FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
41
12%
Drugi
37
11%
Treći
109
31%
Četvrti
72
21%
Peti
26
7%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
7%

Ukupno glasova: 347

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 25 feb 2026, 21:25

rimljanin90 je napisao/la:
25 feb 2026, 21:24
jurisicduska je napisao/la:
25 feb 2026, 21:16
Prvi put u zadnjih 5 godina ličimo na ekipu. I kad ne igramo dobro imamo određene situacije da pobijedimo. Danas smo izgubili greškom golmana. Realan rezultat je remi. Po prikazanom.

I odmah tjeraj sve redom. Samo podrska.

Neozbiljno je bilo oslonit se na Renana ali valjda eto taj Brazilac drugi bude dobar. Mi danas da smo imali napadaca adekvatnog dobili bi 2 razlike.
+1

Lucas ovaj bi odma musemica vratio i probo s 4 nazad
Ma meni vise vrijedi ono kad je Rile legao sto mu pola ekipe priđr da vidi sta je nego 5:0 danas, zbog tog znam da smo na pravom putu. Pregrupisat će se i bice to dobro.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 25 feb 2026, 21:28

Lose bgm. Pogotovo jer nemas napadaca

ventilateur
Kontakt:

Post Postao/la ventilateur » 25 feb 2026, 21:28

E jeste se digli pitari Boze sacuvaj. Jel tjeramo 20 igraca plus strucni stab. Sto se javise dezurni uhljupi cim se kiksne jedna tekma
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 25 feb 2026, 21:28

Na stranu što smo trkački bili ispod nivoa Veleža, i što nismo kreativno mogli odgovoriti na njihovu dobru defanzivnu postavku; sudija sivac je direktno uticao na rezultat:

1. Indirekt
2. Crveni (drugi žuti) strijelcu gola
3. Penal (igranje rukom)

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 25 feb 2026, 21:30

ventilateur je napisao/la:
25 feb 2026, 21:28
E jeste se digli pitari Boze sacuvaj. Jel tjeramo 20 igraca plus strucni stab. Sto se javise dezurni uhljupi cim se kiksne jedna tekma
Kad dobijemo 10 nas istih pise na forumu. Kad izgubimo 30 novih nickova se pojavi i jedva doceka da svoju neku pametnu iskaze

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 25 feb 2026, 21:31

25 feb 2026, 21:25
Prvi put u zadnjih 5 godina ličimo na ekipu. I kad ne igramo dobro imamo određene situacije da pobijedimo. Danas smo izgubili greškom golmana. Realan rezultat je remi. Po prikazanom.

Neozbiljno je bilo oslonit se na Renana ali valjda eto taj Brazilac drugi bude dobar. Mi danas da smo imali napadaca adekvatnog dobili bi 2 razlike.
+1

Ma meni vise vrijedi ono kad je Rile legao sto mu pola ekipe priđr da vidi sta je nego 5:0 danas, zbog tog znam da smo na pravom putu. Pregrupisat će se i bice to dobro.
Bolja je situacija sa kraja utakmice kad Turkeš ljut baca onaj neki marker i nešto psuje a raja ga sa zapada smiruje i govori, neka ba hajde, bit će bolje, nema veze, hajde zapnite u revašu bit će dobro. On se jadan smiri aplaudira ode prema sjeveru.

Možda smo i mi kao navijači ma "sazrili" da trebamo biti podrška.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 25 feb 2026, 21:31

25 feb 2026, 21:25

+1

100%! Kao da smo ispali a i da ispadnemo sta? Igraj, pravi ekipu i sistem dok se nesto ne desi u ovom korumpiranom savezu pa da mozemo razmisljati o tituli

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 feb 2026, 21:34

Lucas je napisao/la:
25 feb 2026, 21:08
Herson je napisao/la:
25 feb 2026, 20:55
Cvitanović bi još večeras morao biti u prostorijama kluba na razgovoru. Izmjene Menalo-Telalović i Cimirot-Ignatkov, u trenucima kada ekipa ganja rezultat na domaćem terenu, su nešto najimbecilnije što je napravio neki trener Sarajeva godinama unazad. Kako objašnjava izmjene i šta je uopšte mislio postići njima osim što je osigurao Veležu prednost pred revanš?
Ako u revanšu ispadnemo, ja bi ga pravo iz Vrapčića vratio za Zagreb, nema potrebe da ostaje. Ovo sta je on veceras izveo, je genocid za oci. Poceti sa tri štopera i bez napadača, protiv ekipe iz cijeg rostera, ni jedan igrac ne bi mogao igrati u nasih prvih 11. je ravno pucanju u zdrava koljena. Sarajevo protiv najjačeg Manchester Uniteda u historiji nije igrao sa tri štopera, pokojni Lovric i Brozovic se u grobu okreču.
Menalo je uz Maroodžu bio najlošiji na terenu, neka ga je zamijenio.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 25 feb 2026, 21:35

Prosle godine smo u gostima okrenuli Zrinjski i Borac, sto ne bi vjerovali da mozemo Velez? Idemo sad u Banjaluku pa onda polahko. Fali napadac ali nije sve tako crno.

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 25 feb 2026, 21:36

Banić- Velika greška, ali glupo je njega kriviti za poraz. Čovjek je i pored ove greške sjajan golman, svakome se desi.
Gojković- Možda čak i jedini dobar danas, odradio ono što se očekuje od njega. Odbrana mi izgleda dosta sigurnije sa njim nego sa Bralićem.
Ristovski- Dosta pogrešnih pasova i imam dojam da često griješi u pasovima generalno, ali se uvijek vrati i ispravlja grešku, trči 90 minuta i realno nema mu se šta prigovoriti za borbu na terenu.
Maroodza- Tehnički odličan i prema naprijed dosta solidan, ali brate ouno griješi u pasu. Svaku utakmicu minumum jednom da loš pas i to rezultira opasnom šanson za protivnika. Mislim da je to neki pad koncentracije i ako to popravi biće odličan.
Cimirot-Dosta manje primjetan nego prošlu, ali opet može se reći solidan u poređenju sa ostalima.
Krdžalić- Meni poprilično neprimjetan, par dobrih potezi to je to, mada mislim dabima potencijal da bude dobar dok malo uđe u formu.
Elezi- Danas prosječna utakmica u odnosu na ono što on može, ali i kao takav najopasniji naš igrač ubjedljivo.
Beganović- Nemam komentar.
Kuprešak- Nekoliko prodora i to je to, dosta bolji u prethodnim utakmicama.
Kyeremeh- Neprimjetan, ne leži mu ova pozicija.
Menalo- Dosta loš od kad je došao, osim onog gola Radniku realno ništa specijalno nije pokazao, ali svejedno očekujem da će se probuditi.
Igrače sa klupe ne bih da komentarišem, niko me nije nešto dojmio, a i većinom su igrali po 15ak minuta. Jedino je Telalović nešto pokazao.
Generalno ne mislim da je u pitanju neka greška Cvitanovića u postavci već samo loš dan, svakako imamo uzvrat koji će biti dosta težak ali vjerujem u prolaz.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 feb 2026, 21:37

Jbg sad moramo zapeti u mostaru, losa je bila energija veceras, djelovali smo tromo. Kad smo presli na 4 u zadnjoj liniji, vidi se da marudza ne moze na lijevog beka, isto ko i kyeremeh u spicu. Elezi se trudio, ali dobro markiran. Beganovic je fudbalski nazadovao, vazda je bio poglup, sad jos nije u formi. Veceras su svi manje vise podbacili.

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 25 feb 2026, 21:38

riki46 je napisao/la:
25 feb 2026, 21:36
Banić- Velika greška, ali glupo je njega kriviti za poraz. Čovjek je i pored ove greške sjajan golman, svakome se desi.
Gojković- Možda čak i jedini dobar danas, odradio ono što se očekuje od njega. Odbrana mi izgleda dosta sigurnije sa njim nego sa Bralićem.
Ristovski- Dosta pogrešnih pasova i imam dojam da često griješi u pasovima generalno, ali se uvijek vrati i ispravlja grešku, trči 90 minuta i realno nema mu se šta prigovoriti za borbu na terenu.
Maroodza- Tehnički odličan i prema naprijed dosta solidan, ali brate ouno griješi u pasu. Svaku utakmicu minumum jednom da loš pas i to rezultira opasnom šanson za protivnika. Mislim da je to neki pad koncentracije i ako to popravi biće odličan.
Cimirot-Dosta manje primjetan nego prošlu, ali opet može se reći solidan u poređenju sa ostalima.
Krdžalić- Meni poprilično neprimjetan, par dobrih potezi to je to, mada mislim dabima potencijal da bude dobar dok malo uđe u formu.
Elezi- Danas prosječna utakmica u odnosu na ono što on može, ali i kao takav najopasniji naš igrač ubjedljivo.
Beganović- Nemam komentar.
Kuprešak- Nekoliko prodora i to je to, dosta bolji u prethodnim utakmicama.
Kyeremeh- Neprimjetan, ne leži mu ova pozicija.
Menalo- Dosta loš od kad je došao, osim onog gola Radniku realno ništa specijalno nije pokazao, ali svejedno očekujem da će se probuditi.
Igrače sa klupe ne bih da komentarišem, niko me nije nešto dojmio, a i većinom su igrali po 15ak minuta. Jedino je Telalović nešto pokazao.
Generalno ne mislim da je u pitanju neka greška Cvitanovića u postavci već samo loš dan, svakako imamo uzvrat koji će biti dosta težak ali vjerujem u prolaz.
Potpisujem...

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 feb 2026, 21:39

Za 15 dana cemo, manje - više znati, da li sezonu i lov na trofej nastavljamo ili završavamo.Ako ispadnemo, nek klub komotno posalje vecinu prvotimaca na odmor, naši juniori su u ovom jadu od lige, sposobni da odbrane trece/četvrto mjesto.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 feb 2026, 21:41

luckystrike je napisao/la:
25 feb 2026, 21:28
Na stranu što smo trkački bili ispod nivoa Veleža, i što nismo kreativno mogli odgovoriti na njihovu dobru defanzivnu postavku; sudija sivac je direktno uticao na rezultat:

1. Indirekt
2. Crveni (drugi žuti) strijelcu gola
3. Penal (igranje rukom)
Ma ja sam oguglo, kad nam svirne ispod 20 faulova ja se iznenadim, jednostavno znaju da si prijetnja i koriste svaki momenat da te osakate.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 25 feb 2026, 21:50

Nije bauk nije horor. Ali treba biti realan, Cvitanovicu svaka cast na dosadasnjim rezultatima, ali ruku na srce njegov poraz veceras. Izmjenom Menala prebacio je Elezia na krilo gdje nas je potopio na sredini terena. Elezi je od pocetka poluvremena odlican bio na sredini terena gdje smo poceli dominirati nije imao izgubljene lopte. Cim ga je prebacio tad smo pali i primili gol gubitkom lopte igraca koji je usao na njegovu poziciju. Pregrupisati se i dole pametno odigrati sve se moze stici.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 feb 2026, 21:52

Ma dat mu sansu jos jednu utakmicu i vidit ako ne ide da se razilazimo na vrijeme, dok se nismo zamrzili.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 25 feb 2026, 21:53

Kako kriminalno mi igramo, sve sem Posusja, je uzas.

Onog zenicanina sutra u zenicu vratiti pa nek mu oni daju 13 milja maraka plate.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 25 feb 2026, 21:55

Jedan poraz i odmah se javljaju primarijusi, doktori nauka i magistri fudbala.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 25 feb 2026, 22:06

Znalo se da ce biti teska utakmica, ali isto tako vjerujem u pobjedu i prolaz u revansu.
Mi moramo, a znam i da mozemo proci, kakvi god oni bili. Vjerujem u dobru utakmicu. Idemo momci dalje po nove pobjede.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 feb 2026, 22:12

Pribojavao sam se danasnje utakmice i kiksa.Period u godini kada se ugasimo i igrom i rezultatima ali dobro.

Poraz Cvitanovica danas,jednostavno ne mozes izbaciti Menala kakvu god utakmicu da igra ubaciti momka od 17 godina iz federalne lige.Ta izmjena je downgrade nista ne dobijas.O izmjeni Beganovic-Hujber u pocetnom sastavu necu ni diskutovati.Amar je igrac za Gronjeg Rahica i ne znam kako je uopste zalutao u Sarajevo a tek kako se zadrzao sad ce 3 godine.

Prosto nije islo danas,Banic koji je 10 utakmica na nivou danas kiksa,naprijed nista ne prolazi,vezni red se krije od lopte.Uzasno je falio Adem
Glavu gore ovaj put,idemo dalje pokusat okrenut za 2 sedmice,imat cemo tezak zadatak.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Puas, Riziko i 46 gostiju.