jurisicduska je napisao/la: ↑03 mar 2026, 11:24
Rudar ih je vise izudarao. Ne znam čemu glorificiranje Zrinjskog kad ih je posljednja ekipa lige trebala 0:6 pobijediti. Izbjegli 6 golova nekom pukom srećom.
Ustvari svi sto su s njima igrali u zadnjih 4 mjeseca su imali priliku da ih 5 razlike dobiju.
To je objektivno. Drugo je to ime, historija, tradicija, posjeta to niko ne umanjuje. Ali pričati da je Zrinjski nešto specijalno jer su pobijedili sigurno najgoru ekipu lige koja u zadnjih 5 utakmica imaju 1 bod i -7 gol razliku, u zadnjih 10 imaju 3 boda i - 13 gol razliku i po trenutnim parametrima su duplo lošija ekipa od prve slijedece.
To sto su uputili aplauz drugoj ekipi koja ih je satrala je sasvim pristojno ponašanje. Ne vidim ništa podaničko u tom. Nisu aplaudirali ideji i pokretu Zrinjskog niti njihovim navijačima nego sportu. Kako i treba biti.
Jeste.
S tim da bih dodao, Rudar nas je "samo" odučio od fudbala, a Zrinjski odmorio pola ekipe i opet nas sataro.
Sad bih mogao pisati elaborate što je to možda baš tako lako bilo u oba meča, a i u ostalim unazad otkad, al svi imamo oči (osim ljudi koji biraju Želji i prvih 11, a i transfere).
Što se tiče ponašanja na tribinama, dominira sindrom krda.
Nekad će se aplaudirati ili zviždati samo jer čuješ grupu da je počela.
Nevezano za sinoć, vrlo malo se koristi mozak.
Ja se ne slažem s grupom po mnogo pitanja i veoma rijetko prisustvujem utakmicama jer neću da mi djeca slušaju konstantno ritmično psovanje, čuj mene navijanje.
Pošteno, pa kako bude.