mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:29
BarbareZeljin je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:23
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑24 feb 2026, 15:11
Dobro skontali smo da ste vi mangupi i inteligentni pa su vam prodali Cerica kao mega investitora, statut i brata od gradskog rivala, nesto se nisi javljonkad ste orgijali ovdje?
Ne pricam o fudbalu. Nikada nisam orgijao niti vrijedjao,provocirao navijace Sarajeva. Ulazio sam samo u raspravu sa likovima koji su prosipali pamet i glumili mangupe.
Nisam mangup,normalan sam porodicni covjek. Mangup sam samo kad mi neko dira porodicu.
Mnogo puta sam isticao i nikad nisam podrzavao navijace Zelje koji provociraju i ispadaju debili prema bilo kome. Cak sam i govorik da smo zreli za zajebavanja za mnoge stvari.
Dokle god majstorw budes u zivotu rezonovao stvari tako sto postavis pitanje kao ti sad. A gdje si kad ste vi a gdje si kad je nesto u vezi vas. Neces daleko dogurati. Nema tu raaprave i zdrave komunikacije. Dokle god je neko dobar samo jer je pitar ili manijak,tu razum prestaje.
Evo primjer Duska osnovao stranku i drzi nam predavanja,istice presudjene kriminalce neki dan,a na sva usta hvali druga Amara. Pa kad si karakter,kazes li drugu Amaru,da mu je babo kriminalac i da je sin kriminalca. E dokle god budete komunicirali i stvari postavljali da samo pisete ono sto vama odgovara i isto mislim za nasu stranu,nasi odnosi ce viti sve gori i gori. A to majstore vuce mnoge posljedice. Strah me da za par godina kakav tramvaj,auto ne zgazi navijace ,jer vamo vozi neki super inteligentni nalozeni navijac. A nismo daleko od toga. Palije i ganjanja vec uveliko traju.
Dok svi ne krenemo od sebe nema od nas nista. Zato u sportu i jesmo tu gdje jesmo. Sarajevo,Zeljo i Bosna.. godinama u kurcu,dok drugi politiku vode. Naravno reci ce te Sarajevo nije u tolikom kurcu. Jeste majstori jeste. Koliko ste ulagali i kakve ste timove imali. Trebali ste 10 godina zaredom biti sampioni. A niste....
Ode ti do Kosova, sto se tice dokle sam dogurao i ovo mi je previse. Sto se tice nasih uspjeha i to mozes provjeriti, uvijek u vrhu, titule, evropa bez da smo se borili za opstanak i za vas je ovo veca dimenzija. Koliko smo ulozili para nije mjerilo nicega u ovoj ligi gdje Vico odredjuje sve, ovo nam je limit koji mozemo dohvatiti, ne zato koliko ulazemo ili jesmo li kvalitetni vec zbog 50 faulova,20 zutih,penala i crvenog na tekmi, sad polako dolazite do tog stadija, sto niste kakav sastanak organizovali ili vam je limit nase pokusaje da ismijavate? Znas li da ti je uprava govorila bolje Zrinjski nego cigani i ti ocekujes da sad ja furam neku finocu? Znaci javno ste pozivali na pustanje tekmi.
Pa dobro ako sam ja do Kosova ti onda produzio do Grcke. Vidi svasta je uprava mogla govoriti,i svasta se govorilo. Pa vidi ko se nasao pricati o upravi. Nemoj da pricamo o vasim upravama i postupcima vasih uprava i bordo prijatelja. Hoces da malo o tome pricamo,o Dini, Benji,Blekicu.... nemoj prosipati finocu,nema potrebe,niko te ne tjera,naravno da Vico odredjuje,ali ima nas koji se sjecamo ljubljenja Vicine guzice. Kako ono ti kazes,nisi se tad bunio kada ste ga slavodobitno uzdizali.
Kako smo mi javno pozivali na pustanje tekmi. Na forumu jel. Pa to isto radi 99 posto vasih navijaca da nama treba. Pa jeste isto to pisali prosle godine kada ste govorili da bi kup izgubili samo da nas sjebete. Sta se pravis lud. Ja ti upravo o tome govorim rivalitet je normalna stvar,niko ne trazi da se volimo.
Ali kad mi kao arugumente navodis nesto sto vas 99 posto radi,e onda sta imamo dalje pricati. Kazem ti ja dosli smo do faze da niko nema samosvijesti da neke stvari mozda radi pogresno.
Rivalstvo je uredu,ali kad pricamo ljudski ,onda daj malo odmaknimo se od tog okova navijackog,kojeg svi pomalo imamo.