Zeljan paznje, cim glumi da je lafo neki insajder koji nam je citiram "sredio igrace" za reprezentaciju. Pa lik sam sebe zove babo, sta vise da ocekujes?Goalgetter je napisao/la: ↑27 feb 2026, 09:34Lik ili je troll, ili je zeljan paznje, ali prije svega da je ovo drugo, pa prosle godine je ovdje trollao i kmecio da se igraci nece odazvati u reprezentaciju zbog Dodika i da od kvalifikacija nema nista, da su igraci psihicki pogodjeni situacijom. Odavno ga niko ne shvata ozbiljno.
Amar Dedić
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Amar Dedić
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
General505
- Kontakt:
Nije tacno, nemojte me upoređivat sa vama, ja samo iznosim svoje mišljnje i argumentirano ga potkrijepim, i ne znam sto vama to smeta ili niste kapacitet da shvatite ili hronicno patite od balinskog sindroma nize vrijednosti.
Znaci, ako neko iznese svoje misljenje i suoci vas sa realnoscu, i pobije sve hvalospjeve koje prosipate o nama i uopste ne ppdnosite kriticko djelovanje, ....znaci to se zove trazenje paznje .
Stoput sam rekao nimalo mi ne godi nicija paznja niti mi treba, sto bi meni godila vasa paznja.. ali ne mozemo svi biti ovce praviti talove neke cak i na anon. forumu s ciljem vrijeđanja i omalovazavanja svakog ko imalo pokaze da je ispred vas i pametniji od vas, koji ste godinama na forumu i ne podnosite drugo i drugacije.
Zao mi je ne mozete me spustit na vaš nivo.
Zbog takvpg vaseg hujhudskog mentaliteta (samo nek ne puca, ma dobar je bice bolje...)i jesmo tu gdje jesmo kao narod a i kao reprezentacija.
Ja znam da vama pasu najbolje neki slicni vama koji vam bacaju stoput iste price iste lazi jer vjerovatno identifikujete se vi neki sa takvima i vise volite cuti finu laz nego gorku realnu istinu.
Neka se neko od vas nadje i kaze ako sam ja nekom opsovao ili uvrijedio osim sto degenecim istinom a istina je bolnija od svake psovke posebno iskompleksiranim likovima ali isto tako nemam problem priznat i slozit se nekim ko napise dobar i realan post.
Drustvo koje ne podnosi kritiku i ne prihvata realno stanje je bolesno drustvo ovaj forum je najbolji primjer toga.
Znaci, ako neko iznese svoje misljenje i suoci vas sa realnoscu, i pobije sve hvalospjeve koje prosipate o nama i uopste ne ppdnosite kriticko djelovanje, ....znaci to se zove trazenje paznje .
Stoput sam rekao nimalo mi ne godi nicija paznja niti mi treba, sto bi meni godila vasa paznja.. ali ne mozemo svi biti ovce praviti talove neke cak i na anon. forumu s ciljem vrijeđanja i omalovazavanja svakog ko imalo pokaze da je ispred vas i pametniji od vas, koji ste godinama na forumu i ne podnosite drugo i drugacije.
Zbog takvpg vaseg hujhudskog mentaliteta (samo nek ne puca, ma dobar je bice bolje...)i jesmo tu gdje jesmo kao narod a i kao reprezentacija.
Ja znam da vama pasu najbolje neki slicni vama koji vam bacaju stoput iste price iste lazi jer vjerovatno identifikujete se vi neki sa takvima i vise volite cuti finu laz nego gorku realnu istinu.
Neka se neko od vas nadje i kaze ako sam ja nekom opsovao ili uvrijedio osim sto degenecim istinom a istina je bolnija od svake psovke posebno iskompleksiranim likovima ali isto tako nemam problem priznat i slozit se nekim ko napise dobar i realan post.
Drustvo koje ne podnosi kritiku i ne prihvata realno stanje je bolesno drustvo ovaj forum je najbolji primjer toga.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Jest ti dobar pravopisGeneral505 je napisao/la: ↑27 feb 2026, 11:29Nije tacno, nemojte me upoređivat sa vama, ja samo iznosim svoje mišljnje i argumentirano ga potkrijepim, i ne znam sto vama to smeta ili niste kapacitet da shvatite ili hronicno patite od balinskog sindroma nize vrijednosti.
Trebao si napisati .........znaci to se zove trazenje paznje............................
- Beduin
- Kontakt:
General505 je napisao/la: ↑27 feb 2026, 11:29Nije tacno, nemojte me upoređivat sa vama, ja samo iznosim svoje mišljnje i argumentirano ga potkrijepim, i ne znam sto vama to smeta ili niste kapacitet da shvatite ili hronicno patite od balinskog sindroma nize vrijednosti.
Nije da nije i tvoja gramatika za povratka u Osnovnu skolu, kad vec druge kudis.General505 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 13:23Neznam, posljeEdincapitano je napisao/la: ↑26 feb 2026, 10:47Pises gluposti, Amar je super odigrao obe utakmice. Naravno da u 180 minuta neces biti PERFEKTAN u svakom duelu protiv igraca kao Vini, Mbappe itd.General505 je napisao/la: ↑26 feb 2026, 09:22Nista specijalnoo i jako jako neuvjerljivo u obje utakmice, na momente i lose.
Sve se nekako svelo na to kao da zaustavi Vinicijusa, kao taj neki bespotrebni rivalitet da se napravi ko je jači, a zanemarili se interesi kluba bar ovdje na forumu.
I bas prema tome svemu, Benfika je i ispala bas od Vinicijusa a ponajmanje od Reala.
Ali to donekle i oprostivo, ali alarmantno je da o dvije utakmice nijedan duel 1 na 1 nije dobio protiv nimalo uvjerljivog Karerasa
To su činjenice.
Umorio se bio zadnji 15-20 u obe utakmice i tu je pao malo, ali je pokazao da moze svoju brzinu nositi s Vinijum, to je ogromna stvar. Neznam sta ce kacis oko Karerasa toliko a ne govoris nista koliko puta je zatvorio Vinija.
Pravi bosnjo, samo negativac. Svaka cast Amaru, iznenadio me skroz da se moze nositi na ovom nivou.![]()
Nisi ni pravopis savladao a pricao bi o nogometu
Pokusaj popraviti pravopis pa tek onda mozes sa mnom pricati o nogometu
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ali problem je što i nisi baš realan i objektivan. Prvo, Dedić ne spada u najbolje bekove pa da mu se ove stvari stavljaju kao mane, drugo on je još jako mlad i pokazuje potencijal. U ova tri meča je jako dobro zatvorio Vinija, glavna pokretačka snaga Reala i jest Vini uz Mbappe-a. Da, jest dao dva gola Vini ali nijedan nije plod greške Amara, prvi gol je majstorski gol i sa tim moraš da živiš. Viniju ne smiješ stajati preblizu jer će te lagano proći i moraš se odlično pozicionirati što je Dedić odlično radio. Drugi gol, pogriješili drugi i Vini u sredini pobjegao a tu nije bio Dedić jer je on svoju poziciju pokrivao.General505 je napisao/la: ↑27 feb 2026, 11:29Nije tacno, nemojte me upoređivat sa vama, ja samo iznosim svoje mišljnje i argumentirano ga potkrijepim, i ne znam sto vama to smeta ili niste kapacitet da shvatite ili hronicno patite od balinskog sindroma nize vrijednosti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Molim forumaše koji imaju kontakt sa Dedićem da proslijede analizu i zapažanja dotičnog stručnjaka (da ne stoji daleko od Vinija, da se zapita zašto mu drugi ne dodaju loptu, da nauči igrati 1 na 1 itd.), a sve u cilju podizanja kvalitete igre našeg reprezentativca.
Hvala
Hvala
Znate šta je stvarno fascinantno u ovoj raspravi?
Nivo auto-sugestije na forumu.
Čovjek napiše da Dedić u dvije tekme protiv Reala nije pokazao ništa što ga diže na neki sledeći nivo, i odjednom je Ustaša, negativac, dežurni seronja, mentolska gnjida, troll, željan pažnje, neprijatelj naroda, vjerovatno i lično odgovoran za to što “nema kemije u svlačionici”.
Amar je odigrao korektno, solidno, za svoje godine čak i dobro, ali nije bio nikakav “statement” koji ga automatski katapultira među top bekove svijeta.
Vini je dao dva gola u dvomeču, Real prošao dalje, Amar nije dominirao ni u defanzivi ni u 1 na 1 prema naprijed tako da čovjek kaže “okej, ovo je novi level”. To možete zaviti u patriotsku foliju koliko hoćete, ali rezultat i hijerarhija kvaliteta se nisu promijenili.
Kad igrač ne igra: “Trener ga mrzi jer je Bosanac.”
Kad ne dobija loptu: “Saigrači ga sabotiraju, ljubomorni su.”
Kad neko spomene realne mane: “Ne voliš svoje, mrziš Bosnu.”
Mentalitet “ceo svet je protiv nas, a mi genijalci neshvaćeni”, samo što nije “ceo svet nas mrzi jer smo Srbi”, nego lokalna bosanska verzija.
Svi su protiv naših momaka, samo forum zna istinu. Loooooooser mindset, ali onako kolektivno, sa potpisom.
Najbizarniji dio je kako se ljudi hvataju pravopisa kao posljednje slamke spasa. Lik napiše da Amar nije ništa specijalno odigrao, argumentuje to time da je ključni igrač Reala zabio dva gola u dvomeču, kaže da 1 na 1 protiv Carrerasa nije pokazao ništa spektakularno, i odgovor je: “Neznam, aj ti nauči pisati pa pričaj o fudbalu.”
I onda ekipa koja se na svaku trunku kritikuje igrača pali kao da im neko vrijedja porodicu, drži lekcije o “društvu koje ne podnosi kritiku”. Vi ne podnosite ni to da neko kaže “dobar je, ali nije top klasa”, odmah ide etiketiranje, patologiziranje, psovke i dijagnoze.
Niko ovdje ne tvrdi da je Amar loš igrač niti da nema potencijal.
Amar će i dalje igrati, napredovati, griješiti i popravljati se. Vinicius će davati golove, Real će prolaziti dalje. A mi ćemo i dalje, po starom dobrom bosanskom običaju, glumiti žrtve, tražiti zavjere trenera i saigrača, mjeriti patriotizam po tome koliko si spreman zatvoriti oči na realne mane vlastitih igrača.
Isto ti je i u Tarikovoj temi, tamo ga dižu u svjetsku klasu, a realno igra solidnu rolu u jednoj od losijih ekipa u Serie A, ali ništa više od toga.
Nivo auto-sugestije na forumu.
Čovjek napiše da Dedić u dvije tekme protiv Reala nije pokazao ništa što ga diže na neki sledeći nivo, i odjednom je Ustaša, negativac, dežurni seronja, mentolska gnjida, troll, željan pažnje, neprijatelj naroda, vjerovatno i lično odgovoran za to što “nema kemije u svlačionici”.
Amar je odigrao korektno, solidno, za svoje godine čak i dobro, ali nije bio nikakav “statement” koji ga automatski katapultira među top bekove svijeta.
Vini je dao dva gola u dvomeču, Real prošao dalje, Amar nije dominirao ni u defanzivi ni u 1 na 1 prema naprijed tako da čovjek kaže “okej, ovo je novi level”. To možete zaviti u patriotsku foliju koliko hoćete, ali rezultat i hijerarhija kvaliteta se nisu promijenili.
Kad igrač ne igra: “Trener ga mrzi jer je Bosanac.”
Kad ne dobija loptu: “Saigrači ga sabotiraju, ljubomorni su.”
Kad neko spomene realne mane: “Ne voliš svoje, mrziš Bosnu.”
Mentalitet “ceo svet je protiv nas, a mi genijalci neshvaćeni”, samo što nije “ceo svet nas mrzi jer smo Srbi”, nego lokalna bosanska verzija.
Svi su protiv naših momaka, samo forum zna istinu. Loooooooser mindset, ali onako kolektivno, sa potpisom.
Najbizarniji dio je kako se ljudi hvataju pravopisa kao posljednje slamke spasa. Lik napiše da Amar nije ništa specijalno odigrao, argumentuje to time da je ključni igrač Reala zabio dva gola u dvomeču, kaže da 1 na 1 protiv Carrerasa nije pokazao ništa spektakularno, i odgovor je: “Neznam, aj ti nauči pisati pa pričaj o fudbalu.”
I onda ekipa koja se na svaku trunku kritikuje igrača pali kao da im neko vrijedja porodicu, drži lekcije o “društvu koje ne podnosi kritiku”. Vi ne podnosite ni to da neko kaže “dobar je, ali nije top klasa”, odmah ide etiketiranje, patologiziranje, psovke i dijagnoze.
Niko ovdje ne tvrdi da je Amar loš igrač niti da nema potencijal.
Amar će i dalje igrati, napredovati, griješiti i popravljati se. Vinicius će davati golove, Real će prolaziti dalje. A mi ćemo i dalje, po starom dobrom bosanskom običaju, glumiti žrtve, tražiti zavjere trenera i saigrača, mjeriti patriotizam po tome koliko si spreman zatvoriti oči na realne mane vlastitih igrača.
Isto ti je i u Tarikovoj temi, tamo ga dižu u svjetsku klasu, a realno igra solidnu rolu u jednoj od losijih ekipa u Serie A, ali ništa više od toga.
Pročitao sam do "Nivo auto-sugestije".. Još jedan ChatGPT post 
-
Edincapitano
- Kontakt:
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Istice se ovdje par ljudi za kojima placu najveci klubovi na svijetu. Cekaju vas pozicije skauta, trenera i sportskih direktora. Sve znate. Kakva Benfica, to su amateri.
-
General505
- Kontakt:
A jes capitano navalio
Beduin, desi mi se nekad da fulam slovo u recenici ili dva, ali tu se ne radi o gramatickim greskama
Unofficial
Ponavljam nisam rekao da je odigrao lose, ali jeste nedovoljno dobro(a to je velika razlika) a nije vise tako ni mlad uskoro 24 a vec 6 sezona swniorskog fudbala.
Opet ponavljam, dajem generalan zakljuck, na osnovu silnih natpisa nasih medija(Vini nemocan, Amar izdominirao...) i vas pojedinih forumasa koji ste utakmicu stavili u drugi plan a njih dvojicu i njihov taj neki dvoboj stavili u prvi plan. Da nisam gledao utakmicu pomislio bih Vini se nije vidio a pogledam rezutate ovaj najbolje ocijenjeni igrac Reala
Ne znam, otkud ti uopce to da se takav igrac ne moze cuvati ako mu stojis blizu..naprotiv bas danas svi treneri inzistiraju na igri blizu protivnika i agresivi i oni koji to mogu pratiti i igrati takvi i pobjeđuju...pa to je abeceda modernog nogometa bar to treba da znas.
Ali eto sve neka bude tako, Vini je bio "na aparatima"...ali probudio se u zadnji čas tek toliko da porazi i Amara i Benfiku.
Nije kljucno ni bitno to sto je on skoro cijelu utakmicu bio "na apratima"a sto vi pokusavate staviti u prvi plan vec je kljucno to sto se on probudio u zadnji čas i rijesio utakmicu. A valjda ti je jasno zasto se probudio.
Vise zabrinjavajuce je to, sto je on vise puta pokusao probiti stranu 1na1 i nijednom nije uspio probiti nimalo uvjerljivog Karerasa kojem je bio laganica a dobar dio utakmice i Benfika igrala napadački.
Beduin, desi mi se nekad da fulam slovo u recenici ili dva, ali tu se ne radi o gramatickim greskama
Unofficial
Ponavljam nisam rekao da je odigrao lose, ali jeste nedovoljno dobro(a to je velika razlika) a nije vise tako ni mlad uskoro 24 a vec 6 sezona swniorskog fudbala.
Opet ponavljam, dajem generalan zakljuck, na osnovu silnih natpisa nasih medija(Vini nemocan, Amar izdominirao...) i vas pojedinih forumasa koji ste utakmicu stavili u drugi plan a njih dvojicu i njihov taj neki dvoboj stavili u prvi plan. Da nisam gledao utakmicu pomislio bih Vini se nije vidio a pogledam rezutate ovaj najbolje ocijenjeni igrac Reala
Ne znam, otkud ti uopce to da se takav igrac ne moze cuvati ako mu stojis blizu..naprotiv bas danas svi treneri inzistiraju na igri blizu protivnika i agresivi i oni koji to mogu pratiti i igrati takvi i pobjeđuju...pa to je abeceda modernog nogometa bar to treba da znas.
Ali eto sve neka bude tako, Vini je bio "na aparatima"...ali probudio se u zadnji čas tek toliko da porazi i Amara i Benfiku.
Nije kljucno ni bitno to sto je on skoro cijelu utakmicu bio "na apratima"a sto vi pokusavate staviti u prvi plan vec je kljucno to sto se on probudio u zadnji čas i rijesio utakmicu. A valjda ti je jasno zasto se probudio.
Vise zabrinjavajuce je to, sto je on vise puta pokusao probiti stranu 1na1 i nijednom nije uspio probiti nimalo uvjerljivog Karerasa kojem je bio laganica a dobar dio utakmice i Benfika igrala napadački.
nemoj nas vise samarati brigada, boli:-)