FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
81
20%

Ukupno glasova: 396

GIBRA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GIBRA » 22 feb 2026, 15:01

NoDi80 je napisao/la:
22 feb 2026, 14:38
GIBRA je napisao/la:
22 feb 2026, 14:34
NoDi Jel bio Lalat trener Zvezde :rol:
Dzaba nije nista osvojio, a Zelji sigurno ne moze pomoci
Kakav Lalat brate ne trebaju nam takvi cirkusanti
Ne znam sto se lozite na srpske fenjerase kakav je to fetis
Nista nama ne mogu pomoci treneri iz Srbije, nama sad treba neko ko zna klub u dusu za brzu rekaciju
Kako god od svih domacih trenera brkica je jedini osvajao, pravio igrace i zna klub u dusu
Tek kad napravimo sistem koji ce fukcionisati i kad trener ode onda treba traziti ozbiljna imena izvan regiona
Zrinjski koji god trener da dodje isto igra, a kod nas svaki trener kad dodje pravi svoj sistem i to se mora promijeniti
dubioza144 je napisao/la:
22 feb 2026, 14:37
Zasto je Nastic odglumio povredu, mogao je i ranije reci da njegova pozicija nije stoperska i da ne zeli igrat i kad je vidio da ga je onaj otreso odma na pocetku morade glumiti povredu
Bicakcic stariji 4,5 godina brzi od njega hahah
Meni se cini da je Nastic za 3:5:2 i bolja mi je opcija Osmanovic od njega za ovo sto igramo
Nemaš ti jarane pojma u kakvoj Zvezdi je Lalat radio i koje milione je on njima donio

Ako s eveć praviš stručnjak i skaut za mlade i trenere onda trebaš i neke osnove poznavati

Sad brzo idi istraži šta je Lalat uradio u Zvezdi, preslušao koji video pa da se ne ofirneš opet
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 22 feb 2026, 15:03

lalat je degenerik.

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 22 feb 2026, 15:05

Nebitne su teme o Zvezdi i Lalatu, ovdje se piše samo o Fk Željezničar.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 22 feb 2026, 15:06

Ko je vodio trening jutros
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 feb 2026, 15:07

Prije svega najveci krivac je uzasno odradjen prelazni rok. Slavisa se ogradio od dovodjenja i pustanja igraca, kao da je u pitanju pomocni trener a ne sef strucnig staba.

Naglasavao sam od pocetka sportski direktor, odnosno onaj ko bira igrace mora biti iz struke. Nemam problema sa Nijazom, ali on fudbalu ocito jako malo zna. Jer to sto nama fali budala zna.

Otisli su Boljevic, Lagumdzija i Karamarko. Svi oni jako bitni za ovaj tim. Dosle su zamjene, izuzev za Boljevica.
Mi smo stvarno vezni red napucali ali vecinom sesticama i osmica Prokop. Dok nemamo rijesenja za igrace u zadnjoj trecini.

Imamo dva krilna igraca koji mogu u punom ritmu 30 minuta igrati i oba su lijeva krila. Iako igramo sistem 4-3-3 i 4-2-3-1 gdje oni itekako moraju znati sa loptom u nogama, oni su kontra toga igraci za tranziciju i vjerovatno zadnjih 30 minuta.
Otpisiujes Efendica, Ibrahima. Cak neces ni Odinaku da probas na desnom krilu.

Dalje od napadaca dovodis Huskovica koji je u najmanju ruku upitan. Momak ne dobija sanse, cak je imao oblik i suspenzije.

Dobeo je neko potcijenio ovu ligu. Pa izjavi "nece igrace tog nivoa", bojim se da se u nasoj ligi moglo naci boljih igraca.

Nek je nama Bog na pomoci. I nadam se nekok normalnom treneru.

I da najlogicnije je igrati 4 4 2 dijamant ili 3 5 2 koliko toliko bi imali igrace da popunimo rotaciju.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 22 feb 2026, 15:09

NoDi80 je napisao/la:
22 feb 2026, 13:47
GavranBeli je napisao/la:
22 feb 2026, 13:44

Cuj kako znam ne moze na treningu Sukilovica da prodje
Pa nije ga prosao niko ni od Velezovih osim one stative u situaciji Galcevom koja je plod neuigranosti
U drugom poluvremenu imali su loptu zbog nase sredine, ali osim stative nisu imali opasne sanse po nas gol (penale ne racunam)
Iskreno se nadam da ne misliš da je Šukilović dobar igrač

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 22 feb 2026, 15:12

neka se samo mane ovih "modernih, mladih i ambicioznih" trenera. treba nam iskusan strucnjak koji ovu ligu zna u dusu, neko ko ce ustabiliti ekipu i mirno privesti sezonu kraju. nikakvi eksperimenti nam nisu potrebni.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 feb 2026, 15:14

Kako sad svi priznaju da je loš transfer rok odradjen

Niste dali nabiti na Nastića i Bičakčića

Jedan doner, a drugi se od zemlje ne može odvojit 10cm
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 feb 2026, 15:14

GIBRA je napisao/la:
22 feb 2026, 15:01

Nemaš ti jarane pojma u kakvoj Zvezdi je Lalat radio i koje milione je on njima donio

Ako s eveć praviš stručnjak i skaut za mlade i trenere onda trebaš i neke osnove poznavati

Sad brzo idi istraži šta je Lalat uradio u Zvezdi, preslušao koji video pa da se ne ofirneš opet
Bio je u Borcu 9 utakmica gubio od Slobode, Leotara i otjerali su ga, bio je u Buducnost Podgorica 7,8 utakmica i otjerali su ga, bio je u Zoryi 6 utakmica i otjerali su ga, bio je u Al Batin 7 utakmica i otjerali Su ga
On je trener za srpske lige gdje poznaje okruzenje i to za nekog srednjeg kluba do treceg mjesta
Treba nam sad trener neki koji zna klub ili Osim ili Dino Djurbuzovic
Bicakcic klasa nije duze igrao, a kad se adaptira sigurno ce biti najvece pojacanje
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 feb 2026, 15:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 22 feb 2026, 15:15

22 feb 2026, 14:47
ELDIABLO20 je napisao/la:
22 feb 2026, 14:38
22 feb 2026, 14:22

Ne moze covjek koji prodaje meso znati jel bolje stimac ili osim, s tim ne mislim da se navijaci ista trebaju pitat posebno narkomani s juga
Ne moze taj covjek znati ali zato ti koji citav dan na forumu provedes mozes znati, eh aferim ljudino.

I ovo vrijedjanje navijaca trebao bi malo smiriti, ko si ti da nekoga nazivas imena itd…te neke glupost zadrzi za sebe.
Ako ti se ne svidja preskoci post, a to usutkavanje ostavi za nekoga drugog. Ja ću pisati sta ja hocu a neces mi ti digitalac odredjivati. Haj sad razguli
Jesi se nafurao na to digitalac, kakav si ti glupan…imam osjecaj da si neki isfrustrirani lik bez zadovoljstva u zivotu.
Tebi je forum sve i tu jedino mozes svoje misljenje iznositi, u kuci se pitas ko neka biljka.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 22 feb 2026, 15:17

Koga to mozemo nazvat danas u 15:20, ponudit mu trenersku poziciju, a da on u 15:35 bude na stadionu, pri tom da poznaje jako dobro našu ligu i našeg Želju, da ima naš DNK, da je mudonja i da to može prenijet na igrače i da im zna objasniti za koga igraju i koji dres nose?

Ima li iko ideja? Meni samo jedna pada na pamet.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 22 feb 2026, 15:18

i malo lakse s pljuvanjem nasih ljudi. stojanovic se blamira, raja sprda sablju. da se razumijemo, sablja je prosjecan trener, ali zivotom garantujem da sablja ne bi imao 0/3 sad.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 feb 2026, 15:19

lexluthor je napisao/la:
22 feb 2026, 14:09
Zeljeznicar i hajduk su jedini klubovi koji su taoci svojih navijaca. Nazalost odavno mi vise imamo stete nego koristi od istih. Veliki klubovi su veliki i izmedjuostalog sto ulica ne moze voditi glavni rijec, po tom segmentu mi smo mali. Bar smo do sad bili a nadam se da ce se tome stati u kraj, da je šaketanje adzema i poruka koja je poslana prosloj upravi o njegovom ostanku zadnja stvar i odluka na koju su oni imali uticaja.
Investitor osim sa parama treba da se nametne i sa potpunom autonomijom u donosenju odluka a ne da osluskuje zelje navijaca i simpatizera. Ako je za klub trenutno dobro da ne kazem najbolje da bude husref trener onda mora biti husref, ako je dobro da bude osim onda osim isto tako ako je dobro da dovede stimca jer ima kvalitet da nas vodi onda stimac (primjeri su banalni cisto da se razumije kontekst) uglavnom, jedino cemu se nadam da ce investitor odluke donositi u skladu sa svojim znanjem i iskustvom njega i blizih saradnika a ne na osnovu zelja nekolicine pojedinaca kojima su edis kovacevic i dzermin p. isprali mozgove. (Daleko im kuca bila)

Sve ce nam se samo kazati sa izborom novog trenera jer je ovaj sadasnji definitivno fula, bar se kod nas nije snasao.
Fulio si u potpunosti, cuj porediti udrugu hajduka gdje se bas sve pitaju navijaci i kod nas gdje nema nikakve veze.
Fk Željezničar.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 22 feb 2026, 15:21

svemalim1 je napisao/la:
22 feb 2026, 15:18
i malo lakse s pljuvanjem nasih ljudi. stojanovic se blamira, raja sprda sablju. da se razumijemo, sablja je prosjecan trener, ali zivotom garantujem da sablja ne bi imao 0/3 sad.
Sablja je trenutno realna opcija, bar po meni. I ne, ne bi sigurno bio 0/3.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 feb 2026, 15:24

Najgora je ova "čelikizacija" Željezničara, ovi rezultati sve više i više postaju normalni i postaju sve češći i sve duži

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 22 feb 2026, 15:26

A sto ne bi pokusali sa Goran Sablic ako vec hocemo nekoga ko zna ligu?

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 feb 2026, 15:30

ELDIABLO20 je napisao/la:
22 feb 2026, 15:26
A sto ne bi pokusali sa Goran Sablic ako vec hocemo nekoga ko zna ligu?
Ja bih odmah trazio na dugorocne staze, pa nije lud da dodje na dva tri mjeseca i da ga sutne neko.
Ganjati ozbiljnog trenera, pokusati sta u kupu, nek se vidi neki napredak i ganjati pojacanja za ljeto uz ovo novo nek se uigravaju.
Fk Željezničar.

MarcosSenna
Kontakt:

Post Postao/la MarcosSenna » 22 feb 2026, 15:33

Ma dajte kakav Sablja, skidam mu kapu na požrtvovanosti i sigurno voli klub ali je teška sirovina i nije kapacitet za ozbiljnog trenera. Santosu treba napraviti spomenik u prirodnoj veličini za sve rezultate koje je napravio jer se sve svodilo na njega. Prije i poslije toga seoski klubovi po Crnoj Gori. Valjda smo prevazišli to penjanje po ogradi i galamu. Od igrača iz tog vremena sam čuo za razne njegove ispade, razbijanja telefona, neku nepotrebnu agresiju... To možeš prosipati Omaru Beći i Sedadu Subašiću al sad kad imaš Bičakčića, igrače iz Austrijske lige ko će ti to trpiti ? Prošla su ta vremena, ako idemo u smjeru da budemo ozbiljan klub treba ti ozbiljan trener. Ja sam vjerovao da Slaviša to može ali se zajebo sa eksperimentisanjem u prva dva kola i sve je krenulo niz brdo.

Vedrana
Kontakt:

Post Postao/la Vedrana » 22 feb 2026, 15:34

Omer Joldić je najbolja opcija ako već Brko (još) ne želi.
? $ - ? " $!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 22 feb 2026, 15:42

Vedrana je napisao/la:
22 feb 2026, 15:34
Omer Joldić je najbolja opcija ako već Brko (još) ne želi.
Kad je imao zadnji trenerski posao? Mislim da on i Mulalic nisu za ozbiljnog projekta.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, doncarlo, drzgemboadislic, Hilmo123, ibz i 64 gosta.