Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Da imaju valjda bi je već bacili nakon što im ovi poubijaše kompletan vojni vrh na čelu sa Hamenijem.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2026, 23:41Ovo nece dobro zavrsit. Amerikanci ako posalju najjaca oruzja tamo, Iran lansira nuklearku sigurno jer ne vjerujem da ce trpit razaranje drzave bez iskoristavanja svega sto imaju. Kako sam ja shvatio s par foruma i novinarskih analiza, njima otprilike samo treba zeleno svjetlo od vrha da je sklope. Sve ostalo imaju vec rijeseno. A ko nam garantuje da ljudi vec nemaju nuklearno oruzje? Pogotovo u situaciji kad su vidjeli da nikoga ne interesuju nikakva pravila i zakoni.
Vjerovatno su zbog toga ostali rezervirani oko podrske Amerima i cionistima. Kako god da se ovo zavrsi, nadam se da ce ameri popusit. Jedno je vec 100% sigurno, a to je da ce Iranci skupo prodat svoju kozu. Pa samo na ovoj disrupciji letova i turizma je vec otislo na milijarde.
Vidiš da nemaju pošten PVO, a imaju Rusiju i Kinu kao saveznike
Ma Obama pokrenuo anti-bijelacki pokret u drugom mandatu, najveci rasista, zato si dobio magu. Kad ides tako extremno kao on, dobit ces cause and effect. Samo je to neki drugi koncept ne bas za tebe, jer ti si u svom bubble.
@dzeko
Ma kakvi, nema od tog nista. Prije ce im gradjanski rat napraviti
- akisarajevo92
- Kontakt:
i sta bi na kraju sa Meksikom, zar nije trebalo dosad da gori citava drzava 
Don't believe the hype.
Haha sa ovim pokazujes koliko se u nista ne razumijes. Zato se i vjerovao Trumpu. Tipicni maga mozakalemsa je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:03Ma Obama pokrenuo anti-bijelacki pokret u drugom mandatu, najveci rasista, zato si dobio magu. Kad ides tako extremno kao on, dobit ces cause and effect. Samo je to neki drugi koncept ne bas za tebe, jer ti si u svom bubble.
@dzeko
Ma kakvi, nema od tog nista. Prije ce im gradjanski rat napraviti
Alem zvuči identično kao Vučićev ćaci
Jos lik vjeruje u te gluposti. Ovi Trumpovi MAGArci su nesposobni, neskolovani ljudi koji nemogu naci posao jer eto kriv mu neki imigrant ili crnac koji se skolovao i dobije taj posao. Posto je Obama gurao crnce da se skoluju(ovo je fact, najveci broj crnaca su zavrsili fakultete dok je on bio na vlasti). Ljudi se skolovali, zele bolji zivot i to je kao anti bjelacki pokret. Moras stvarno biti poglup da u to vjerujes.
Al ne krive korporacije i ove bijeli board membere sto salju poslove po aziji i ostali zemljama sa jeftinom radnom snagom. I normala da ce jedan azijat, indijac ili crnac koji zavrsi skolu sa honors dok se ovi bijeli napijaju po kolegima. Rasista Obama
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa ne znam, mislim da je Iran mnogo ozbiljna drzava da baci nuklearku i rizikuje svoje visemilenijsko postojanje zbog sake ljudi, cak i da su je razvili. Ima valjda i tamo neko ko razmislja svojom glavom u tom trenutnom vrhu.Rajaz je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:02Da imaju valjda bi je već bacili nakon što im ovi poubijaše kompletan vojni vrh na čelu sa Hamenijem.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2026, 23:41Ovo nece dobro zavrsit. Amerikanci ako posalju najjaca oruzja tamo, Iran lansira nuklearku sigurno jer ne vjerujem da ce trpit razaranje drzave bez iskoristavanja svega sto imaju. Kako sam ja shvatio s par foruma i novinarskih analiza, njima otprilike samo treba zeleno svjetlo od vrha da je sklope. Sve ostalo imaju vec rijeseno. A ko nam garantuje da ljudi vec nemaju nuklearno oruzje? Pogotovo u situaciji kad su vidjeli da nikoga ne interesuju nikakva pravila i zakoni.
Vjerovatno su zbog toga ostali rezervirani oko podrske Amerima i cionistima. Kako god da se ovo zavrsi, nadam se da ce ameri popusit. Jedno je vec 100% sigurno, a to je da ce Iranci skupo prodat svoju kozu. Pa samo na ovoj disrupciji letova i turizma je vec otislo na milijarde.
Vidiš da nemaju pošten PVO, a imaju Rusiju i Kinu kao saveznike![]()
I meni je nerealno da nisu napravili sposoban PVO, pogotovo kad vidis ove dronove i rakete koje ocigledno prolaze. Iran je i ovako zbog terena skoro pa neosvojiva tvrdjava bez totalne destrukcije, a da imaju kontrolu nad nebom, onda bi tek bili preozbiljan igrac. Sto je neko gore napisao, da su se vise posvetili razvoju nekih vojnih i strateskih segmenata, a ne forsiranjem te religijske spike, Amerima ne bi ni palo na pamet ulazit u sukob.
I onda s druge strane imas evo reports, gdje su ljudi preuzeli kontrolu nad izraelskim dronom i spustili ga bez ostecenja.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 04 mar 2026, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja ti kazem zasto se desila MAGA i Trump prvi put (jer ti u prethodnom postu kao nije jasno), a ti s tom informacijom radi sta hoces i tumaci kako zelis. Obama ti je glavni krivac toga sa anti-bijelackim pokretom
Da i ja sam ti sad gore objasnio zasto. Jer maga misli da je amerika njihova, a ne svacija pa se bune kako oni mogu biti bolji od nas
klasičan rasistasoko je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:26Jos lik vjeruje u te gluposti. Ovi Trumpovi MAGArci su nesposobni, neskolovani ljudi koji nemogu naci posao jer eto kriv mu neki imigrant ili crnac koji se skolovao i dobije taj posao. Posto je Obama gurao crnce da se skoluju(ovo je fact, najveci broj crnaca su zavrsili fakultete dok je on bio na vlasti). Ljudi se skolovali, zele bolji zivot i to je kao anti bjelacki pokret. Moras stvarno biti poglup da u to vjerujes.
Al ne krive korporacije i ove bijeli board membere sto salju poslove po aziji i ostali zemljama sa jeftinom radnom snagom. I normala da ce jedan azijat, indijac ili crnac koji zavrsi skolu sa honors dok se ovi bijeli napijaju po kolegima. Rasista Obama![]()
Ma eo Lavrov ti je danas rekao suštinu: ''SAD ne napadaju nikoga ko ima atomsku''. Dakle ili ćeš je imati ili ćeš strahovati u svakom trenutku da ćeš biti bombardovan i osvojenAshburtonG je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:26Pa ne znam, mislim da je Iran mnogo ozbiljna drzava da baci nuklearku i rizikuje svoje visemilenijsko postojanje zbog sake ljudi, cak i da su je razvili. Ima valjda i tamo neko ko razmislja svojom glavom u tom trenutnom vrhu.Rajaz je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:02Da imaju valjda bi je već bacili nakon što im ovi poubijaše kompletan vojni vrh na čelu sa Hamenijem.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2026, 23:41Ovo nece dobro zavrsit. Amerikanci ako posalju najjaca oruzja tamo, Iran lansira nuklearku sigurno jer ne vjerujem da ce trpit razaranje drzave bez iskoristavanja svega sto imaju. Kako sam ja shvatio s par foruma i novinarskih analiza, njima otprilike samo treba zeleno svjetlo od vrha da je sklope. Sve ostalo imaju vec rijeseno. A ko nam garantuje da ljudi vec nemaju nuklearno oruzje? Pogotovo u situaciji kad su vidjeli da nikoga ne interesuju nikakva pravila i zakoni.
Vidiš da nemaju pošten PVO, a imaju Rusiju i Kinu kao saveznike![]()
I meni je nerealno da nisu napravili sposoban PVO, pogotovo kad vidis ove dronove i rakete koje ocigledno prolaze. Iran je i ovako zbog terena skoro pa neosvojiva tvrdjava bez totalne destrukcije, a da imaju kontrolu nad nebom, onda bi tek bili preozbiljan igrac. Sto je neko gore napisao, da su se vise posvetili razvoju nekih vojnih i strateskih segmenata, a ne forsiranjem te religijske spike, Amerima ne bi ni palo na pamet ulazit u sukob.
I onda s druge strane imas evo reports, gdje su ljudi preuzeli kontrolu nad izraelskim dronom i spustili ga bez ostecenja.![]()
![]()
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ako se ne varam, isto su uradili sa jednim američkim dronom prije nekih 10ak-15 godina pa su ga zajedno sa kinezima kloniraliAshburtonG je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:26I onda s druge strane imas evo reports, gdje su ljudi preuzeli kontrolu nad izraelskim dronom i spustili ga bez ostecenja.![]()
![]()
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
To ti ne mislim ja nego ti kazem zasto i kako se desilo jer si pitao "zasto nije keep America great" ili sta vec. Kako si vidio videos nakon sto je Trump pobjedio 2016-e kad neko kaze nesto nekom maga retardu on uzvrati "Trump bitch" itd., e takva je atmosfera vladala zadnje dvije godine Obaminog mandata samo obrnuto. I ovi rekli ok, imate vlast i tako se ponasate ali sad ce izbori, lagano. Nije im bilo bitno sto je blentav nego onako sto je direktan (jer je tad vladalo sta smijes reci sta ne smijes), ovaj to skonto i dobio izbore. A ja sam ti 2016e bio anti-Trump, bilo ko samo ne Trump. Tek 2018-e ili 19-e tako nesto, sam presao ali to je sto sam uvidio neke stvari kod demokrata, koje su pitanje/stvar neke licne percepcije, koncepta, shvatanja itd.
Koji HIT!
Pa jel ti volis da je ekonomija dobra? Da je benzin jeftin? Da je low unemployment i ljudi dobiju plate? Da stocks idu gore?alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:59To ti ne mislim ja nego ti kazem zasto i kako se desilo jer si pitao "zasto nije keep America great" ili sta vec. Kako si vidio videos nakon sto je Trump pobjedio 2016-e kad neko kaze nesto nekom maga retardu on uzvrati "Trump bitch" itd., e takva je atmosfera vladala zadnje dvije godine Obaminog mandata samo obrnuto. I ovi rekli ok, imate vlast i tako se ponasate ali sad ce izbori, lagano. Nije im bilo bitno sto je blentav nego onako sto je direktan (jer je tad vladalo sta smijes reci sta ne smijes), ovaj to skonto i dobio izbore. A ja sam ti 2016e bio anti-Trump, bilo ko samo ne Trump. Tek 2018-e ili 19-e tako nesto, sam presao ali to je sto sam uvidio neke stvari kod demokrata, koje su pitanje neke licne percepcije, koncepta, shvatanja itd.
Ako da onda biras nekog kao Obamu ili Klintona. Ako ne onda nekog kao Bush jr i sr
Idemo @alemsa