FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
73
19%
2. Borbu za Evropu
176
45%
3. Sredinu tabele
64
16%
4. Borbu za opstanak
81
21%

Ukupno glasova: 394

AhmedNurudin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AhmedNurudin » 23 feb 2026, 00:03

Nekada imam utisak da ovdje pojedinci nisu podvojene ličnost već da u njima boravi jedno 200 osobnosti. Kakav ljudi Klafurić. Slaviši je bio problem to što se nigdje dugo nije zadržao, Klafurić nigdje nema duži staž u nekom klubu od njega. Slaviši je problem što je napustio zvezdu (koja btw kao prvak nije igrala kvalifikacije za ligu prvaka jer je bio finansijski raspad), jer eto on nije fer što je napustio zvezdu a Klafurić otpilio pijačare zbog tsc-a. Titula u legiji evo vidim neki je spominju, ima je u 6 utakmica jer je naslijedio Jozaka koji je dobio otkaz. Gospodinu Jozaku ogromna hvala za Al Jabera ali ako ima veze a znam da ima sa bjeguncima u fks dotični treba da nije dobrodošao na Grbavicu. Isto se odnosi i na Klafurića a sve mi govori da ima veze sa bjeguncima.

Slavišu ne branim, od prvog dana izgleda izgubljeno i nervozno, puno nelogičnosti nema ih smisla ni nabrajati, generalka bez U21 igrača i sl. drago mi je da je otišao ali je ključno pitanje kako očekujete pomak sa Klafurićem koji je isti tip trenera.

Ako neko želi kao argument iskoristiti 3 pobjede nad nama tj nad 3 od 4 naša trenera zamolio bi ga da nađe snimke tih utakmica i pogleda. Opet bez amnestije i Nermina i Abdulhakema i Brune, pogledajte Gigino suđenje u prvoj međusobnoj utakmici, ofsajd Guliasvilija u drugoj utakmici i broj naših promašenih šansi u trećoj. Puno je slabosti u toj sezoni pokazao ali nije imao ni približnu konkurenciju pa je tako glat bio treći. Na smiješan način je ispao od širokog iz kupa.

Sve naše navijače je nekako kupio onim kupom koji je bio dobra utakmica ali je došao kada smo mi evidento bili u padu forme. Zekić ga je odučio od fudbala u finalu. Mnogi se sjećaju kupa ali se malo ko sjeća utakmice nakon koje je Ćorić dobio otkaz i našeg poraza 3-2 gdje se svašta dešavalo. Poništen nam je čist gol za 1-0 i dosuđen im je jedan od najsmješnijih penala u posljednje vrijeme. Bili smo bolji tu utakmicu. A da ne spominjem iz ove sezone duel u kojem su nam je poništeno puno toga regularnog.

Ja zaista ne vidim koja je njegova prednost u odnosu na trenera koji je upravo otišao i sa kojim nismo opucali na gol. Nek je Bog u pomoći ljudima koji odlučuju, teška situacija.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 feb 2026, 00:06

lakilone je napisao/la:
22 feb 2026, 23:55
Ma bez pretjeranog pametovanja.
Amar Osim i kraj price.
Bar 90% istinskih navijaca je za tu opciju.
Pa vidi nije tako stadion reagovao prije par godina, forum nije relevantan jer ukupno pise 20 ljudi..
Fk Željezničar.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 23 feb 2026, 00:09

Kakav Osim tu bi pregovori bili teži nego sa Ancelotijem, pa sam je rekao da bi se moralo dobro porazgovarati o svemu, evo i Nedo kaze da nema sanse

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 feb 2026, 00:13

slika
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 feb 2026, 00:18

Imam neki osjećaj da ću je*at sve po spisku kad objave ime... :wtf:

Nadam se da griješim...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 23 feb 2026, 00:22

Meni sada jedino Klafuric pada na pamet ili da vrate Denisa Coric, neka bolju i realniju opciju za nas ja za sada ne vidim
Crni Cerak 🐦‍⬛

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 23 feb 2026, 00:22

Osjećam olakšanje nakon ovih zvaničnih vijesti.
Mislim da je čovjek pstario za trenera u svakom smislu te riječi. Nema energije, a nije ni neki kapacitet. Već na startu je djelovao kao zbunjen i uplašen... rezultat je sve pokazao.

sakahuligana
Kontakt:

Post Postao/la sakahuligana » 23 feb 2026, 00:34

GIBRA je napisao/la:
23 feb 2026, 00:13
slika
Dace Bog :pray:

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 23 feb 2026, 00:36

Kakvi su ba ovo termini utakmica? Ponedjeljak 18h - srijeda 16h - ponedjeljak 18h. Od tri domace utakmice sve 3 na radni dan. Pa ima li iko u klubu gram muda da poprica s nekim ko je zaduzen za ovo? Okej je 1, pa haj i 2 put, al treci put da se ja pitam izasli bi igraci na teren i sjeli na prvi zvizduk, ionako nikog ne mozemo dobit. Pa za koga se igra fudbal majka mu stara, isto ko da nam namjerno ovo rade. Mislim igra se i u engleskoj radnim danima ali NIKAD prije 8 po njihovom vremenu. Anti propaganda lige.

sakahuligana
Kontakt:

Post Postao/la sakahuligana » 23 feb 2026, 00:41

Vas 25 sa ovog foruma je za Amara i svrstavate se u 90% istinskih navijaca

slika

slika

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 23 feb 2026, 00:42

sakahuligana je napisao/la:
23 feb 2026, 00:34
GIBRA je napisao/la:
slika

Covjek tek Novi Pazar preuzeo, 2 utakmice 6bodova.

Zar neko fakat misli da ce doci? Realno ovakva budala te moze izvaditi, koji zna nahajcati ekipu, ali da je neki strucnjak :nene:

sakahuligana
Kontakt:

Post Postao/la sakahuligana » 23 feb 2026, 00:43

I posto ce se neko naci pametan i pricat narkomani sa juga samo , na ovoj utakmici naravno sumnjam da je ko od vas forumasa uopste bio cijeli stadion ga je izvizdao!

sakahuligana
Kontakt:

Post Postao/la sakahuligana » 23 feb 2026, 00:45

GrbavicaHrammm je napisao/la:
23 feb 2026, 00:42
23 feb 2026, 00:34
GIBRA je napisao/la:
slika

Covjek tek Novi Pazar preuzeo, 2 utakmice 6bodova.

Zar neko fakat misli da ce doci? Realno ovakva budala te moze izvaditi, koji zna nahajcati ekipu, ali da je neki strucnjak :nene:
Sad nece sigurno , ali nekad u buducnosti ko zna ja se nadam da hoce , ne moze se reci za Lalata da je trener koji ne zna nista vala nahajcati ekipu pa dobiti OFKu i rastaviti Vosu u gostima 0 : 3

Vedrana
Kontakt:

Post Postao/la Vedrana » 23 feb 2026, 00:46

Zviždalo je možda 5% stadiona.
? $ - ? " $!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 feb 2026, 00:47

Smiješna parola, i smiješno o tome da se zviždalo.
Ali, definitivno daleko od toga da on ikada više treba obavljati trenersku funkciju u klubu. O poziciji sportskog direktora, ili o poziciji koju obavlja Kosorić već par dana definitivno sam za.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 feb 2026, 00:56

Vedrana je napisao/la:
23 feb 2026, 00:46
Zviždalo je možda 5% stadiona.
Ma ima video, daleko od toga da je 5%. Ne treba se praviti lud i koje je misljenje vecine. Trebs gledati u buducnost i dovoditi mladje perspektivne trenere pogotovo iz Hrvatske.
Fk Željezničar.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 23 feb 2026, 01:02

23 feb 2026, 00:43
I posto ce se neko naci pametan i pricat narkomani sa juga samo , na ovoj utakmici naravno sumnjam da je ko od vas forumasa uopste bio cijeli stadion ga je izvizdao!
Vidi nesto majstore,mi smo kao ljudi generalno vrlo povodljivi,i neka trenutna kriza ili suplja prica nam rukovodi misljenjem neko odredjeno vrijeme.
Vecina nas je bila nekad u zivotu dijelom juga. Mnogi od nas su prosli sto mnogi sa juga treba tek da prodju.
Da se razumijemo nikada vise interesnih sfera nije bilo na tribinama,kao sada sto je. Tako da ne zalazimo u detaljnije analize,ali slozices se da se danas masom lako manipulise. Ali ne znaci da je ta manipulacija nesto sto je relevantno. Imaju nekad jaci licni interesi,koji budu iznad interesa kluba. Samo sto danas ima mnogo svetih krava,pa se o tome ne prica.
Imas pravo nevoljeti Amara,ali toliko ljudi je zasluzilo zvizduke a nije ih dobilo. Vjeruj mi da me toliko puta taj covjek znao nervirati svojim stavovima i potezima,kada mu se klanjala gotovo sva navijacka armija nasa,kada je reci protiv njega nesto bilo nezamislivo. Kada je vecina ovih sto ga pljuje virila mu iz guzice. Ne znam sjecas se poznate krilatice Amar zna najbolje. Ja aam ga tada cesto kritikivao,mada znas koliko je to relevantno. Ni 0 %.
Ja sam iskreno da se oslobodimo bremea Amara Osima,ali ti garantujem da je to jedan od najveci Zeljovaca ikada,o trofejima necu ni da pricam i nikada mi ne bi bilo mrsko njega vidjeti u klubu. Pitao bi tebe i i sve druge, da li bi vi iz svog djepa davali tolike pare za klub. Mozemo pricati kako je ili nije naplatio. Eto sud je rekao da je sve bio upravu. Sta cemo sad. Svi mi damo neki mali doprinos,neko svoj doprinos da ali Boga mi i uzme,a da serem po covjeku koji da klubu tolike pare,i jos da mu psujem i tjeram ga kad zeli svoje pare nazad,e to samo ima u Bosni. Nerealni smo mi poprilicno,a i sto kazes volimo biti pametnice,i tudjim ku rcem glogove mlatiti.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 23 feb 2026, 01:07

Na ljeto ce se vidjeti koliko je Mirvic ozbiljan.
Ovoj ekipi su potrebna prava pojacanja koja ce se placati dobro, ne bude li tako, ide opstanak ponovo ..

Nijaz itekako zna to, nadam se da su vec poceli traziti pojacanja za ljeto, jer sezona je propala ova, uz pobjedu protiv Sloge ces vjerovatno jednom nogom obezbjediti opstanak, i vec se trebaju pojacanja traziti za ljeto, gledati i pratiti kojima istice ugovor, platiti koliko traze ! Mislim naravno na prava pojacanja!
Zadnja izmjena: GrbavicaHrammm, dana/u 23 feb 2026, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 feb 2026, 01:07

BarbareZeljin je napisao/la:
23 feb 2026, 01:02
23 feb 2026, 00:43
Vidi nesto majstore,mi smo kao ljudi generalno vrlo povodljivi,i neka trenutna kriza ili suplja prica nam rukovodi misljenjem neko odredjeno vrijeme.
Vecina nas je bila nekad u zivotu dijelom juga. Mnogi od nas su prosli sto mnogi sa juga treba tek da prodju.
Da se razumijemo nikada vise interesnih sfera nije bilo na tribinama,kao sada sto je. Tako da ne zalazimo u detaljnije analize,ali slozices se da se danas masom lako manipulise. Ali ne znaci da je ta manipulacija nesto sto je relevantno. Imaju nekad jaci licni interesi,koji budu iznad interesa kluba. Samo sto danas ima mnogo svetih krava,pa se o tome ne prica.
Imas pravo nevoljeti Amara,ali toliko ljudi je zasluzilo zvizduke a nije ih dobilo. Vjeruj mi da me toliko puta taj covjek znao nervirati svojim stavovima i potezima,kada mu se klanjala gotovo sva navijacka armija nasa,kada je reci protiv njega nesto bilo nezamislivo. Kada je vecina ovih sto ga pljuje virila mu iz guzice. Ne znam sjecas se poznate krilatice Amar zna najbolje. Ja aam ga tada cesto kritikivao,mada znas koliko je to relevantno. Ni 0 %.
Ja sam iskreno da se oslobodimo bremea Amara Osima,ali ti garantujem da je to jedan od najveci Zeljovaca ikada,o trofejima necu ni da pricam i nikada mi ne bi bilo mrsko njega vidjeti u klubu. Pitao bi tebe i i sve druge, da li bi vi iz svog djepa davali tolike pare za klub. Mozemo pricati kako je ili nije naplatio. Eto sud je rekao da je sve bio upravu. Sta cemo sad. Svi mi damo neki mali doprinos,neko svoj doprinos da ali Boga mi i uzme,a da serem po covjeku koji da klubu tolike pare,i jos da mu paujem i tjwram ga kad zeli svoje pare nazad,e to samo ima u Bosni. Nerealni smo mi poprilicno,a i sto kazes volimo biti pametnice,i tudjim ku rcem glogove mlatiti.
Ma stavit cemo sve sa strane, evo sto se desavalo unutar kluba neka bude nebitno. Gledamo sa trenerskog aspekta jel mislis da moze doprinijeti na duze staze? Da ga potpisemo sutra da ce nam za dvije tri godine donijeti titulu?
I ovdje pricamo da ga je zvizdao citav stadion, je li masa povodljiva nije, govorim ono sto se vidi sa videa, i ono ko je prisustvovao tu utakmicu.
Ja smatram da nije opcija za duze staze, jer je taj fudbal izumro godinama unazad.
Fk Željezničar.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 23 feb 2026, 01:10

Grob te **** cuj nada se neko Lalatu. Pa pratite li vi reakcije i ponasanje tog lika. Pa covjek je hladno na spidu ili nekoj drugoj drogi. Da si ne znam ti kako temperamentan i u svemu tome simpatican,tek sa izborom njega bi zaokruzili pricu o cirkusu koji nas prati. Samo nam je on jos neophodan. Ja zaista ne vjerujem sta ljudi pisu i ocekuju.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 9 gostiju.