovaj roster dodati još Mamasa, Renana, Živkovića i Joao Carlosa. Renanu ističe ugovor, Joao Carlos je upitnik, sreća Menalo, Francis, Adem i Elezi iz drugog plana mogu da izmisle gol protiv bilo koje ekipe iz lige al' bi zbog širine i fleksibilnosti bilo dobro da imamo klasičnu devetku. Vidjećemo na šta će Turkeš da liči sad kada (navodno) ima konkurenciju mada je teško prognozirati kada će Joao konkurisati za minute jer Mario nije baš optimistično zvučao na onom pressu.

Gojkoviću ističe ugovor i nadam se da se radi na produženju. Volio bih da takav profesionalac, lider i karakter ostane pri klubu i nakon što završi karijeru ako postoji volja, naši omladinci mogu dosta da nauče od njega i na igračkom i na karakternom planu.

Zvanično Ivanišević i Živković nisu naši igrači ali vjerujem da postoji neki dogovor iza kulisa jer čisto sumnjam da Mamići imaju želju da razigravaju omladince HNL fenjerašima. Koliko sam upratio od ljeta smo jači za Sengu, Gelsona i Ristića koji se vraćaju s posudbi i Prskala i Miškovića koji su ranije dogovoreni te Drece koji će imati pravo nastupa. Kada uzmemo u obzir sve navedene igrače za iduću sezonu po mom mišljenju su 2 pozicije upitne, a to je devetka gdje se nadamo da će neko da proigra i lijevi stoper pošto je Mujkićeva forma u slobodnom padu a Maroodza nije dovoljno kvalitetan da bude prva i jedina opcija. Jović je bio idealan da to popuni al' je htio više minuta i tu smo gdje jesmo. Ivanišević i Mišković su dešnjaci tako da ne konkurišu za tu poziciju. U suštini uz neke manje nadogradnje imamo se čemu nadati iduće sezone.

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 22 feb 2026, 11:10

Sta je sa onim Zivkovicem hoce li biti dostupan skoro,ocekivao sam ga sinoc jer na Ig vidim da je dosao u grad pa kontam da je valjda dostupan,bas jedva cekam da ga vidim,sinoc rutinski bas sa pola gasa jos i odmorismo neke kljucne igrace,doduse mora se i reci da je Posusje bilo otvoreno,ne kao karine iz Rs-a izuzeti cu Rudar sad,ali vecinom svi igraju niski blok i nista ni ne pokusavaju naprijed,zato se i patimo
Od Veleza ne ocekujem nista vise nego od Sloge i Radnika,steta da je revans u Mostaru tamo ce i traziti svoju sansu,treba ih zajebati i dat im loptu,na kontre ih sa Kerom i Menalom cekati

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 22 feb 2026, 11:15

strahmeipomisliti je napisao/la:
22 feb 2026, 11:10
Sta je sa onim Zivkovicem hoce li biti dostupan skoro,ocekivao sam ga sinoc jer na Ig vidim da je dosao u grad pa kontam da je valjda dostupan,bas jedva cekam da ga vidim,sinoc rutinski bas sa pola gasa jos i odmorismo neke kljucne igrace,doduse mora se i reci da je Posusje bilo otvoreno,ne kao karine iz Rs-a izuzeti cu Rudar sad,ali vecinom svi igraju niski blok i nista ni ne pokusavaju naprijed,zato se i patimo
Od Veleza ne ocekujem nista vise nego od Sloge i Radnika,steta da je revans u Mostaru tamo ce i traziti svoju sansu,treba ih zajebati i dat im loptu,na kontre ih sa Kerom i Menalom cekati
Zar se ne igra 1 tekma samo?
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 22 feb 2026, 11:17

HordasFks je napisao/la:
22 feb 2026, 11:15
Ma jok ba,mislim ne znam kolko ja znam 2 mozda je nesto promjenjeno da nisam upratio,ako je 1 top

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 22 feb 2026, 11:18

HordasFks je napisao/la:
Od 1/4 finala se igraju dvije utakmice.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 feb 2026, 11:18

22 feb 2026, 11:17
HordasFks je napisao/la:
Ma jok ba,mislim ne znam kolko ja znam 2 mozda je nesto promjenjeno da nisam upratio,ako je 1 top
Dvije se tekme igraju

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 feb 2026, 11:19

Kad natkriju jednu tribinu i kad se budemo borili za titulu bice bolja posjeta. Realno cim najave padavine kao jucer odmah pola raje odustaje, pogotovo odustaju od ideje da povedu zenu i djecu. Tad dodju samo najzagrizeniji. A sinoc je bilo i hladno uz najavljene padavine, mnogi koji su dosli su izasli prije kraja
Druga stvar 15 bodova nam je bjezao prvi bez obzira sto imamo niz pobjeda

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 22 feb 2026, 11:35

Protiv Veleža

Banić
Ivanišević - Bralić - Mujkić
Hujber - Cimirot - Telalović - Kuprešak
Elezi - Ljajić
Menalo

Protiv Borca

Banić
Ristovski - Gojković - Maroodza
Beganović - Cimirot - Krdžalić - Kuprešak
Kyeremeh - Ljajić - Menalo

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 22 feb 2026, 11:55

Osvojiti kup,super kup i biti drugi u ligi je veliki uspijeh ove sezone.Mada se potajno nadam da mozemo napraviti cudo i sve do kraja pobijediti i osvojiti i ligu.
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 22 feb 2026, 11:58

HordasFks je napisao/la:
22 feb 2026, 11:55
Osvojiti kup,super kup i biti drugi u ligi je veliki uspijeh ove sezone.Mada se potajno nadam da mozemo napraviti cudo i sve do kraja pobijediti i osvojiti i ligu.
i to cudo ce biti “cudo” ako nas budu klale sudije svaku tekmu. Sa normalnih sudjenjem nece biti cudo da dobijemo svaku do kraja, pitanje je samo ko smije borcu bodove otkinut
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 22 feb 2026, 12:01

FKSzuti je napisao/la:
22 feb 2026, 00:56
Sazg je napisao/la:
22 feb 2026, 00:47
Ako neko ima snimak utakmice ili zna kad je na Areni repriza molim da pošalje u PP please. Nisam bio u mogučnosti gledati utakmicu a prema pisanju ovdje imalo se šta vidjeti.
Može se gledati na linku odmah ili preuzeti.
https://webtvstream.bhtelecom.ba/rec/as ... 021830.mp4

Napominjem, radi administracije, da je link 100% legalan.
Hvala buraz

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 feb 2026, 12:18

ado-hz je napisao/la:
22 feb 2026, 08:27
Sinoc su gotovo svi bili odlicni, Elezi i Cimi perfektni.
Jedino cime nisam zadovoljan je igrom Mujkica koje je bas ofalio a Maroodza ima bas problema sa pasom i sinoc je 2-3 puta pogrijesio u predaji lopte prema nazad gdje nikako ne bi smio pogrijesiti. I sinoc i i Doboju je imao identicne greske.
Mislim da Mujkica ubija mahalski mentalitet. Nakon onog gola i burne proslave, njegovi mahalci (koji mu s ocem piju kafe cijeli dan) su smorili sa : dijete kluba, dajte mu kapitensku itd.
Te osobe inace odavno rovare po klubu, gledaju licni interes i ne bi me cudilo da ga oni polako ali sigurno unistavaju.
Napunili su mu glavu da ne najbolji, i slicno, i vjerovatno mali pregorio.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 feb 2026, 12:38

Mene zanima šta se desilo sa posjetom ove sezone. Bilo je padova i problema alinovo je fakat nejasno postalo. Za razliku od prošle sezone katastrofa.
Ovo je od ove sezone:
slika

A ovo od prošle:
slika

Nebo i zemlja jbte. Interesantan je detalj isti period, zimski, recimo novembar, decembar i februar.

Trenbolon
Kontakt:

Post Postao/la Trenbolon » 22 feb 2026, 12:41

Stroj1946 je napisao/la:
22 feb 2026, 12:38
Mene zanima šta se desilo sa posjetom ove sezone. Bilo je padova i problema alinovo je fakat nejasno postalo. Za razliku od prošle sezone katastrofa.
Ovo je od ove sezone:
slika

A ovo od prošle:
slika

Nebo i zemlja jbte. Interesantan je detalj isti period, zimski, recimo novembar, decembar i februar.
Ima malo i do poskupljenja karata. Nisu trebali poskupiti dok se malo uslovi ne poprave.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 feb 2026, 12:56

Renato Gojkovic
Anes Krdzalic
Renan Oliveira i
Slavko Bralic

Njima ističu ugovori na kraju sezone. Ja bi svima osim Renana produzio ugovore. Oliveira je top igrac ali fakat je kocka s njim hoce neće igrati. A košta ko suho zlato. Mislim da ima ubjedljivo najveću olatu u PlBiH

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 22 feb 2026, 13:01

nokee je napisao/la:
22 feb 2026, 12:56
Renato Gojkovic
Anes Krdzalic
Renan Oliveira i
Slavko Bralic

Njima ističu ugovori na kraju sezone. Ja bi svima osim Renana produzio ugovore. Oliveira je top igrac ali fakat je kocka s njim hoce neće igrati. A košta ko suho zlato. Mislim da ima ubjedljivo najveću olatu u PlBiH
Ma ne vjerujem ni da je u top 5 sto se plata tice

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss i 5 gostiju.