FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

sanjinusto
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 14:14

Lokomotifa je napisao/la:
24 feb 2026, 14:11
majtn22 je napisao/la:
24 feb 2026, 14:06
ma Savo bi bio top opcija, ne znam zašto raja ne bi bila zadovoljna - veliko ime, imao bi autoritet u svlačionici sigurno, nije zatucan izrazito inteligentan čovjek plus preferira direktan i moderan fudbal, s Partizanom u prvom mandatu je imao odlične rezultate, u drugom mandatu i u Olimpiji je sklonjen iz nesportskih razloga plus znam da je dugo godina radio nešto pri UEFI. zna se postaviti te sigurno neće klimati glavom raznoraznim likovima a i onu utakmicu s Ukrajinom je perfektno postavio te mu je falilo 5-10 minuta da odemo u finale baraža. nadam se da će biti dugoročan projekat te mnogo bolja opcija od Klafurića, Peteva a i sumnjam da će puno para tražiti. i ono najvažnije - Željovac :kafa:
Ne znam šta ljudi hoće, donedavno nas trenirali Tuwajiri, Bruno i Adžem, i sad nam ni Savo ne valja. Malo smo nerealni fakat, jedino da Sanin Ancelottija nekako dovede iz Brazila.
Kako mislis sad nam ni Savo ne valja? Je li nam to treba valjati? Ko je on? Sta je uradio kao trener? Jedan nemac pojma, sto govori i njegova karijera. Drugo, dovesti nekoga ko javno hvali Slobu Milosevica je za bojkota.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 24 feb 2026, 14:24

sanjinusto je napisao/la:
24 feb 2026, 14:14
majtn22 je napisao/la:
ma Savo bi bio top opcija, ne znam zašto raja ne bi bila zadovoljna - veliko ime, imao bi autoritet u svlačionici sigurno, nije zatucan izrazito inteligentan čovjek plus preferira direktan i moderan fudbal, s Partizanom u prvom mandatu je imao odlične rezultate, u drugom mandatu i u Olimpiji je sklonjen iz nesportskih razloga plus znam da je dugo godina radio nešto pri UEFI. zna se postaviti te sigurno neće klimati glavom raznoraznim likovima a i onu utakmicu s Ukrajinom je perfektno postavio te mu je falilo 5-10 minuta da odemo u finale baraža. nadam se da će biti dugoročan projekat te mnogo bolja opcija od Klafurića, Peteva a i sumnjam da će puno para tražiti. i ono najvažnije - Željovac :kafa:
Ne znam šta ljudi hoće, donedavno nas trenirali Tuwajiri, Bruno i Adžem, i sad nam ni Savo ne valja. Malo smo nerealni fakat, jedino da Sanin Ancelottija nekako dovede iz Brazila.
Kako mislis sad nam ni Savo ne valja? Je li nam to treba valjati? Ko je on? Sta je uradio kao trener? Jedan nemac pojma, sto govori i njegova karijera. Drugo, dovesti nekoga ko javno hvali Slobu Milosevica je za bojkota.
Ovi preko Drine ne uspjevaju kod nas, njihovi rezultati za Zvezdom ili Partizanom ne znače ništa. Lijepo pričaju,puno šupljiraju ,ništa konkretno ne urade. Najiskrenije bi mnogo radije Vladu Jagodića vidio na klupi nego Savu.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 14:26

imekorisnicko je napisao/la:
24 feb 2026, 14:24

Ovi preko Drine ne uspjevaju kod nas, njihovi rezultati za Zvezdom ili Partizanom ne znače ništa. Lijepo pričaju,puno šupljiraju ,ništa konkretno ne urade. Najiskrenije bi mnogo radije Vladu Jagodića vidio na klupi nego Savu.
Normalno. Vlado je bolji i uspjesniji trener. Daleko od toga da bi htio da nas preuzme, ali garantujem ti da bi imao bolje rezultate od Save.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 24 feb 2026, 14:28

Ne trebas biti puno pametan da shvatis da nama Kloop sad ne moze pomoci. Ko bi to Savi ili Petevu odbranu igrao ?Sukilovic ? Ko bi zabijao golove sigurmo Jaganjac ? Jedini cilj treba biti da se ne ispadne i na ljeto dovesti 20 igraca ali bukvalno dvadeset ! Sto prije se pomirimo da imamo mozda 3-4 dobra igraca (Sosic, Alic, Galchev, Prokop) svima ce nam biti lakse. Golmana nemamo kako treba, nama je najbolje krilo Cveta, nama Krpic ulazi da spasava rezultat i da se mi nadamo necemu? Samo Allaha moliti da ne ispadnemo

majtn22
Kontakt:

Post Postao/la majtn22 » 24 feb 2026, 14:31

majtn22 je napisao/la:
a šta to mi nudimo kao klub? zaboravljaš da smo pet bodova od zone opstanka u jednoj od najgorih liga u Evropi, gdje se trener mjenja svako tri mjeseca, gdje poslije rata nije bilo trenera koji je nakon Želje otišao u jači klub? ljudi očekuju Bjelicu koji je do prije dvije godine vodio bundesligaša što je igrao LP te što je zaradio u karijeri preko 5miliona eura samo u odštetama. kao što je rekao Krčmarević našli smo se u raskoraku između ambicija i mogućnosti

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 14:38

majtn22 je napisao/la:
24 feb 2026, 14:31

a šta to mi nudimo kao klub? zaboravljaš da smo pet bodova od zone opstanka u jednoj od najgorih liga u Evropi, gdje se trener mjenja svako tri mjeseca, gdje poslije rata nije bilo trenera koji je nakon Želje otišao u jači klub? ljudi očekuju Bjelicu koji je do prije dvije godine vodio bundesligaša što je igrao LP te što je zaradio u karijeri preko 5miliona eura samo u odštetama. kao što je rekao Krčmarević našli smo se u raskoraku između ambicija i mogućnosti
Bjelicu ne mozemo nikad dovesti, niti iko moze iz ove lige, to je previsok nivo. Slazem se da je trenutno nemoguce privuci neko jace ime. To mozda mozemo na ljeto, ali sad ne. Zbog toga mislim da je bolje kao privremeno rjesenje imenovati nekoga naseg ili nekog provjerenog domaceg trenera.

Nikakve poente nema dovoditi Savu, eto cak i da zanemarimo njegovo podrzavanje prezimenjaka fasiste, jer bi samo napravili krug i vratili se gdje smo sad za nekih mjesec dana. Apsolutno nista bolji trener on nije od Vlade, Bake, Edisa, Dine, Nalica, Krunica, Jusufbegovica i ostalih PLBiH imena itd. cak je puno gori.

Meni se cini da ni navijaci ni ovi u klubu ne shvataju u kakvoj smo mi situaciji trenutno. Kakve Save i Bajramovici. Ne smijemo se igrati.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 feb 2026, 14:38

Samo me interesuje kojim se kriterijima vodimo kod izbora trenera?! Šta je to generalna zamisao?! :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

DobriBosnjanin
Kontakt:

Post Postao/la DobriBosnjanin » 24 feb 2026, 14:39

Ljudi moji I ja bi volio najboljeg trenera vladan milojević ali moramo biti realni ko god došo iz Srbije nije nam mogo dugoročno pomoć. Ja mislim da je Vlado najbolja opcija, zna ligu, zna Želju, vaspitani trener. Sve šta Željo treba!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 24 feb 2026, 14:43

slika

Savo je uvijek lijepo govorio o našem Klubu čak i u momentima kada su pojedine "legende" Kluba koristile svaku priliku da popljuju Klub. Zbog svog javnog odnosa nije zaslužio da se o njemu pišu ovakve stvari kakve se mogu pročitati, nikada nije radio u Klubu niti je imao veze sa nekim igračima da ošteti Klub kao najsvežiji primjer psihologa.

Sa druge strane to što se deklarisao kao naš navijač nije nikakva trenerska referenca, uskoro će puna godina dana kako je bez kluba a realno na svim ostalim poslovima nije ostvario neke rezultate. U poređenju sa Slavišom ima dosta slabiji CV i duže je bez posla. U ovakvoj situaciji ga ne vidim stvarno kao dobro rješenje i sumnjam da može napraviti pomak sa mrtve tačke. Ali pravo pitaje je da li je i ovo još jedna medijska patka.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 24 feb 2026, 14:44

Levin je napisao/la:
24 feb 2026, 14:38
Samo me interesuje kojim se kriterijima vodimo kod izbora trenera?! Šta je to generalna zamisao?! :kafa:
Izgleda da je prvi uslov da ima neke veze sa reprezentacijom, koja je inace uvijek imala vrhunske selektore i strucne stabove. Srecom, Kodro je u Velezu. Da li je Prosinecki slobodan? Sta je sa Bajevicem?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 feb 2026, 14:45

DobriBosnjanin je napisao/la:
24 feb 2026, 14:39
Ljudi moji I ja bi volio najboljeg trenera vladan milojević ali moramo biti realni ko god došo iz Srbije nije nam mogo dugoročno pomoć. Ja mislim da je Vlado najbolja opcija, zna ligu, zna Želju, vaspitani trener. Sve šta Željo treba!
Odakle više ispadade?! Imate li vi pametnijeg posla?

slika
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 24 feb 2026, 14:50

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
24 feb 2026, 11:14
Zelja sastava

Cosic
Junior junior junior junior
Junior juniori
Juniori junior junior
Junior
Jel ovo ok?
Nije. Jer nam juniori qrcu ne valjaju, deseti su u juniorskoj ligi.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 24 feb 2026, 14:51

Levin je napisao/la:
24 feb 2026, 14:45
DobriBosnjanin je napisao/la:
24 feb 2026, 14:39
Odakle više ispadade?! Imate li vi pametnijeg posla?

slika
Oni nam i žele Vladu, a ovde se neki lože, čuj Vlado :rol:

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 24 feb 2026, 14:52

temu pod kljuc, napravit novu sano sa clanskim da mozes pisat nabijem ovo na....
nek crknu dusmani, najjaci smo

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 24 feb 2026, 14:52

Ne vidim da se neko lozi na Vladu. Samo kazemo da je cak i Vlado bolji trener od Milosevica, kao sto i jeste.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 24 feb 2026, 14:54

Kajkutenjoyer je napisao/la:
24 feb 2026, 14:52
temu pod kljuc, napravit novu sano sa clanskim da mozes pisat nabijem ovo na....
Definintivno.
Grupa iznad svakog pojedinca.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 feb 2026, 14:54

Jel slobodan Edin Terzic :mrgreen:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 24 feb 2026, 14:55

Riquelme1921 je napisao/la:
24 feb 2026, 14:54
Definintivno.
Slazem se, mozemo odmah napraviti, ali kako ces sprijeciti nekoga bez clanske da pise na toj temi?

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 24 feb 2026, 14:57

Bumbaclat je napisao/la:
24 feb 2026, 14:55
Riquelme1921 je napisao/la:
24 feb 2026, 14:54
Definintivno.
Slazem se, mozemo odmah napraviti, ali kako ces sprijeciti nekoga bez clanske da pise na toj temi?
Pa na fazon kako je to uradio Manicas.org
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 24 feb 2026, 14:58

Pact1921 je napisao/la:
24 feb 2026, 14:57
Pa na fazon kako je to uradio Manicas.org
Kako ces to izvesti na ovom forumu?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Cwirek, Google Adsense [Bot], Hrasno15, Venom i 59 gostiju.