FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Mene boli sto mi ne mozemo pronaći neku svoju hemiju u klubu u ekipi, na tribinama . Stalno su neka previranja , promjene a tek kad vidiš na ovakvim utakmicama cetnike sta rade pa sudijsku mašineriju ,skontas da mi ako mislimo to pobjedi moramo totalno drugačije.
Joao Carlos je mrcina, neki rekoše nema snage. Hladno odigra čitavu tekmu, gombajući se i boreći se sa onim fekalijama. Šteta za onu šansu, da je samo otvorio nogu. Bit će dobro pojačanje.
Beganović i Maroodza su zaslužili da se klupiraju jedno 3 utakmice u nizu da se presaberu i preispitaju. Kuprešak toplo-hladno, nadamo se da će malo više ugrijati.
Suđenje u drugom ne treba komentarisati, da nas je klao, jeste. Da su Rile i Banić krivi za golove, jesu. Imali smo i mi svoje dovoljno dobre šanse za zabiti. Okrenuti se Rudaru, pa svim silama napasti Veleža, sa Carlosom i Ademom, vjerujem da možemo.
Beganović i Maroodza su zaslužili da se klupiraju jedno 3 utakmice u nizu da se presaberu i preispitaju. Kuprešak toplo-hladno, nadamo se da će malo više ugrijati.
Suđenje u drugom ne treba komentarisati, da nas je klao, jeste. Da su Rile i Banić krivi za golove, jesu. Imali smo i mi svoje dovoljno dobre šanse za zabiti. Okrenuti se Rudaru, pa svim silama napasti Veleža, sa Carlosom i Ademom, vjerujem da možemo.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Razumijem ja da je narod mentalno obolio, psihička nestabilnost, životni pritisak, ali to se institucionalno liječi, a ne na stadionu, pljuvanjem i vrijeđanjem drugih. To najčešće rade izgubljeni ljudi, koji nisu ostvareni i ispunjeni. Dobro je to sve Zekić opisao, trpio koliko je mogao i digao sidro - pametan čovjek ne trpi budale bez obzira na cifru.Fort je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:15Na zapadu sad protiv Veleža, na još uvijek 0-0, ekipi koja nije izgubila ne znam od kad neki debili psuje sve igračima. Svaki dodir lošiji ide psovka, neki mlađi debilčić. Koji red ispod neki stariji lik konstatno psuje Cvitanoviću, treneru koji do tad ima jedan poraz. Pa ono stvarno da se zapitaš, nije problem kritika kad ne ide, šta više normalno je al ovo je bolest.MSOZ101 je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:07Ovde nema konstruktivne rasprave kad jedni nickovi pišu kad se pišu pobjede, a drugi se pojavljuju samo tokom lošijih nastupa i nakon poraza. Mi moramo stanje na tribinama poboljšati, to je do nas. Šiljenje one stvari na igrače i trenere nakon svakog lošijeg rezultata je preko glave svakom normalnom navijaču jer internet daje pravo svakom glupanu da iznese svoje mišljenje.Jet2Holiday je napisao/la: ↑28 feb 2026, 21:50Sunce ti yebem, gledaj ih sto slave gulija a mi ponizeni opet u BL.
Pa kad skontas, kakvi navijaci, bolje nismo ni zasluzili.
Yebo vas gulijasvili.
![]()
Voliš klub, zavoliš pojedine igrače i drago ti je zbog njih kad uspiju, to je normalno svima koji su normalni, a budale će vazda naći razlog da "pljuju" klub kojeg "vole".
Što se tiče današnje utakmice, da si igrao kao prime Barcelona ne bi boda vidio, to je realno stanje, ljudi su za poglede padali kao piččkice, a da im je rezultat bio kritičan bilo bi crvenih i penala.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Zato je onih 2000 bolesnika naša najbolja podrška i akoBogda toliko nas i očekujem protiv Rudara da na miru pogledamo utakmicu i damo podršku za Mostar.Fort je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:15Na zapadu sad protiv Veleža, na još uvijek 0-0, ekipi koja nije izgubila ne znam od kad neki debili psuje sve igračima. Svaki dodir lošiji ide psovka, neki mlađi debilčić. Koji red ispod neki stariji lik konstatno psuje Cvitanoviću, treneru koji do tad ima jedan poraz. Pa ono stvarno da se zapitaš, nije problem kritika kad ne ide, šta više normalno je al ovo je bolest.MSOZ101 je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:07Ovde nema konstruktivne rasprave kad jedni nickovi pišu kad se pišu pobjede, a drugi se pojavljuju samo tokom lošijih nastupa i nakon poraza. Mi moramo stanje na tribinama poboljšati, to je do nas. Šiljenje one stvari na igrače i trenere nakon svakog lošijeg rezultata je preko glave svakom normalnom navijaču jer internet daje pravo svakom glupanu da iznese svoje mišljenje.Jet2Holiday je napisao/la: ↑28 feb 2026, 21:50Sunce ti yebem, gledaj ih sto slave gulija a mi ponizeni opet u BL.
Pa kad skontas, kakvi navijaci, bolje nismo ni zasluzili.
Yebo vas gulijasvili.
![]()
Voliš klub, zavoliš pojedine igrače i drago ti je zbog njih kad uspiju, to je normalno svima koji su normalni, a budale će vazda naći razlog da "pljuju" klub kojeg "vole".
Što se tiče današnje utakmice, da si igrao kao prime Barcelona ne bi boda vidio, to je realno stanje, ljudi su za poglede padali kao piččkice, a da im je rezultat bio kritičan bilo bi crvenih i penala.
Ma ne obazirite se na botove koji dođu na temu da pišu, ubačeni elementi. Ide lagani Villareal za 7 dana da se smiri situacija.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
Danas smo bili ko rastimani orkestar, nazad nesigurni i kikseri, naprijed ko s koca i konopca. Sve u svemu u svim sferama losa utakmica. Ljudi su surovo kaznili nase greske. Moze i mora ovo puno bolje, nije vrijeme za paniku
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Isto kao što prije 15 dana nismo bili najjači, tako ni sad nismo raspad. Već odavno ustaljena praksa kod nas, nakon pobjede svi klase, nakon poraza karine. Ništa ljepše ne igraju ni Borac ni Zrinjski, ali sistem i kontinuitet je tu.
Mene samo nerviraju sljedeće stvari:
1. Meni je nejasno zašto se mi prepadnemo ovog Borca recimo. Ništa oni aman zaman ne igraju, bili su bezidejni kao i mi u prvom dijelu. Problem nastaje kada Borac, za razliku od nas, ubaci u brzinu više i nama odmah gori pod nogama. Jednostavno kroz par pasova nam naprave opasnost. S druge strane, nama da daju hejbet prostora, mi i dalje meda ne možemo. Non stop su neka ebena petljanja, neka ebena ušetavanja u gol, neko vraćanje, neko čekanje, neke radnje koje ja zovem "defaultne". Ebemu mater više vježbajte tu završnicu. Večeras je Adem imao šansu da nešto ozbiljno uradi, ali naravno ona se mora peljati. Preporučujem im umjesto što se klebere po Bordo TV-u da ostaju duže i vježbaju segment po segment. Umjesto što Turkeš glumi klauna po klipovima, levat se treba usredotočiti na teren, a ne da momak koji je došao prije 10 dana i koji nije igrao od novembra za njega izgleda kao Drogba.
2. Zašto se uvijek moramo postavljati oprezno? Srce me zaboli kad vidim ovu bezmudnost i kad se sjetim kako smo izašli na Koševu protiv Craiove. Znam da je to do atmosfere, nabrijanosti, hajpa, ali da mi je jednom doživiti da protiv ovakvih klubova izađemo hrabro. Šta je problem imati stav i izaći sa mudima do poda. Odmah napasti, raditi presing jak, gledati da se uputi šut, dubinski pas, da bekovi probaju dribling itd.
Meni je fascinantno iz kola u kolo kad vidim kljusinu Beganovića, zarovio glavu u zemlju, od ostalih stvari zna je vratiti nazad i zna biti borben. Nema dribling, nema neku želju da nešto novo pokuša, da poradi na centaršutu, da poradi na šutu koji je totalno nerezonski itd. Isto vrijedi za Kuprešaka koji je za nijansu bolji, ali ništa specijalno. Kod Kuprešaka mi je isto fascinatno kad ima prostora i da ga je strah da napadne, da isproba neki lažnjak ili fintu, pa se to završi sve na nekom bezveznom centaršutu. Cimirot je naš ključ u sredini, ali toliko uguši loptu i sporo se oslobađa da je to za ubiti se.
Nisam navijač Radnika da gledam branjenje i napucavanje nego navijač FKS. Odgodim dosta obaveza, ugajgulim posao, dosta raje požuri sa iftarom jer su se zaželili fudbala i onda 90 minuta vraćanje nazad, odigravanje prvom do sebe i šetkanje. Imaju najbolje uslove, najbolje plate, igraju za FKS, hoću da vidim naoadački fudbal. Nebitno da li je do igrača ili trenera, vrijedi za obje strane.
3. Čemu tolike rotacije.. Krenuo je već sa tim u Doboju, pa dobismo na jedvite jade. Ne možeš promijeniti pola ekipe svaku tekmu. Stub odbrane ne smiješ dirati, osim ako baš nije neki lošiji protivnik. Najbolji igrač Elezi ti ne smije biti na klupi jer je to jedini momak koji toliko energije unese u igru. Menalo kakav god da je, mora igrati jer nemaš boljeg, i to igrati u napadu. Maroodza, Beganović ne smiju biti u prvih 11.
Mojne priče da su umorni, tek se prvenstvo nastavilo. Ukoliko ne mogu dvije utakmice da odigraju sedmično u ovakvom ritmu, onda ja ne znam.
Ukoliko se Mario ne trzne, kao i ekipa kroz narednih sedam dana, biće veselo i protiv Rudara, a i protiv Veleža. Ja nisam optimističan u vezi Kupa, pogotovo u Mostaru igramo.
1. Meni je nejasno zašto se mi prepadnemo ovog Borca recimo. Ništa oni aman zaman ne igraju, bili su bezidejni kao i mi u prvom dijelu. Problem nastaje kada Borac, za razliku od nas, ubaci u brzinu više i nama odmah gori pod nogama. Jednostavno kroz par pasova nam naprave opasnost. S druge strane, nama da daju hejbet prostora, mi i dalje meda ne možemo. Non stop su neka ebena petljanja, neka ebena ušetavanja u gol, neko vraćanje, neko čekanje, neke radnje koje ja zovem "defaultne". Ebemu mater više vježbajte tu završnicu. Večeras je Adem imao šansu da nešto ozbiljno uradi, ali naravno ona se mora peljati. Preporučujem im umjesto što se klebere po Bordo TV-u da ostaju duže i vježbaju segment po segment. Umjesto što Turkeš glumi klauna po klipovima, levat se treba usredotočiti na teren, a ne da momak koji je došao prije 10 dana i koji nije igrao od novembra za njega izgleda kao Drogba.
2. Zašto se uvijek moramo postavljati oprezno? Srce me zaboli kad vidim ovu bezmudnost i kad se sjetim kako smo izašli na Koševu protiv Craiove. Znam da je to do atmosfere, nabrijanosti, hajpa, ali da mi je jednom doživiti da protiv ovakvih klubova izađemo hrabro. Šta je problem imati stav i izaći sa mudima do poda. Odmah napasti, raditi presing jak, gledati da se uputi šut, dubinski pas, da bekovi probaju dribling itd.
Meni je fascinantno iz kola u kolo kad vidim kljusinu Beganovića, zarovio glavu u zemlju, od ostalih stvari zna je vratiti nazad i zna biti borben. Nema dribling, nema neku želju da nešto novo pokuša, da poradi na centaršutu, da poradi na šutu koji je totalno nerezonski itd. Isto vrijedi za Kuprešaka koji je za nijansu bolji, ali ništa specijalno. Kod Kuprešaka mi je isto fascinatno kad ima prostora i da ga je strah da napadne, da isproba neki lažnjak ili fintu, pa se to završi sve na nekom bezveznom centaršutu. Cimirot je naš ključ u sredini, ali toliko uguši loptu i sporo se oslobađa da je to za ubiti se.
Nisam navijač Radnika da gledam branjenje i napucavanje nego navijač FKS. Odgodim dosta obaveza, ugajgulim posao, dosta raje požuri sa iftarom jer su se zaželili fudbala i onda 90 minuta vraćanje nazad, odigravanje prvom do sebe i šetkanje. Imaju najbolje uslove, najbolje plate, igraju za FKS, hoću da vidim naoadački fudbal. Nebitno da li je do igrača ili trenera, vrijedi za obje strane.
3. Čemu tolike rotacije.. Krenuo je već sa tim u Doboju, pa dobismo na jedvite jade. Ne možeš promijeniti pola ekipe svaku tekmu. Stub odbrane ne smiješ dirati, osim ako baš nije neki lošiji protivnik. Najbolji igrač Elezi ti ne smije biti na klupi jer je to jedini momak koji toliko energije unese u igru. Menalo kakav god da je, mora igrati jer nemaš boljeg, i to igrati u napadu. Maroodza, Beganović ne smiju biti u prvih 11.
Mojne priče da su umorni, tek se prvenstvo nastavilo. Ukoliko ne mogu dvije utakmice da odigraju sedmično u ovakvom ritmu, onda ja ne znam.
Ukoliko se Mario ne trzne, kao i ekipa kroz narednih sedam dana, biće veselo i protiv Rudara, a i protiv Veleža. Ja nisam optimističan u vezi Kupa, pogotovo u Mostaru igramo.
GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:32Isto kao što prije 15 dana nismo bili najjači, tako ni sad nismo raspad. Već odavno ustaljena praksa kod nas, nakon pobjede svi klase, nakon poraza karine. Ništa ljepše ne igraju ni Borac ni Zrinjski, ali sistem i kontinuitet je tu.
Nikad poraz, samo lekcija.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Debi Karlosa ala Butic na derbijumnon46 je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:19Joao Carlos je mrcina, neki rekoše nema snage. Hladno odigra čitavu tekmu, gombajući se i boreći se sa onim fekalijama. Šteta za onu šansu, da je samo otvorio nogu. Bit će dobro pojačanje.
od Turkesa ne moze biti gori
Bosnjo mentalni sklop,svaka pobjeda je plod slucajnosti ili loseg dana protivnika,a svaki poraz je realan prikaz lose ekipe,trenera uprave,raspada sistema itd…
Utakmice u ligi su za nas od danas formalnost, Veleža ako ne prođemo za nas će sezona biti neuspješna.
- siroliver69
- Kontakt:
U novembru smo znali da nam je Kup i Super kup prioritet. Prema tome .. Mario pamet u glavu.
Teško onom ko ovom brazilcu uđe u duel, ima ramena ko Randy OrtonBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:44Debi Karlosa ala Butic na derbijumnon46 je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:19Joao Carlos je mrcina, neki rekoše nema snage. Hladno odigra čitavu tekmu, gombajući se i boreći se sa onim fekalijama. Šteta za onu šansu, da je samo otvorio nogu. Bit će dobro pojačanje.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
- BegovicRamiz
- Kontakt:
jak ko zemljaadoado je napisao/la: ↑28 feb 2026, 23:12Teško onom ko ovom brazilcu uđe u duel, ima ramena ko Randy OrtonBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:44Debi Karlosa ala Butic na derbijumnon46 je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:19Joao Carlos je mrcina, neki rekoše nema snage. Hladno odigra čitavu tekmu, gombajući se i boreći se sa onim fekalijama. Šteta za onu šansu, da je samo otvorio nogu. Bit će dobro pojačanje.
vise je Bautista
Otrese onog smrada čamugu sa kačketom Herreru ko slinuBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 feb 2026, 23:23jak ko zemljaadoado je napisao/la: ↑28 feb 2026, 23:12Teško onom ko ovom brazilcu uđe u duel, ima ramena ko Randy OrtonBegovicRamiz je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:44
Debi Karlosa ala Butic na derbiju
vise je Bautista![]()
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
Neuspješna i ujedno zaključena u Vrapcicima. Do kraja sezone, bi onda samo trebali, pobjeđivati ovu buraniju iz lige, da održimo treće mjesto. Mladi igrači bi imali dosta prostora da se pokažu, samo bi u dva derbija sa konama izveo najjači tim.
I trebaju ovu mlađi da igraju kad ti ove balije što na truleksu klanjaju dođu da te kolju u svakom smilslu, gledaš i ne vjeruješ da lik ide tačno pred Lešinare koji mu direktno J*** sve mrtve iz proteklog rata, to samo balija sebi može priuštiti. Pored toga svega balija ti sudi, žmiri na jedno oko.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
Nije ovo bilo toliko loše defanzivno, koliko god zvučalo glupo i čudno jer smo primili dva gola. Nažalost, iz naših grešaka, iz dva šuta u okvir. Prvo poluvrijeme suđenje skoro pa perfektno uz par situacija gdje im je izmislio slobodnjak. Drugo poluvrijeme perfektan start Borca, gol iz auta u dva dodira. Nakon gola sudijski kriterij najblaže rečeno kriminalan. Kao da sam gledao Gigovića ili cazinskog ljepotana (sjeme im se zatrlo obojici). Presjekao nas je gol plus suđenje kakvo smo imali, dobro je završilo sa samo dva gola. Banić je mogao bolje reagovati kod drugog gola. Imali smo i mi svoje dvije šanse preko Joaoa i Hujbera koje nismo iskoristili.
Vratiti se na pobjednički kolosijek protiv Las Palmasa i napasti prolaz protiv Veleža. Nema potrebe prozivati bilo koga, više od ovog večeras nije moglo a dalo bi se diskutovati kako smo napravili niz od 6 pobjeda. Malo sreće u nekim momentima, malo magije pojedinca.
Mario je odbranu poprilično utegao, sredina je relativno čvrsta ali spora a do večeras napadača nismo ni imali. Bit će ovo dobro. Podrška ekipi i SŠ do kraja sezone svakako. Nemojte da ponovo iz nas izađe pitarluk pa da ponovo sve tjeramo i tako pravimo još veći pritisak. Kup i superkup moraju biti prioritet do kraja sezone a sa trećeg mjesta ne možemo ni gore ni dole.
Vratiti se na pobjednički kolosijek protiv Las Palmasa i napasti prolaz protiv Veleža. Nema potrebe prozivati bilo koga, više od ovog večeras nije moglo a dalo bi se diskutovati kako smo napravili niz od 6 pobjeda. Malo sreće u nekim momentima, malo magije pojedinca.
Mario je odbranu poprilično utegao, sredina je relativno čvrsta ali spora a do večeras napadača nismo ni imali. Bit će ovo dobro. Podrška ekipi i SŠ do kraja sezone svakako. Nemojte da ponovo iz nas izađe pitarluk pa da ponovo sve tjeramo i tako pravimo još veći pritisak. Kup i superkup moraju biti prioritet do kraja sezone a sa trećeg mjesta ne možemo ni gore ni dole.
Nikad poraz, samo lekcija.
-
bordospartanac
- Kontakt:
Samo podrska nista drugo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

.png)