FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

Pact1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 27 feb 2026, 18:44

bhsport je napisao/la:
27 feb 2026, 18:30
gegenpressing je napisao/la:
27 feb 2026, 18:06
WeekendOffender je napisao/la:
27 feb 2026, 17:44
Sumnjam u te price da je Coric pustao utakmice, pa ja se ne sjecam kad smo Sirokog razvali ko onda sa njim 0-3 u jesenjem dijelu sezone, ono je bila najbolja jesen koju smo odigrali jos od 2019 godine pod Amarom. Kasnije u drugom dijelu sezone ekipa pala sa formom totalno a i nismo se bas najbolje pojacali na tom zimskom prelaznom roku, Hirosa pustili u Borac i eto
Otišao Hiroš a došao Šošić.Problem je bio što je ušao u priču sa onim degenom Bulićem,pa je još privatno zglajzao,što se na naš klub prenijelo preko rezultata.
Tad si imao davno otpisanu Slobodu i Gošk i tu si se mogao vaditi,sad takvih ekipa nema.
I otisao mu pomocnik na zimu koji je očito veliki dio zasluga imao. Denis nije mogao pratiti na proljece.
A Denis je trener za male utakmice kad igras protiv slabe ekipe gdje moze kontrolisati igru. Cim dodje jaci protivnik njegova taktika se raspadne . Dok npr Edis je kontra njegova taktika vise je protiv jacih ekipa koje zele posjed ali kad igras protiv slabije ekipe koja igra bez posjeda onda se igraci pogube. I Edis je znao pripremiti taktiku za derbi jer zna koliko nosi atmosfera na stadionu utakmicu .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 27 feb 2026, 18:46

Halo ba, peticu za poluvrijeme primio u ovoj ligi. Nema potrebe za daljom raspravom. Taj dan je trebao dobiti otkaz na poluvremenu.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 27 feb 2026, 18:50

Imali smo mi jednog Edisa skoro(AA) nase dijete, voli Zelju, poznaje klub, poznaje ligu itd itd pa nas uvali ko najveci dusman, FUJ!
Uostalom u kojem mi svijetu zivimo da ce bilo ko doci i potpisati na 3 mjeseca i eto tek tako otici na ljeto? Nek nam je Bog na pomoci.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 27 feb 2026, 18:55

KrajinaTm87 je napisao/la:
27 feb 2026, 18:50
Imali smo mi jednog Edisa skoro(AA) nase dijete, voli Zelju, poznaje klub, poznaje ligu itd itd pa nas uvali ko najveci dusman, FUJ!
Uostalom u kojem mi svijetu zivimo da ce bilo ko doci i potpisati na 3 mjeseca i eto tek tako otici na ljeto? Nek nam je Bog na pomoci.
Drugo je Adzem drugo je Edis . Edis je bio Kapiten kad je bilo najteze . Dolazio je u 2 navrata kad niko nije htio i on je gurao igrace koje se trude . Ljudi zaboravljaju koga je on dobio na pocetku sezone . 2 krila iz ekipe koja je upravo ispala iz lige . Jos par bivsih igraca kao Dzenis Beganovic , Armin Hodzic teski anonimus i napravio ekipu od njih za top 3 i to kad su bile price da je najveca plata 2500 maraka mjesecno. Zar narod tako lahko zaboravi sve sto je postigao .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 27 feb 2026, 19:11

U koliko sati je sutra trening? Ako može neko da odgovori, hvala.

Sommersby
Kontakt:

Post Postao/la Sommersby » 27 feb 2026, 19:17

Mozda je slucajnost, ali, na Federalnoj TV je repriza podcasta Mimara sa Mulalicem. A, vjerovatno nas pripremaju na to da ce biti novi trener :) Dakle, opet cemo brisati imaginarne mrve sa stola, zene ce biti malo trudne i slicno. Na kraju ce nas Zeljin DNK odvesti u Federalku..

Hocemo li ikada dovesti trenera, fudbalski obrazovanog, elokventnog, profesionalca? Barem na ljeto, nadam se..

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 27 feb 2026, 19:25

Pablo11 je napisao/la:
27 feb 2026, 17:42
Railwayman30 je napisao/la:
27 feb 2026, 16:48
F1921B je napisao/la:
27 feb 2026, 15:26
Samo Denis Coric i to ako prihvati izvinjenje, gospodin veliki kojem je ucinjena nepravda a sa onakvim parmacima izvukao nesto. Covjek koji je zavolio Zelju i otisao uzdignute glave. Ovi Zeljini ratnici i DNK su mi na vrh qrca
Kakav coric,prodao te protiv goska,posusja,sirokog,svinjskog...daleko mu kuca od,nase
Rekla kazala.
To ti tako mislis,u redu. I za Amara je rekla kazala,ali njega jos sud potvrdi da je bio u pravu.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 27 feb 2026, 19:32

Ova ekipa trenutno ako se podigne psihicki, mislim da bi mogli praviti dobre rezultate, problem je sto smo mi toliko zaglibili da se povlace imena Osim, Mulalic za koje znas da bi igraci u njih gledali drugacije nego Stojanovica i takve trenere. Promjena trenera se cesto radi da bi izazvali pozitivan sok u ekipi, tako da je sasvim opravdano da se traze treneri sa autoritetom i poznavanjem lige, koliko je to ispravno za ono sto nama treba dugorocno nisam bas siguran.
Jos jedan problem je sto nas niko ne zeli preuzet od "vecih imena" zbog situacije,pritiska a ne vidim smisao da dovedes Edisa po meni legendu, i da mu na ljeto kazes e sad cemo mi dovest novi strucni stab i otjeras ga onda, u preteskoj smo situaciji svezane su nam ruke gori nam pod nogama, ko god da dodje nece mu bit ni malo lagano.

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 27 feb 2026, 19:58

Ma ja sam iskreno i za sablju. Nek se i to rijesi kao i kolega mu Adzem. Dati mu pticijeg mlijeka eto nek i on dovede kao kolega mu koga on zeli, svoje ljude “prvi put” i kad se uvjerimo i mi i on da ne zna nek se goni zauvijek. Posteno i to. Onda Joldicu dati sve to isto pa nek i on izjase i nek se goni, Cica isto, mogu on i Dervisi zajedno. Valjda nakon toga konacno prodisemo.
Hvala svim nabrojanim za sve, ali jarane nisi kapacitet za ovaj klub. Sablja bi sigurno donio pomak u pristupu, agresiji, borbi, atmosferi u klubu i mozda nam to sad i treba. Zato kazem ako hoce da privede sezonu kraju a do ljeta traziti novog trenera i cijeli strucni stab oko njega, dakle sve bukvalno bez ikakoga da mu objasnjava sta je Zeljo. Ovi sto znaju sta je Zeljo su nas doveli na rub zivaca i opstanka i u ligi i opcenito kluba. Dosta je vise.
Vise bih volio Klafurica pa i na duze staze, posebno jer je igrao ove formacije s tri pozadi bez krila kojih i nemamo. Ekipe su mi cvrste nazad, borbene, kompaktne a to nam o treba jer nemamo krila, a nemamo ni kvalitet. Gurat nesto na prekide pogotovo s Hodzicem kad pocne igrat. Nesto bez golova s jednim dva gola po tekmi, da manje primamo glupe golove i nekako ostati u ligi.
Sablja je svojevremeno i imao zapravo najbolju ekipu i ligi sa Stevanovicem, Zakaricem, Lendricem…i nije znao.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 27 feb 2026, 20:01

Sommersby je napisao/la:
27 feb 2026, 19:17
Mozda je slucajnost, ali, na Federalnoj TV je repriza podcasta Mimara sa Mulalicem. A, vjerovatno nas pripremaju na to da ce biti novi trener :) Dakle, opet cemo brisati imaginarne mrve sa stola, zene ce biti malo trudne i slicno. Na kraju ce nas Zeljin DNK odvesti u Federalku..

Hocemo li ikada dovesti trenera, fudbalski obrazovanog, elokventnog, profesionalca? Barem na ljeto, nadam se..
Pa bio je Slavisa sad, ima sve to sto si napisao al nije islo ****. Moramo mi duboko ocistiti roster od igraca kojima ne odgovaraju profesionalni treneri, u ovoj situaciji sad nam treba samo neko ko ce doci objasniti im da nisu nikakvi fudbalercici nego nebitni likovi koji ce biti i proci a klub ce ostati, i da do kraja sezone moraju dobro oznojit dres da izborimo opstanak.
Curva Sud

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 27 feb 2026, 20:05

Kakvi ste vi glupani.

Nemamo pravo na gresku, koji ce ozbiljan trener sad doci.
Kaze frajer ja mislim da se ekipa treba psihicki dici i motivisat, a ne treba dovesti Mulalica…

Ko ce to bolje uraditi od njega?
Ne kazem da je trenerski mag ili bilo sta slicno, ali ova ekipa ako stvarno ne moze puno on ce izvuci zadnju kap znoja i atom snage iz njih, a ako moze puno, znaci samo da su potonuli psihicki, usli u vrtlog, a koji ce ih trener bolje motivisati od njega?

Koga bi doveli da zna nasu ligu boljeg?

Mi nemamo pravo na gresku u ovakvoj situaciji.

Edit: usporedjujete Adzema gnjidicu psihicki poremecenu sa legendom kao sto je Edis… Svasta :rol:
Zadnja izmjena: tiagofaria25, dana/u 27 feb 2026, 20:07, ukupno mijenjano 2 puta.

Sommersby
Kontakt:

Post Postao/la Sommersby » 27 feb 2026, 20:05

WeekendOffender je napisao/la:
27 feb 2026, 20:01
Sommersby je napisao/la:
27 feb 2026, 19:17

Pa bio je Slavisa sad, ima sve to sto si napisao al nije islo ****. Moramo mi duboko ocistiti roster od igraca kojima ne odgovaraju profesionalni treneri, u ovoj situaciji sad nam treba samo neko ko ce doci objasniti im da nisu nikakvi fudbalercici nego nebitni likovi koji ce biti i proci a klub ce ostati, i da do kraja sezone moraju dobro oznojit dres da izborimo opstanak.
Moram priznati da si pravu. Daleko od toga da mislim da je dobar izbor, ali, za to sto si napisao, mogao bi posluziti. Bitno je da izvucemo maksimum od ove sezone, opstanemo u ligi, pa na ljeto totalni remont, prvenstveno u svlacionici..

eldin1987
Kontakt:

Post Postao/la eldin1987 » 27 feb 2026, 20:09

U koliko sati je sutra trening??

Harinho97
Kontakt:

Post Postao/la Harinho97 » 27 feb 2026, 20:47

Da li iko prati pregled kola. Za start nad Cvetanovskim kako Kaljanac tako i Valjic su saglasni da onaj start nije ni za zuti

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 27 feb 2026, 20:56

Po prvi put u jako puno godina, imamo čemu da se nadamo. Dobili smo Upravu u kojoj su pravi Željovci, i pritom uspješni poslovni ljudi. Dobili smo investitora za kojeg se vidi da želi da investira i da je spreman uložiti u naš Klub. To su jako snažni temelji, ali je to tek početak jednog trnovitog puta.

****, loše trenutno izgledamo, baš loše. Nismo mislili da će ovako krenuti proljeće. Ali kad stanemo i malo bolje razmislimo, jesmo li mislili da će se sad sve posložiti u par sedmica, i da ćemo sad napasti titulu? Nakon što nam se ovoliko škarta nakupilo u ekipi, stručnom štabu? Nakon što smo trpili godine urušavanja kluba iznutra sa raznim talovima i neodgovornim ponašanjem? Godine urušavanja i sabotaže izvana od strane saveza?

Je li ovih nekoliko poraza i trenutno loša igra razlog da mi ovoliko pljujemo svaku odluku, svaki potez (poslovni i sportski)? Da mi, najvjerniji navijači u BIH, i uz navijače Hajduka, najvjerniji navijači na Balkanu, nakon godina i godina tavorenja, sad nakon nepuna 2 mjeseca jednog novog Željezničara, ovoliko sve pljujemo i kritikujemo?

Puno mi dušmana imamo - od Vice i Beusa i njihovih poltrona, kojima ne odgovara jak Željo, "naših" taldžija koji su izgubili izvor prihoda, do pitara (čast izuzecima) koji ne žele konkurentnog Želju u momentima gdje oni jačaju i stabilizuju se. Nemojte da i mi budemo dušmani svom Klubu. Hajmo malo razmisliti i skontati šta je naša misija kao navijača - da navijamo, da podržimo, da volimo. Da damo vjetar u leđa ovoj Upravi da rješava probleme, da damo Saninu znak da smo uz Klub i da ćemo biti tu i kad je dobro, i kad je loše. Da ovim igračima damo razlog da motivisani izađu iz tunela na travnjak.

Nema tog kluba na svijetu koji je dobio investitora i prolazio ovo što mi sad prolazimo (temeljne promjene svakog aspekta Kluba), gdje se sve posložilo brzo.

Hajmo se sjetiti ko smo, šta je Željo, i skontati da će proći i ovo i da idu bolji dani, i hajmo napunit našu Grbavicu sad protiv Zrinjskog, i svaku narednu **** utakmicu, i pokazati da smo najveći Klub u našoj državi. I ponijeti naš Klub u bolje dane.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Demaaa
Kontakt:

Post Postao/la Demaaa » 27 feb 2026, 20:57

Jedino je Sablja spreman preuzeti ovu ekipu i to svjestan da će za tri mjeseca dobiti otkaz, jer će staviti nerealne uslove za ispuniti. Opet bi otišao u tišini kao i uvijek, on i Adžem su dva svijeta različita.
Kad mogu svi voditi može i Edis, jedini sposoban da motivira ove babe.Boljeg trenera u ovakvoj situaciji ne možeš dovesti

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 27 feb 2026, 20:59

Evo klix upravo objavio da je sablja novi sef, sretno brate vadi nas, vjerujem da mozes

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 27 feb 2026, 21:00

Nijaze magijooooo

Komedija!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 27 feb 2026, 21:01

GIBRA je napisao/la:
27 feb 2026, 21:00
Nijaze magijooooo

Komedija!
Napusi se kare i **** sa teme.

Edise, vadi nas, kako znas.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 27 feb 2026, 21:01

Odlicno rjesenje do ljeta, pa cemo dalje vidjeti, sad je bitno samo podici ekipu, vratiti neko samopouzdanje i ne biti kanta za nabijanje, a Edis je tu odlican izbor.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.