Premijer liga BiH - aktuelno

PeppermintSA
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la PeppermintSA » 03 mar 2026, 02:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
03 mar 2026, 00:36
Na stranu zayebancija, ali meni stvarno nije jasno ovoliko veličanje tog čuvenog Nijaza od strane kona. U čemu je fazon?
Bukvalno ne smiješ kritikovati čovjeka, pa čak je došlo do te mjere da se, molim lijepo, treba ustati kad spominješ njegovo ime.
Čovjek je uradio katastrofalan prelazni rok sa ogromnim budžetom, i još na to sve jarana uhljebio na trenersku poziciju.
Proradi im nostalgija na njegov pomen. Naime, u nekom drugom vaktu, dok je bilo dovoljno stotinjak ljami kerma da se poklope sudije za cijelu sezonu, a Kemo Kozarić iz centralne banke tovario narodne pare melji u bulju, što bi rekla njihova braća Zemunci, Nijaz je bio glavni operativac za podmazivanje tamo gdje je trebalo. Tad je meljo jahao ligom. Međutim, nastupilo je drugo doba, s drugim pravilima i propozicijama. Nemre više. To je isto ko kad si u srednjoj u razredu imao neku prepičku na koju se cijela škola ložila, a onda fastforward par decenija, dođeš na 30. godišnjicu mature, kad ona ko frižider. Odvratnija od fašizma. Jbg, nije dobro ostarila. E tako je njima sa Nijazom.

Inače, fun fact: Nijaz je bio mrtvi navijač Sarajeva kao i svi sa Sedrenika. Čak je i trenirao kod nas, dok ga Pirija nije otjerao. Ljubav prema plavoj boji mu se dakle rodila mnogo kasnije, više iz interesa nego bilo čega drugog.

5arajevo
Kontakt:

Post Postao/la 5arajevo » 03 mar 2026, 02:38

I tebi nijaze! :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 03 mar 2026, 04:10

roccosiffredi je napisao/la:
03 mar 2026, 00:51
Napreduju, opucali su u okvir gola 2x i postigli gol
Strah me, taman ce uci u formu pred derbi.
:urnebes:
Statistika iz BL kaže da ste prvi šut u okvir gola uputili u 94 minuti.. Haman kao mi...
Jer si JEDAN JEDINI...........

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 mar 2026, 04:15

edinedin je napisao/la:
03 mar 2026, 04:10
roccosiffredi je napisao/la:
03 mar 2026, 00:51
Napreduju, opucali su u okvir gola 2x i postigli gol
Strah me, taman ce uci u formu pred derbi.
:urnebes:
Statistika iz BL kaže da ste prvi šut u okvir gola uputili u 94 minuti.. Haman kao mi...
Djeluješ ko lik koji je danas čekao par sati na pumpi.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 03 mar 2026, 05:02

Ja sam dovoljno star,sjecam se kad je zeljeznicar zadnji put ispao iz lige. Doduse bio sam dijete ali ostalo je urezano u sjecanje . Jedna prelijepa uspomena na to slavlje i euforiju. Svi se u kuci grle i ljube,teku suze radosnice svima. Po mahali pjesma odjekuje cijelu noc iz svake kuce. Kao nova godina,svi slave,sreca u zraku. :mrgreen:
Sad tesko da ce ispati,Bosna je mala bara. Imaju Vicu,vec su ga platili ,preko Save. Tako da ce im on pomoci maksimalno. Vidim zaboravljate njihove športske prijatelje,kupce stotinu desetogodisnjih ulaznica Široki brijeg. Njima ne treba za opstanak,ne treba za Evropu. Stoga mozemo ocekivati rapsodiju 'preporodjenog ' zeljeznicara u Listici,kao prije par godina u Doboju. To je sigurno,samo dok se dogovori cijena. Onda jos kupovina bodova od onih koji su skontali da su vec ispali,recimo Radnika. Sarajevo im nece dati bodove sigurno ali Sarajevo je igracki slabo i neuigrano,nas mogu pobijediti i bez kupovine. Tako da sanse za opstanak su im 99 % .
No,nadamo se najboljem,gledamo u tih 1 % sanse. Budni sanjamo,cekamo ono najljepse ! :mrgreen:

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 03 mar 2026, 05:51

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
03 mar 2026, 01:24
Ovdje je najkomicnija situacija taj Zeljin raspored. Nemoguce je da nekoga dobiju krenuvsi od Sloge pa na dalje. Rudar ih je nakantao, Sloga u kupu pobijedila, Posusje ih dobilo. Ide im Sloga dvaput, Borac, lištica, FKS, Radnik. No way..
Po default-u, nas će dobiti.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 mar 2026, 08:03

Koliko su napaceni generalno kad im smeta sto i u ovakvoj situaciji pruzimo ruku protivniku i cestitamo na boljoj utakmici, valjda navikli na taj njihov seljakluk pa ne mogu shvatiti da nema cmizdrenja, vrijedjanja i slicnih ispada.

Morate znati da se na Grbavici iskljucivo gleda fudbal i nas klub, i da navijaci dolaze iskljucivo zbog istog a ne da se unaprijed trazi alibi u sudijama i nekakvim zavjerama. Kad neko bude bolji na terenu, cestita mu se bez obzira da li je to Zrinjski, Rudar ili bilo koja druga ekipa u drzavi. To je kod nas stvar kucnog odgoja, pogotovo kad neko prikaze taj fudbal u puno boljoj partiji od nas.

Zeljo se unazad 5 godina bori sa teskim krizama koje su pocele jos od korone, velikim oscilacijama i turbulencijama, i svjesni ste svi te cinjenice da kad se izadje iz krize vecina vas nece biti nigdje. Najveci klub u drzavi, jos uvijek tu najtrofejniji, sa ubjedljivo najvise navijaca :ljepota:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

ultrazonfa
Kontakt:

Post Postao/la ultrazonfa » 03 mar 2026, 08:13

svrakino1921 je napisao/la:
01 mar 2026, 19:46
slika

slika

slika

slika

slika

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Dzamahirija…

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 mar 2026, 08:18

Klasicno davanje guzice, a ne ruke. Ono pruza ruku protivniku hahaha

Nisu u stanju pruziti ruku ni na utakmici juniora kad ih djeca iznabijaju, nego se hoce udarati 😆

Ili kada su ristovskom na derbiju pruzili ruku pa dobili crveni ahhahah

Samo im ne smeta kad ih jakovljevic prca na pola klupe

Kakav blam sta pise dijaspora

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 03 mar 2026, 08:20

0:26 i 0:34 ovako se pruža ruka protivniku kada ih 2019 godine i prvi put nakon rata pobjediš pošteno na Grbavici. Daj razdvojite kompleks prema nama i vaše podaništvo prema Zrinjskom filijalo njihova :kafa:

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 03 mar 2026, 08:24

ultrazonfa je napisao/la:
03 mar 2026, 08:13
svrakino1921 je napisao/la:
01 mar 2026, 19:46
slika

slika

slika

slika

slika

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Dzamahirija…
Ljiljani su klasično bh obilježje.
Ne znam o kakvoj ti džamahiriji :kafa:
Koševo Zapad

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 03 mar 2026, 08:32

Samo složan đemat
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 03 mar 2026, 08:44

Zlatko Hasanagić kao ilustracija propalog novinarstva. Akreditovani kreten.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 03 mar 2026, 08:47

Riziko je napisao/la:
03 mar 2026, 08:32
Samo složan đemat
Sinoc pokazali i dokazali na tribini :bih:

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 03 mar 2026, 08:47

Karikiram..ako Ljajić bude igrač utakmice na derbiju, da li će isto biti postavljen na zvanični profil vašeg kluba?
MNON

Herson

Post Postao/la Herson » 03 mar 2026, 08:52

ErosViverosViv je napisao/la:
03 mar 2026, 08:18
Klasicno davanje guzice, a ne ruke. Ono pruza ruku protivniku hahaha

Nisu u stanju pruziti ruku ni na utakmici juniora kad ih djeca iznabijaju, nego se hoce udarati 😆

Ili kada su ristovskom na derbiju pruzili ruku pa dobili crveni ahhahah

Samo im ne smeta kad ih jakovljevic prca na pola klupe

Kakav blam sta pise dijaspora
Koliko su propali u svakom smislu... Nestvarno. Sad kad su postali marginalni i nebitni prosiopaju nekakav fair play i gospodske manire. Vidjet ćemo šta će biti protiv Sarajeva za mjesec dana, da li će poslati 1.000 ulaznica ili nastavljaju sa ciganlukom.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 03 mar 2026, 08:59

Al Štimac kara ove nase iz NS.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 03 mar 2026, 09:07

Koja javnost? Borac ih razmontiro bez sudijske pomoći. Sad kao zrinjski pošten.. Jest al u curku.
slika

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 03 mar 2026, 09:08

stvar je u fer pleju i filozofiji

slika

slika

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 03 mar 2026, 09:14

Antikloc je napisao/la:
03 mar 2026, 05:02
Ja sam dovoljno star,sjecam se kad je zeljeznicar zadnji put ispao iz lige. Doduse bio sam dijete ali ostalo je urezano u sjecanje . Jedna prelijepa uspomena na to slavlje i euforiju. Svi se u kuci grle i ljube,teku suze radosnice svima. Po mahali pjesma odjekuje cijelu noc iz svake kuce. Kao nova godina,svi slave,sreca u zraku. :mrgreen:
Sad tesko da ce ispati,Bosna je mala bara. Imaju Vicu,vec su ga platili ,preko Save. Tako da ce im on pomoci maksimalno. Vidim zaboravljate njihove športske prijatelje,kupce stotinu desetogodisnjih ulaznica Široki brijeg. Njima ne treba za opstanak,ne treba za Evropu. Stoga mozemo ocekivati rapsodiju 'preporodjenog ' zeljeznicara u Listici,kao prije par godina u Doboju. To je sigurno,samo dok se dogovori cijena. Onda jos kupovina bodova od onih koji su skontali da su vec ispali,recimo Radnika. Sarajevo im nece dati bodove sigurno ali Sarajevo je igracki slabo i neuigrano,nas mogu pobijediti i bez kupovine. Tako da sanse za opstanak su im 99 % .
No,nadamo se najboljem,gledamo u tih 1 % sanse. Budni sanjamo,cekamo ono najljepse ! :mrgreen:
15 utakmica nikoga ne mogu pobjediti i ako se desi rapsodija protiv Širokog ili Sarajeva jasno je da je naštinama utakmica.
Jednom su slavili naštimanu 0:3 pobjedu prije 2 godine nakon 11 gostujućih poraza, mislim da se i njima zgadilo da ostaju na nefudbalski način.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, PapakIzSa, ultrazonfa, Vorovus, Zigazaga i 29 gostiju.