Iznad sam napisao momcima nasim iz RSa da je ovo gledanje iz FBiH i sigurno da nisam objektivan jer ne zivim u RS. Slazem se s tvojim postom, previse sam subjektivno gledao iz svojih cipela.successminator je napisao/la: ↑28 feb 2026, 23:55Žao mi je što moram o ovome sad pričati na ovoj temi. Ti si jedan od normalnijih i korektnijih forumaša ovdje i ne mogu da vjerujem kakve si gluposti napisao. Zamisli da su ti Grbavica, Vogošća itd. ostale u RS-u, kako bi tebi bilo da ti neko ovo napiše, da napustiš rodni kraj i odeš živjeti npr. u Tuzlu? Dobar dio tih ljudi koje pozivaš na preseljenje u FBiH je svoju mladost ostavio na planinama da bi uopšte bilo “mirne” reintegracije sarajevskih naselja i Bosne i Hercegovine u ovim granicama. Ljudi su ginuli za to da se vrate na svoje. Otiđi malo u Vlasenicu, Foču, Prijedor, Derventu, Bijeljinu itd. pa reci ovo što si napisao povratnicima koji tamo žive. Jednom ih je neprijatelj protjerao sa ognjišta, sad ih ti ovdje kao prijatelj pozivaš da ih mirno napuste. Ako tako misliš, nisi drugačiji od onih koji su pozivali građane tvog grada da ga napuste i pređu u “svoj” entitet. Neće se RS otcijepiti zato što njeni građani to hoće, nego će se otcijepiti ako je Bošnjaci iz Federacije “halale”.Argentina je napisao/la: ↑28 feb 2026, 22:30
Ja bih sad potpisao da se RS odcijepi, ali to je predstava za narod od strane poltiicara iz RSa. Njima treba BiH, zategnuta situacija i drzavni budzeti, bez toga ne znam da bi mogli dva mjeseca izgurati. A debili u Federaciji se loze na te izjave.
Nek se odcijepe, pa da normalno zivimo, svakako su na nasoj sisi kad je ekonomija u pitanju, ko hoce s nama, bujrum, dodjite, preselite se u Federaciju.
P.S. Saka jada u BL pokazuje da nemaju IQ i da zive u mentalitetu 90tih, budale i retardi.
Moja Bosna i Hercegovina je od mora do Save, od Une do Drine, ne od Baščaršije do Čengić Vile. Svaki pedalj i kvadratni milimetar i tu sva priča završava.
Naravno da nece doci do toga, ali sam uvjereniji i uvjereniji da RS politika to ne zeli, jer im ne odgovara. Odlicno im dodje da skrecu sa redovnih tema i da narodu ispiraju mozak.
.jpg)