FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mislim da ko god dodje bice velika greska.
Remont prvo, pa tek onda ganjati dobrog sefa .
20 amatera i par igraca imamo u klubu trenutno, kakav ti sef treba za ovo?
Da li je Slavisa bivsi i hoce li se danas/sutra klub zvanicno oglasit ?
Ne ofiraj se Allaha ti. Dzaba objavljujes ovdje za godinu dana kad odrastes ce te bit sramotasakahuligana je napisao/la: ↑22 feb 2026, 15:45Onda ne mozemo pobjedit utakmice od oktobra zbog loseg zraka po tebi?f16 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 13:44Sjećam se ja kad se digla atmosfera. Pod Denisom sa Zrinjom na Grbavici, ubili ih svih 70 minuta utakmice, pa sveti jug napravi dim i prekide se utakmica. Ljudi nam u 10 min poslije toga 2 gola pristavili.sakahuligana je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:30
Treba sramota da te bude zbog tih rijeci , ljudi ginu na jugu 90 plus minuta bez stajanja upravo ti ljudi i dizu stadion na noge kad je najpotrebnije i koliko se puta dobila na atmosferu tih ljudi , a ti dole kad se pribijes na ogradu i psujes igracima nista ne dobija niko , ljudi uzimaju slobodne dane zbog domacih , gostujucih odvoje subotu nedelju sto bi proveli sa svojom porodicom,djecom nebitno odu na gostovanje i bodre Zelju ne smrde na forumu i ne komentarisu , ti si taj koji nece doci sljedecu jer Zeljo nije pobjedio od oktobra , budi ponosan jer si simpatizer kluba koji ima ovakvu grupu iza sebe!
Vidjet ces koliko se ne pitaju navijaci u par dana ili ti samo u utakmici protiv Sloge pa ces poslije toga vjerovatno opet pocet dolaziti ne sikiraj se.
Normalno da ce pjevati trenutno nasi mladji najjaci ne u gradu nego u cijeloj Bosni , zivio !![]()
Jug je leglo kriminala i dilanja droge sine. U čemu su najmlađi najjači? U skidanju dukseva i majica po gradu, ili po šaranju saobraćajnih znakova i zgrada neprivlačnim grafitima TM'87?
hajduk živi vječno
- Lokomotifa
- Kontakt:
Opšte je poznato da su Nijaz i Slaviša jarani još iz vremena kad je Nijaz bio u Sloveniji.
Ali jedno je jaranstvo, drugo je posao. Slaviša je pokazao da ne umije jednostavno i to što je on fin čiko ne mijenja činjenicu da nismo u tri utakmice imali normalnog šuta u okvir gola. Nikad Željezničar nije imao veće pi*kice u svlačionici nego sada, i naravno da je trener kriv, valjda on priča sa njima, radi nešto.
Ako sutra do 12 ne bude info da je Slaviša bivši, Nijaza ćemo smatrati odgovornim za historijsku sramotu.
Ali jedno je jaranstvo, drugo je posao. Slaviša je pokazao da ne umije jednostavno i to što je on fin čiko ne mijenja činjenicu da nismo u tri utakmice imali normalnog šuta u okvir gola. Nikad Željezničar nije imao veće pi*kice u svlačionici nego sada, i naravno da je trener kriv, valjda on priča sa njima, radi nešto.
Ako sutra do 12 ne bude info da je Slaviša bivši, Nijaza ćemo smatrati odgovornim za historijsku sramotu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
GavranBeli
Znači Nijazu je izbor trenera bio po jaranskoj osnovi, po kojoj osnovi, po kojim kriterijima su birana pojačanja? Ko je napravio izbor igrača? Ko je dozvolio odlazak Karamarka par dana prije početka prvenstva?
Da, ovaj bi "amerikanac" legao u nasu ligu ko budali shamar vidi se odmahNoDi80 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 15:45Ako hocete nekog mladog, ovakvima vrijedi dati sansu ukoliko postoji mogucnostMarcosSenna je napisao/la: ↑22 feb 2026, 15:33Ma dajte kakav Sablja, skidam mu kapu na požrtvovanosti i sigurno voli klub ali je teška sirovina i nije kapacitet za ozbiljnog trenera. Santosu treba napraviti spomenik u prirodnoj veličini za sve rezultate koje je napravio jer se sve svodilo na njega. Prije i poslije toga seoski klubovi po Crnoj Gori. Valjda smo prevazišli to penjanje po ogradi i galamu. Od igrača iz tog vremena sam čuo za razne njegove ispade, razbijanja telefona, neku nepotrebnu agresiju... To možeš prosipati Omaru Beći i Sedadu Subašiću al sad kad imaš Bičakčića, igrače iz Austrijske lige ko će ti to trpiti ? Prošla su ta vremena, ako idemo u smjeru da budemo ozbiljan klub treba ti ozbiljan trener. Ja sam vjerovao da Slaviša to može ali se zajebo sa eksperimentisanjem u prva dva kola i sve je krenulo niz brdo.
![]()
Nodi stvarno cijenim tvoj trud i kopanje po internetu ali shvati u inostranstvu si, sto gore radi ovdje ne radi itd vrlo komplexna situacija
I molim te molim prestani pisati vise kako je Prokop nekakav CM vezni i sto ne igra umjesto Erica , valjda CM treba nekad i oduzeti nekom loptu ili ako nista postaviti se ispred igraca? (ne kazem ni da Eric to bolje radi ali bar izgleda veci kad protivnici krenu u napad pa imaju osjecaj da ga moraju zaobici, od Prokopa je dres tezi, moze se lik sunjati iza spica i vrebati kakav gol od otpatka ili dodavanja, nisam vidio da je ista drugo uradio i tu u Austriji a pregledao sam YT kad je trebao doci nam)
Zadnja tri kola do polusezone gola nismo zabili, sto znaci da su igraci vecinski krivi, treneri isto ali dosta manje. Nemoguce da su svi neznalice, a igraci top.
Fk Željezničar.
Erik ima vise poklonjenih nego oduzetih lopti, nadam se da ce registracijom Hodzica ovaj preseliti na klupu za stalno pa ko god trener bio...berjan je napisao/la: ↑22 feb 2026, 18:00Da, ovaj bi "amerikanac" legao u nasu ligu ko budali shamar vidi se odmahNoDi80 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 15:45Ako hocete nekog mladog, ovakvima vrijedi dati sansu ukoliko postoji mogucnostMarcosSenna je napisao/la: ↑22 feb 2026, 15:33Ma dajte kakav Sablja, skidam mu kapu na požrtvovanosti i sigurno voli klub ali je teška sirovina i nije kapacitet za ozbiljnog trenera. Santosu treba napraviti spomenik u prirodnoj veličini za sve rezultate koje je napravio jer se sve svodilo na njega. Prije i poslije toga seoski klubovi po Crnoj Gori. Valjda smo prevazišli to penjanje po ogradi i galamu. Od igrača iz tog vremena sam čuo za razne njegove ispade, razbijanja telefona, neku nepotrebnu agresiju... To možeš prosipati Omaru Beći i Sedadu Subašiću al sad kad imaš Bičakčića, igrače iz Austrijske lige ko će ti to trpiti ? Prošla su ta vremena, ako idemo u smjeru da budemo ozbiljan klub treba ti ozbiljan trener. Ja sam vjerovao da Slaviša to može ali se zajebo sa eksperimentisanjem u prva dva kola i sve je krenulo niz brdo.
![]()
![]()
Nodi stvarno cijenim tvoj trud i kopanje po internetu ali shvati u inostranstvu si, sto gore radi ovdje ne radi itd vrlo komplexna situacija
I molim te molim prestani pisati vise kako je Prokop nekakav CM vezni i sto ne igra umjesto Erica , valjda CM treba nekad i oduzeti nekom loptu ili ako nista postaviti se ispred igraca? (ne kazem ni da Eric to bolje radi ali bar izgleda veci kad protivnici krenu u napad pa imaju osjecaj da ga moraju zaobici, od Prokopa je dres tezi, moze se lik sunjati iza spica i vrebati kakav gol od otpatka ili dodavanja, nisam vidio da je ista drugo uradio i tu u Austriji a pregledao sam YT kad je trebao doci nam)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Gostovanja u Tešnju,Travniku,Olovu,Bihaću,Tuzli,Gabeli,Hadžićima,Vitezu,Banovićima,Gračanici,Konjicu jel' vam se čine sexy?
Meni ne..
Šta čekate više sa odlukom Nijaze??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Meni ne..
Šta čekate više sa odlukom Nijaze??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Volio bih vidjeti Ibraheem-a bar jednom ove sezone makar 10 minuta da uđe. Koliko loš može biti. 
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 22 feb 2026, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Vrijeme je za Dinu Đurbuzovića.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Naletih na tekmu Zvezda-Partizan večeras i gledam u Partizanu od prvih 11 čak 5 U-21 igrača, svi milionske vrijednosti. Dobro ste pročitali 5 igrača U-21, a mi kuburimo sa Šabićima, Jaganjcima, Rakićima i ostalim. Kad trener stavi U-21 igrača kao da mu zub vadiš. Isto je bilo i kod Adžema i Ćorića.
Što je najgore ja sam ubijeđen da bi Korora, Freeman, Gojak, Dragović, Ćosić više uradili nego ove balerine Erick, Milošević, Cveta, Vini.
Sad će neko reći oni su mladi izgoriće, nemaju kvalitet. Pa kakav kvalitet su pokazale ove nabrojane balerine? Od njihove igre gore ne može.
Samo treba imati muda, a kod nas to evidentno nema niko u klubu.
Što je najgore ja sam ubijeđen da bi Korora, Freeman, Gojak, Dragović, Ćosić više uradili nego ove balerine Erick, Milošević, Cveta, Vini.
Sad će neko reći oni su mladi izgoriće, nemaju kvalitet. Pa kakav kvalitet su pokazale ove nabrojane balerine? Od njihove igre gore ne može.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Ne znam. Njemu je nesreća što je stranac a ova trojica nezamjenjivi bili do sada mada mialim da je vrijeme da Erick ode na tribine koju utakmicu.
Druže, nisu to nikakva mu*a već nužda. Kao i ona naša generacija sa Rijadom i Amirom. Ne bi oni da nisu u sranj!ma do grla.Lokomotifa je napisao/la: ↑22 feb 2026, 18:21Naletih na tekmu Zvezda-Partizan večeras i gledam u Partizanu od prvih 11 čak 5 U-21 igrača, svi milionske vrijednosti. Dobro ste pročitali 5 igrača U-21, a mi kuburimo sa Šabićima, Jaganjcima, Rakićima i ostalim. Kad trener stavi U-21 igrača kao da mu zub vadiš. Isto je bilo i kod Adžema i Ćorića.
P.S. Arnautović strašan igrač. Takav bi nam valjao.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
perodeformero
- Kontakt:
Pa ne možeš sad djecu uvesti da te spašavaju, to je trebalo na početku sezone pa lagano dozirati, ko zasluži dat mu veću ulogu normalno. Šta ćeš sad dobiti s mladim čovjekom kada mu hiljadu ljudi yebe friško pokopanog ocaLokomotifa je napisao/la: ↑22 feb 2026, 18:21Naletih na tekmu Zvezda-Partizan večeras i gledam u Partizanu od prvih 11 čak 5 U-21 igrača, svi milionske vrijednosti. Dobro ste pročitali 5 igrača U-21, a mi kuburimo sa Šabićima, Jaganjcima, Rakićima i ostalim. Kad trener stavi U-21 igrača kao da mu zub vadiš. Isto je bilo i kod Adžema i Ćorića.